Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 N200 CLUB (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.653
Cevap
6
Favori
244.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yedekleme yapan arkadaşlara bir tecrübe aktarıyorum:

Ben sabit diski ikiye bölmüştüm ve şu anda C, D ve Vista Sistem dosyalarının orijinalinin saklandığı 5 gb civarındaki disk sürücü var. Belgelerim, Resimlerim, Müziklerim vs. gibi bütün kullanıcı dosyalarımın konumunu da değiştirdim ve D'yi gösterdim. Bu sebeple, sadece Vista sistemi ve Programlar dizininin bulunduğu C'yi yedekliyorum.
    Ayrıca, geçtiğimiz günlerde bir yedeklemeden geri yükleme yapmıştım. Çok ilginçtir, yedekleme yaptığım günden sonraki değişikliklerim, kısayollarım ve yüklediğim programlar da geri yükleme sonunda yüklenmişti. Lenovo'nun yedekleme yöntemini tam anlamadım doğrusu. Kullanıcı dosyalarımı D'ye taşıdığım için böyle yaptı diye düşünmüştüm ancak, yedeklemeden sonra yüklediğim birkaç program C'deki Program Files altında olması gerektiği için bu işi çözemedim.
    Sonunda şu karara vardım. Lenovo, karar verdiğiniz günkü bütün dosyalarınızı yedekliyor, sonra da C'yi tümüyle silmeden temel dizinler altına yerleştiriyor. Bu yüzden de, sonradan program files altına atılmış bulunan yeni programlar da orada kalmış oluyor. Fakat yedekleme sonrasında, bu son programların kısa yollarını yeniden başlat tuşuna eklemek gerekiyor.

• hayır düğme falan değil. başlat menüsü/lenovo care/back up menüsü.
    sen buradan sildin yani?

quote:

Orjinalden alıntı: TekBozok

Benim kastettiğim yer,

Başlat tuşundan sonra Programlar dizini altındaki "Lenovo Care" program linki.
    Sen dizüstünün üzerindeki Restore Reovery düğmesinden mi gidiyorsun?
  • Arkadaşlar merhaba;
    Migrosda bu haftasonu satılan 0769-bwg modelini (core2 t5450 1,66 Ghz 160 gb hdd 1gb ram 256 mb nvidia geforce) aldım. Normal bir şekilde bilgisayarı açtım, internete bağlandım daha sonra kapatmak istediğimde windows kapanıyor ekranında bilgisayar kilitlendi. Power düğmesine basılı tutarak kapattım tekrar açtım şu anda kablosuz ağa bağlanamıyor, exploreri açabiliyorum ama kapatamıyorum. Ne yapmak gerekir servise gitmeden önce? Öte yandan XP kurulumuyla ilgili olarak yeni bir başlık altında baştan sona adım adım bir bilgilendirme yapılması mümkün müdür? Bende XP cd si falan yok (ama eski bilgisayarımda xp home edition product key var) yine de bu bilgisayarı kendim xp ye çevirebiliyormuyum? Daha önce yazılanları okudum çok güzel bilgiler veren arkadaşlarımız var çok teşekkürler...
  • Merhaba Arkadaşlar,

Migros'un ilk kampanyasını kaçırdıktan sonra yapmış olduğum azimli takip ile, cuma akşamı LENOVOlar migrosa iner inmez kaptım bir tane. İlginç bir husus tanıtımlarda geçmemesine rağmen cihazda entegre kamera var. İşlemcisi ilk kampanyadakinden daha iyi T5450.
    İlk izlenimlerim olumlu fakat herkesin söylediği gibi Vista 1Gb ram ile olmuyor. Bence XP yüklemektense 1 Gb daha ram takmak. 2Gb ile vista sorunsuz çalışacaktır. İçindeki ram 1 gb ise 1 Gb daha almak yetecektir (30-40 ytl). Fakat 512+512 ise, 2 adet 1 Gb almak gerekecek.
  • yeni alan arkadaşlara güle güle kullanın derim.Xp ye dönüş yapacaklar konuyu baştn okumalarını tavsiye ederim.
    tek mesaj ile cevaplamak zor ve bir çok arkadaşın tecrübesi paylaşıldığı için sizler için daha faydalı olacaktır.
    VISTA ya karşı değiliz fakat notebook üreticileri bile ondan vazgeçip XP kurulu makinalar satmaya kararlaştırmışken ve microsoft XP desteğini sürdürmeye karar vermişken düşünün notebook larda ne kadar kullanışlı bir sistem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: calderon

hayır düğme falan değil. başlat menüsü/lenovo care/back up menüsü.
    sen buradan sildin yani?

quote:

Benim kastettiğim yer,

Başlat tuşundan sonra Programlar dizini altındaki "Lenovo Care" program linki.
    Sen dizüstünün üzerindeki Restore Reovery düğmesinden mi gidiyorsun?

Calderon,

Bu açıklamalarla sorunu hala çözemediysen, bir de sistem update yapmanı öneririm. Çünkü ben aldıktan sonra update yaparken Restore Recovery'in yeni bir versiyonunu da yükledim. Belki bu güncelleme sonrası, silmene izin verebilir.

• merhabalar
    bugun bende lenovo kullanıcı oldum. ayrıca 1 gb ram ilave ettim ama 2 adet 512 olunca birini söktük 1.5 gb oldu. acaba bu 2 adte 512 bilgisayarcıya versem 1 gb tek alsam garanti durumunda bir sıkıntı olur mu?

clup üye ederseniz sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makrovb -- 3 Mart 2008; 23:24:20 >
  • merhaba arkadaşlar.
    bende Lenovo 3000 N200 (Model Name: 0769BAG - Part Number: TY2BAxx) sahibiyim. üzerinde hynix marka 2x512 mb pc5300 667mhz ram bulunuyor.bende ise 1 adet 1gb kigston pc5300 667 mhz ram var.kendi üzerindeki 2 parça ram i çıkarıp tek 1gb ı takıyorum açılışta görülüyor tanımış 1gb ram i. fakat açılışta "mouse install..." kısmını geçiyor ve kalıyor öyle hiçbir tepki yok.açılmıyor vista.1gb tek parça ram i çıkartıp tek yada çift 512 mb ramleri takıyorum sistem sorunsuz çalışıyor.
    1 gb kingston pc5300 667 mhz ram eski laptop umda kullandığım ram ve sorun çıkarmadı bugüne kadar.şayet uyum sorunu varsa alacagım başka bir ram in uyum sorunu çıkarmayacagını nerden bilebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: makrovb

merhabalar
    bugun bende lenovo kullanıcı oldum. ayrıca 1 gb ram ilave ettim ama 2 adet 512 olunca birini söktük 1.5 gb oldu. acaba bu 2 adte 512 bilgisayarcıya versem 1 gb tek alsam garanti durumunda bir sıkıntı olur mu?

clup üye ederseniz sevinirim..

Ram'i artırmanın garanti ile bir alakası yok bana göre, çünkü gelen rehber kitapcıkda size ram'i nasıl değiştireceğinizi gösteriyor.

Clup üyeliği için özel bir işlem yok, sadece bu forumu takip edip katkıda bulunmak yeterli.
  • Vaayyy....Buralar bayağı kalabalıklaşmaya başlamış ya...Önceden in cin top oynuyordu Lenovo forumunda ...
  • Merhaba arkadaşlar. Ben de haftasonu migrostan lenovo alarak clube ve foruma üye olmuş oldum. Sizlere sorum 1 adet ölü (mavi) piksel çıktı.. Bunun bi çözümü var mı bir şey yapmam gerekir mi yoksa bu şekilde devam mı edeyim.

Bir de servisi nerelerde var lenovo'nun. Ben aydındayım. Bi problem olursa nereye gideceğiz..
  • Lenovo serisinde, klavye aydinlatmasi hic bir modelinde yok(Ibm siyah olan makınalarda var) olu pixel ureticelerin verdigi nokta sayisi 8 olmadan degismiyor(Tabi ekran boyutu ile alakali ).Bulundugun yere gore hızmet cozum ortagından destek alabılırsın.Destek bılgısayar 0212 282 4430 tepum integra yada karsıda peritus 0216 3450800 olamali.Birde hizli cozum icinwww.forumlenovo.com topik acilarak sorun yada cok yasananlar konusunda destek alınabilinir.
  • RE:

merhaba arkadaşlar.
    bende Lenovo 3000 N200 (Model Name: 0769BAG - Part Number: TY2BAxx) sahibiyim. üzerinde hynix marka 2x512 mb pc5300 667mhz ram bulunuyor.bende ise 1 adet 1gb kigston pc5300 667 mhz ram var.kendi üzerindeki 2 parça ram i çıkarıp tek 1gb ı takıyorum açılışta görülüyor tanımış 1gb ram i. fakat açılışta "mouse install..." kısmını geçiyor ve kalıyor öyle hiçbir tepki yok.açılmıyor vista.1gb tek parça ram i çıkartıp tek yada çift 512 mb ramleri takıyorum sistem sorunsuz çalışıyor.
    1 gb kingston pc5300 667 mhz ram eski laptop umda kullandığım ram ve sorun çıkarmadı bugüne kadar.şayet uyum sorunu varsa alacagım başka bir ram in uyum sorunu çıkarmayacagını nerden bilebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: lesmiserable

RE:

merhaba arkadaşlar.

Ben şu anda hatırlamadığım başka bir marka 1 GB ram üstüne 1 GB Kingston 667 MHZ ram ekledim. Hiçbir sorun yok. Yalnız PC5300 mü yoksa PC5200 mü onu bir kez daha kontrol et.

En güzeli de laptopu al eline git bilgisayar mağazasına orada taktır, çalışırsa alırsın.

• üstadlar peki direk satayı gören bi cd yapsam 1 . yöntemdeki gibi nsl olur???
  • slm arkadaşlar en sonunda lenovo 3000 N200 0769 BNG marka laptop a xp sistemini kurdum şu anda bi problem yok cok saglam çalışıyor he birde sizee bi bilgi sunmak istedim ben bu makineyi 256 mb ekran kartı var bilerek aldım yani katolog da öle yazıyorrdu ama 512 mb ekran kartı cıktı nasıl oldu bende anlamadım şans mı yoksa katolog yanlış mı doldurulmuş ama makinamdan cok memnunum biraz cd sürücüleri problemli gibi geldi biraz fazla rahatsız edici heralde sizikiler nasıl biraz da siz anlatırsanız
  • Ram Kingston PC5300 667 Mhz onda bir problem yok...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: lesmiserable

RE:

merhaba arkadaşlar.

Ben şu anda hatırlamadığım başka bir marka 1 GB ram üstüne 1 GB Kingston 667 MHZ ram ekledim. Hiçbir sorun yok. Yalnız PC5300 mü yoksa PC5200 mü onu bir kez daha kontrol et.

En güzeli de laptopu al eline git bilgisayar mağazasına orada taktır, çalışırsa alırsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: arsima

slm arkadaşlar en sonunda lenovo 3000 N200 0769 BNG marka laptop a xp sistemini kurdum şu anda bi problem yok cok saglam çalışıyor he birde sizee bi bilgi sunmak istedim ben bu makineyi 256 mb ekran kartı var bilerek aldım yani katolog da öle yazıyorrdu ama 512 mb ekran kartı cıktı nasıl oldu bende anlamadım şans mı yoksa katolog yanlış mı doldurulmuş ama makinamdan cok memnunum biraz cd sürücüleri problemli gibi geldi biraz fazla rahatsız edici heralde sizikiler nasıl biraz da siz anlatırsanız

Öncelikle hayırlı olsun..Ekran kartın 256 mb harici belleğe sahip..RAM'dan de kullanarak 512 mb a kadar çıkıyor..

Dvd sürücüsü bana da biraz sorunlu gibi geliyor.Şu bakımdan..Dvd,cd seçtiğini düşünüyorum.Yani her medyayı okumuyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: ghan87

üstadlar peki direk satayı gören bi cd yapsam 1 . yöntemdeki gibi nsl olur???

Tabii ki olur..Her seferinde uğraşamam ben diyorsan çok mantıklı..Zaten oraya çözüm olarak konulmuş..Ha 1. seçenek ha 2.
  • netten indirdim sata driverları içinde bu akşam büyü bi ihtimal yüklicem ama

dün 4 ssat boyunca backup almaya çalıştı kastıkça kastı 1 cd den 2 sefer çekmiş hata mata werdi bnde iptal ettim

bnm sorum şu kısa yoldan şu an vista yüklü sistemimde tüm bilgisayaraın backup ınu almam yerine sadece normal vista yükleme cd si hazırlama şansım warmı ???
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.