Bildirim
Lenovo HDD Bölme Sorunu ?
Versace Dylan Blue Edt 50 ml Erkek Parfüm : Amazon.com.tr: Kişisel Bakım ve Kozmetik
https://www.amazon.com.tr/dp/B01JG5UT64
4 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Sorun çözüldü teşekkürler -
keşke nasıl çözdüğünüde söylesen belkı forumdakı arkadaslara lazım olur hani bilmeyenler olabılrquote:
Orijinalden alıntı: Mavi_LaLe
Sorun çözüldü teşekkürler -
evet sorunun çözümünü paylaşmaniz ayni soruyu bizimle paylaşmaniz gibi isterdik..quote:
Orijinalden alıntı: lufer
keşke nasıl çözdüğünüde söylesen belkı forumdakı arkadaslara lazım olur hani bilmeyenler olabılr
Alıntıları Göster -
lenova marka yeni laptoplarda hardisk bölme çok pimpirikli bir iştir çok araştırdım lakin millet yaa başka bir işletim sistemi kurmuş veyahutta recovery kısmından vazgeçmiş... lakin hem recovery kısmından vazgeçmeden üzerinde fabrikdan ilk geldiği gibi programlarıyla hemde recovery programını tuşuyla kullanabilmek istiyorsunuzdur... her baktığım yerde mümkün değil diye şeyler gördüm lakin ben yaptım... herşey sağlıklı bir şekilde de çalışıyor. daha bugun recoveryden fomat attım... d diskimi 230 gb olararak ayırdım... diğer başka programları denemeyin çoğu win7 de çalışmaz zaten çaışssada ntfs.sys hatası alırsınız... yardım isteyen olursa oguzaltan@gmail.com adresine yazsın yeni konnu açabilecek bir site bulamadım yardım almak isteyen olursa 541 681 03 61quote:
Orijinalden alıntı: johonwayni
evet sorunun çözümünü paylaşmaniz ayni soruyu bizimle paylaşmaniz gibi isterdik..
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paradox111 -- 1 Ekim 2012; 14:52:41 >
-
nasıl çözüldüğüne gelınce bende gecen aksam gold'da pc ye ilk kuruluşta sistem ayarlattım 30'a 420 olarak ayarlamıştı sistem kendlıgınden adamlarda düzeltemedi. sorun şu orda win 7nın disk yönetımı kısmında kendiliğinden olusan kısmı siliceksiniz bölümü kapatıcaksınız boşta kalacak o bölüm daha sonra onu c'ye ekleyeceksınız c'nın bölüm genıslet kısmından. sonra tekrardan harf atayarak c'yı 2ye bölceksınız. o en fazala bölebiliceğiniz ekranı gösterior sizlere zaten (;quote:
Orijinalden alıntı: paradox111
lenova marka yeni laptoplarda hardisk bölme çok pimpirikli bir iştir çok araştırdım lakin millet yaa başka bir işletim sistemi kurmuş veyahutta recovery kısmından vazgeçmiş... lakin hem recovery kısmından vazgeçmeden üzerinde fabrikdan ilk geldiği gibi programlarıyla hemde recovery programını tuşuyla kullanabilmek istiyorsunuzdur... her baktığım yerde mümkün değil diye şeyler gördüm lakin ben yaptım... herşey sağlıklı bir şekilde de çalışıyor. daha bugun recoveryden fomat attım... d diskimi 230 gb olararak ayırdım... diğer başka programları denemeyin çoğu win7 de çalışmaz zaten çaışssada ntfs.sys hatası alırsınız... yardım isteyen olursa oguzaltan@gmail.com adresine yazsın yeni konnu açabilecek bir site bulamadım yardım almak isteyen olursa 541 681 03 61
Alıntıları Göster
-
Selam bende yeni aldım Lenovo Y560..quote:
Orijinalden alıntı: Anaesthetica
nasıl çözüldüğüne gelınce bende gecen aksam gold'da pc ye ilk kuruluşta sistem ayarlattım 30'a 420 olarak ayarlamıştı sistem kendlıgınden adamlarda düzeltemedi. sorun şu orda win 7nın disk yönetımı kısmında kendiliğinden olusan kısmı siliceksiniz bölümü kapatıcaksınız boşta kalacak o bölüm daha sonra onu c'ye ekleyeceksınız c'nın bölüm genıslet kısmından. sonra tekrardan harf atayarak c'yı 2ye bölceksınız. o en fazala bölebiliceğiniz ekranı gösterior sizlere zaten (;
Alıntıları Göster
benim de c: 420 d: 30 gb olarak ayarlanmış
ben bunları 300 - 150 veya 200- 250 yapmak istiyorum .Nasıl yapabilirim?
-
o gün kendi uğraşlarımla çözmüştüm.. :)quote:
Orijinalden alıntı: LoRdOfWeB
Selam bende yeni aldım Lenovo Y560..
benim de c: 420 d: 30 gb olarak ayarlanmış
ben bunları 300 - 150 veya 200- 250 yapmak istiyorum .Nasıl yapabilirim?
Alıntıları Göster
210 a 240 yaptım :D -
hocam formatsız programsız çözülebiliyormu bu sorun ????quote:
o gün kendi uğraşlarımla çözmüştüm.. :)
210 a 240 yaptım :D
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: fifa09cu
hocam formatsız programsız çözülebiliyormu bu sorun ????
Bilgisayarıma sağ tık > Yönet > Disk yönetimi kısmından bölebilirsiniz. -
arkadaşlar yönet bölümnden yapamazsınız... yönet bölümünden c diskte kısarasınız lakin bunu d ile birleştirmeye veyahutta yeni bir bölüm oluşturmaya izin vermez. win7 de böle bi özellik var lakin lenovo hardiskiş kilit altına almış... yukarıda mailimi verdimquote:
Orijinalden alıntı: Nickimi Düşürdümquote:
Orijinalden alıntı: fifa09cu
hocam formatsız programsız çözülebiliyormu bu sorun ????
Bilgisayarıma sağ tık > Yönet > Disk yönetimi kısmından bölebilirsiniz.
Alıntıları Göster
-
önce c yi küçültüp çıkan bölümü ve d yi silerseniz sildiğiniz iki bölüm birleşiyor sonra biçimlendirince bölmüş oluyorsunuz ben yaptım c:210 d:240 olarak böldümquote:
arkadaşlar yönet bölümnden yapamazsınız... yönet bölümünden c diskte kısarasınız lakin bunu d ile birleştirmeye veyahutta yeni bir bölüm oluşturmaya izin vermez. win7 de böle bi özellik var lakin lenovo hardiskiş kilit altına almış... yukarıda mailimi verdim
Alıntıları Göster
-
d deki dosyalarınızın yedeğini alın daha sonraquote:
Orijinalden alıntı: jielong
önce c yi küçültüp çıkan bölümü ve d yi silerseniz sildiğiniz iki bölüm birleşiyor sonra biçimlendirince bölmüş oluyorsunuz ben yaptım c:210 d:240 olarak böldüm
Alıntıları Göster
Bilgisayarıma sağ tık > Yönet > Disk yönetimi
D yi silin >C nin üzerine sağ tık>"birimi genişlet">c ve d birleşmiş oldu.c nin üzerine sağ tık "birimi küçült">pc size max. küçültebileceğiniz değeri söyler, siz kendinize göre ayarlayın>son olarak yeni oluşmuş bölüme sağ tık. >"yeni birim">dosya sistemi ntfs
işlem tamamdır.
-
arkadaşlar bir çok kişi muzdarip olduğundan dolayı ben yukardaki açıklamamın devamını yapıyorum dlimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım. lakin biraz itina gösterir ve bilgisayardan biraz anlıyorsanız ve söylediklerimi doğru yapabilirseniz yapablirsiniz... öncelikle arkdaşlar hardikte 4 bölüm var birincisi win7 nin önbellek bölümü 100 mb ile 200 mb arasındadır. ikincisi c disk üçüncüsü d disk son olarakta recovery bölümü 17 gb civarındadır.... öncelikle arkdaşlar c yi ne kadar bırakmak istiyorsak bilisayarıma sağ yıklayıp yönetten bırakmak istediğimiz kadar bırakıyoruz. lakin c disk ne kadar kalmışsa harfi harfine bir kenara not alın... c yi küçülttükten sonra bir boş kısım oluşacak bırakın oluşsun... bunu yaptıktan sonra yeni c bölümüne göre one key recovery programıyla bir cd ye yedek alıoruz... yedek aldıktan sonra bir tane win7 cd si ediniyoruz... bu win cdsi ile hardike format atacağız driverle falan önemli değil bununla sadece format atacağız... bilgisayara win7 cdsini takın ve başlatın eğer format başlamazsa yeniden başlatın ve bios bölümüne girin orda haıc mi ahci mi bir şey vardı onu orda iki secenek olması lazım haic e raid olması lazımdı belki yanlışta hatırlıyor olabilirim hereyse siz diğerine çevirin ve yeniden başlatın bu kez cd den format atmaya başlayacak... hardisk bölümlerdirmeye geldiği zaman 4 bölüm göreceksiniz c d ve 100 veya 200 mblik kısmı silin ama sakın recovery bölümne dokunmayın.yeni bölüm oluştururken önceden c bölümünü ne kadar bırakmışsak yani yedeği kaç gblik c bölümüne göre almışsak tam olarak o kadar bırakıyoruz yani not aldığımız c alanını c bölümüne yazıyoruz... ben kalan kısmı d yaptım bazıları windows 4 ten fazla bölüm oluşturmuyor diyorlar bir tanesi win 7 kendi bölüm oluşturuyor bir tane recovery var ve iki tane kalıyor bu söyleme göre bende öyle yaptım ama siz bi denersiniz eğer fazla bölüm oluşturmak istiyosanız... bölümleri oluşturduktan sonra ve format bittikten sonra bilgisayarı kapatın ve küçük tuşla başlatın recovery cd lerimizi takıyoruz eğer başlamazsa biosta değiştirdiğiniz kısmı tekrar eski haine getirin... recovery cd leri ile yeniden format atıyoruz eğer ki hardiski eski haline çevirin derse. önceki win 7 cd si ile yeniden format atın ve nottakinden biraz fazla alan verin... recovery bittikten sonra bilgisayar açılıp mavi ekran gelirse biosta kurcaladığınız yeri tekrar değiştirin... artık bilgisayarınız ilk geldiği gibi sadece alanlar farklı ve recoveryi istediğiniz gibi kullanın.quote:
Orijinalden alıntı: burlipi
d deki dosyalarınızın yedeğini alın daha sonra
Bilgisayarıma sağ tık > Yönet > Disk yönetimi
D yi silin >C nin üzerine sağ tık>"birimi genişlet">c ve d birleşmiş oldu.c nin üzerine sağ tık "birimi küçült">pc size max. küçültebileceğiniz değeri söyler, siz kendinize göre ayarlayın>son olarak yeni oluşmuş bölüme sağ tık. >"yeni birim">dosya sistemi ntfs
işlem tamamdır.
Alıntıları Göster
unutmayın bilgisayarınız açıldığında mavi ekran geliyor ve tekrar açılıp kapanıyor ise biosta kurcaladığımız haic mi ahci mi nedir o kısımdandır onu değiştirn. çünkü lenovanın kurduğu win ve normal win farklı platformlarda çalışıyor...
burdaki incelik recovery alınırken alanın yeni oluşturulan alana birebir montesidir... ben epey uğraştım hiçbiryerden yardım bulamadım ama yapmıştım ve çok olduğu için biraz hafızayı zorladım kaymağını siz yiyin
oguzaltan@gmail.com tel no 5416810361
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paradox111 -- 1 Ekim 2012; 14:53:19 >
-
İmzamdaki konumuzda sıkça sorulan sorular arasında bunun cevabı yer alıyor arkadaşlar. en basit şekilde.quote:
arkadaşlar bir çok kişi muzdarip olduğundan dolayı ben yukardaki açıklamamın devamını yapıyorum dlimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım. lakin biraz itina gösterir ve bilgisayardan biraz anlıyorsanız ve söylediklerimi doğru yapabilirseniz yapablirsiniz... öncelikle arkdaşlar hardikte 4 bölüm var birincisi win7 nin önbellek bölümü 100 mb ile 200 mb arasındadır. ikincisi c disk üçüncüsü d disk son olarakta recovery bölümü 17 gb civarındadır.... öncelikle arkdaşlar c yi ne kadar bırakmak istiyorsak bilisayarıma sağ yıklayıp yönetten bırakmak istediğimiz kadar bırakıyoruz. lakin c disk ne kadar kalmışsa harfi harfine bir kenara not alın... c yi küçülttükten sonra bir boş kısım oluşacak bırakın oluşsun... bunu yaptıktan sonra yeni c bölümüne göre one key recovery programıyla bir cd ye yedek alıoruz... yedek aldıktan sonra bir tane win7 cd si ediniyoruz... bu win cdsi ile hardike format atacağız driverle falan önemli değil bununla sadece format atacağız... bilgisayara win7 cdsini takın ve başlatın eğer format başlamazsa yeniden başlatın ve bios bölümüne girin orda haıc mi ahci mi bir şey vardı onu orda iki secenek olması lazım haic e raid olması lazımdı belki yanlışta hatırlıyor olabilirim hereyse siz diğerine çevirin ve yeniden başlatın bu kez cd den format atmaya başlayacak... hardisk bölümlerdirmeye geldiği zaman 4 bölüm göreceksiniz c d ve 100 veya 200 mblik kısmı silin ama sakın recovery bölümne dokunmayın.yeni bölüm oluştururken önceden c bölümünü ne kadar bırakmışsak yani yedeği kaç gblik c bölümüne göre almışsak tam olarak o kadar bırakıyoruz yani not aldığımız c alanını c bölümüne yazıyoruz... ben kalan kısmı d yaptım bazıları windows 4 ten fazla bölüm oluşturmuyor diyorlar bir tanesi win 7 kendi bölüm oluşturuyor bir tane recovery var ve iki tane kalıyor bu söyleme göre bende öyle yaptım ama siz bi denersiniz eğer fazla bölüm oluşturmak istiyosanız... bölümleri oluşturduktan sonra ve format bittikten sonra bilgisayarı kapatın ve küçük tuşla başlatın recovery cd lerimizi takıyoruz eğer başlamazsa biosta değiştirdiğiniz kısmı tekrar eski haine getirin... recovery cd leri ile yeniden format atıyoruz eğer ki hardiski eski haline çevirin derse. önceki win 7 cd si ile yeniden format atın ve nottakinden biraz fazla alan verin... recovery bittikten sonra bilgisayar açılıp mavi ekran gelirse biosta kurcaladığınız yeri tekrar değiştirin... artık bilgisayarınız ilk geldiği gibi sadece alanlar farklı ve recoveryi istediğiniz gibi kullanın.
unutmayın bilgisayarınız açıldığında mavi ekran geliyor ve tekrar açılıp kapanıyor ise biosta kurcaladığımız haic mi ahci mi nedir o kısımdandır onu değiştirn. çünkü lenovanın kurduğu win ve normal win farklı platformlarda çalışıyor...
burdaki incelik recovery alınırken alanın yeni oluşturulan alana birebir montesidir... ben epey uğraştım hiçbiryerden yardım bulamadım ama yapmıştım ve çok olduğu için biraz hafızayı zorladım kaymağını siz yiyin
oguzaltan@gmail.com tel no 5416810361
Alıntıları Göster
-
il aldığında d: lenovo yazan disk kilitli oluyor ve boyutu değiştiremiyorsun. d deki driver dosyalarını yedekle sonra d'yi biçimlendir sonra aygıt yöneticinden bölme işlemini yap ( belli bir oranda izin veriyor). sonra yedeklediğin driver dosyalarını geri d'ye yükle. ben böyle yaptım.
ama onekey recovery veya başka tarz formatta diskler tekrar eski boyutlarına döner mi bilmiyorum. bilen varsa cvp yazsın lütfen. -
Gizli klasörleri göster de ordan drivers ve Lenovo klasörünü yedekle öyle biçimlendir D yi biçimlendirceksen yedeklemezsen onekey Recovery çalışmaz..quote:
Orijinalden alıntı: f1999
il aldığında d: lenovo yazan disk kilitli oluyor ve boyutu değiştiremiyorsun. d deki driver dosyalarını yedekle sonra d'yi biçimlendir sonra aygıt yöneticinden bölme işlemini yap ( belli bir oranda izin veriyor). sonra yedeklediğin driver dosyalarını geri d'ye yükle. ben böyle yaptım.
ama onekey recovery veya başka tarz formatta diskler tekrar eski boyutlarına döner mi bilmiyorum. bilen varsa cvp yazsın lütfen.
Ve en kısa zamanda recovery yi dvd+ ye yedekle lazım olabilir.. -
jielong arkadaşımın söylediği gibi yaptım oldu teşekkürlerquote:
Gizli klasörleri göster de ordan drivers ve Lenovo klasörünü yedekle öyle biçimlendir D yi biçimlendirceksen yedeklemezsen onekey Recovery çalışmaz..
Ve en kısa zamanda recovery yi dvd+ ye yedekle lazım olabilir..
Alıntıları Göster -
bende ilk kez denedim, jielong'un tarif ettiği yolla kolayca yaptım,quote:
Orijinalden alıntı: ysuf
jielong arkadaşımın söylediği gibi yaptım oldu teşekkürler
Alıntıları Göster
yardımcı olabilirseniz birkac sorum olacak;
1- recovery bolumunde herhangi bir değişikllik yapmadım, eger fabrika ayarları ile recovery yaparsam bu bolunme işlemide eski halinimi alacak
2-recovery sadece ^c deki sistemi geri alıyor diye biliyorum,1 ilede alakalı ; eğer d de dosyalarım varken fabrika ayarlarına donus ile recovery yaparsam bunlar silinirmi
3- diskleri istediğim gibi bolup dilediğim programları kaldırıp yuklediğim bir recovery noktası kaydedebilirmiyim
not: lenovo/one key rec 7.0 kullanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moskve -- 4 Temmuz 2011; 19:55:23 >
-
Benzer içerikler
- laptopa ekran kartı takılır mı
- monster seri no öğrenme
- lenovo mu casper mı
- a101 laptop
- yazılım için laptop önerisi 2024
- bilgisayar açılmıyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X