Legion GO (ANA KONU) (49. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Sallamasyon bir cevap olacak, herhangi bir tecrübeye dayanmıyor; bence cihaz zaten maksimum güçte ve yüksek donanım yüküyle çalıştığı için AFMF2 açınca ona da aktarması gereken güç nedeniyle bir çeşit darboğaza giriyor ve oyunun performansı düşüyor veya AFMF2'nin oluşturduğu yükle ısınma ve aşırı zorlanma nedeniyle cihaz kendini korumaya alıyor. 30 veya 60 fps'de çalışan diğer oyunlarda da böyle oluyorsa o zaman bir çeşit bug var, yok olmuyorsa o zaman AFMF2'nin sağlıklı çalışması için cihazın 20 watt seviyelerinde ve/veya ortalama CPU/GPU kullanım seviyelerinde olması lazım.
-
Yok hocam sallamasyon değil haklı olma ihtimaliniz yüksek. Eğer cpu darboğazdaysa, frame gen daha fazla cpu tükettiğinden iyice cihazı sıkıntıya sokacak ve sonuç performansını dibe götürecektir. Böyle bir tane ekran görüntüsü atıp "alın işte çalışmıyor" demek saçma olmuş. Hem oyun ayarlarını hemde mevcut kullanım verilerini detaylıca incelemek lazım. Zaten arkadaş cihazı dibine kadar zorladığından birden fazla darboğaz olma ihtimalide yüksek. Tahminimce Asusu veya steamdecki belki bu kadar zorlayamadığı için onlarda daha iyi çalıştığını söylüyor çünkü bu soc ile alakalı hepsinde aynı. Lenovodan gidip hadi baştan afmf2 kodlayalım diyecek hali yok. Ayrıca resmi dökümanlarda afmf2 için oyun motorundan bağımsız çalışır dediği için in-game fps sayaçlarının çalışmadığınıda yazmışlar ama muhtemelen dökümanlarada hiç bakmadı.
Alıntı
metni:-AFMF 2 currently requires the game to be played in exclusive or borderless fullscreen mode with V-SYNC disabled. -AFMF 2 adds a new “High” Search Mode setting for improved frame consistency during fast motion, enabled by default for resolutions of 2560x1440 and above. -AFMF 2 adds frame generation technology to boost FPS outside the game’s engine. Users can enable the AMD Software Performance Metrics Overlay to see the resulting FPS.
-
Kendi mesajımı kendim cevaplayım. Dün gece çok uğraşarak AFMF2'yi aktif ettim. Kağıt üstünde aktif evet ama akıcılıktan eser yok... şöyle anlatayım. Nvidia tarafında Frame generation'u açtığınız zaman hem oyunun kendi FPS göstergesi, hem de MSI Afterburner'da FPS artıyor ve akıcılıkta artıyor. FPS'nin arttığını hissediyorsunuz yani... Ama Legion Go'da aktif ettiğimde (Aktif oluyor, Konsolun arka tarafındaki tuşlardan biirne ALT + R kısa yolunuda atadım, oyun içinde AFMF2'nin aktif olduğunu görebiliyorum ) oyunların kendi FPS değerlerinde değişiklik olmuyor ama Legion GO'nun FPS sayaçını açtığımda 2 katı FPS görünüyor. AMA! Sorun şu, oyunun FPS değeri aslında oyunun kendi gösterdiği değer... Overwatch 2 ve Cyberpunk 2077'de denedim. Cyberpunk'ı zorladım özellikle, 20FPS oyun, 40 FPS Legion'un FPS sayaçı gösteriyor ama oyun 20 FPS çalışıyor. 40FPS'in o akıcılığı yok... Bu olay koskoca bir balon gibi aynı... Gösteriyor ama vermiyor. Annem göster ama elletme dedi gibi birşey
Bununla ilgili bir video çekmeyi düşünüyorum bugün. Ben el konsollarından iyice soğudum açıkçası, o kadar da hevesliydim legion go'ya, çokta içerik ürettim ama AFMF2 çok büyük sorun... Ben boşu boşuna bırakmadım AMD ekran kartlarını 5800XT'den itibaren...
-
Hani bu hoparlör işi legion go'a yakışmamış malesef. Rog ally'ı deneyince ondan görünce farkettim.
O legion menüsü beni deli ediyordu. Oyunu mesela ilk oynamaya başlamadan önce test ederken çıldırtacak noktaya getirtebiliyordu. Tuşa basıyorsun tepki yok bas babam bas gelmiyor işte turbo modunda mı performansta mı bir deneyeyim optimum değeri bulayım diyorsun, fan hızı çıldırmasın sıcaklık artmasın vs. o arada açılmıyor ohooo. Bazen oyundan atıyor bu menüyü açınca özellikle xbox uygulamasından gamepassten oyun açınca böyle oluyor.
Bazen işte bu fps sayacı pil göstergesi vs varya onu açınca bile oyundan attığı oluyordu. Arkadaki özelleştirilebilir tuşları ben mesela sağlıklı kullanamıyordum. Alet büyük ağır e şimdi sıkıca kavrıyorsunuz o tuşlara bazen basabiliyorsunuz. E görev atayınca bazen sıkıntı oluyor bunlar.
Yan yana birde deneyince oynayınca şeyi de farkettim, rog'un windows tepkisi hızı işte oyunların açılması kapanması vs çok daha hızlı. Özellikle performans modunda olmasına bile gerek yok 10 watt modunda bile hızlı bunlar. Ama legionda güç tasarrufundaysanız yandınız space'i açarsınız gelmez oradan ayar yapayım derseniz oyuna gireyim vs bekletir. Ki ben 512 depolamalı yavaş diskli olan ssd'i de çıkarttıp oraya baya iyi bir m2 2 tb disk taktım. 7 gb okuyan yazan işte dramli vs güzel bir ssd idi ama alette bir hantallık vardı. Bunlar tabi yazılımsal sorunlarda olabilir lenovo malesef 5. sınıf malı gibi davranıyordu bu ürüne update vs vermiyordu. Rog da en sevdiğim şey dün mesela bios update'i geldi kurdum. Önceki gün de driver'a ekstra hotfix gelmiş onu da kurdu vs. hani alete asus ilgileniyor uğraşıyor update vs ortada bırakmıyor.
-
Merhaba, tam ben bunları yazacak iken siz yazmışsınız.Sanırım olay Çözünürlük 2560x1600 144Hz ayarlarda oynamanız.Legion GO çok ta güçlü bir cihaz değil.Oyunları AAA gibi medium veya low ayarlarda açabilmek.
Çözünürlük 1280x800 144Hz ayarlayıp 20watt ve 30 watt fps sonuçlarını paylaşabilir misiniz?
Özellikle AFMF2 açarak,ben de Lenovonun sayacı 80 fps alıyor.
-
@oKsyqeN @ledzep Hocalar size birşey sorayım madem ben işi beceremedim. Cihazı 30W'da çalıştırmak ile 20W'ta çalıştırmak arasında ne fark var? Her ikisinde de çalışmak için bir limit koymuyor musun cihaza? Yani ben 30W dediğimde CPU ve GPU toplam 30W güçte çalışıyor, 20W koyduğumda ise 20W'lık güç çekecek şekilde çalışıyor. Bahsettiğiniz CPU limiti her şekilde benim belirttiğim W değerine sıkışıp kalacak. 30W ile 20W arasında kas gücü eksiği var sadece. 20W'a alınca CPU daha rahat çalışmayacak, AFMF için daha fazla güç ayırmayacak yani. 3 tane kutumuz olduğunu düşünelim, içine dolduracak ta 60W/Kutuluk eşyamız var. Her kutuya 10W desek. 30W ile çalışırken 2 turda bütün eşyalar bitecekken 20W'ta 3 turda bitecek. Yani toplam performans düşük olacak ama bu AFMF için ekstra güç ortaya çıkartmaz. Sıcaklık ve pil ömrü bakımından evet 20W daha sağlıklı olur ama cihazın güç tüketimine ekrandan bakıyorum, 30W'ta oyunu çalıştırınca sıcaklıktan dolayı çekilen güç düşmüyor, cihaz zaten 70 derecede çalışıyor, 70 derece hız düşürmek için düşük bir hız...
Kısacası bu cihazın APU'su AFMF için çok sağlıklı çalışmıyor, videolarda gördüklerimize inanmayalım. Size bir tüyoda söyleyim. 30FPS ile çektiğiniz videoyu kurguda 60FPS olarak encode ederseniz videodaki akıcılık artacaktır. Yani bu cihazı 30FPS oyun açacak şekilde ayarlayıp videoyu öyle çekerseniz kurguda 60FPS çıkış aldığınızda görüntü 60FPS gibi olacaktır. Bence videolarda gördüğümüz akıcılığın nedeni de bu...
Yine de 1280x800 çözünürlükte çoğu oyun düzgün çalışıyor, bu da birşey. =)
@Subservient11 Hocam oyun içi çözünürlük 1280x800 olarakta denedim. Sonuç: akıcılık var evet ama oyunun kendisi zaten 120 FPS ile çalışıyor, AFMF sayacı 240 gösteriyor, bunun bir anlamı olmuyor benim için. Ayrıca 2560x1600'da 100FPS alabiliyorsam neden 1280x800'de sahte 240FPS için çözünürlük düşüreyim ki? =)
Youtube için video çekerken farklı güç ayarlarında testler yapacağım. Oradan en iyi sonuca ulaşırız gibi geliyor.
-
Sonuçları bekliyoruz hocam,özellikle Cyberpunk 2077 de ben de msi afterburner 40 fps,lenovonun sayacı 80 fps alıyor.
Ben yinede AFMF2 nin işe yaradığını DLSS karşı düşünüyorum.
-
-
Hocam "20w'a alınca CPU daha rahat çalışmayacak" demişsiniz ama aslında bu rahatlıktan kastınız ne olduğuna göre değişir. Siz gidip 30w'da cihazı throttlinge sokarsanız tabiki 20w'a cihaz daha rahat çalışır. Dibine kadar zorlamazsanız bu sefer 30w'da daha rahat çalışır. Yani bu duruma göre değişir. Afmf için daha fazla güç ayırmak istiyorsanız sonuna kadar zorlamayacaksınız bu işin matematiği bu kadar basit aslında.
Ha cihazın afmf2'si düzgün çalışıyor mu? Hayır. Allysinki düzgün çalışıyor mu? Oda hayır. Evimdeki rtx4060'ın dlss'i düzgün çalışıyor mu? Oda hayır. Bence zaten bu teknolojinin hiçbiri düzgün çalışmıyor. İki tane frame arasına bir tane sahte frame sokarak harekete yumuşatabilirsiniz ancak bu sadece ilüzyon. Arkaplanda aslında işi dahada kötüye sokuyorsunuz. Her tuşa bastığınızda bunu hissedersiniz kaçamazsınız.
AAA oyun masaüstünde oynanır. Üzgünüm ama bu kanun önümüzde 5 10 sene daha değişmeyecek. Keşke teknolojinin limitleri olmasa. Gerçekleri ben belirlemiyorum. Ama sizi kesecek bir cihaz önerisi verebilirim. Asus rog flow z13 sanırım sizi tatmin edecek tek cihaz gibi duruyor. Tabi onunda limitleri var.
-
Hocam CPU'yu throttlinge sokmak için Max sıcaklık limitine dayamak gerekiyor. Benim cihaz 70 derecede çalışırken limitlerine dayanmıyor ama evet cihazda düzgün çalışmıyor doğru, bu cihazların güçleri AFMF için yeterli değil. Belki CPU belki GPU limiti yüzünden... Ben external GPU ile test yaparken CPU limitine çok takılmıştım bu cihazda. USB portlarına özellikle üsttekine grafik kartı takınca cihaz aşırı ısınıyordu... Video çekmeye başladım, yarına yüklerim aksilik olmazsa, o testlere göre konuşuruz tekrar.
-
Arkadaşlar testleri yaptım, maalesef ben haklı çıktım gibi duruyor. Videoyu paylaştığımda sizde fark edeceksiniz. Cihaz 30W'da throttle'a girmiyor, baz FPS artıyor. Ayrıca AFMF açıkken FPS 70, ama oyun içi FPS 35 ise oyun akıcı değil, gerçekten 35FPS gibi çalışıyor...
-
Herkese selamlar ben de 1tb versiyonuyla aranıza katıldım.Cihazdan genel olarak memnunum.Bir konıda bilgi almak istiyorum.Cevap verirseniz sevinirim.Yeni amd adrenalini ve driver ı yüklemek çok avantaj sağlıyormu yoksa resmi olarak yayınlanmasını mı beklemeliyim?İyi forumlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çin sitesinde resmi sürücüler 6 aralık itibari ile güncellenmiş.
newsupport.lenovo.com.cn
驱动列表https://newsupport.lenovo.com.cn/driveList.html?fromsource=undefined&selname=legion%20go%208APU1 -
Ben şuan bu driverı kullanıyorum. Indiana Jones ta 22 FPS alıyorum AFMF açık şekilde. Bazı sahenelerde 45. Ama oyunda RT (Ray Tracing) default açık geliyormuş ve kapanmıyor.
-
Lenovo legion Go ile e-gpu kullanan var mı..varsa deneyimlerini yazabilir mi..uğraşmaya ve masrafa değer mi..piyasada kutu yok..olanda fiyatlarda uçmuş...
-
Teknoloji Odasi Gamingyoutube
#legiongo #lenovolegiongo #legiongogameperformance #legiongogaming #legiongoexternalgpu Merhaba, İyi seyirler dilerim 0:00 Giriş 13:00 Assetto Corsa 21:10 CS2 25:00 Cyberpunk 2077 35:30 Days Gone 40:30 Dead Space 44:40 The Last of Us 01:12:20 Mortal Kombat 1 01:23:00 NFS Unbound 01:30:00 Witcher 3 01:33:45 Resident Evil 4 01:49:00 Far Cry 6 01:58:00 AC Valhalla 02:07:00 Starfield 02:17:00 Forza Horizon 5 02:30:00 GTA5 02:46:00 Jedi Survivor 02:57:00 Read Dead Redemption 2 03:14:00 Alan Wake 2 03:20:00 Spiderman Remastered 03:30:00 God of War 03:36:00 Diablo 4 03:40:30 Overwatch 2 03:53:45 Kapanış Abone olmayı ve çana tıklamayı unutmayınız. Abone ol: http://bit.ly/2GkLCAP Web sitemiz: www.teknolojiodasi.net Discord Sunucumuz: http://bit.ly/3rCdC6d Bizleri Youtube, İnstagram, Twitter, Facebook üzerinden " Teknoloji Odası " olarak aratıp takip edebilirsiniz. Instagram: http://bit.ly/2Taox6L Facebook: http://bit.ly/2Tb6AF1 Twitter: http://bit.ly/2MH0Dyq Sizlere daha kaliteli içerik üretebilmemiz için lütfen bizlere youtube üzerinden abone olmayı ihmal etmeyiniz.https://www.youtube.com/live/v1mHcRpZ6ZQ?feature=share -
Bu redditte baya adam harici gpu ile legion go'u kullanıyor. Birkaç kişi de ONEXGPU modelini kullanıyorlar. Bir sorun sıkıntı görmedim. Ama tabi ki harici ekran işin içine giriyor vs. Kendi ekranında çalışıyor mu bilmiyorum bu redditte sorabilirsen iyi olur.
Ha ama şahsi yorumum bence biraz gereksiz birşey. Hani az buz para değil bunlar.
www.sahibinden.com
Just a moment...https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-razer-core-x-egpu-tertemiz-sikintisiz-1215428186/detayMesela hadi bunu 10 bine aldın diyelim. Buna birde ekran kartı alacaksın. E şimdi kalburüstü 1080p de rahat rahat oyun oynayım dersen buna en kötü 4060 lazım. https://www.n11.com/urun/galax-nvidia-geforce-rtx-4060-1-click-oc-2x-v2-glx-46nsl8md9nxv-8-gb-gddr6-128-bit-ekran-karti-49549890? o da 11 bir küsür birşey etti totalde 22 bin falan. Değer mi 22 bin liraya bilemedim. Sonuçta legion go yada z1 extreme işlemcisinin gücü belli. E birde aleti koydun kenarı egpu kenarda oradan monitöre veya ekrana kablo gidecek ohooo ne anladık bu işten ?
www.sinerji.gen.tr
Attention Required! | Cloudflarehttps://www.sinerji.gen.tr/sinerji-breaker-intel-core-i5-12400f-16gb-512gb-nvme-m2-ssd-palit-geforce-infinity-2-8gb-rtx4060-sistem-tavsiyesi-p-5160322 bin liraya al birtane 4060 ı kasa oldu bitti.
-
Yanlış düşünüyorsunuz hocam. Mesela bu e-gpu işi benim gibiler için bulunmaz nimet. Bilgisayarı buradan masadan alıp ofise gidiyorum ve tek kabloyla her şeye kaldığım yerden devam edebiliyorum. Yolculuk vs olursa kaldığım yerden yine her şeye devam edebiliyorum.
İhtiyaca göre değişecek şeyler bunlar. Evde e-gpu, ofiste ve yolculukta kendi işlemcisi gayet yeterli oluyor.
-
Ama egpu'u mecbur sabit bir yerde kullanmanız lazım. Birtane monitör yada tv de gerekiyor. E bu kadar şeye giriyorken harici egpu alıp ona toplama sistem parası vermemek lazım. Bu sefer işte hem kutuyu alayım içine de ekran kartı takayım dediğinizde 20 binleri geçiyor. E 20 binleri de vermektense egpu için birtane harici sistem alınır o kenarda durur 2. sisteminiz olur. legion gene dursun yani onu gene kullanırsınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X