Şimdi Ara

Le Trou, 12 Angry Men gibi eski ama efsane olan film tavsiyeleri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden siyah beyaz, eski filmlere karşı önyargım olurdu ama 12 Kızgın Adam filmi ile bu durumu aşmıştım. Geçen gün de Le Trou gibi bir efsaneyi seyredip hayran kaldıktan sonra böyle siyah beyaz olan veya günümüz sinemasından farklı eski filmleri araştırmaya koyuldum var mıdır arkadaşlar tavsiyeleriniz ?

Not: 12 Kızgın Adam biraz sinemayla ilgili olanlar tarafından biliniyor zaten ama Le Trou'yu bilmeyenler hiç düşünmeden izleyebilir, kesinlikle mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Türkolog_ -- 11 Ocak 2017; 23:39:46 >

• 7 samuray ilk aklıma gelen.
  • Aynen ben de 12 Kızgın Adam ile eski filmlere önyargımı aşmıştım.
    Ben izlemedim ama @Detective W. Rope filmine güzel demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 12 Ocak 2017; 0:0:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: obili

7 samuray ilk aklıma gelen.

Adını çok duymuştum ama izlemek nasip olmamıştı. Aldım listeye sağolasın dostum.
  • Teşekkürler hocam ekledim listeme.
  • Eski ama renkli olanlar da ilgini çekiyor mu yoksa sadece siyah-beyaz mı tercih edersin. Ona göre öneri yapalım
  • Yok hocam illa siyah beyaz olması gerekmiyor. Eski filmlerde günümüz sinemasında olmayan bir tat var. Aşırıya kaçmama, sadelik gibi. Su gibi akıyor filmler. Sıkıldım sanırım günümüz sinemasından o yüzden lezzetli geldi bu filmler. Çok detaycı biri değilimdir film eski olsun güzel olsun yeter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Direk Hitchcock tan git hocam bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @obili Teşekkürler hocam.
    @Detective W. Evet sanırım aradığım şey tam da bu yönetmenin filmleri Arka Pencere filmini izlemiştim güzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Türkolog_

@obili Teşekkürler hocam.
    @Detective W. Evet sanırım aradığım şey tam da bu yönetmenin filmleri Arka Pencere filmini izlemiştim güzeldi.

Charlie Chaplin i de kesinlikle izlemelisin
  • The Apartment(1960). En sevdigim filmlerden birisi. Hitchcock'u önermişler zaten onun filmleri de çok iyi.
  • Le Trou ve 12 Angry Men, iki filmi de izlemiş; ikisini de çok beğenmiştim.

Charlie Chaplin filmlerini mutlaka izlemelisiniz örneğin. Sinema üslubu açısından o kadar değerli filmleri var ki her biri şaheser değerinde. Hem sessiz sinemaya olan aşinalığı arttırır hem de güldürü adına üstâd Kemal Sunal'ın, kendisini ne kadar çok örnek aldığını görebilirsiniz. Hatta az önce Monsieur Verdoux filmini izledim, çok ayrı tadı var. İkinci bir örneği de Buster Keaton için verebilirim. Mizahi tavır açısından yine kendisinden çok şey kazanırsınız.

Psycho, The Apartment, Smultronstället, Persona, Casablanca, À bout de souffle, L'Avventura, 8 ½, Les Quatre cents coups, Yojimbo, La Dolce Vita sizi siyah beyaz filmlere daha çok sevdirecektir. Bu bağlamda İtalyan yeni gerçekçi akımından etkilenen Satyajit Ray'in filmlerine de (eğer Bollywood seviyorsanız) bakmanızı tavsiye ederim. Modern zaman siyah beyaz filmlerden ise Ed Wood, The Artist, Frances Ha, Frantz, Ida, La Haine tarzı filmlere ayrıca dikkat kesilebilirsiniz.

Ve dipnot: Haberdar ettiğin için ayrıca teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed Wood -- 12 Ocak 2017; 3:32:45 >

• Dr. Strangelove ve 7. mühür'ü de listene al hocam .
  • Teşekkürler arkadaşlar.
  • Alcatraz'dan Kaçış
    Cinema.Paradiso
    Dersu Uzala
    Seppuku
    The Grapes Of Wrath
    The Great Escape
    The Sting

Aklıma gelenler bunlar şimdilik güzel filmlerdir tavsiye ederim siyah-beyaz değil ama eski filmler :)
  • Komedi istersen Bazıları Sıcak Sever'i (Some Like It Hot) tavsiye ederim, izlerken bol bol tebessüm edeceğini garanti verebilirim...

http://www.imdb.com/title/tt0053291/
  • Psycho izle
  • Yedinci mühür
  • M (1931)
    The Grapes of Wrath (1940)
    The Hunchback of Notre Dame (1939)
    Germany Year Zero (1948)
    Bicycle Thieves (1948)
    Kind Hearts and Coronets (1949)
    Los Olvidados (1950)
    Stalag 17 (1953)
    Dial M for Murder (1954)
    On the Waterfront (1954)
    Ugetsu monogatari (1953)
    Sanshô dayû (1954)
    The Wages of Fear (1953)
    The Night of the Hunter (1955)
    Rififi (1955)
    La Strada (1954)
    A Man Escaped (1956)
    Ballad of a Soldier (1959)
    Elevator to the Gallows (1958)
    The Hustler (1961)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.