Şimdi Ara

led tabela

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi forumlar, ben led tabela yapacağım 400 adet led kullanmayı düşünüyorum ancak kaçarlı seri kaçarlı paralel kullanacağım hakkında bir fikrim yok.renk olarak yeşil led kullanacağım.ayrıca kaç voltluk güç kaynağı gerekir ve eğer mümkünse nasıl bir güç kaynağı veya devresi varsa elinizde paylaşırsanız çok makbul olur.Şimdiden yardım etmek isteyen herkese teşekkürler.

• Önce yapacağın yere ledleri yerleştir. Eksileri birbirine bağla. 330 ohm luk 3 yanede bir ledlere direnç at. (parlaklığı dirençlerlede ayarlayabilirsin.örn: 1K lık direnç de az yanar, 150 ohm parlak.tabelada 330ohm idealdir diye düşünüyorum.) 12V 1A DC adaptör yeterlidir. İleride de adaptörü daha büyük işlerdede kullanırım dersen 12V 2A DC kullan.

kolay gelsin

Edit: İmla & daha açık anlatım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mennan74 -- 2 Mart 2013; 23:34:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mennan74

quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

quote:

- leri birbirine bağla. 3 tanede bi direnç at.güç olarak adaptör kullan.. DC 12V 1A..

kolay gelsin

Hepsi bu kadar basitmi....

Ben size biraz detaylı anlatayım....
    Önce ledleri tabelanıza dizin... (ledleriniz yeşil led ise her biri 3.3 volt ve maksimum 20 milampere gereksinim duyarlar...) Her üç ledi seri olarak bağlayın, bu seri ledlere 220 ohm çeyrek watt dirençleri ilave edin... ve bu şekilde tüm ledlerinizi bağladıktan sonra bunları isterseniz gurup olarak paralele bağlayın ve PIC li bir animasyon ile devreye sokun veya bu gurupların hepsini paralel yapın.. toplamda her bir 3 lü gurup 12 volt 20 ma güç çekerse ortalama 168 gurubun olacaktır. buda toplamda 12 volt 3.5 amperlik bir adaptor işinizi görecektir... Kolay gelsin

Bu kadar çok biliyodunda şimdiye kadar neredeydin ?

dostum iyisin değilmi sen öncelikle laf attığın kişinin bi profiline gir yaşına felan bak bakalım dahada önemlisi yönetici birisi
    ayrıca 12v 1a adaptörle 400 tane led çalıştıranıda sende gördüm açıkcası verdiğin bilgi boş ve yanlış direnç bağla diyorsun değeri kaç olacak veya ledleri nasıl bağlayacak hiç bir bilgi vermemişsin. verenede çok biliyorsun diye artistlik yapmışsın madem bir yardım yapmaya çalışıyorsun tam yap veya bilmiyorsan hiç yapma...
    şunu unutma burası forum ve herkes her şeyi bilemeyebilir biraz daha açarak yardımcı ol

• quote:

Orijinalden alıntı: wert95

quote:

quote:

quote:

- leri birbirine bağla. 3 tanede bi direnç at.güç olarak adaptör kullan.. DC 12V 1A..

kolay gelsin

Önce ledleri tabelanıza dizin... (ledleriniz yeşil led ise her biri 3.3 volt ve maksimum 20 milampere gereksinim duyarlar...) Her üç ledi seri olarak bağlayın, bu seri ledlere 220 ohm çeyrek watt dirençleri ilave edin... ve bu şekilde tüm ledlerinizi bağladıktan sonra bunları isterseniz gurup olarak paralele bağlayın ve PIC li bir animasyon ile devreye sokun veya bu gurupların hepsini paralel yapın.. toplamda her bir 3 lü gurup 12 volt 20 ma güç çekerse ortalama 168 gurubun olacaktır. buda toplamda 12 volt 3.5 amperlik bir adaptor işinizi görecektir... Kolay gelsin

dostum iyisin değilmi sen öncelikle laf attığın kişinin bi profiline gir yaşına felan bak bakalım dahada önemlisi yönetici birisi
    ayrıca 12v 1a adaptörle 400 tane led çalıştıranıda sende gördüm açıkcası verdiğin bilgi boş ve yanlış direnç bağla diyorsun değeri kaç olacak veya ledleri nasıl bağlayacak hiç bir bilgi vermemişsin. verenede çok biliyorsun diye artistlik yapmışsın madem bir yardım yapmaya çalışıyorsun tam yap veya bilmiyorsan hiç yapma...
    şunu unutma burası forum ve herkes her şeyi bilemeyebilir biraz daha açarak yardımcı ol

tartışmaya gerek yok biz konuştuk arkadaşla.haklı haksızı aramayalım daha fazla konu kirlenmesin...

• quote:

Orijinalden alıntı: wert95

quote:

quote:

quote:

kolay gelsin

tamam düzeltiyorum..

bu saygısızlığı mahsur görün.

• quote:

bu saygısızlığı mahsur görün.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThKrkmz!
    tartışmaya gerek yok biz konuştuk arkadaşla.haklı haksızı aramayalım daha fazla konu kirlenmesin...
    tamam zaten kenan hoca 1 hafta uzaklaştırdı sanırım.
    keşke biriside beni uzaklaştırsa da üniversite sınavına hazırlansam(şaka)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    f30 far üzerindeki led kodlama?
    10 yıl önce açıldı
    Şerit led trafo tavsiyesi.
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bölümünü iyi seç şimdiden başarılar :)) en sevdiğin işi en sevdiğin mesleği yap.benim gibi su ürünleri mühendisi olup gelip burda elektrik elektronik forumlarında iç çekme :((
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.