Şimdi Ara

lehim teli tutmuyor kafayı yiyeceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
10.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne yaptıysam Lehim ucuna lehim tutmuyor makineyi değiştirdim olmadı üç aldım aynı

sıvı fulux aldım olmadı

lehim pastası aldım olmadı

ilk kullanımda tutan lehim kararınca tutmuyor zımparlıyorum 5 dk sonra yine tutmuyor

ne yapmam gerek

lehim telinden mi lehim Makinesi alınca içinden çıkan lehim ferah soldex mi alayım

uçtan mi. proksit marka alacağım

lehim pastası dan mi pinax marka aldım olmadı iyi marka alırım

hangisinden kaynaklı uçtan mi yoksa tehim telinden mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 14 Ekim 2018; 10:26:52 >

• Eskiden lehim tellerinde kurşun oranı yüksekti, sonradan değişti çamur gibi oldu. Şimdilerde yine kurşun oranı yüksek lehim telleri mevcut.

Havyan yüksek watt'lı olmalı, istasyonlu bir cihaz iyi iş görür ama 30 watt'lık kalem havya ile iş zor!

Ekliyim yıllarca lehim yaptım, 7.5 yıl vardır. ERSA, Xyronic ve Weller cihazları kullandım, çok baba cihazlardır.

Havyanın cehennem gibi sıcak olmasına gerek yok yanlış hatırlamadıysam 350 375 derecede çok iyi performans veriyor.

Alacaksan git bir dükkandan metre ile al. Tek geçtiğim ürün solingen'dir. Türk Malı da Feray.

Havya ucunu ıslak bir sünger ile temizleyeceksin ama o benim aklıma çok yatmazdı havya ucunu ıslak şeye sürdümü istenen temizlik olmuyor,

lötfett pasta daha mantıklı geliyor. Ben bunun bir üst derecesi kuru sünger ile fıt fıt iki sürüp tertemiz yapıyordum o biraz aşınma yapıyor.

Yeni uç almak çok da sıkıntı değildi şirkette, en hızlı ve temiz yapan bu. Zımparalamak ucu bozar.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Havya Ucu Lehim Tutmuyorsa Ne Yapmalısın?

Lehim yaparken, havya ucunun lehimi tutmaması sinir bozucu bir sorun olabilir. Bu sorun çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve çözülmesi için birkaç adım atılabilir.

Öncelikle, havya ucunu temizlemelisin. Lehim artıklarının birikebileceği bir sünger kullanarak veya tel fırça ile nazikçe ovarak ucu temizle.

Havya ucunu temizledikten sonra, ısıtılmış uca biraz lehim sürmelisin. Lehim uca yapışırsa, sorun çözülmüş demektir. Ancak lehim hala yapışmıyorsa, havya ucunun aşınmış veya hasar görmüş olma ihtimali vardır. Bu durumda ucu değiştirmek gerekebilir.

Havya ucunun durumu iyiyse, havya sıcaklığını kontrol etmelisin. Çok düşük sıcaklıklar lehimin yapışmasına engel olabilir. Ayrıca, lehimin ve lehim pastasının kalitesinden emin olmalısın. Kalitesiz malzemeler, lehimin kabloya yapışmasını zorlaştırabilir.

Son olarak, lehim yaptığın yüzeyi kontrol etmelisin. Yüzey temiz ve oksitsiz olmalıdır. Kirli veya oksitlenmiş yüzeyler lehimin yapışmasını engelleyebilir.

Yukarıdaki adımları uygulayarak, lehimin neden tutmadığını belirleyebilir ve sorunu hızlı bir şekilde çözebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • havya ucu için soruyorsan, nişadır kullan.(boyacılarda bulabilirsin.) lehim kalıntısını çok iyi temizler.(havya sıcak olmalı) havya ucunu zımparalarsan, koruyucu katmanı gideceği için, havya ucu korozyona açık kalacaktır. ondan sonra diliş tutmaz.

Havya Ucu Temizleyici Kalıp Nişadır.
  • Lehim teli dandikse tutmaz kurtel Feray soldex kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun577

Lehim teli dandikse tutmaz kurtel Feray soldex kullanın.
    lehim telinden mi yoksa uçtan mi sizce ucu temizliyorum zimparayla tutuyor 15 dj sonra kararınca tutmuyor 15 dkj bir zimparayla uğraşmak gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

havya ucu için soruyorsan, nişadır kullan.(boyacılarda bulabilirsin.) lehim kalıntısını çok iyi temizler.(havya sıcak olmalı) havya ucunu zımparalarsan, koruyucu katmanı gideceği için, havya ucu korozyona açık kalacaktır. ondan sonra diliş tutmaz.

Havya Ucu Temizleyici Kalıp Nişadır.
    ah bi lehim yapmışsada temizlesem tutmuyor lehim lehim içe doğru kaçıyor

• Havya ucu zimparalanmaz. Lehim yapmak istiyorsanız AVM lerde satılan pinax,real-özs :D gibi markalardan uzak durun aksi takdirde delirtir sizi. Soldex-Feray-Kurtel gibi lehim tellerini alıp deneyin. 20 30tl lik bir havya yeterli olacaktır. Tt-technic zd200c başlangıç için çok güzel bir havyadir.
  • quote:

Havya ucu zimparalanmaz. Lehim yapmak istiyorsanız AVM lerde satılan pinax,real-özs :D gibi markalardan uzak durun aksi takdirde delirtir sizi. Soldex-Feray-Kurtel gibi lehim tellerini alıp deneyin. 20 30tl lik bir havya yeterli olacaktır. Tt-technic zd200c başlangıç için çok güzel bir havyadir.
    bende kafayı yedim zaten bugün bulursam soldex feray marka lehim teli alıp deneyeim inşallah olur çünkü çok para harcadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Galiba kafayı kırıyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca bu dediğim havyanin ucu yüksek isidan dolayı hep kararır

Biraz soğuyunca bulaşık teline sok çıkar inci gibi parlar.

Havyayla çok tecrubem oldu çözümü 200c de buldum.
  • quote:

Ayrıca bu dediğim havyanin ucu yüksek isidan dolayı hep kararır

Biraz soğuyunca bulaşık teline sok çıkar inci gibi parlar.

Havyayla çok tecrubem oldu çözümü 200c de buldum.
    30w 40w aldım aynı hocam ne yapim soğutucu işini deneyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 14 Ekim 2018; 10:49:9 >
  • Arkadaşım herkes zaten sebebini söylemiş ama kimseyi dikkate almayıp hala kafana buyruk yorumlar atmışsın. Sonrada gelir forumu eleştiri bilmem naparsan şaşırmayız, alıştık artık böyle insanlara.

Neyse sorunun cevabı şudur; Havya ucu zımparalanmaz, kazınmaz çizilmez. kullanırken bunlara dikkat edilir. İş bitiminde ise üzerinde bir miktar lehim kalması sağlanır, bu sayede havya ucunun korozyona uğraması geciktirilir. Her iş başlangıcında ise üzerindeki bu kalıntıyı sıyırır, işine bakarsın. Tavsiyem, yeni bir uç al ve yukarıda yazmış olduğum şekilde kullanmana bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Arkadaşım herkes zaten sebebini söylemiş ama kimseyi dikkate almayıp hala kafana buyruk yorumlar atmışsın. Sonrada gelir forumu eleştiri bilmem naparsan şaşırmayız, alıştık artık böyle insanlara.

Neyse sorunun cevabı şudur; Havya ucu zımparalanmaz, kazınmaz çizilmez. kullanırken bunlara dikkat edilir. İş bitiminde ise üzerinde bir miktar lehim kalması sağlanır, bu sayede havya ucunun korozyona uğraması geciktirilir. Her iş başlangıcında ise üzerindeki bu kalıntıyı sıyırır, işine bakarsın. Tavsiyem, yeni bir uç al ve yukarıda yazmış olduğum şekilde kullanmana bak.
    zımpara yapmadan tutmuyor işte karariyo 10 dkj sonra tutmuyor mecbur atıyorum elektrikçi adamın lehim Makinesi ucuda kara ama tutuyor lehim şimdi üç mü alayım tel mi
  • Mogolo kullanıcısına yanıt
    Havya ucu birkere zımparalandığında zaten bir daha hayır gelmez. Öncelikle havyan için bir uç al, aşağıdaki örnekte kırmızı işaretli alanı kesinlikle zımparalama. mümkün olduğunca da ince bir katman şeklinde lehimli kalmasını sağla

lehim teli tutmuyor kafayı yiyeceğim
  • Hocam eni uç alın lehiminiz kaliteli olsun
  • Hocam denesenize başka telle? Tutuyor dediğin adamdan tel iste az miktarda ve dene?
    Lehim makinan çok ısınıyorsa da tutmayabilir. Muhtemelen sıcaklık ayarı olmayan direk fişe takılan bi alettir. Alabildiğine ısınacaktır böylesi. Sıcaklık fazla yükseldiğinde lehim farklılaşır ve dediğiniz problemler ortaya çıkar. Belki daha alet lehim teline değmeden temas etmeden eritiyordur. Takılı olan ucu dışarı doğru uzatarak yani lehim aletinin içine gömülü olan kısmı azaltarak lehim ucunun sıcaklığını azaltabilirsin.

Sıcaklık ayarlı kutu biçimli lehim aletleri pratiktir. Tabanca lehim aletleri de öyle. Geçenlerde Mesut Çevik bir lehim aletini tanıtımını yapmıştı: dijital kontrol kalemi gibi. Sıcaklığı ayarlıyorsunuz, laptop adaptörü ile çalışıyor artistik bişiydi. Konu itibariyle bedava bitane size yollasın

Lehim telinin içeriği, lehim aleti uç sıcaklığı pek tabi önemli. ANcak devre elemanı ayağı lehimlenecekken aletin lehim tutmaması sorun değil. Elemanın ayağını ısıtıp hemen lehimliceksiniz zaten? Tutmasa da olur. Lehim telini lehim aleti ucunda erimek (bazı uygulamalar hariç) acemi işidir. Lehim aleti ucunda lehim biriktirilip de kullanılmaz.

• quote:

Hocam eni uç alın lehiminiz kaliteli olsun
    proksit marka üç iyi midir soldex marka lehim teli ile lehim tutsunda başka bir şey istemiyorum kafayı yedim çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

Hocam denesenize başka telle? Tutuyor dediğin adamdan tel iste az miktarda ve dene?
    Lehim makinan çok ısınıyorsa da tutmayabilir. Muhtemelen sıcaklık ayarı olmayan direk fişe takılan bi alettir. Alabildiğine ısınacaktır böylesi. Sıcaklık fazla yükseldiğinde lehim farklılaşır ve dediğiniz problemler ortaya çıkar. Belki daha alet lehim teline değmeden temas etmeden eritiyordur. Takılı olan ucu dışarı doğru uzatarak yani lehim aletinin içine gömülü olan kısmı azaltarak lehim ucunun sıcaklığını azaltabilirsin.

Sıcaklık ayarlı kutu biçimli lehim aletleri pratiktir. Tabanca lehim aletleri de öyle. Geçenlerde Mesut Çevik bir lehim aletini tanıtımını yapmıştı: dijital kontrol kalemi gibi. Sıcaklığı ayarlıyorsunuz, laptop adaptörü ile çalışıyor artistik bişiydi. Konu itibariyle bedava bitane size yollasın

Lehim telinin içeriği, lehim aleti uç sıcaklığı pek tabi önemli. ANcak devre elemanı ayağı lehimlenecekken aletin lehim tutmaması sorun değil. Elemanın ayağını ısıtıp hemen lehimliceksiniz zaten? Tutmasa da olur. Lehim telini lehim aleti ucunda erimek (bazı uygulamalar hariç) acemi işidir. Lehim aleti ucunda lehim biriktirilip de kullanılmaz.
    o dediğini bilmiyorum dijital göstergeli bir şey ama pahalı ben yılda 1 kez lehimleme yapicam bana pahalıya mal olur elektrikçi adamların kullandığı kalem tipi lehim makineleri var adamlar nasıl yapıyor anlamıyorum artık son kez kaliteli lehim ucu ile kaliteli lehim Alican olmazsa utrasmiycam çok fazla para harcadım sinirden kırdım ne yaptıysam olmadı

• Uğraşmışken öğrenmenizi tavsiye ederiz.
    Size bahsettiğim lehim aletinin aşırı ısınmasına mani olma yöntemlerini kullanmanız lazım. Lehim aletini fişe takınca lehim talini devamlı temas ettirin. Lehim telini ilk erittiği anda eğer düşürmüyorsa ve daha çok ısındığında düşürüyorsa bilin ki sıcaklık probleminiz var. ELinizdeki aletyin ucunun vidasını gevşetip biraz dışarı uzatırsanız uç daha az ısınır. Bunu ayarlayıp lehimi kızdırmadan yapmayı denersiniz.

Eğer senede bir defa lehim işiniz oluyorsa yaptırın bi elektronikçiye?? Yok siz yapacaksanız öğrenin hep lazım olur, senede bir defa değil!
  • Proskit iyidir . soldex 200gr alın .

digital havya derken ts100 den bahsediyorsunuz sanırım 😂

Link burada:

Soldex lehim teli (200gr kaliteli):
    Arduino, Raspberry Pi, DC Motor, LED, Direnç Çeşitleri | Robocombo
    200g 0,75mm Lehim Teli (%60 Kalay / %40 Kurşun)
    https://www.robocombo.com/200g-075mm-Lehim-Teli-60-Kalay-40-Kursun,PR-524.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun577 -- 14 Ekim 2018; 12:30:3 >

• quote:

Proskit iyidir . soldex 200gr alın .

digital havya derken ts100 den bahsediyorsunuz sanırım 😂

Link burada:

Soldex lehim teli (200gr kaliteli):
    Arduino, Raspberry Pi, DC Motor, LED, Direnç Çeşitleri | Robocombo
    200g 0,75mm Lehim Teli (%60 Kalay / %40 Kurşun)
    https://www.robocombo.com/200g-075mm-Lehim-Teli-60-Kalay-40-Kursun,PR-524.html
    proksit Alicam soldex alırım

olmazsa bundan alırım

https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?url=https://m.n11.com/ulker-link-cilek-aromali-200-ml-P234209893

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 14 Ekim 2018; 12:54:27 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.