Şimdi Ara

Lenovo A7-50 dört çekirdek 7' 3G IPS Tablet nasıldır? (379TL) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
832
Cevap
18
Favori
68.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galiba tableti brick ettim. Ne power tusu nede recoveryiye giren tus kombinasyonu çalismiyor. Tablette götüntü ve ses yok tek yasam belirtisi bilgisaraya bagladigimda gelen ses. Bilgisaray aygit yöneticisinde tablet baglanmis gözükmüyor. Basina böyle bir durum gelen arkadaslardan cözüm önerisi bekliyorum. Servise göndermek çözümmü. Bir telefoncuya sordum, yüksek voltaj elektirik verip soklamamiz lazim o zaman mühendislik ekrani gelir dedi.Yoksa tablet kesin gittimi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seknyr S kullanıcısına yanıt
    @seknyr

sim kartın takıldığı alanda minik bir reset tuşu var, 10/15 sn basılı tut belki bir faydasını görürsün
  • ismersoy İ kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. an itibariyle yükleme tamamlandı. kablosuza erişimim şu an için olmadığından tam kurulum yapamadım. ama sorun görünmüyor. emeğinize sağlık..

NOT: en son verdiğiniz bilgilerle beraber eksiksiz bir anlatım olmuş. benim yaşadığım genelde görülen bir husus mu bilmiyorum ama belki başkalarına da faydalı olur diye paylaşıyorum:
    "firmware-upgrade" seçeneğini işaretledikten ve "download" bastıktan sonra kapalı durumdaki tableti bağladım power düğmesine bastım ama tablet eskisi gibi açıldı. sp flash tool'da herhangi bir hareket olmadı. bunun üzerine tableti normal yolla kapattım. tablet kapandıktan sonra sp flash tool yükleme işlemine başladı ve nihayetinde meşhur yeşil ok! işaretini gördüm. sonrası aynen anlatıldığı gibi. tekrar tşk..
  • Arkadaşlar tabletin telefon özelliğini açtıktan sonra mesaj da atabiliyormuyuz? Telefon özelliğini açmayı başaran arkadaşlar resimli veya videolu anlatım yapsa harika olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi substar -- 17 Kasım 2014; 17:47:18 >
  • Arkadaşlar ben henüz telefon olayına cesaret ed,p girmedim ama bugun yarın deniycem.Bu arada benim cihaz net bağlantısı arada koptuğunda huwai logolo giriş net sayfası ekrana giriyor.giriş kaydet v.s butnlar gel,iyor ekrana ve adreste bir ıp var.Muhtemelen support adresi yanlız sorun şu ben bu cihazı Lenovo diye aldım huwaimi çıktı şimdi???
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismersoy

@seknyr

sim kartın takıldığı alanda minik bir reset tuşu var, 10/15 sn basılı tut belki bir faydasını görürsün

Denedim ise yaramadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: substar

Arkadaşlar tabletin telefon özelliğini açtıktan sonra mesaj da atabiliyormuyuz? Telefon özelliğini açmayı başaran arkadaşlar resimli veya videolu anlatım yapsa harika olur.

Normal bir telefonla yapabileceklerinin hepsi mevcut; arama, sms atma ve alma internet tek farkı ise bütün bunlar 7" boyutunda yapmak :D ben yükledim gayet güzel 2 gündür kullanıyorum.
  • 4,4,2 de root yapan yokmu acaba???
  • stopuc S kullanıcısına yanıt
    internet bağlantısını sağladıktan sonra yüklemeyi tamamladım. hiç bir sorun yok. harika bir phablet oldu. herkese tavsiye ederim. telefon, sms vs. her şey çalışıyor, 4.4.2 yüklü, Google play store uyumlu ve Türkçe (yükleme sonrası çince olarak otomatik yüklü programları temizledikten sonra tertemiz oldu). çözüme katkı sağlayanlar teşekkür.. .
  • Yapan arkadaşlar bilgisaraylarında hangi işletim sistemi ve ne gibi sürücüler yüklediğini yazabilirlermi. Ben xp de beceremedim tablet şimdi açılmıyor. Birde flash toolla yükleme yaparken internet bağlantısı gerekiyormu.

• seknyr S kullanıcısına yanıt
    - bilgisayarda win 8 yüklü
    - tablette 4.4.2 yüklü
    - SP flash tool v5 kullandım
    - flash tool yüklerken internet bağlantısına gerek yok
    - tabletin "geliştirici seçenekleri"nin açık olması lazım (bunun için ayarlar > tablet hakkında > derleme numarası (derleme numarası yazan bölüme 7 kere tıklıyorsun geliştirici seçenekleri açılıyor)
    - sp flash tool yükleme yapmıyorsa ismersoy'un anlattığı şekilde "A3500.rar dosyasının içinde driver diye bir klasör var onun içine gir ve driver dosyalarının üzerlerine sağ tıklayarak > "YÜKLE" yi seç." ve driverları yükle.

kolay gelsin..
  • stopuc S kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. V5 flash tool da download mı yoksa menüden başka bir şeymi seçiyoruz. V5 flash tool kullanımını (mesela tableti ne zaman bağladığmız vb gibi) yazabilirmisiniz. Benim tablete servis yolu gözüktü gibi hiç tepki vermiyor. Tablet rootluydu garanti içinde yapılabilirmi yoksa bir ücret çıkarmı, çıkar ise nekadar çıkar. Başına gelen varmı acaba.

• Arkadaşlar tableti yeni aldım. İçinde orj 4.2.2 yüklü, garantiyi bozmadan bunun nasıl yedeğini alabilirim ve istediğimde nasıl tekrar geri garantiyi bozmayacak şekilde atabilirim. Şu işi çözeyim bende telefon özellikli 4.4.2 yapmak istiyorum
  • @dream787

sorularının cevabı bu başlıkta var.

kısaca nandroid online ile yedekleyebilirsin.
  • oltulu kullanıcısına yanıt
    Oltulu merhaba,

Çinceden ayarları ingilizceye nasıl değiştireceğiz ? menüler tamamen çince ve hiçde bir şey anlamıyorum.
    çince rom yüklü iken nasıl bir menü kullanım sırasını takip ederek dili ingilizce yapabileceğiz ?
    bu konuda nasıl bir desteğin olabilir. teşekkürler.
  • Driver,bağlantı, root, backup problemlerini kökten çözümü, bu tableti kullanan herkesin bilgisayarına yüklemesi gereken programları paylaşıyorum arkadaşlar. (tarafımdan denenmiştir)

Mtk Usb Drivers
    http://d-h.st/D0y

ADB Drivers (Aynı zamanda ek opsiyonlar sunan güzel bir program)
    http://pdanet.co/a/

Mtk Droid Tools (Bu cihazın kullandığı çip sete özel root ve backup seçenekleri bulunan, flash tools ile geri yükleyebileceğiniz tarzda gerçek rom backup alabileceğiniz güzel bir program, bu programla root yaptınızda eğer isterseniz root işlemi esnasında otomatik olarak rom backup yapabiliyor, ben dün orjinal bir cihazı bu şekilde yedekledim test edebilirsem orjinal rom'u buradan paylaşacağım)
    http://www.mediafire.com/download/6z9acf5um65cuj2/MtkDroidTools+v2.5.3.zip

ve son olarak güncellenmiş haliyle telefona dönüşüm yönergeleri

1)tabdl.ota.lenovomm.com/dls/v6/Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip dosyasını indirin ve dosyayı hafıza kartına atın, cihazı bilgisayardan ayırıp kapatın (hafıza kartında en az 2 GB boşluk kalması gerekiyor)

2)Çince romu bsp.needrom.com/2014/07/A3500.rar adresinden indirin.

3)İndirdiğimiz rar dosyasında ki "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" ve "SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198" klasörlerini rardan çıkarıyoruz (örn: masaüstü)
    Bu kısımdan sonrası cihazda bulunan tüm verileri siler. Önemli belgeniz varsa yedek alın

4)SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198/Flash_tool.exe programını çalıştırıyoruz. (Sağ tık > yönetici olarak çalıştır)

5)"Scartter-loading" butonu ile rardan çıkardığımız "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" klasörü içinde ki "MT6582_Android_scatter.txt" dosyasını seçiyoruz.

6) "Firmware -> Upgrade" butonuna basıyoruz. Program gereken yüklemeyi yapıyor (3-5 Sn)
    (buraya kadar tablet bilgisayara takılı olmayacak)

7)Cihaz kapalı halde bilgisayara bağlıyoruz ve açma kapama tuşuna bir süre basılı tutuyoruz (program yeniden harekete geçiyor)

8)Eğer Sorun çıkmaz ise program ayrı bir pencerede yeşil bir daire ile başarıyla tamamlandığını bildirir. (Tamamlandığında tableti bilgisayardan ayırın, Bu noktada cihaz telefon özelliğini kazanmış durumda ancak türkçe ve gapps yok)

10)Sırasıyla ses kısma, ses açma ve power tuşuna basılı tutun

11)Karşınıza recovery seçenekleri gelecek > update from sd card seçin ve hafıza kartına attığımız (Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip) dosyayı seçip kabul edin(seçenekler arasında gezinmek için ses kısma tuşuna, bir seçeneği kabul etmek için seç açma tuşuna basmalısınız)

12)Cihaz bir yedek (user backup) alma işlemi başlatacak (durduğu noktada power tuşuna basın işleme devam ediyor)

Tüm özelliklere sahip ve Türkçe phabletiniz hazır, güle güle kullanın, emeği geçenleri (@neyn_, @avcibilek, @ismersoy) ve burada paylaşımda bulunan tüm arkadaşları ara sıra hayırla yad ederseniz seviniriz...

• quote:

Orijinalden alıntı: ismersoy

Driver,bağlantı, root, backup problemlerini kökten çözümü, bu tableti kullanan herkesin bilgisayarına yüklemesi gereken programları paylaşıyorum arkadaşlar. (tarafımdan denenmiştir)

Mtk Usb Drivers
    http://d-h.st/D0y

ADB Drivers (Aynı zamanda ek opsiyonlar sunan güzel bir program)
    http://pdanet.co/a/

Mtk Droid Tools (Bu cihazın kullandığı çip sete özel root ve backup seçenekleri bulunan, flash tools ile geri yükleyebileceğiniz tarzda gerçek rom backup alabileceğiniz güzel bir program, bu programla root yaptınızda eğer isterseniz root işlemi esnasında otomatik olarak rom backup yapabiliyor, ben dün orjinal bir cihazı bu şekilde yedekledim test edebilirsem orjinal rom'u buradan paylaşacağım)
    http://www.mediafire.com/download/6z9acf5um65cuj2/MtkDroidTools+v2.5.3.zip

ve son olarak güncellenmiş haliyle telefona dönüşüm yönergeleri

1)tabdl.ota.lenovomm.com/dls/v6/Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip dosyasını indirin ve dosyayı hafıza kartına atın, cihazı bilgisayardan ayırıp kapatın (hafıza kartında en az 2 GB boşluk kalması gerekiyor)

2)Çince romu bsp.needrom.com/2014/07/A3500.rar adresinden indirin.

3)İndirdiğimiz rar dosyasında ki "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" ve "SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198" klasörlerini rardan çıkarıyoruz (örn: masaüstü)
    Bu kısımdan sonrası cihazda bulunan tüm verileri siler. Önemli belgeniz varsa yedek alın

4)SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198/Flash_tool.exe programını çalıştırıyoruz. (Sağ tık > yönetici olarak çalıştır)

5)"Scartter-loading" butonu ile rardan çıkardığımız "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" klasörü içinde ki "MT6582_Android_scatter.txt" dosyasını seçiyoruz.

6) "Firmware -> Upgrade" butonuna basıyoruz. Program gereken yüklemeyi yapıyor (3-5 Sn)
    (buraya kadar tablet bilgisayara takılı olmayacak)

7)Cihaz kapalı halde bilgisayara bağlıyoruz ve açma kapama tuşuna bir süre basılı tutuyoruz (program yeniden harekete geçiyor)

8)Eğer Sorun çıkmaz ise program ayrı bir pencerede yeşil bir daire ile başarıyla tamamlandığını bildirir. (Tamamlandığında tableti bilgisayardan ayırın, Bu noktada cihaz telefon özelliğini kazanmış durumda ancak türkçe ve gapps yok)

10)Sırasıyla ses kısma, ses açma ve power tuşuna basılı tutun

11)Karşınıza recovery seçenekleri gelecek > update from sd card seçin ve hafıza kartına attığımız (Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip) dosyayı seçip kabul edin(seçenekler arasında gezinmek için ses kısma tuşuna, bir seçeneği kabul etmek için seç açma tuşuna basmalısınız)

12)Cihaz bir yedek (user backup) alma işlemi başlatacak (durduğu noktada power tuşuna basın işleme devam ediyor)

Tüm özelliklere sahip ve Türkçe phabletiniz hazır, güle güle kullanın, emeği geçenleri (@neyn_, @avcibilek, @ismersoy) ve burada paylaşımda bulunan tüm arkadaşları ara sıra hayırla yad ederseniz seviniriz...

Hocam tablet yeni satın aldım hayırlısıyla kullanacağım inşallah. Telefon özelliğini açmak istemiyorum sadece gelen tableti garantisini bozmadan yedeklemek istiyorum. Daha sonrada 4.4.4 kit kat a güncelleme yapacağım ki o güncellemeyi zaten kendisi yapıyor. Bu yedekleme işlemini yapacağım ama nasıl yapacağım? Ve bu yedekler ne tür durumlarda işe yarıyor?

Yardımlarınız için saolun.

• baron-35 B kullanıcısına yanıt
     Lenovo A7-50 dört çekirdek 7' 3G IPS Tablet nasıldır? (379TL)

Menüde yazılardan değilde simgelerden yola çıkarak rahatlıkla dil değiştirmeyi yapabilirsiniz ben ilk denemede yapmıştım.

Resim başka tablete ait ama yardımcı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oltulu -- 19 Kasım 2014; 18:43:53 >
  • root olayına girmeden, garantiyi bozmadan orjinal rom yedeği almayı başaran var mı ? varsa güncelleme yapmadan yardımlarınızı bekliyorm. alabilirsem ben de uğrasacağm pahablet için şimdiden teşekkurler.
  • mustafanlpr kullanıcısına yanıt
    Bir önceki sayfada yandex diskte orjinal rom paylaşılmıştı oradan yararlanabilirsin.

Zaten sorunsuz olarak kurduktan sonra kimsenin orjinal roma döneceğini sanmam sonuçta yeni rom orjinal A3500 HV romu
    Eğer bozulursa garantiye gönderirirm diye düşünüyorsanız zaten yazılım atılabilecek bir durumdaysa hatalı rom atar tableti açılmaz hale getirir o şekilde gönderebilirsiniz onlarda açabilmek için orjinal A3500H romu yüklemek zorunda kalacaklardır.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.