Şimdi Ara

LENOVO A8 A806 [ANA KONU] İMEİ-ROOT-ROM (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.184
Cevap
22
Favori
61.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    malum satıcıda hafıza kartla birlikte 111 dolar .cin olmadan adam çarpacaksın sende. kimseye bu ürünü almasını tavsiye etmiyorum. sıfırı 330 tl dir.

ayrıca burası forum istediğimi yazarım. seni alakadar etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parmen -- 20 Ocak 2016; 21:57:18 >
  • slmlar

türkçe suan en makul rom hangisidir.

1447 dediginizde türkçe varmıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalgözü1903

slmlar

türkçe suan en makul rom hangisidir.

1447 dediginizde türkçe varmıdır.

Evet dostum türkçe var ve en stabil sorunsuz bu romdur.
  • sagol dostum
    bir sorunum var.

hangi romu atarsam ayayım.
    ki bu baralajbi yide attım sonunda.

light sensör de hata veriyor.

konuşurken ekran kapanıyor ama

kulaktan çekince açılmıyor.
    anca hat kapanınca açılabiliniyor ekran.

sizde bu sorun varmı.

ek yazılımla falan ,yada dialer ı degiştireerek çözmek mümkümmüdür.
  • Boyle bir sorun yok benim telefonda , telefon yeni ise degisime yollayin .

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalgözü1903

sagol dostum
    bir sorunum var.

hangi romu atarsam ayayım.
    ki bu baralajbi yide attım sonunda.

light sensör de hata veriyor.

konuşurken ekran kapanıyor ama

kulaktan çekince açılmıyor.
    anca hat kapanınca açılabiliniyor ekran.

sizde bu sorun varmı.

ek yazılımla falan ,yada dialer ı degiştireerek çözmek mümkümmüdür.

Bu sorun romdan veya sensorun onune birsey geldiginde olur.

Her romu denedin ve hepsinde ayniysa rkm ihtimalini eleyebilirsin yada cok ama cok dusuk tutabilirsin.

Ekranda kirilmaz cam filmi veya film varmi? Cunku yakinlik sensoru bunlardanda etkilenir. Yakinlik sensoru kulak hoparlorunun hemen sagindadir. Önü hicbir sekilde kapali kalmayacak.

Sensorun onu toz almis olabilir. Bu da telefon sokulmemisse uzak bir ihtimal cunku esimde ayni telefonu kullaniyor toz almama konusunda cok basarili.

Eger bu ihtimalleri elemissek donanima bakmak gerekir. Anakart hafif kaymis olabilir hic sokulmeyen telefonda imkansiz gibi bir durum ama yine de ihtimal. Telefonu sokup sensorlerin oldugu bolgenin tam oturdugundan emin olun.

Diger ihtimal telefonun ekrani degismis olabilir yeni ekranda da o sensor kismi tam karsilamiyor olabilir yakin zamanda arkadasin telefonun ekranini degistirdim (baska model) aynen bu tepkiyi verince karti kaydirarak duzeltme yoluna gittim sorunsuz duzeldi.

Yine bir ihtimal telefon sokulup takilirken (tabii sokulmusse) sensoru kapatan siyah plaatik var o takilmamissa bu da soruna neden olabilir.

Herseye ragmen sorun hic cozulmezse yapacak iki ihtimal var. Sensoru devre disi birakan bir program yada ayar vardir illaki. Yoksa da cihazi sokup sensoru sokturebilirsin. Tabi bu en ama en son ihtimal. Cunku sensor tamamen devre disi kalir konusma sirasinda oradan oraya basar durur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Telefon 4 g ye uyumlu mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gkslslf G kullanıcısına yanıt
    Uyumlu

• telefonda türkçe dil var diye gözüküyor.neden ayrıca uğraşıyorsunuz
  • Arkadaşlar 1536 romunu nasıl türkçeleştirebiliriz bilen varmı ?
  • arkadaşlar telefona yeniden rom atmam lazım, nasıl yaparım? 4.4.2 yeterli benim için, stabil olsun kafi. notification center eklentisini sildim telefon garip bir hal aldı... yeniden yüklemem gerek sanırım zira factory reset bile yaptım ama işe yaramadı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEFRIT

Rica ediyorum, linklerin silinmemiş olması sevindirici. Ayrıca Lenovo nun kendi security programı cidden bu konuda çok iyi. AVG - ESET denedim hiç birinde Lenovo security deki özellikler yoktu. Mesela arka planda çalışan yazılımları kapatmak. Bir beyaz liste oluşturmak ve istemediğin bir yazılımı aniden kapamasını onlemek.

Android başlangıcında otomatik olarak arka planda gizliden gizliye START yapan programları engelleyebilmek. Düşün resmen windows ta msconfig ayarı yapmak gibi bir durum bana göre. Yani bir optimize yazılımına gerek yok, kurupta boşuna android RAM 'ini harcatma önerimdir başka yazılımlara.

Ayrıca Lenovo security çok iyi bir ateş duvarı hizmeti sunuyor. Ayarlarına girip bakarsan, kurdugun uygulamalardan görüşme yapma, sms , mms atma, kayıt yapma gibi yetkilere sahip uygulamları sana gösteriyor ve istersen onları bloke edebiliyorsun. Örneğin bir kamera yazılımı kurdun ama bunun sms atma yetkisi var, bunu kapatabiliyor ve uygulama sms atamıyor. Tabii sen uygulamayı kullanabiliyorsun, buna engel olmuyor.

hocam bana stabil bir rom önerebilir misin? telefonun durumu şuan vahim

• quote:

Az önce güncelledim, çok stabil, çok hızlı, şu ana kadar hiç bir hata bulamadım. Ancak kurduktan sonra telefon çince açılıyor androdi dil ayar menusune gelebilirsen ingilizce yapabiliyorsun. Başka dil yok. Sorun olmaz ingilizce kullanırım dersen dene :) Yada bir şekilde bu orjinal Rom'a Türkçe dil desteği kazandırma şansımız varsa süper olur.

bana teknik destek verecek olan olursa ben romu türkçeye çeviririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parmen

malum satıcıda hafıza kartla birlikte 111 dolar .cin olmadan adam çarpacaksın sende. kimseye bu ürünü almasını tavsiye etmiyorum. sıfırı 330 tl dir.

Ancak sıfırının ülke içi IMEI kaydı yok, 2 ay sonra kapanır imei kaydı olmazsa. ve orjinal rom türkçe bile değil, belliki arkadaş biraz el emeği istemekte pekte mantıksız sayılmaz. Ürünü dediğiniz fiyattan almak mumkun dediğim durumlar var ayrıca 20 gün bilemedin 30 günde gelmekte.

Benzer özelliklerde bir telefonu yurt içinde kaça satın alabiliyoruz ? Kıyaslama yapıldığında fiyat yinede kötü değil, ama ben imeisi nide kendim yaparım türkçe romunu da ben yüklerim hatta 20 gün de ürünün gelmesini beklerim ve gümrüğe takılma ve geri gitme riskini de göze alırım derseniz 330 TL daha da süper bir fiyat :)

Malum gümrükten cep telefonu hediyede olsa satında alınmış olsa bu şekilde kargo yasak ülkemizde, yani yurt dışından almak zaten başlı başına bir risk.

photo_canon1, stabil rom ürünün kendi orjinal romudur zaten ama türkçe dil desteği yoktur. 1 GB gibi bir boyutu vardı, bunu ancak 4-5 parcaya bölüp dosya yükleme sitelerine partlı olarak atmak lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: x571

Nasıl bir teknik destek istiyorsun x571 ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosu -- 26 Şubat 2016; 17:10:06 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: parmen

Ancak sıfırının ülke içi IMEI kaydı yok, 2 ay sonra kapanır imei kaydı olmazsa. ve orjinal rom türkçe bile değil, belliki arkadaş biraz el emeği istemekte pekte mantıksız sayılmaz. Ürünü dediğiniz fiyattan almak mumkun dediğim durumlar var ayrıca 20 gün bilemedin 30 günde gelmekte.

Benzer özelliklerde bir telefonu yurt içinde kaça satın alabiliyoruz ? Kıyaslama yapıldığında fiyat yinede kötü değil, ama ben imeisi nide kendim yaparım türkçe romunu da ben yüklerim hatta 20 gün de ürünün gelmesini beklerim ve gümrüğe takılma ve geri gitme riskini de göze alırım derseniz 330 TL daha da süper bir fiyat :)

Malum gümrükten cep telefonu hediyede olsa satında alınmış olsa bu şekilde kargo yasak ülkemizde, yani yurt dışından almak zaten başlı başına bir risk.

photo_canon1, stabil rom ürünün kendi orjinal romudur zaten ama türkçe dil desteği yoktur. 1 GB gibi bir boyutu vardı, bunu ancak 4-5 parcaya bölüp dosya yükleme sitelerine partlı olarak atmak lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: x571

Nasıl bir teknik destek istiyorsun x571 ?

telefon işinden hiç anlamam çevirilecek dosyaları,metinleri nasıl buluruz? birisi bu konuda yardım ederse ingilizce kısmını ben yaparım.

• Telefonu flashl tools ile boot attım fakat telefon açılmıyor. Neden olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir_150

Telefonu flashl tools ile boot attım fakat telefon açılmıyor. Neden olabilir ?

flash tool ile rom atarken DA DL All withh check sum işaretlimiydi?
  • Evet işaretliydi ve telefon tuşlarına basmama rağmen açılmıyordu. Batarya ile birlikte flashladım tekrar ve ilk seferde cwm ikinci de room içindeki scatter ile denedim. Telefon açıldı yeni rom ile. Bir de telefonumda 1447 rom var 2 ay sonra telefon açık olmasına rağmen araç kullanıyorum mesajı atıyor. Sorunsuz rom şu anda hangisi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir_150

Evet işaretliydi ve telefon tuşlarına basmama rağmen açılmıyordu. Batarya ile birlikte flashladım tekrar ve ilk seferde cwm ikinci de room içindeki scatter ile denedim. Telefon açıldı yeni rom ile. Bir de telefonumda 1447 rom var 2 ay sonra telefon açık olmasına rağmen araç kullanıyorum mesajı atıyor. Sorunsuz rom şu anda hangisi ?

Araç kullanıyorum mesajını driving app programı yapıyor. Bir kere programa girmiş olman yeterli çıkana kadar önüne gelene mesaj atıyor :D

Daha önceki yüklemede açılmama nedeni preloader dosyası seçilmemiş olabilir. veya başka problem olabilir. Neyseki sorun çözülmüş. Ben başka rom denemedim ama stabilite konusunda 1447 romda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Bir tek gps açınca google play durdu hatası veriyor onda da zaten gps i açmadığım iin sorun olmuyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanted007 -- 14 Mart 2016; 1:12:38 >

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.