Şimdi Ara

LED tv Temizleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
17.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende led tv var temizlemek icin bir spray aldik üzerinde lcd + plazma icin yazyiyor led olmuyormu sizce? sacma olabilir soru ama cizmekistemem tvyi bez lcd icinolabilir yani lcd cami ile led cam aynimi yoksa farklimi

• Öyle bir fark yok. Led, lcd dedikleri arka tarafındaki aydınlatma şeklinden kaynaklanıyor. Lcd'de floresan tüpler varken led denenlerde bu aydınlatma işi ufak ledçiklerle sağlanıyor.

Yalnız bazen bu alınan kimyasallardan leke yaptı gibi şikayetler duydum. Dikkatli olmakta fayda var. Hafif nemli sert iplikten yapılmamış yumuşak bir bez ile hafif nemli olacak şekilde dairesel olmayacak şekilde yukarıdan aşağı veya yanlara doğru silersen de olur. Tv'nin kapalı hatta ekranın sıcak olmaması için bir kaç saat öncesinden kapalı olması da önemli. Ayrıca üzerinde kalıp silme esnasında paneli çizmesi muhtemel tozlarında kuş tüyü benzeri bir şeyle alınmasına fayda var...
  • Valla bize gelen servis bu tv lere sprey ya da benzeri şeyler sakın sıkmayın demişti. İçinden bez gibi birşey çıktı tv nin kutusunun onla siliyoruz.Yani sizde aldığınız markanın servisine falan giderseniz nasıl birşeyle temizlik yapmanız gerektiğini söylerler. Tabi siz bilirsiniz ama ben olsam riske girmezdim.
  • Bizede temizlik sıvıları kullanmayın demişti servis. Hafif nemli bezle silebilirsiniz ama çok sık silmeyin dedi. Mikrofiber bezlerle sık sık toz alıyorum bastırmadan
  • ama orda özel satiliyodu sprayler yani icindede kendi bezi var spray iz birakiyor orasi dogru ama islatmadanda silinmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuRat.exe

ama orda özel satiliyodu sprayler yani icindede kendi bezi var spray iz birakiyor orasi dogru ama islatmadanda silinmiyor

En azından direkt ekrana sıkıp silme. Beze sık. Bez nemli hale gelsin o şekilde sil. Ekranın da kapalı ve soğuk olmasına dikkat et.
  • beyler ıslak mendille sildim ekranda izler oldu neyle sileyim bunu :D hortladı ama yardım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LCD EKRAN TEMİZLEME
    18 yıl önce açıldı
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    8 yıl önce açıldı
    Samsung LED TV Kumanda Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • özel sprayle sileceksin arkadasim ayrica spray her zaman beze püskürt tvye degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mersinli.

özel sprayle sileceksin arkadasim ayrica spray her zaman beze püskürt tvye degil

Eyw hocam yukarda kolonya ve tuvalet kağıdı yazmışlar o etkili olur mu peki
  • Albani yazmıştı daha önce ....

http://forum.donanimhaber.com/m_62612968/f_/key_hohlama//tm.htm#85642882

en iyi yöntem hohlama yöntemidir ..... ıslak mendil , sprey falan sakın kullanmayın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 9 Şubat 2014; 15:31:58 >
  • Mikrofiber bezle tozunu almak en iyisi. Lekeler varsa yine bu bezi ıslanmayacak kadar nemlendirip bu şekilde silebilirsiniz. Ben ütünün buharını beze tutarak hafif nemlendirip bu şekilde kullanıyorum.
  • Arkadaslar konuyu biraz hortlatmis olacagim, ancak bunu sormam lazim.

Vestel Yetkili Servisi'ni aradim simdi. Ürünün 50 lira oldugunu soylediler. Normalde 70lira imis. Bana 50 lira cok geldi acikcasi sizce internetten baska bir ürün mü bakayim yoksa bunu mu alayim ?
  • das Beste vom Besten kullanıcısına yanıt
    Alacağınız ürün KÖPÜK ise fiyatı tam olması gerektiği gibi.

Ancak solüsyon ise pahalı. Solüsyon+Mikrofiber bez+fırca halindeki kit fiyatı 30TL dolayındadır
  • Özellikle LED tv ekranları çok hassas yapıdadır temizliğini yaparken çok dikkatli olmak gerekir. Küçük bir sıvı teması yada uygulayacağınız baskı sonucu ekranın kırılması söz konusu olur ise verdiğiniz paralar anında çöp olur. Bu nedenle tv temizliği konusunda detaylı bilgi edinmek ve bu doğrultuda hareket etmek gereklidir. bu konuda bilgi edinmek içinhttps://konuanlatimi.net/tv-ekran-temizligi/ bu konuya bakmanızı öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.