Şimdi Ara

lcd veya led sıvıya dayanıklı olan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 40b650 tv su kaçması nedeniyle çöp oldu.Bu nedenle sıvıya dayanıklı bir tv alıcam yada lcd nin önüne 2. bir koruma takıcam..Nedersiniz..

lg nin sl serisi ve sony nin nx serisi bahsettiğim türden su sıksanda içine su kaçmıyor başka model bilen varsa yazabilirmi?

• bu konuda deneyimi bilgisi olan yokmu?
  • Hocam iyi de tv ye niye su sıkıyon onu anlamadım temizlik amaçlımı yoksa geçirmezlik testi mi bence sıvıya dayanıklı tv arama nasıl temizlenen gerektiğini ara ben isopropil alkol le temizliyorum hemen her eczanede var yüzde atmış suyla karıştırıyorum camsil kutusunda kullanıyorum yüzde yüz pamukluyla siliyorum mesela atletle zaten atleti görünce uçmaya başlıyo sonuç pırıl pırıl bi tv
  • quote:

Orijinalden alıntı: galiptas

40b650 tv su kaçması nedeniyle çöp oldu.Bu nedenle sıvıya dayanıklı bir tv alıcam yada lcd nin önüne 2. bir koruma takıcam..Nedersiniz..

lg nin sl serisi ve sony nin nx serisi bahsettiğim türden su sıksanda içine su kaçmıyor başka model bilen varsa yazabilirmi?

Yanlış anlama ama çok farklı bir şey aradığından kimse bilgi sahibi değildir sonuçta bilgi sahibi olması için ya test etmesi yada başına gelmesi lazım.Sen su geçirmeyen tv arayacağına bence su yaklaştırmamaya özen gösterirsen bütün lcd tvler senindir
  • maalesef başıma böyle bir şey geldi..kaldıki evde küçük çocuklarda var onlarda tvye su süt benzeri şeyler atabilirler..lcd nin bu kadar korumasız olması hemen bozulması beni çok şaşırttı...
  • Sayın galiptas ,

Notebooklar için işkence testleri yapılır. Bu testlerde klavyesine su dökerler veya belli bir yükseklikten düşürürler ama tvler için böyle bir test duymadım. Tabiki benim duymamam olmadığı anlamına gelmez.

Panel ile çerçeve arasında oring ve ya conta olmadan sıvı sızdırmazlığı sağlanamaz. Servislik yapan tanıdığınız varsa tv yedek parça kataloğunu araştırarak böyle bir parça olup olmadığına bakar ve şu modelde conta var içine sıvı almaz diyebilir.

Yine başka bir konu da tvdeki havalandırma ızgaralarıdır. Çocuklar oradan da içeri sıvı dökebilir veya serptikleri sıvı oradan da tvnin içine girebilir. Buradan girecek sıvı anakartı ve güç kaynağını bozabilir.
  • conta değilde söylediğim gibi sony nx serisinde lcd nin önünde bir cam daha var veya lg sl serisi aynısıı..bunun gibi model örnekleri lazım bana...veya lcd koruma için camlar var onlardan alabilirim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten sorunuzun cevabını bulmuşsunuz. Sonynin monolithic dizayn serisi ve LG nin 8000 üzeri modellerinde panelin önünde cam var. Samsunglarda şu an için cam yok.

Lcd koruma derken herhalde aşağıdaki linketi gibi tvnin önüne geçme plexiglass korumadan bahsediyorsunuz. Bu arada tanıtım videosu inanılmaz komik olmuş.

http://www.izlesene.com/video/tv-ekran-koruma-panelleri-lcd-ekran-koruma/2827699

• cevapların için teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.