Arkadaşlar, Evimde genel olarak tasarruflu lamba kullanıyorum. Led lambaların giderek yaygınlaşmaya başlaması üzerine evdeki lambaları ledler ile değiştirme düşüncesi ortaya çıktı ancak elektrikten fazla anlamadığım için gidip yanlış lamba almak istemiyorum. Evdeki tasarruflu lambalar 20W - 1250 lümen ve 6400 Kelvin özellikte bu lambaların yerine nasıl bir led lamba almalıyım? Bir tane de simit fülorasan var. O da 32W 2100 lümen ve 6500 Kelvin. Simit led var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kaliteli tasarruflu lamba kullanıyorsan halen daha ledliye geçmek çok da kazanç sağlamayacaktır. 1250 lümen için en verimliyim diyen led ampulde bile en az 15-17w harcayan led ampul alman gerekecek. Bu yüzden şu zamanda akkor ampul değiştirilecekse ya da bozulan tasarruflu ampul varsa onun yerine anca ledli alınabilir, standart tasarrufludan ve florsandan geçişe bence gerek yok.
tasarruflu ampüllerden çok daha tasarruflu değil led ampüller. çok uzun ömürlü diye bahsederler ama evimde 1 seneyi doldurmadan 3 led ampül bozuldu. dayanıklılıklarının kağıt üzerinde olduğunu düşünüyorum. bu arada bozulan led ampullerin hepsi bilindik marka ve yüksek fiyatlı olanlar
bende evdeki tüm lamabalaır ledliye çevirdim hocam öyle her markete gittim de 1 2 tane alıp atıyordum öyle öyle hepsi değişti merkaları faca yada tudor
quote:
Orijinalden alıntı: berke_21
bende evdeki tüm lamabalaır ledliye çevirdim hocam öyle her markete gittim de 1 2 tane alıp atıyordum öyle öyle hepsi değişti merkaları faca yada tudor
Peki led lambaların aydınlatma gücü tasarruflulara göre nasıl? Ayrıca elektrik tasarrufu sizce ne kadar?
Ben de tüm evi led ampule çevirdim, hepsi de farklı marka. Fakat her 6500k diyen ampul aynı renk tonunda olmuyor. Bauhaus'tan 11,5 liraya 10w beyaz ışık Osram aldım. Işık renk tonu çok iyi BİM'den aldığımla arasında renk farkı var. Satış görevlisi 10 değil 8,5w elektirik çektiğini söyledi umarım öyledir, Eglo marka alacakken Osram aldım 15 metrekare alanda iyi aydınlatma sağladı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme