Şimdi Ara

LeEco (LeTV) Pro 3 X720 Ana Konu (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.921
Cevap
18
Favori
108.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım hocam peki şu benim kafamı karıştırdı. Cahilliğimi mazur görün. Analatımda şöyle bir yazı var bunu uygulayınca indirdiğimiz rom dosyasıda silinmez mi?
    Wipe-->Advanced Wipe-->1,2,3,5 sırasıyla tik koyuyoruz ve aşağıdaki kaydırma çubuğubu kaydırıyoruz.(Burada İnternal Stroage ve varsa Usb Otg hariç herşeye tik koyuyoruz.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0S0VALI

Anladım hocam peki şu benim kafamı karıştırdı. Cahilliğimi mazur görün. Analatımda şöyle bir yazı var bunu uygulayınca indirdiğimiz rom dosyasıda silinmez mi?
    Wipe-->Advanced Wipe-->1,2,3,5 sırasıyla tik koyuyoruz ve aşağıdaki kaydırma çubuğubu kaydırıyoruz.(Burada İnternal Stroage ve varsa Usb Otg hariç herşeye tik koyuyoruz.)
    silinmez hocam, internal storage'ı seçerseniz dahili hafızadaki rom'da dahil her şeyi silmiş olursunuz. ama int. storage'ı seçmeyeceğiniz için silinmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 31 Mayıs 2018; 0:45:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cei

İlginiz icin tesekkur ederim cardinal twrp yi bulamadim xda da link verebilirmisiniz Birde usb otg dediginiz fastboot modunda adb ile komut olarak atmayi kastediyorsunuz degilmi
    hocam ilginçtir sanırım sayfasındaki bağlantıyı silmişler. ben de bulamadım. şu an bendeki dosyayı yükledim. buradan indirebilirsiniz.https://yadi.sk/d/Q9UY3GsX3WicH3

usb-otg'den kastım, cihazı twrp'den açtığınızda dahili hafızayı görmediği için telefona type-c uyumlu bir kart okuyucu ya da usb bellek takarak , indirdiğiniz twrp dosyasını bu usb bellek üzerinden gösterirsiniz. install zip yapıyorsunuz yine, ikinci açılan ekranın altındaki IMG yazan yere tıklayın. böylece image dosyası yüklemek istediğinizi belirtmiş oluyorsunuz. sonra da recovery'i seçip ilgili twrp dosyasını gösterin. bu şekilde twrp srümünü değiştirmek daha kolay. ya da fastboot komutlarını kullanarak da yükleme yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 31 Mayıs 2018; 0:45:51 >

• eranyumm kullanıcısına yanıt
    lazye kullanıcısına yanıt
    hocam twrp yi yüklerken ilk sayfadaki gibi oem kilidi true falan oluyor ancak twrp yükle deyince cannot loaded deyip kalıyor.Yoksa sürüm değiştirirken bu yöntemde eski sürümü silipmi bu işlemi yapmak gerekiyor
    Cevap için çok teşekkür ederim fastboot modda beceremedim sizin dediğiniz yöntemi bulup deneyeceğim birde.
  • hocam cevapladım mesajınızı, yukarıda
  • Emrah hocam geçmiş olsun, vaktiniz olursa RR son 21 Mayıs sürümünü de deneyin. batarya performansı konusunda oldukça iyi olmuş. zaten diğer konularda iyi bir romdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 31 Mayıs 2018; 9:52:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam teşekkür ederim sorun halloldu bu şekilde hafıza görmeme sorunu olanlar içinde bilgi olsun cardinal twrp ile sorun halloluyor.

Bu son 21 mayıs tarihli rr romu bende denemiş oldum Emrah hocamın validusu pil olarak daha iyi yada aynı gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

Emrah hocam geçmiş olsun, vaktiniz olursa RR son 21 Mayıs sürümünü de deneyin. batarya performansı konusunda oldukça iyi olmuş. zaten diğer konularda iyi bir romdu.
    Bende batarya performansı yüzünden rom yüklemeyi düşünüyordum ama bende x722 ve 26s eu var, twrpden direk RR yüklesem yeterli olur mu yoksa eu'yu değiştirmem gerekir mi bir tavsiyeniz olur mu bu konuda
    Peki hocam diğer konudaki custom rom yükleme adımlarını takip etmem yeterli degilmi yaani cihazı pcye falan baglamicam. Direk romu telefona indiricem sonra custom rom yükleme kısmından adımları takip edicem?

Hocam herkeste aynı tepkiyi veremiyor bazen romlar neden bilmiyorum ama değişkenlik gösterebiliyor

Xda"da baktığımda ota ve cdla sorunu var diye biliyorum.

Yakın zamanda bende bir rom kurmak istiyorum bakalim hangi rom olur. Mobil ağ beklemede sorununu çözemiyorlar en nefret ettiğim olay o .

• Hocam, twrp'den direkt kurulur, sıkıntı çıkmaz. Benim sorunum custom rom yükleme ile. Diğer konuda ayrıntılı bilgiler mevcut, oraya göz gezdirin yapamazsınız, yardımcı oluruz yine. ( PM atamadim, DH telefonumu onaylamıyor :) )

• shakespaera S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. İndiriyorum şimdi bakalım halledebilirim inşallah.
  • Powered by android ekranında kaldı cihaz. 15dk geçti değişiklik yok. Neyi yanlış yaptım acıba. Yardım edin üstadlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0S0VALI -- 31 Mayıs 2018; 17:43:4 >
  • Fastboot moda alıp tekrar diğer konudaki stock 23s romu geri kurdum galiba soft brick olmuştu cihaz neyseki açıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluemagic1903

Bende batarya performansı yüzünden rom yüklemeyi düşünüyordum ama bende x722 ve 26s eu var, twrpden direk RR yüklesem yeterli olur mu yoksa eu'yu değiştirmem gerekir mi bir tavsiyeniz olur mu bu konuda

Alıntıları Göster
    hocam rom x722ye yukleniyor mu, o konuda bilgim yok malesef
  • Ikinci backup hazir. Not: x720 de test edilmistir. Henuz x722 veya x727 de olumlu bir geri donus almadik. Muhtemelen X727de de calisacaktir.

Validus 2.3 stable OREO 8.1 + Blackscreen Kernel 5 + Magisk 16.4 (root) + Google HDR+ Camera + Youtube Vanced + Google Pixel Themes/Fonts/Sounds/Launcher

Icinde neler var? Ne eklendi ve degistirildi?
    Backup, Validus 2.3 stable OREO 8.1 uzerine Blackscreen 5 kernel flashlanarak hazirlandi. 1 Haziran Google appleri gomuldu. Kernel auditor ve sistem icerisinde pil optimizasyonlari ve tweakleri yapildi. Build.prop ve init.d performans tweakleri yapildi. Launcher bir baska yeni surum ile guncellendi, Google Pixel 2 Icon paketi ve temalari gomuldu. Google Hdr+ v6 Arnova Edition kamera eklendi ve tum ayarlari yapildi. Magisk son surum (16.4) ile root ozelligi kazandirildi. Bazi faydali magisk modulleri eklendi. Adaway guncellendi (v3.3) ve reklam engellemesi eklendi. Tarayici olarak en guncel Opera ayarlandi, mobil veri sikistirma, reklam ve popup engelleme ayarlari yapildi(opera hem batarya dostu hemde mobil verilerinizde kazanc sagliyor, boylece paraniz cebinizde kaliyor). Dns default olarak google dnsleri olarak ayarlandi. Gereksiz ve sistemi agirlastiran databaseler cikartildi, gerekli olanlar ufaltilip optimize edildi. Kendini tekrar eden ve gereksiz dosyalar ayiklandi. SD maid pro en guncel surum eklendi, boylece cihazinizda temizleme, bakim, optimizasyon vs isleri yapabileceksiniz, root dosya yoneticisi ozelligini kullanabileceksiniz. Google Wallpaper, Google Sans font ve bazi melodiler eklendi. Vanced Youtube Blue en son surum eklendi. Boylece reklamsiz ve duraklamadan video izleyebilecek, arka planda playback yapabilecek, google play servislerinin pili mesgul etmesinden kurtulacaksiniz. Cok fazla kullanilmayan ve rami mesgul eden bazi uygulama ve sistem servisleri donduruldu (bknz App quarantine). Sistemsel tum uygulamalar en son surumlerine guncellendi, ayrica gunluk hayatta en cok ise yarayan ve kullanilan, en cok indirilen secme birkac uygulamanin son surumleri eklendi (whatsapp, facebook, messenger vs)
    Kisacasi elimden geldigince faydali birsey yaratmaya calistim bu surumde de. Daha cok pil olayina kendimce el atmak istedim. Romdan hicbirsey silinmedi veya cikarilmadi, hersey yerli yerinde duruyor.. Su neden yok veya degisik demeden once kendiniz de ayarlari kurcalayarak eklemeler ve oynamalar yapabilirsiniz. Kendi zevkime gore cok az sey kattim yine de renkler ve zevkler tartisilmaz diye bosuna soylenmemis..

Kurulum? (Suanda kullandiginiz romun Twrpden nandroid yedegini/backupunu aldiginizi varsayiyorum, bunu muhakkak yapin, EFS ve IMEI bilgileriniz kaybolmasin)

1) Oncelikle lutfen cihazinizda TWRP yi guncelleyin.

https://eu.dl.twrp.me/zl1/twrp-3.2.1-1-zl1.img

2) download linkini verdigim backup dosyasini indirin ve uzerine iki kere tiklayin. Ve karsiniza cikan Validus-mod-Emrah_TrV2 isimli dosyayi cekip bos biryere cikartin. Unzip islemi baslayacak. (Bunun icin winrar veya 7 zip uygulamalarini kullanabilirsiniz)

3) Telefonunuzu pc/laptopa baglayin ve Bilgisayarimi tiklayarak telefonunuzun ismine tiklayin. Kok dizinde asagidaki yolu takip edin ve Validus-mod-Emrah_TrV2 klasorunu icine yapistirin (dosyayi komple yerlestireceksiniz, sadece icindekileri degil)

quote:

Bilgisayarim -> X720/X727 -> TWRP -> BACKUPS

Not: Eger bu yol yok ise kendiniz yaratin

4) Kopyalama islemi bitince, kabloyu pc/laptoptan cekin ve telefonunuzu yeniden RECOVERY ye boot edin.

5) Simdi WIPE diyerek Advanced Wipe a tikliyoruz. Dalvik/ART , System , Cache , Data yi seciyoruz ve Swipe to Wipe diyoruz (bu islemi ben 3 defa yapiyorum, ne olur ne olmaz diye )
    Boylece temiz bir wipe yapmis olduk. Simdi geri geri diyerek ana TWRP menuye geliyoruz.

6) Restore ye basiyoruz. Karsimiza cikan Validus-mod-Emrah_TrV2 klasorune giriyoruz. System, Data, Boot, Firmware tikli iken Swipe to Restore diyoruz ve islemin bitmesini bekliyoruz. Yaklasik 1.5 dk ile 2 dk arasi suruyor. Hemen sonrasinda cihazimizi sisteme boot ediyoruz.Bir aksilik olmazsa cihazimiz aciliyor (ilk boot biraz uzun surebilir) Hepsi bu kadar...

Kimler yuklemeli?
    Hala stock EUI (marshmallow) veya custom nougat kullanip OREO ya gecmek isteyenler, farklilik arayanlar, OREO nin getirilerinden yararlanmak isteyenler, Google kamera sayesinde sahane denilebilecek fotograf kalitesine, porte moduna vs sahip olmak isteyenler, %98-99 civarinda Turkce dil isteyenler, temiz bir arayuz arayanlar, bildirim sikintisi cekmek istemeyenler, kernel uzerinden kendi ince ayar, governor vs ayarlarini denemek isteyenler vs. yukleyip deneyebilirler..

Kimler yuklememeli?
    Leeco halen Marshmallowda kalmis iken, custom bir OREO rom yukledigi halde herseyin %100 sorunsuz calisiyor olmasini isteyenler. Herhangi bir aksilik durumunda (softbrick) cihazi eski haline getirecek bilgi ve birikime sahip olmayanlar. Benim kullandigim bir onceki romda su bu vardi, bunda neden yok?! diye cemkirecekler, cihazda sifir lag olsun, antutudan 180 bin kusur alsin, ucup kacsin ama ayni zamanda da 2 gun bekleme 9-10 saat ekran omru olsun isterim.. diyenler yuklemesin!

DOWNLOAD:

http://www.mediafire.com/file/edddfrd3flfql6x/Validus_mod_Emrah_TrV2.7z

Buglar:
    - Halihazirda OREO 8.1 e has bazi ufak tefek buglar mevcut. Bunu ancak tecrube edinerek ogrenip bulabiliriz. Sonucta herkesin kullandigi uygulamalar vs farkli. Siz kesfettikce buraya yazin ki romun gelistiricisine bunlari rapor edebileyim. Benim yapabileceklerim malesef kisitli. Ben sonucta bir developer degil, rom flashlama islerinden ileri duzeyde anlayan bir gariban poweruserim sonucta :)

Notlar

- Daha once de belirttigim gibi roma bazi ekstra programlar koydum snapchat, instagram vs. gibi. Ben sahsen bunlari kullanmiyorum ve hemen kaldirdim bile.. Eger siz de kullanmiyorsaniz kendinize gore bir temizlik daha yapabilirsiniz. Bu da hem sistemi hem cok cok az da olsa pili rahatlatir.

- Magisk (root) surumu olarak 16.4 olarak biraktim en gunceli oldugu icin. Yakin zamanda Magiskin bir ust stabil versiyonu cikacak diye duymustum. Bu yuzden Magisk icin arka planda guncellemeyi acik biraktim. Eger sizin icin aman aman bir onem arzetmiyor ise lutfen Magisk uygulamasi -> Ayarlar bolumune giderek Guncellemeleri denetle ayarini deaktif yapin. Bu az da olsa pile olumlu olarak yansiyacaktir.

- Rom pil odakli oldugu icin, ekran kapatma, tuslara basma seslerini deaktif ettim, titresim gucunu epey azalttim ve bunun gibi bircok sey yapildi. Bu tur seyleri istemiyorsaniz, basit bir sekilde ayarlari kurcalayarak kendi istediginiz hale getirebilirsiniz. Ama unutmayin tum bunlar teker teker pil icin cok sey ifade etmiyor olsa bile, birlikte deaktif edildiginde pil omrune olumlu olarak yansiyacaktir, %2-3 farketse bile

Umarim hersey yolunda gider ve romu begenirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_Tr -- 2 Haziran 2018; 13:4:25 >

• Emrah_Tr kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık hocam, 722 olarak ben deneyeyim hardbrick olmaz sanırım değil mi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluemagic1903

Eline sağlık hocam, 722 olarak ben deneyeyim hardbrick olmaz sanırım değil mi :)
    kardeşim muhtemelen x727 de olma olasılığı yüksek.senin x722 bence sen yükleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atalitee06 -- 1 Haziran 2018; 15:46:6 >
  • hocam twrp dosyası zl1 olmayacak mi,? zl0 vermişsin iz.

• 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.