Şimdi Ara

LED de uydu alıcısı sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • samsung c6820 ledı kullanmaya (daha dogruso kullanamamaya) baslayalı 1 ay olacak. uydu alıcısını hala calsıtıramadım. sızde yardım etmıyorsunuz. bu tv yı kullananlar yada hıc degıslse bı tv tamırcısı yardım etsın bana. bıraz daha acıklayım.
    apartmanda aynı canak anten kullanılıyor. ben antenımı ANT 2 IN (satellıte) ye taktım. dıger antewn yerı uyumsuz cunku. gereklı ayarları yapıp tarama yaptıktan sonra 70-80 kanal cıkıyor. bu kanalllarda kısa bı muddet sonra "SINYAL ZAYIF VEYA YOK Anten kablo bağlantısını kontrol edın" yazıyla kayboluyor. sonra kısa bı sure sonra tekrar gelıp tekrar kayboluyor kanallar. boyle gıt-geller oluyor yanı.

OTOMATIK TESTE GIRIP SINYAL BILGILERIMI KONTROL ETTIGIMDE ;
    BIT HATA DUZEYI : 2000
    SINYAL GUCU : 0
    SINYAL KALITESI : 0
    yazısıyla karsılasıyom.
    elle aramada ne frekans yazdıysam hıc kanal bulamadım.
    ulke secımı dıjıtal : dıgerlerı analogda: hollanda veya baska ulkelerde denedım olmadı.
    son surum 3009.2 de yukledıgım halde bı halt olmadı.
    sınyal kalıtesının 40 dan fazla yukseldıgını gormedım şu ana kadar.

Uydu sıstemı kurulumunda LNB GUCU : ACIK, Diseq C modunu 3/4 de yapsam 1/4 de yapsam yıne pek bısey bulamadım. sınyal kalıtesı 0 da. Konumlanırıcı ayarlarını hıc ellemıyom. sıfırda kalıyor. 11844 2222 v ayarınıda her yerde denıyom olmuyor.
    Yazılım yukseltmeden kanal yoluylada frekans gırıp yukseltıyom bı halt olmuyor.
    kımı taramadea atv E2 CNBCE TNT gıbı kanalları kımı taramada da kanal d star show fox gıbı kanalları buluyor.

adam samsung uydu alıcılarının turkıye ıle uyumlu olmadıgını soyleyıp kanala taraması yapmadan bana uydu alıcısı almam gerektıgını soyleyıp gıtmıstı.
    forumda bırkaç arkadasında benım gıbı sorunla karsılastıgını ama cozuldugunu gordum. lutfen alsancak ve dıger arkjadaslar yardım olur mu.
    bırde bu sımdılık benım ıcın onemlı degıl ama soyleyım kamera cekımınden aktardıgım mesela nıkah vıdeom 3 parça aynı formatta oldugu halde bırıncısını calıtırıp dıgerlerını calıstırmıyor. sebebı nedır. bırde avı dıye bı formatı bıle calıstırmadıgını farkettım. avi meshur en çok kullanılan formattır. nıye desteklemedıgını yazıyor benım televızyon. off offf. bu ledı 2.200 almıstım. 40". tepetaklak oldum
    ayrıca hd kanlların hıcbırısını goremedım daha sıfrelı olnalar cıkıyor bazen onlarda sıfrelı zaten HDen gıbı. atv trt 1 hd yok yanı.
    bır de otomatık aramayı etkınlestırerek arıyorum sımdıden o cevabı verecek olanlar varsa soyleyım dedım. Paylaş:

• Size birtakim cozumler onermistim ama neyi ne yaptiniz yazmamissiniz...

Oncelikle samsungun turkiyeye uyumlu olmadigini soyleyen servisi tv yi aldiginiz yerle bir gorusturun. Tv yi satan yer elbet cihazina sahip cikacaktir.

Sonra uydu sisteminizin sorunsuz olduguna emin olun, arizali bir lnb ya da diseq bahsettiginiz sorunlara yol acabilir.
  • utanıyom
  • UP
  • ya bu resetlemede yaramadı torak prızden kurtarıp normal prıze sokmam da yaramadı. bazen benımle alay gecıyormussunuz gıbı hıssedıyom. her turlu taktıgı soyluyorsunuz kendı kafanıza gore. koca karı ılacına döndü ınanın. yarın oburgun "tuz al karabıber al, ledın arkasını tuzla dök" dersenız sasırmıcam yani.
    neyse adamakıllı daha baska onerılerınız var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: wakara

ya bu resetlemede yaramadı torak prızden kurtarıp normal prıze sokmam da yaramadı. bazen benımle alay gecıyormussunuz gıbı hıssedıyom. her turlu taktıgı soyluyorsunuz kendı kafanıza gore. koca karı ılacına döndü ınanın. yarın oburgun "tuz al karabıber al, ledın arkasını tuzla dök" dersenız sasırmıcam yani.
    neyse adamakıllı daha baska onerılerınız var mı

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Fakat koptum yazdıklarına
  • Servis neden kurmadı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uyumsuzdur dedı turklye ıle.
    cozum bulana kadar guncel.
  • wakara hocam sizin sorununuza bir teşhis koyulsa çözüm elbet bulunur.
    1.Bu tv yi kullanan bazı arkadaşlar sorun olmadığını belirtmiş başka konularda (o halde desteklemediğini söyleyemeyiz)
    2.Tv nin uydu alıcısının bozuk olduğunu düşünebiliriz servisten başka çare yok ozaman
    3.Sanırım servisi çağırdınız sonuç alamadınız.. (servisi tekrar çağırıp bu tv yi kullananların böyle bir sorunu olmadığını sizin tv nizde olduğunu kafasına sokmalısınız)
    4.Başka uydu alıcısında sinyallerin normal olduğunu tv de düşük veya olmadığını bazen gelip gittiğini söylemişsiniz (tv yi çatıya çıkarıp ince ayar yapmak lazım şaka yapmıyorum :))
    5.Aynı model başka bir tv denemeniz lazım sorun tv demi sistemdemi (bende biliyorum zor bu olay)
    6.DiSEqC uyumsuzluğu olabilir. DiSEqC alın bir arkadaşınızdan onu deneyin veya tv yi direk DiSEqC siz bağlayın (uydu alıcısında uyumsuzlukla karşılaşmadım ama ss2 tv kartı aldığımda böyle bişey başıma gelmişti tabi yıllar önceydi)
    7.Bu tv yi kullanan arkadaşlarınıza rica edin kullandıkları tv nin sürümünü, ayarlarını ,merkezi sistemmi,DiSEqC le mi bağlı,direkmi bağlı açıklayıcı bir bilgi versinler sorunsuz kullananlar
    Daha öncede dediğim gibi bu tv bende olmadığı ve sorunun neden kaynaklandığını bilmediğim için olası durumlardan bahsettim umarım çözüme ulaşırsınız.

• tesekuur ederım. bayagı yazmıssın. kendı derdınmıs gıbı. servısı cagırayım bır ara zaten vıdeolarıda gostermıyor bazılarını onu sorarken dıgerınıde cevap buluruz belkı.
  • Bu problem çözüldü mü acaba, çözüldüyse nasıl? Paylaşabilir misiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitrate sorunu nu bende yaşıyorum. Cnntürk, Habertürk gibi bazı kanallarda karelenme,donma oluyor. Uyducu çağırdım kendi el aletini uydu ayarlama cihazını taktı sinyal kalitesi %85

Uyducu senin anteninde, kablonda veya lnb de hiç bir sorun yok dedi. Sorun Samsung tv nin kendinde dedi..
    Tv yi tamirciye götüreceğim ama siz sorunu çözebildiniz mi, çözdüyseniz nasıl çözdünüz merak ettim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk_41 -- 25 Haziran 2022; 13:14:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brk_41 kullanıcısına yanıt

Uydu alıcısı alıp taktım nextın. Ugrasmadım. Ayrıca mı box da aldım ıkı sene once ınternete de ondan gırıyom.

• wakara kullanıcısına yanıt

Sorun lnb deymiş. Lnb yi de sıfır almıştım. Eski tekli lnb de de aynı sorunu yapınca lnb den şüphelenmem azalmıştı. Ama başka yeni bir lnb alınca sorun düzeldi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.