Ben 40 tane parelel bağlı ve bu 40 paralel bağlı ledleride 10 tane seri bağlı Şekilde bağlamak istiyorum. Yani 40 tane paralelden 10 tane yapıp bunları birbirine seri bağlamak istiyorum. Ve 2 çeşit renkte led kullanacağım. Sizce bana ne kadarlık bir güç kaynağı yeter_?
hangi renk led kullanaksın mavi,kırmızı,sarı,yeşil,beyaz...
quote:
Orijinalden alıntı: oguzhanonder46
Ben 40 tane parelel bağlı ve bu 40 paralel bağlı ledleride 10 tane seri bağlı Şekilde bağlamak istiyorum. Yani 40 tane paralelden 10 tane yapıp bunları birbirine seri bağlamak istiyorum. Ve 2 çeşit renkte led kullanacağım. Sizce bana ne kadarlık bir güç kaynağı yeter_?
Eğer kullanacağın ledler 3.3 voltluk ledlerden se benim sattığım güç kaynağı işine yarayabilir. Tüm ledleri paralel bağlayabilirsin. seri bağlamana veya direnç koymana gerek yok.
ben hazır devre istemiyorum. Elimde 7.5 volt 2 amper güç kaynağı var. Ben buna 2 farklı renk bağlayacağım. Hangi renk olduğu önemli değil. 2 farklı renk olması yeter. Ve bu güç kaynağı ile en fazla kaç adet led çalıştırabilirim_?
http://led.linear1.org/led.wiz buraya gerekli degerleri girersen kulanacagın direnci , toplam harcanan gucu ve toplam cekilen akımı sana verecektir.
@lakiska nickli arkadaşın fotoğrafını verdiği güç kaynağıyla (7A) 7000ma/20ma=350 adet led çalıştırabilirsiniz.Sizin (2A) lik güç kaynağıylada 2000ma/20ma=100 led çalıştırabilirsiniz.40 tane paralel bağlı ve 10 tane seriden oluşan grup toplam 400 led yapmıyor mu?? burada biraz kafam karıştı
Ben o devreden vaz geçtim şimdi sadece isim yazacak şekilde yapacağım. Ve hepsi paralel olacak.