Şimdi Ara

LCD ve Plazma Hakkında Bütün Sorularınız ve Yorumlarınız [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
2
Favori
134.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: e_capkan

samsungun 226cw ile 226bw arasındaki fark nedir?birde 226bw en ucuz nerede satılıyor?226bw kullananlar varsa memnun larmı?
    yardımcı olursanız sevinirim.

buraya yazarsan belki daha yardımcı olurlar
    http://resim.donanimhaber.com/m_12415979/mpage_1/key_/tm.htm
  • arkadaşlar full hd bir lcd veya plazma almayı düşünüyorum. fakat duyduğuma göre üzerinde her full hd yazan cihazların aslında çözünürlükleri aynı değilmiş. bu işten anlayan bir arkadaşım full hd yazısına aldanma pc çözünürlüğüne bak dedi. bu konu hakkında bilgisi olan var mı.
  • Full HDlerin çözünürlüğü 1920x1080dir, bazı televizyonlar bu çözünürlük doğal çözünürlükleri olmasa da - eğer yanlışım yok ise - görüntüyü sıkıştırarak 1080p çözünürlükte ekrana yansıtırlar, sonuç olarak aldığın görüntü büyük ihtimalle 720p den bile kalitesiz olacaktır bu durumda, senin bakman gerekenler Full HD yazanlar, arkadaşının bahettiği sanırm Full HD input veya 1080p input yazan modeller, input değil FUll hd olmalı, çözünürlüklerini kesinlikle kontrol et.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aloneromeo

arkadaşlar full hd bir lcd veya plazma almayı düşünüyorum. fakat duyduğuma göre üzerinde her full hd yazan cihazların aslında çözünürlükleri aynı değilmiş. bu işten anlayan bir arkadaşım full hd yazısına aldanma pc çözünürlüğüne bak dedi. bu konu hakkında bilgisi olan var mı.

Full-hd diye satılan tüm tv'lerin çözünürlüğü 1920*1080 dir. Hd-ready tv'lerin çözünürlüğü ise lcd tv ler için 1366*768 dir.

Fakat bazı hd-ready tv lerin 1920*1080 prograssive yani 1080p görüntüyü kendi çözünürlüğüne düşürerekte olsa gösterebilme yeteneği vardır.

Ama sanıyorum arkadaşının bahsettiği durum farklı. O bu tv lerin pc algılama değerlerinden bahsediyor. Yani bir tv 1920*1080 çözünürlüğe sahiptir ama vga bağlantı ile bir monitör gibi kullanayım dediğinde atıyorum 1280*768 değerine çıkabiliyordur en fazla.

İşte bu pc algılama değerleri kullanım kılavuzlarında yazar. Bir tv almadan önce eğer kullanım amaçlarının içinde pc bağlantısıda varsa, özellike de vga bağlantı ile bu değerleri araştırmakta fayda var.

Örneklersek: Benim sony lcd hd-ready bir tv. Yani 1366*768 çözünürlüğe sahip. Ama pc bağlantıyı ancak 1024*768 veya 1280*768 değerlerinde yapabiliyorum.

Eğer hdmi bağlantı ile pc'yi bağlarsam 1360*768 değerine kadar çıkabiliyorum.

• bana da bir cevap veren çıkarsa sevinirim
    Samsung LCD monitör almayı düşünüyorum,mesela 223BW
    ps3 ve pc'yi aynı anda kullanabilirim değil mi? kablo çıkarıp takmadan geçiş imkanı var mıdır?
    olması lazım diye düşünüyorum ama
  • Arkadaşlar sonunda ps3 için uygun tvyi buldum ist bilişimde samsungun yeni serisi tabi nasıldır nasıl değildir yorumları beklemek lazım 32'' fullhd tv 2000 ytlhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE32A557P-LCD-TV,5007.html ama fiyatının biraz daha gerilemesi lazım zira orta düzey 40'' fullhd tvler 2500 civarında satılırken bunu almanın mantıklı olacağını sanmıyorum, ama benim gibi hem monitör olarak kullanmak isteyip hemde ps3ünü bağlayıp oynamak isteyenler için full hd 32'' tvlerin biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum... fiyatı 1500-1600 aralığına gelirse çok rahat alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi margornn -- 6 Mayıs 2008; 23:06:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kmerdal

bana da bir cevap veren çıkarsa sevinirim
    Samsung LCD monitör almayı düşünüyorum,mesela 223BW
    ps3 ve pc'yi aynı anda kullanabilirim değil mi? kablo çıkarıp takmadan geçiş imkanı var mıdır?
    olması lazım diye düşünüyorum ama

Evet arkadaşım var ben 226bw kullanıyorum tek tuşla ps3-pc arası geçiş yapabiliyorsun ps3ü dijitalden pcyi analogtan bağladınmı tamamdır Ama sana tavsiyem monitör konusunu biraz daha düşünmen bak ben satın aldım ama monitör artık kesmiyor şimdi hdtv araştırmaları yapıyorum bir plazmaya gidiyorum bi lcdye geliyorum. Eğer bütçen çok fazla değilse bile biraz fedakarlık yapıp 32'' lcd tv almalısın 1300 ytllere kadar gerilemiş durumda güzel modeller 2-3 ay daha beklersen dahada güzel seviyelere geleceğini düşünüyorum, inan monitörle tv arasında dağlar kadar fark var sadece büyüklükte değil parlaklık netlik her şey tvde daha güzel monitörde görüntü sanki buruşturulmuş tvdede açılmış gibi oluyor... ben ilk başlarda kendimi kandırıyodum en güzel görüntü budur diye ama vestel milleniumlar bile ps3le birlikte benim monitöre fark atıyor düşün sen kaliteli sony ve samsungların ne kadar fark edeceğini...

• Herkes böyle söylüyo da ne bileyim bu yaştan sonra gittik oyuncak aldık bi de ona daha da fazla masraf etmek istemiyorum
    neyse..cevabın için teşekkür ederim
  • arkadaşlar ben birşey soracağım balkona lcd tv takmayı düşünüyorum 22 inch lcd monitör ve tv çevirici alsam hepsi 450 ye mal oluyo aynı inçte tv 750 civarında nasıl lcd tv ile monitör arasında fark olurmu acaba
  • 1100 ytl ye tv arıyorum,odam için kontrastı 5000 üstü olması lazım... Varmı düşündügünüz bir ürün?
  • SAMSUNG 32S81B 1300 ytl civarında alınabilecek en iyi tv.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kmerdal

Herkes böyle söylüyo da ne bileyim bu yaştan sonra gittik oyuncak aldık bi de ona daha da fazla masraf etmek istemiyorum
    neyse..cevabın için teşekkür ederim

Zaten tvni sadece ps3 için kullanırsan hata edersin mutlaka pcni bağlayıp hdrip filmler izlemelisin, yada bluray filmler edinip onları işte o zaman tvnden maksimum randımanı alırsın

• bu aksam dayanamadım ps3 ü toparlayıp öteki eve götürdüm (daha taşınmadımda) tvyi gündüz kurdurmustum hemen hdmi ile baglantıyı yapıp pes2008 i taktım.hersey cok guzel hic sorun cıkmadan 1080p olarak tanıdı ve oyuna basladım.
    fakat bazı noktalarda oyun kasılıyor takılıyor gibi.mesela kamera ayarı wide iken sahayı kale çizgilerine dik olarak 2 ye böldügümüzde üst kısımda oyun gecerken hicbir takılma yok fakat alt kısımda oynanırken kasılıyor :(
    (tam analatamadıysam şöyle izah edeyim normal bir futbol macında kameranın oldugu tribün ve karşı tribün ; karşıya yakın bölgelerde oyun takılmazken kameraya yakın tarafta oyunda takılmalar kasılmalar oluyor).
    pes2008 720p sanırım kitapcıkta öyle yazıyor.
    bende tvnin ana menüsüne girdigimde 720p yazıyor.
    bir sürü ayarlarla oynadım ama düzeltemedim.hdmi kablom altın uçlu ‚ ucuzlarından almadım sanırım 40 lira civarıydı fiyat.kablodan bir problem oldugunu sanmıyorum cünkü oyun baska yerde takılmıyor sadece o bölgeede oynanırken takılma var.
    acaba ps3te mi sorun var ? ama makina daha yeni toplasam 10 kere oynamısımdır.yada tvde mi bir ayarsızlık yada eksiklik var?canımı sıktı gece vakti döndüm eve yarın ilk iş vestele ugramak olacak...

bu arada bende ki tv
    http://www.vestel.com.tr/msib20/tr/kategoriler/tuketici_elektronigi/televizyon/lcd_televizyonlar/pixellence_full_hd_42820_42_lcd_tv.aspx

• PHILIPS 26PFL5322/12 BEYler bu nasıl suan kdv dagıl 1060 ytl ps3 le nasıl olur dersınız
  • Arkadaşlar birkaç sorum olacak.

1-Ben hem PC'yi hem PS3 bağlıyabileceğim kaliteli fakat ucuz bir tv arıyorum.(Max. 1600 YTL)Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz?

2-Full HD Tvler ortalama ne kadar 1600 Ytl ye alınabilirmi?

3-Bir de şu çözünürlük olayını bana anlatabilirmisin?(1024*768 falan gibi)

Şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar sizce nasıl?

http://gold.com.tr/urunozel.asp?ID=39801
  • quote:

Orjinalden alıntı: KingRoger

Arkadaşlar sizce nasıl?

Bu fiyatın biraz yukarısına benzer özelliklere sahip bir 32" tv alabilirsin, değmez bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Orjinalden alıntı: KingRoger

Arkadaşlar sizce nasıl?

Bu fiyatın biraz yukarısına benzer özelliklere sahip bir 32" tv alabilirsin, değmez bence.

Teşekkürler
  • Ben SONY Bravia LCD TV Full HD 106 ekran ps3 full grafikte çalışır mı?(can sıkıntısından sordum tabi çalışçak 3000ytl lik tv :D) Ama yine sorayım dedim...
  • 42" sony bravia full hd yi nerden nasıl o fiyata bulabildin o kadar düştümü fiyatlar
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.