Şimdi Ara

LeEco (LeTV) Pro 3 X720 Ana Konu (168. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.921
Cevap
18
Favori
108.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emrah_Tr

Mmc cipi nereden edindiniz?

Alıntıları Göster
    Bayram Kaya sağolsun,o çipi değiştirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emrah_Tr kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, sıkıntı benim telefon da backup almadım daha önceden hazır backupum var diye.
    ama ne yazık ki oda yüklenmedi :)
    bende sıfırdan fastboot 23s yükledim.
    sıkıntıyı bulamadım.
    Evet sizin yerdiğiniz twrp i kullandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakespaera

Evet hocam, sıkıntı benim telefon da backup almadım daha önceden hazır backupum var diye.
    ama ne yazık ki oda yüklenmedi :)
    bende sıfırdan fastboot 23s yükledim.
    sıkıntıyı bulamadım.
    Evet sizin yerdiğiniz twrp i kullandım.
    Peki suanda son twrpyi flashlayip, ustune firmware flashlayip, normal validus surumu indirip (backup degil) onu flashlayinca ne oluyor? Yine 7 hatasi mi veriyor?

• Bu bence biraz sallama bir bilgi hayatımda kaç tane cihaz kullandım MMC çipi bozuklupta bootlopta kaldığında bundan dolayı açılmayan cihaz görmedim . Bence sorun başka idi. Twrp firmware vb gibi birşeyden dolayı yüklenmedi . Yine de sorununuzun çözüldüğüne sevindim

Allah daha büyük dertler vermesin

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrah_Tr

Peki suanda son twrpyi flashlayip, ustune firmware flashlayip, normal validus surumu indirip (backup degil) onu flashlayinca ne oluyor? Yine 7 hatasi mi veriyor?

Alıntıları Göster
    Açıkçası hocam Validus rom denemedim, diğer romları denedim ERROR 7 ile karşılaştım.
    isterseniz Validus romda da deneyebilirim.
  • Hocam ne yaptıysam bu hata gitmedi :) İsim değiştirdim, masaüstüne attım, C ye attım. olmadı özel karakter kullanıyorsunuz diyor ? ama yok, ne yapmalıyım ?

• shakespaera S kullanıcısına yanıt
    Sen niye unbrick yapmaya çalışıyorsun ben anlamadım ki ?

Senin sorunun unbrick ile alalı değil hangi romda isen twrp arası geçiş yapman lazım . Rom yüklenmezse bu kadar .

Örneğin pa rom kurarken 3.1 1.0 , aicilp 13.1 kurarken 3.2.1 olması lazım bu . Yani bu kadar basit şeyleri nasıl yapamıyorsunuz anlamıyorim mmc cipine bağlamakta garip bu mümkün değil yani.

Düzgün okumuyorsunuz birde bakın errir 7 hatasını tam kelimelerini Google da aratırsanız birşeyler bulabilirsiniz '"assert leeco verify modem " varsa bu firmware ile ilgili başka birşey yazıyorsa bunu araştırmalisiniz error 7 verdi deyip birşeye ulaşamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazye

Sen niye unbrick yapmaya çalışıyorsun ben anlamadım ki ?

Senin sorunun unbrick ile alalı değil hangi romda isen twrp arası geçiş yapman lazım . Rom yüklenmezse bu kadar .

Örneğin pa rom kurarken 3.1 1.0 , aicilp 13.1 kurarken 3.2.1 olması lazım bu . Yani bu kadar basit şeyleri nasıl yapamıyorsunuz anlamıyorim mmc cipine bağlamakta garip bu mümkün değil yani.

Düzgün okumuyorsunuz birde bakın errir 7 hatasını tam kelimelerini Google da aratırsanız birşeyler bulabilirsiniz '"assert leeco verify modem " varsa bu firmware ile ilgili başka birşey yazıyorsa bunu araştırmalisiniz error 7 verdi deyip birşeye ulaşamazsınız.
    Yok hocam anlıyorum, Unbrick dönme sebebim İMEİ atacaktım o yüzden dönüyorum, eğer fastboot 23s de İMEİ atılıyorsa onunla yapayım. Fabrika romu ister diye onu yüklüyorum.

• lazye kullanıcısına yanıt
    Şuan rom yüklü çağrı sırasında sesi ve mikrafonu deneme imkanım yok daha o yüzden deneyemiyorum daha ama müzik felan dinlerken çok yüksek olan ses sorunu düzelmiş.(bunun için zaten 4pda`da dosya vermişti şimdi içine gömmüş ola bilir)Dolby felan kurmadan tatmin edici.Pil durumu çok az bi tık daha iyi gibi duruyor.Çağrı sırasında mikrafonu ve ahizeyi deneye bilirsem buraya yazarım veya deneyen olursa bilgilendirse çok güzel olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NihadAhad -- 2 Haziran 2018; 23:50:22 >
  • NihadAhad N kullanıcısına yanıt
    Denerseniz mikrofon ve çağrı sırasında hoparlör alıp karşı tarafa sorarsanız sesim nasıl geliyor diye çok makbul geçer hocam yarın falan deneseniz fena olmaz

Hocam şimdi anlatıyorum iyi dinleyin fabrika romu denilen şey sadece ölü cihazları diriltmek için cihazın hiç tepki vermiyorsa yapman gereken bişey başka bir durum da kullanmayı tavsiye etmiyorum birde hafıza sorunu için kullanılıyor zaten hepsinin anlatımı yapıldı.

IMEI için ise konuya biraz dikkatli okursaniz eui romda olmanız yeterli . İster Ahmet ister Hüseyin romu olsun eui olduktan sonra no problem uğraşmayın unbrickle vs . Ayrıca unbrick işlemi her zaman yapılacak kadar basit bir iş değil xda sitesinde 1 yıla aşkın süredir cihazını acamayan insanlar var.

Arasırada xda sitesini takip edin dil sorununuz var ise Google translate epey işinize yarayacaktır

İyi akşamlar hayırlı sahurlar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: lazye

Bu bence biraz sallama bir bilgi hayatımda kaç tane cihaz kullandım MMC çipi bozuklupta bootlopta kaldığında bundan dolayı açılmayan cihaz görmedim . Bence sorun başka idi. Twrp firmware vb gibi birşeyden dolayı yüklenmedi . Yine de sorununuzun çözüldüğüne sevindim

Allah daha büyük dertler vermesin
    Valla başkan Bayram bey mmc dedi,belki değişmeden mmc bir veya bir kaç bacağının lehimi gevşemişse tamir yapmışta olabilir.

Ayrıca bu telefonda rastgele şöyle bi durum farkettim,

Şarj kablosunu gece karanlıkta telefona takarken kısa devre olur gibi ateşlenme kıvılcımla oluyordu,

Şarj kablosunun ucunu kasanın kenarlarına sürttükçe alüminyum kasa olduğu için her yerinde küçüçük ateşlenmeler yapıyordu,bunları da ona söyledik.

Adam ilk önce box la bile yazılım yükledi aynı reset devam etti dedi, şarj soketinde kısa olur düşüncesiyle şarj soketini söküp telefonu açmaya çalışmış yine reset devam etmiş.Şuan telefon çalışıyormuş birkaç gün daha test edecek.

Yani sonuç olarak mmc den dedi.

Bakalım en nihayetinde tedaylı bilgi alacağız.

Benim merak ettiğim bu mmc ler kolay kolay bozulmazlar eski telefonlarda ki sorunlu mmc değil bunlar.

Mmc nin bozulmasını telefonda ne tetikledi acaba.

Devamlı rom yazılım vs.telefona hiç yüklenilmedi.

1 sene önce ikinci el alındı üzerinde Grooshop 20s orjinal yazılımlı %80 veya 90 Türkçeleştirilmiş 6.0.1 sürümlü rom vardı ve o gün bu gündür bu rom kullanıldı ve üzerine OTA dan hiç güncelleme gelmedi.You Tube da video izlerken dondu,donma geçmeyince güç tuşuna basıldı kapatıldı.

Tekrar güç tuşuna basarak açılmasını umarken reset başladı,

Yazılımsaldır düşüncesi ile orjinal yazilımlar flash one ile yüklendi,denenmeyen yöntem kalmadı.Hatta orjinal yazılım lardan biri yüklenince telefonun açılış resmindeki Le Eco pro 3 ikonun altındaki ingilizce yazılar çince bile oldu,buda demek oluyor ki telefona yazılım yükleniyor fakat açılmaya gelince reset atıyor.

• Şarj soketindeki problemi bilmiyordum evet ondan kaynaklı bir MMC çipi sıkıntısı olabilir ona bişey diyemem normalde bootlopta kalıyorsa genellikle eski rom düzgün temizlenmemiştir demektir . Recoveryden geçiyorsa sorunsuz bir şekilde %95 cihaz açılır. Tabikide başka etken olabilir mi bilmiyorum ben sorun yaşamadım birkaç kişide de ekran pembelesme sorunu olmuş durup dururken . Leeco firmasınin kendi desteği bile cihazlar üzerinde nerdeyse hiç yok o sebeple az kullanicida olunca çözüm bulmak çok zorlaşıyor hele bir donanımsal sorun olursa size tavsiyem asla telefoncuya vermeyin. Facebook üzerinden Bayram Kaya veya Xioami Enes Budak ile iletişime geçin ikiside işini bilen biridir ki sen öyle yapmissin zaten hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazye -- 3 Haziran 2018; 0:11:10 >
  • quote:

Açıkçası hocam Validus rom denemedim, diğer romları denedim ERROR 7 ile karşılaştım.
    isterseniz Validus romda da deneyebilirim.

Alıntıları Göster
    hocam senin sorun twrp sorununa benziyor. stock roma döneceğim diye uğraşma. twrp dosyası olarak bu dosyayı yükle :https://yadi.sk/d/Q9UY3GsX3WicH3
    cardinal twrp dosyasıdır. muhtemelen senin sorunun dahili hafızayı görmemesinden kaynaklanıyor. tyce-c destekli bir kart okuyucu ya da usb flash belleğin için bu twrp.img dosyasını at, telefona bağla. mevcut twrp programını aç, zip yüklemeyi seç, sağ alttan img (image'ı) seç sonra recovery'i seç. usb belleğin içindeki img dosyasını göster. kurulum bir kaç saniye sürüyor zaten. sonra yeniden başlatıp tekrar twrp'ye gir. sonra emrah hocanın verdiği backup'ı yüklemeye çalışın. bu sefer yükleneceğini düşünüyorum. ama önce yukarda verdiğim twrp dosyasını yüklemen lazım

• Hocam yanlışlıkla imei pert ettim gitti hepsi, 4 tane imei mevcut yüklenmiyor fail veriyor surekli ve driverlari indirdim kurdum aynı ? Efs nereden bulabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakespaera -- 3 Haziran 2018; 1:37:27 >
  • quote:

Hocam yanlışlıkla imei pert ettim gitti hepsi, 4 tane imei mevcut yüklenmiyor fail veriyor surekli ve driverlari indirdim kurdum aynı ? Efs nereden bulabilirim ?

Bu topicte defalarca efs backup alinmasi gerektigi yazildi cizildi. Kimse sana efs dosyasi vermez kusura bakma. İmei yazma islemo basit ve en basta verilen konuda anlatildi basitce

Hocam efs yedeği niye almiyorsunuz şimdi uğraşman gerekecek diğer konuda şebeke ve mobil veri bağlanma sorunu varsa diye başlıklik anlatım var onu yapman gerek. Hadi kolay gelsin inşaallah başın ağrımadan çözersin.

• lazye kullanıcısına yanıt
    Hocam birde aygıt yöneticisinde '' Android DİAG 901D '' gözükmüyor bütün driverları eksiksiz kurdum. '' Diagnostics 9025 '' görünüyor bunun COM u nu seciyorum hata veriyor, Windows 10 kullanıyorum bu yüzden mi acaba ?
    Hocam birde linkler ölmüş yenilersen sevinirim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakespaera -- 4 Haziran 2018; 19:46:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emrah_Tr kullanıcısına yanıt
    Emrah hocam emeğinize saglik güzel olmuş rom deneyecegim bakalim

Sadece herseyi ayarladim parmak izini tanitdiktan sonra reset atti bir koşan kopekte takildi ve sonra recoverye dondu tekrar yuklemek zorunda kaldim 2.de sikinti olmadi bilgi
    Edit: yeniden baslat dedigimde yine ayni sey oldu boot ekraninda takilip recoverye donuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attila24 -- 3 Haziran 2018; 16:27:43 >
    Linkler sağlam hangi Link'in ölü olduğunu ismiyle belirtirsen sevinirim ayrıca qualcom diag driver 'i telefonun PC ye bağlı iken değil ilk kurulumu gerçekleştirip sonra kurman lazım driverlarin hepsi w7/8/8.1/10 cihazlarının hepsinde denenmiştir ...

Hala sorun yaşıyorsanız qualcomm diag driver bilgisayardan silip bilgisayarını sürücü imza zorlaması devre dışı birakarak tekrar acip yeniden aynı driver yükler mısın birde öyle dene..

Ayrıca ayarlar gelistirici seçeneklerindeki OEM kilit açma ve USB hata ayıklama açık olduğundan emin olun...

• 
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.