Şimdi Ara

Lead acid battery ve arac akü şarj hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    250 wattlık eski bir ups cihaza 12 v 7A(lead acid kursun-kuru-bakımsız) lik aküsü ile beraber önce 1 adet 12 v 17 A lik(YUASA) aküyu paralel baglayarak LCD tv(65 watt)+uydu alıcısı(20 watt) yaklasık 70dakika kullandım.

daha sonra sisteme 1 paralel 12V 17A akü daha ekledim.UPS sigortası attı.kısa devre yaparak sigortasız devam ettim.Süre (lcd+uydu alıcısı ile toplam 85 watt) 3.5 saate(net) cıkmıstı.en ufak sorun yasamadım.

Fakat eski tip CRT tüplü monitor ve Pc ile kullanımda;
    UPS ye akülerden toplam akımı tasıyan son kablolar dısındaki plastik kabloyu eritecek kadar ısınmıstı.(kablolar klasik beyaz plastik muhafazalı 4-6mm civarı kesitli elektrik kablosudur.

aküleri ups'ye tek tek baglayıp 17 saat tutarak sonra hepsini paralel baglayarak kullanmak oldukca vakit alıyor.yaklasık 3 gun :)

Simdi sorun daha kısa surede saglıklı olarak aküleri nasıl doldururum?
    Ayrıca UPS nin sarj unitesi 7 A e gore oldugu icin sanırım tam dolum yapamıyorum.

Elimdeki bir Pc power supply ile bu 12V 17 A lik aküleri doldurmam mumkun olamaz mı?12 v 4,2A cıkıs yazıyor etiketinde.power supply cıkıs voltajını 13,8-14-14,5 gibi bir degere yukseltmem gerek biliyorum.
    Bunu yapabilirmiyiz. yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca ilerde bu sistemi yukardaki arkadaslar gibi sadece 60A lik araba aküsü ile kullanmak istiyorum.

Eger Pc Power suply ile bu sarj olayını yapabilirsek orada da kullanmayı dusunuyorum.

Yukarıdaki tüm bilgi ve tecrube paylasımı icin,
    bana verilecek cevaplar ve ilgi icin simdiden tesekkurler.

• Benim bilgisayarım monitör kapalıken 85Watt enerji çekiyor. manitor lcd açıkkene 132watt vede işlemçi maksımın çalışırkene 80 Watt daha ekliyrum 212watt yapıyor. bende maxmın 750wattlık vede akülerle320 wattlık enerji verebilen ups var. içindeki akü 1 adet 9AHlik bir akü var.normalde ben senin yaptığı gibi iki aküyü bağlansam 40A+40A sıgortası var çok iyi çalışır.Senin ups maksımın gücü 250 watt yoksa akülerin gücü 250 watt mı

şimdi gelerin senin soruna araba aküsünü bağlamayı düşünüyoran ups şarj sisteminle doldurma aşağa yukarı 2 hafta alır.
    dirençle akım sınırlaması yaparak 150mA şarj yapar. Seninki eğer gerilim regülatörünle şarj yapıyorda 250 ile 500mA şarj yapar tabiki akünün dolum sev seviyesi arttık bu şarj akımı düşer.
    Elektronikten anlıyorsan ups kendi trafasunden şarj yapa bilirsin tabi onla en fazla yapacağı 1A dır Bir başka yöntem ise dışardan bir besleme 80-100wattlık bir besleme bu akulere bağlayarak dolmasını sağlayabilirsin Bilgisayar beslemsinle bunu yapamasın kurşun asit aküler 14,2 voltta maksımın dolar bilgisayar beslemesi 12,00 volt verir hem tam dolmaz hemde akü tam deşarj durumunda sarj yapmaya kalkansan bilgisayar beslemesi kendini kapatır. Bende aynı senın akü bağlamı düşünüyordum. benim akü hem bilgisayar masasının arkasına bağlı olan 4*100 oto amfisini beslecek hemde UPS beslecekti. Oto aküsü biraz pahalı bende vaz geçtim Akülerde şöyle bir katü özellik vardı maksın AH yaklaştıkça kapasıtenın düşmesidir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.