Şimdi Ara

Lcd Monitör Led Dönüşümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün 19 inç geniş ekran Casper monitörüm için led lamba aldım. İçindeki floresanlar değişmeliydi. Kaç yere gittiysem led önerdiler ben de led aldım. İçinden bir de kontrol kartı çıktı. Eve geldim ve açtım monitörü. Floresanlara bağlı olan sağda iki ve solda iki tane olan kabloları kestim ve floresanları çıkardım. Yerlerine ledleri yerleştirdim. Ancak kafama takılan bir şey oldu. Kontrol kartında bir tane 12v var. Monitörün besleme kartında ise 3 tane (biri boşta) 5v var. Şimdi bunları nasıl bağlamalıyım? Besleme kartında direkt bir tane 12v olması gerekmiyor muydu? Zaten fotoğraflardan daha ayrıntılı görülebilir.

http://i.hizliresim.com/PPZkM7.jpg
    http://i.hizliresim.com/8D7Zdr.jpg

Ekleme: Az önce bir tamirciyle görüştüm 12-30v arası bir tane kondansatöre bağla dedi 16v luk bir tane var onun neresine bağlayacağım? + yazan yere mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizyildizi345 -- 3 Şubat 2016; 16:54:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu eskimiş olsa da bilgi bilgidir. Belki bilmeyenler vardır yardımımız olsun.

LCD monitörleri LED 'e çevirmek kolaydır.

Burada yapılması gereken ledlerin 12 Vdc voltajının yanında 5 Vdc on/off voltajı ile ledlerin kontrolünü sağlamaktır.

Bu ne demektir?
    Monitörü çalıştırdığınız zaman ekran çalışacak monitörü kapattığınız zaman ledlerin voltajı kesilecek. Bu işlemi 5 Vdc on-off voltajını kontrol ederek sağlayabiliriz.
    Bir çok yöntem olmakla birlikte (röle- Triyak- mosfet vs.vs..) röleli tip kullanıma örnek vereceğim.
    Aşağıdaki şemada açıkça görüldüğü gibi işlem basit

LCD tv veya monitörlerini LED 'e çevirmek isteyenlere bilgi olsun. Şemayı saklayın, arşive alın bir gün lazım olur...

Herkese iyi çalışmalar, kolay gelsin...
  • orda olmasa bile diğer taraflarda 12v vardır..
  • İlla sokette istenilen gerilim olacak diye bir kaide yok.Eski sistemin kullandığı, invertör devresi gerilimi iş görecektir
  • 16v bir kondansatöre bağladım diğerlerini de gerekli yerlere lehimledim ancak ledler yanmadı. Beslemenin arkasını çevirdim. Kontrol kartından çıkan 4 ucu (gnd on/off vs.) beslemenin arkasındaki karşılıklarına lehimledim. 12v u da 16v bir kondansatörün + ucuna lehimledim. Sizce nerede hata yapmış olabilirim? Ledler hiç yanmıyor. Ekrana ışık tutunca görüntü var. Bu arada en başta monitörü sökerken beslemeye giden ucu tırnaklı 4 tane kablo vardı onları takmadım geri ve üst tarafta ledleri taktığımız yerin önünde uzun yeşil bir parça var (sanırım inverter) ona giden beyaz bir kablo vardı. Onu taktım. Diğer ucu beslemenin yanındaki küçük, vga çıkışının olduğu karta gidiyor.

• ne yaptın halledebildin mi ?
  • redboxer82 kullanıcısına yanıt
    Yapamamıştım bıraktım öyle sonra

• kardesim kolay gelsın kartta 12v yazan yere aldıgın led kartının artısını eksısını olcve dusunmeden lehhımle 12v cıkıs olan yere
    sonra goruntu kartından gelen ve power kartına gıren on of yazan bır kaplo olacak o kaplodan parelel bır kaplo lehımle ve senın aldıgın kartın
    on of yazan yerıne lehımle bu sekılde calısması lazım ama ledler parlak yada az yanarsa yıne goruntu kartından gelen
    ve power kartındakı ınverter bolumunu ayarlayan bır kaplo daha var o kaployuda aldıgın karttakı dım yazan yere lehımle ---
    olurda bu kaoluyu bulamazsan direnç ile artı 5v yada 12 ver 5 yada 12 mu onuda kendın bulman gerekıyor resımlerden bellı degıl
    direnc degeri nı deneme yanılma ıle kendın bulman gerekıyor en parlak oldugu degerı uzerıne lehımle işlem bu kadar
    takıldıgın yer olursa yaz yıne yardımcı olmaya calısırım
    ve daha net ve anlasılır resım atarsdan daha ıyı sonuc alınır saygılar .....

on of kartı acıp kapatır monıtorunle bırlıkte
    dım ledlerın parlaklıgını ayarlamak ıcın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IPS Panel Monitör Test
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • japon_japon kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağ olun da konuyu 3 sene önce açmıştım o monitör tarihe karıştı artık benzer bir şey başıma gelirse ama önerinizi dikkate alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizyildizi345

Hocam çok sağ olun da konuyu 3 sene önce açmıştım o monitör tarihe karıştı artık benzer bir şey başıma gelirse ama önerinizi dikkate alacağım
    :) son mesajana baktım yok haledemedım bıraktım oyle dıyınce bende yenı yasandı bu olay sandım hehe saglık olsun
  • Konu eskimiş olsa da bilgi bilgidir. Belki bilmeyenler vardır yardımımız olsun.

LCD monitörleri LED 'e çevirmek kolaydır.

Burada yapılması gereken ledlerin 12 Vdc voltajının yanında 5 Vdc on/off voltajı ile ledlerin kontrolünü sağlamaktır.

Bu ne demektir?
    Monitörü çalıştırdığınız zaman ekran çalışacak monitörü kapattığınız zaman ledlerin voltajı kesilecek. Bu işlemi 5 Vdc on-off voltajını kontrol ederek sağlayabiliriz.
    Bir çok yöntem olmakla birlikte (röle- Triyak- mosfet vs.vs..) röleli tip kullanıma örnek vereceğim.
    Aşağıdaki şemada açıkça görüldüğü gibi işlem basit

Lcd Monitör Led Dönüşümü

LCD tv veya monitörlerini LED 'e çevirmek isteyenlere bilgi olsun. Şemayı saklayın, arşive alın bir gün lazım olur...

Herkese iyi çalışmalar, kolay gelsin...

• Arkadaşlar merhaba. Bende lambası bozulan lcd monitörümü led e çevirmeye çalışıyorum

Lcd Monitör Led Dönüşümü
    İnternetten bunu spariş ettim

Lcd Monitör Led Dönüşümü
    Youtube dan bir çok video ya baktım aynı şekilde lehimliyorum. Ama
     Lcd Monitör Led Dönüşümü bir türlü ledşerden ışık alamıyorum. Acaba nerede yanlış yapıyorum. Bilgisi olan lütfen yardımcı olsun.
     Lcd Monitör Led Dönüşümü
     Lcd Monitör Led Dönüşümü

• miharbi89 M kullanıcısına yanıt
    oncelikle aldıgınız devrenın gırısı kac volt ve ld panelın
    power katı cıkısları kac volt ve aldıgınız devrede bırde tetıkleme ucu vardır dıye dusunuyorum
  • Malesef cevabı beklemeden deneme yanılmayla ışık almaya çalıştım
    Ve malesef lcd monitörün güç kartını yaktık
    Acaba bunun tamiri olurmu. 8 yıllık monitörüm

• Güç kartı yanmaz. Malzeme arızalanır. Güç kartındaki malzemeleri ölçün arızalı olanı, yenisi ile değiştirin sorun çözülecektir.

• japon_japon kullanıcısına yanıt
    Elimde CCFL tüpleri patlamış bir monitör var ve dönüşüm kitlerinden almak istiyorum. Board 715g2824-6-5. Malesef üzerinde sadece tetikleme için kullanılacak 5V çıkışlarını işaretlemişler. Devre üzerinde 10-30 V arası bir çıkışı nasıl bulabilirim LEDleri beslemek için? İzlemediğim youtube videosu kalmadı. Herkesin monitöründe 12V çıkışı var rahatça yapıyorlar bağlantıyı.

Devre kartının fotoğraflarını atıyorum :

Google Photos
    New photo by Ahmet F
    https://photos.app.goo.gl/249ZETugv58AHjASA

Google Photos
    New photo by Ahmet F
    https://photos.app.goo.gl/TXKKKWRCTUKKed8N9

• faruk F kullanıcısına yanıt
    Selamunaleykum baskan cozume ulasabildin mi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çözüm bulunur. L904 - ZD902 diyotun devamında 16V dc var. Oradan gerekli voltaj alınır.

Lcd Monitör Led Dönüşümü

Burada da şeması var.

Lcd Monitör Led Dönüşümüelektrotanya.com
    Elektrotanya for electronics experts
    https://elektrotanya.com/oem_715g2824_sch.pdf/download.html#dl
     Lcd Monitör Led Dönüşümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 4 Ocak 2022; 22:1:57 >

• rejoe21 R kullanıcısına yanıt

Evet bir kapasitör bulup onun üzerinden çektim. Hâlâ kullanıyorum. Tek sorunu ilk açılışta ekranda yatay çizgiler ve titremeler oluyor. 10-15 sn aonra geçiyor. Yüksek ihtimalle LEDlerin çektiği akımdan dolayı kapasitörün dolumu uzun sürüyor.

• Merhabalar, Chunghwa claa220wa panelli lcd monitörü led monitöre dönüştürmek istiyorum fakat kafama takılan bir soru var

Monitör 22 inç üzerindeki panel 49 cm denk geliyor aşağıdaki ürünü alsam herhangi bir sorun olurmu acaba yetersiz gelme veya fazla uzun gelme durumu gibi bir durumla karşılaşırmıyım

Lcd Monitör Led Dönüşümü
     Lcd Monitör Led Dönüşümüurun.n11.com
    22 inç 69 Ledli 48.5 Cm Universal Monitör E-LED Takım Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/uydu-ekipman-ve-malzeme/22-inc-69-ledli-485-cm-universal-monitor-e-led-takim-P477622991

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.