Şimdi Ara

Lehim Kalemi Temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir yıldır kullandığım lehim kaleminde duman çok arttı ve kalemin çeşitli bölümlerinde siyahlıklar arttı?

1-Lehim süngerini belirli bir zaman sonunda mı yoksa rengi değiştiğinde mi değiştiriyorsunuz? Son ayda kalem siyahlaşmasında mı sünger karardı. Diğer tarafını 1 yıldır kullanıyordum. Bu tarafı bir ayda böyle oldu.

2-Kalemi ısıttıktan sonra önce kalan lehimi süngerde çıkarıyorum ve B dahil pastaya batırıyorum bu doğru mudur?

3-Her kullanımdan önce önce pastaya batır > süngerde temizle > yeni lehimi telden al şeklinde kullanıyorum yanlış mı?

4-O gün işim bittikten sonra ucun havayla temasını kesmek için A yı tamamen lehimle kaplayıp öyle bırakıyorum bu da doğru mudur?

5-B veya C yi temizlemem gerekiyor mu?

Yardım için teşekkürler

Lehim Kalemi Temizliği
    Lehim Kalemi Temizliği

• Her seferinde pastaya batırmanıza gerek yok, pasta havya ucunu temizlemek için değil. Havya ısınınca ucunu süngere sürtün, temizlenir. Sünger nemli olmalı, süngere parmağınızı koyduğunuzda nemi hissetmelisiniz. Sünger iyice karardığında yenisini almanız lazım.
    B ve C kısmını ara sıra sıcak suda beklettikten sonra bir bezla silerek temizleyebilirsiniz. Buraları her seferinde temizlemenize gerek yok. A kısmını he kullanımda temizleyin.
    O süngeri de değiştirin artık, aşırı kirli durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 23 Kasım 2023; 16:29:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • havya ucunu temizlemenin en iyi yolu nişadır kullanmaktır. sıcak havya ucunu sürtersen kalıntıları alır. lehim pastası lehim yapılacak yüzeyi temizlemek içindir. havya ucu için ise katilden farksızdır. havya ucundaki kalıntıların bir kısmından da sorumludur. temizleme süngerinin düzenli olarak değiştirilmesi de şarttır.

• O havyada plastik yakılmış :)

Delik açmak için havya kullanacaksan havyayı 100 derece civarına ayarla, deliği aç sonra temizle.

Sünger üzerinde lehim ve pasta temizliği dışında başka bir işlem yapmazsan ve nemli olarak kullanırsan asla kararmaz, suya tuttuğun anda tertemiz olur. plastik yakma veya lehim dışı farklı bir işlem yaptıktan sonra temizlik için süngerini kullanma, ıslak bir peçete ile sıcakken sil.

• Devamlı havyayı temizleyen birisinin plastik eritmiş olması pek ihtimal değil. Lehim pastası bu şekilde karartabiliyor ve konu sahibi havyayı temizliyor diye her tarafını pastalıyordu konuda anlatılan...

• Hemen atlayıp boş yapmasan olmaz. Bekle önce konu sahibi cevap versin. Gerçekten plastik yakma olayı var mı yok mu o biliyor.

Agresif bir şekilde kendince mantık yürüterek sağa sola saldırmayı bırak. Konuda plastik yakıp yakmadığı konusunda hiçbir kelime geçmiyor.

Önce bekle! Konu sahibi cevap versin, pastayı batırdığını belirttiği kısım B dahil kısmına kadar diyor, C yani ısıtıcı kabzasını batırmıyor pastaya.

Resimde görünen kararma benim ilk acemilik zamanlarımda yaptığım plastik yakarak delik açma işleri yaptığım halin aynısı. Plastik yakma için havyayı nasıl kullanması gerektiğini de açıklamışım. Daha ne olsun.

Unutma, öfkeli iken konunun tamamını değil sadece kızdığın kısımlarını okur anlar ve geri kalanını okusan dahi anlamazsın. Önce sakinleş, 3-5 dakika başka işlere bak, sonra gelip baştan okuyarak takıntı yapmadan anlamaya çalış.

• goçhisar kullanıcısına yanıt

Şu anda daha önceki engeli kaldırmışsın yeni haberim oldu. Seviyesizliğin yeni değil anlaşılan. Forum bu kadar ucuz... Konu kişilerin değil insanlığındır. Özelden yaz uzayacaksa. Bişiler anladığını-anlattığını sanmışsın ama bizim için muamma ve anlatmana da gerek yok merak etmiyoruz...

Karartının aynı tipte tek bir sebepten kaynaklandığının aşikar olduğu(plastik eritme gibi farklı tip bir işlemin konu olmadığı), pastanın yayılır bir yapısı olduğu ve B kısmını dibine kadar pastaya batıran birisinin C kısmını temas ettirmemiş olmasının mümkün olmadığı seni ilgilendirmemeli yoksa iptal olduğunun ispatı olur.

Diğer taraftan sıcaklık ayarının olmadığı bir havya söz konusu gibi. BU kadar kararma normal değil konu sahibi. Havyayı da görelim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lehim makinası tavsiyesi.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle sen bir psikiyatriste git, destek al. Dikkat eksikliğim var ve duyguları anlayamıyormuşum, bu yüzden her şeye aşırı öfkeli yaklaşıyormuşum dediler diye söyle yardımcı olsunlar.

"O havyada plastik yakılmış :)" bak buradaki sondaki işaret gülümseme. Bu yaklaşımın nasıl bir şey olduğunu anlayamıyorsun.

Daha önceden de agresif yaklaşımlarla kişileri kışkırtıp ban attırdığın için ceza yazdırmışız ve seni engellemişim. Aradan epey zaman geçmiş, o zaman içinde belki kendini geliştirmişsindir diye farklı kişilerle beraber engeli kaldırmışım. Yaklaşımlarım senin gibi olan insanların dahi gelişmesi yönündedir. Sorunlarını çöz ki seninle de bilgi alışverişinde bulunalım, insanca, dostça bir ortamda olunan bir ortam oluşsun.

Havya konusuna gelelim, bilgi vereyim ilerde işine yarar. C kısmı olarak işaretlenen yer krom, pasta ile temasında uç kısmında olduğu gibi A olarak işaretli yer gibi parlar. B kısmı ise genelde paslandırılmış veya paslanmaya açık olarak imal edilir. Metal paslandırma işlemi endüstride korozyonları önlemek için yapılır. Yine dikkat eksikliğine işaret edeyim, krom ısıtma kapsülü koruyucu kapağının yarısının biraz üzerine kadar kademeli kararma var. O yüksekliğe kadar pastayı bulaştırmak veya emdirmek için pastanın dibine kadar daldırması gerekiyor. Kromu karartıyorsa pastanın kimyasınında çok iyi olmadığı anlamına gelir. İzler plastik yanığına daha fazla uyuştuğu için bu olasılık daha yüksek ihtimal. Yine bir öngörü ile ısı ayarlı olmayan bir havya diye bir yaklaşıma girmişsin. O zaman resimdeki yüksek sıcaklık silikon lehim için ped olduğunu resme tekrar bakarak yeniden değerlendir. O turkuaz mavimsi ped.

Elektronik, mekanik sistemler kadar metal işleme konusunda da deneyim sahibiyim.

• Sakin olun sakinnn...
    Nedir paylaşılamayan?
    İsteyen bilgisini tecrübesini yazsın.
    Saygı ve üslup cercevesinde...
    Elektronik paylaşım formunda bunlar yakışmıyor.
    İkinizde forumda emeği olan , bilgisini tecrübesini paylaşmış insanlarsınız.
    Tansiyonu düşürüp sakin bir şekilde devam edelim....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goçhisar kullanıcısına yanıt

Kendi sorununu başkasına iftira etmekten çekinmeyen bir karakter görülmekte. Sorunun her ne ise, içindeki kötülükle diğerlerine bulaştırma. Seni tanımıyorum ve mazide her ne olduysa yakın bir mazi olmadığı aşikar, bu denli içinde tutup saldırganlaşmış birisi olarak kendinin ne halde olduğunu anlayamaman....

Gerçek dışı sözüne cevap vereyim. Sen kaldırmadın engeli, şimdi kaldırmışsın. Bu konuda. Madem engellemiştin neden kaldırıp da atağa kalktın ? ENgellediğini de kaldırdığını da bu konuda öğrendim. Sorun neydi sen de kimdin bilmiyorum ama bilmeye de gerek yok, konuyla alakalı yaz ya da uzakta oyna.

1. Lehimin kulpuna kadar ilerlemiş bir kararma neden plastik yakma sebebiyle olsun? Plastiği havyanın kulpuyla mı yakmış ?

Alıntı

metni:
    işaretlenen yer krom, pasta ile temasında uç kısmında olduğu gibi A olarak işaretli yer gibi parlar

Herhangi bir havyanın muhtevasını krom olduğunu konuya kaliteli bir havya eklenmiş olduğu nereden belli ? Resimde parlayan birşey yok, lehim srmış yüzey görülmekte anlaşılan.

3.

Alıntı

metni:
    Metal paslandırma işlemi endüstride korozyonları önlemek için yapılır.

Pas ile korozyon aynı, pası engellemek için paslandırma ??? Örnek ?

4.

Alıntı

metni:
    O yüksekliğe kadar pastayı bulaştırmak veya emdirmek için pastanın dibine kadar daldırması gerekiyor.

Olmadığı nereden belli ? Yazmışız ki pasta vb yayılır dağılır. Direk temas etmediği kısma da ilerleyebilir.

5.

Alıntı

metni:
    pasta ile temasında ... parlar

Pastanın ne muhtevada olduğu ne malum? Kim diyor parlatacağını ?

6.

Alıntı

metni:
    Kromu karartıyorsa

Kararmanın metalde olduğu ne malum? Metale temas etmiş bulunan unsurun kalıntısı da olabilir.

7.

Alıntı

metni:
    sı ayarlı olmayan bir havya diye bir yaklaşıma girmişsin. O zaman resimdeki yüksek sıcaklık silikon lehim için ped olduğunu resme tekrar bakarak yeniden değerlendir. O turkuaz mavimsi ped

Havyanın ısı ayarlı olduğunu nereden tespit ettin ? Sadece ucu görünen bir havyanın ? Diğer taraftan ısı ayarlıysa ısının olmadık derece yüksek ayarlanmadığını ya da kalibrasyonunun bozulmadığını nereden biliyorsun ?

8.

Alıntı

metni:
    İzler plastik yanığına daha fazla uyuştuğu için

Neyi uyuşuyor? Plastik kalıntısı mı var ? Olabilirse olabilir. Neden illa plastik ? Başka sebep mi bilmiyorsun ? Havyayı temiz kullanmak istediğini söyleyen ve buna özel yöntem atayan birisi plastikte bozmuş olabilir mi aleti ? Yukarı doğru tırmanmış ve azalmış bir kararma var. Plastik gibi bir kalıntıya benzemiyor yayılmış ince olarak.

Diğer taraftan az çok birşey öğrenip de diğerlerine saldırma kendi benliğini tahakküm ettirme zaafına karşı forumdaşlarımızı da uyaralım. Forumda neleeeer görmüşüzdür neler. Ne zıvanalıktan çıkmışlıklar. Sağduyuyu hakim kılalım.

• Resmen öfkeden kudurmuşsun yine. Lütfen bir psikiyatristen destek al.

Sorularına cevap vereyim, için rahat etsin.

Lehim Kalemi Temizliği

Resimdeki dip kısımda bulunan yer bir kaynak izi, krom yapıyı buradan çıkarabilirsin.

Lehim Kalemi Temizliği

Özellikle civatalarda sık sık rastlamışsındır, siyah renk nitrik asit paslandırmadır genelde. Kaliteli parçalarda bluing denilen yöntemle mavi paslandırma yapılır, silahlar özellikle paslandırılarak kaplanır. Endüstride bol bol kullanılan bir yöntemdir.

Havya ucunu pastaya daldırdığında parladığını zaten biliyorsun, bildiğin bir bilgiyi öfkenden yok sayma yoluna girme.

Kararma metal yüzeyinde, karbon kalıntı ile kaplanması sonucu oluşur, kömürleşmedir. Karbon kaplama serttir, şimdi bunu da merak edersin, elmas matkap uçlarını kesin bilirsin. Endüstriyel karbon yapısına örnektir.

Havyanın ısı ayarlı olduğu konusunda bir varsayımda ben bulunmadım, şimdi mesajları baştan aşağı tekrar oku. Plastik yakma işlemi yapmak istersen plastiği eritecek dereceye getirerek yaparsan iyi olur tarzında bir yorumum var.

Lehim Kalemi Temizliği

Şuradaki kahverengi ve tam yanıklaşmamış kalıntılar plastik iziyle uyuşuyor.

Senin tartışma ortamını yine sevmediğim için engelini yeniden koyuyorum. Öyle boş mesajlar atıyorsun ki hepsini toplasam incir çekirdeğini doldurmaz.

Forumda senin mesajlarını görmemek daha akılcı bir iş. Sürekli senin egonu tatmin etmeye uğraşmak, sinirli halini yatıştırmak için tonla bilgi ortaya dökmeye çalışmaktan insan bıkıyor.

2 sene sonra yine senin gibi itici insanların değişip değişmediğini görmek için yasaklarını kaldırdığım gün tekrar bakarız.

• Alıntı

metni:
    Resmen öfkeden kudurmuşsun yine. Lütfen bir psikiyatristen destek al.

Şu sözlerdeki insan düşmanlığı, insan olanı utandırır.

Alıntı

metni:
    Sorularına cevap vereyim, için rahat etsin.

yok verme, öölesi daha iyidir belki...

Alıntı

metni:
    Sürekli senin egonu tatmin etmeye uğraşmak, sinirli halini yatıştırmak için tonla bilgi ortaya dökmeye çalışmaktan insan bıkıyor.

Bir sorunun olduğu belli ama seni tanımıyorum. Ola ki mazide benle sorun yaşadın bugüne neden ısrarla taşıyorsun ? Gerçek dışı laf üretmektense kendi sorununu başkalarına sıçratmadan halletmeyi düşün.

• Alıntı

metni:
    yer bir kaynak izi, krom yapıyı buradan çıkarabilirsin.

kaynak varsa kromdur.... Yani aforizmamız...

Alıntı

metni:
    silahlar özellikle paslandırılarak kaplanır. Endüstride bol bol kullanılan bir yöntemdir.

açıkça paslanmasın diye paslandırmak diye cümleler gördük ikinci kere. Hatayı görmektense ısrar... Buna "karartma" denir.

Alıntı

metni:
    Havyanın ısı ayarlı olduğu konusunda bir varsayımda ben bulunmadım,

Sadece havya ısı ayarlıdır diye varsayımda bulunmakla kalınmadı aynı zamanda ısrar edildi, şu sözler;

Alıntı

metni:
    Yine bir öngörü ile ısı ayarlı olmayan bir havya diye bir yaklaşıma girmişsin. O zaman resimdeki yüksek sıcaklık silikon lehim için ped olduğunu resme tekrar bakarak yeniden değerlendir. O turkuaz mavimsi ped.

-----> Eklenen resimdeki kahverengi izler daha aşşağıdaki siyah olanların devamı ancak sıcaklık daha düştüğü için alt kısım kadar yanmamış. Nerede plastik kalıntısı??? Nereden çıktı kesinlikle plastik eritildiği ? İnce film gibi yayılmış bir yanma var ortada ???

Plastik de yakılmış olabilir. Ancak sanki başka hiçbir sebep konuşulmaması şartmış gibi sorunu ona yükleyemeyz. Buna pasta da sebep olabilir başka sebepler de. Eğer sıcaklık ayarı yoksa ya da bozuksa zaten makina bozulana kadar ısıtıyordur ve kendi kendine de yanar.

• aranızda tartışacağınıza başlık sahibine sormanız daha iyi olmaz mı? özelden mesaj gönderme gibi bir seçenek var.

• dergul D kullanıcısına yanıt

Benim amacım yanlış bilginin doğrultulması ve benim yaptığım yanlışın başkaları tarafından yapılmaması.

Havya ile plastik yakmadım.

Parayı alınterimde kazanıyorum ve ürünlerimi kullanım ömrü boyunca uygun şekilde kullanmak isterim.

İlk posta da belirtildiği gibi son bir ayda kararma çok arttı.

-Bunu sebebi havya ucunun kullanım ömrünün bitmesi.

-Pastaya gereğinden fazla/batırmamam da olabilir.

Hergün 30/45dk tüketici elektroniği PCB lerinden smd/tht komponentleri söküyorum. Gereğinden fazla baskı da uyguluyor olabilirim. (SMD de başarılı değilim/çok uçlu THT lerde de yapamıyorum)

• mugennotsukiyomi M kullanıcısına yanıt

Havya sıcaklığından da bahsetmiştik. Termokuplı eğer temassızlaşmışsa vb sıcaklık artmış olabilir. Cİhazın kalibrasyonu da bozulmuş olabilir. Havya ucu ayarlanan sıcaklıkta mı çalışmakta kontrol edilmeli.

EN basiti lehimi eritmeye başladığı ayar seviyesi kontrol edilmeli. Bu sıcaklıkla ayarlanan sıcaklık aynı mı, ne kadar fark var diye.

• Havya normal lehim yaparak bu hale gelmez diye düşünüyorum. Artık plastik mi eritildi ne yapıldı bilinmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mugennotsukiyomi M kullanıcısına yanıt

hayva ucunu lehim pastasına daldırdığında çıkan buhar, havyanın üstüne zerreciklerinin yapıştırmış olabilir. bunu alışkanlık haline getirmişsen, yapışan zerrecikler bir katman oluşturarak bu kararmaya yol açabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.