Şimdi Ara

ldr li gece lambası için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar bildiğimiz tasarruflu ampul lambasını ldr yardımı ile sensörlü hale getirmeye çalışıyorum ancak pek başarılı olamadım :( yanlız aklıma bir fikir geldi bu heryerde satılan fişe takılan sensörlü gece lambalarından aldım içindeki devreyi kullanıyım diye içinden 1 adet ldr 1adet 5m ohm direnç ve 1 tane de BT169D tristör çıktı ama ampulü yakmıyor ne yapabilirim??

• Tıklabu devre fikir verebilir. Tristör, triyak gibi elemanlar tasarruflu ampülleri çalıştıramazlar,bunlar normal ampülleri çalıştırabilir. Tasarruflu ampüllerin içinde elektronik devre bulunduğun dimmer gibi bir sistem kullanılamaz, Anca ampülün beslemesini on/off şeklinde bir röle ile kontrol edebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.fusion -- 4 Kasım 2008; 17:15:39 >
  • Orijinalden alıntı: madalyon2252

arkadaşlar merhabalar bildiğimiz tasarruflu ampul lambasını ldr yardımı ile sensörlü hale getirmeye çalışıyorum ancak pek başarılı olamadım :( yanlız aklıma bir fikir geldi bu heryerde satılan fişe takılan sensörlü gece lambalarından aldım içindeki devreyi kullanıyım diye içinden 1 adet ldr 1adet 5m ohm direnç ve 1 tane de BT169D tristör çıktı ama ampulü yakmıyor ne yapabilirim??

arkadaşım devreyi koyarsan çok memnun olurum bende o devreyi arıyordum saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.