Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 N200 CLUB (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.653
Cevap
6
Favori
244.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Migrosta bu haftada var mı acaba kampanya , bilgisi olan varsa iletirse sevinirim

• Arkadaşlar ben de Lenovo 3000 N200 TY2BKTK 0769-BKG aldım.
    Alır almaz resmi sitesinden XP driverlarını indirdim, sata driverlarını XP cd'sine entegre ettim ve XP kurdum.
    Buraya kadar hiçbir sorunum yok fakat XP kurduğumdan bu yana usb'leri kullanamıyorum...
    Diğer hiçbir driverda sorun yok.

Sorun ne olabilir acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: reddawn

Arkadaşlar Migrosta bu haftada var mı acaba kampanya , bilgisi olan varsa iletirse sevinirim

Devam ediyor
  • Fabrika ayarlarına dönüş!!!!!!

Arkadaşlar migros kampanyasından laptop alanlardanım fabrika ayarlarına dönmek istiyorum. ilk açlışta rescue and rec. 4 penceresine girip, reecover your system den devam ediyorum iki seçenek çıkıyor 1. seçip 2.adıma geçiyorum ama bu adımda nereden kurulacacağını sporan küçük bir pencere geliyo. local hrd drive, 2.hard drive, cd, usb hard drive şeklinde giden seçenekler ama bunların hiç birinden kurulamıyor yani fabrika ayarlarına dönemiyorum lütfen yardım.....ilginize tşk.ler.
  • RAM takviyesi yapacağım ama 1lik mi alsam 2lik mi karar veremedim. 1+1 olursa kesin olarak dual ddr olur mu. 1+2 olursa nasıl olur acaba? deneyimli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cLk

RAM takviyesi yapacağım ama 1lik mi alsam 2lik mi karar veremedim. 1+1 olursa kesin olarak dual ddr olur mu. 1+2 olursa nasıl olur acaba? deneyimli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

ben 2 lik kingston taktım gayet memnunum ... 80 ytl ye almıştım 3-4 hafta önce
  • quote:

Orjinalden alıntı: CarpeNoctem

Selamlar yeniden arkadaşlar. Sorularıma pek cevap alamadım ama bir soru daha sorayım...

İnternet paylaşım sitelerinden vista home premium'u çekip ardından orjinal anahtarımla yüklememde herhangi bir sakınca var mı?
    Düşündüm de lenova care partition'unu falan istemiyorum. Neden diyecke olursanız fabrika ayarları o kadar saçma sapan programla birlikte geliyor ki bir de onları temizlemek, hangisi gereklidir, hangisi gereksizdir bulmak anlamsız geliyor.

İnternetten çeksem bir vista... Sonra driverları ve gerekli programları kendime göre yüklesem, tertemiz bir sistemim olsa en güzeli olacak diye düşünüyorum.

Malum vistaya er yada geç geçeceğiz. Şimdilik xp yüklemiş olsam da, orjinal vistama dönmek için de mantıklı bir yol arıyorum.

Bence Lenovo'nun en büyük eksisi hard diski çöplüğe çevirmiş şekilde bize göndermesi. Trial programlar şunlar bunlar, ne gerek var anlamadım.

Arkadaşım elinde orjinal ürün anahtarı varken laptopuna istediğin kadar Vista home prem. kaldırıpıp kurabilirsin diye düşünüyorum. Zaten bana gelen lenovo da vista etkinleştirilmemişti. ben anahtarı girip etkinleştirdim.

• quote:

Orjinalden alıntı: curty

Fabrika ayarlarına dönüş!!!!!!

Arkadaşlar migros kampanyasından laptop alanlardanım fabrika ayarlarına dönmek istiyorum. ilk açlışta rescue and rec. 4 penceresine girip, reecover your system den devam ediyorum iki seçenek çıkıyor 1. seçip 2.adıma geçiyorum ama bu adımda nereden kurulacacağını sporan küçük bir pencere geliyo. local hrd drive, 2.hard drive, cd, usb hard drive şeklinde giden seçenekler ama bunların hiç birinden kurulamıyor yani fabrika ayarlarına dönemiyorum lütfen yardım.....ilginize tşk.ler.

Arkadaşım ben de daha önce fabrika ayarlarına dönmek istedim ama önce Rescue/Recovery den 2 cd ve 1 dvd den oluşan cd ye yedekleme alacaksın, daha sonra bu cd lerden fabrika ayarlarına dönebilirsin.

• İkinci bir olay da bilgisayarım a tıklayınca c diskinin 143 GB toplam hafıza yerinin olduğunu ve bunun da 55 GB ının kullanıldığı yazıyor fakat ben bilgisayarı alalı 10 gün oldu ve içine sadece 4 adet divx film attım. kontrol ediyorum ama nasıl ve ne şekilde dolduğuunu bir türlü çözemiyorum. Acaba diyorum bu akşam gerçekleşen ve yukarıda yazdığım rescue and recover olayı bu kadar yer kaplartmı?

Ne dersiniz?
    Ben bu bilgisayar konusunda sınıfta kaldım da haberim mi yok...

Sanırım sen hard diske yedekleme almışsın. o yüzden yer kaplıyordur. Recovey den yedekleme var mı bak sonrada yedekleri sil. ve cd ye yedekleme al. cd leri iyi saklarsan hdd yi işgale gerek olmaz. orjinalde yedekleme kısmı sadece 5 gb yer kaplıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eroglu05 -- 7 Nisan 2008; 13:39:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sku

Arkadaşlar ben de Lenovo 3000 N200 TY2BKTK 0769-BKG aldım.
    Alır almaz resmi sitesinden XP driverlarını indirdim, sata driverlarını XP cd'sine entegre ettim ve XP kurdum.
    Buraya kadar hiçbir sorunum yok fakat XP kurduğumdan bu yana usb'leri kullanamıyorum...
    Diğer hiçbir driverda sorun yok.

Sorun ne olabilir acaba?

xp ye geçince lenovo care i kurmadısıysan sitesinden indirip kur. zira bu program zaten bütün driverları otomotik kuruyor. güncellemeleri yapıyor.
    linki de sanırım bu olsa gerek:
    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-66956

• quote:

Arkadaşlar ben de c.tesi gününden beri Lenovo sahibiyim. Migros'dan T5450 işlemcili 160 GB olan modeli aldım.

Ancak vistanın trial şu bu bir çok programla gelmesinin de rahatsızlığı ile xp'ye dönmeye niyetlendim. İlk iş olarak recovery dvd'leri hazırlamaya giriştim, benim sistem 4 dvd gerekir dedi tam anlamadım neden herkeisnki 1 dvd 2 cd isterken benimki 4 dvd istedi. Neyse dedim 1 cd ye boot'u attım sanırım 3 de dvd kullanarak recovery setimi hazırlamış olacağım.

Bu sistem bootable şekilde sistemi kurtarıyor bildiğim kadarıyla. DVD seti hazırladıktan sonra 5 GB'lık kurtarma alanını saklamamızın bir anlamı kalıyor mu, yoksa onu silebilir miyiz.

Kısaca xp kurduktan sonra gelecekte ihtiyaç durumunda vistaya dönüşte problem yaşamak istemiyorum. Ayrıca xp kurduktan sonra lenovo'nun xp için çıkardığı care vb programlar sitesinden temin edilip, xp'de de lenovo'nun ek hizmetlerinden yararlanabilir miyiz? Bir de xp'de parmak izi ile login olayını oluşturabilir miyiz.

Haliyle henüz care sisteminin nasıl çalıştığı ve ek bileşenlerin hangilerinin xp uyumlu olduğunu bilmediğim için soruyorum. Bir de arda beyin servisten sağladığı recovery dvd'lerine kendim backup aldıktan sonra ihtiyaç duyar mıyım. Yoksa kendim dvd set kurduktan sonra zaten aynı işi mi görüyor o dvd'ler.

Başlangıçta bir tane boot lu cd yapıyor. sonra 1 dvd ve 1 cd ye de backup oluşturuyor. bu şekilde yaptıysan laptop a format atıp istediğini kurabilirsin. 5 gb lik kurtarma bölümüne ihtiyacın yok. cd lerden fab. ayarlarına dönebilirsin.

• Gittim gözüm kapalı 999 ytlye Laptop aldım iyi olmazsada canım saolsun dicektim ama çok şükür hiçbir sorunumda yok sadece ekranda 1 piksel olü nokta var o kadar kusur kadı kızındada olurmuş tek problemim register olayları eger bunları aşamış abilerim yardımcı olup key leri verirse daha da mutlu olacagım.

saygılar.
    emre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eroglu05

quote:

Arkadaşlar ben de c.tesi gününden beri Lenovo sahibiyim. Migros'dan T5450 işlemcili 160 GB olan modeli aldım.

Ancak vistanın trial şu bu bir çok programla gelmesinin de rahatsızlığı ile xp'ye dönmeye niyetlendim. İlk iş olarak recovery dvd'leri hazırlamaya giriştim, benim sistem 4 dvd gerekir dedi tam anlamadım neden herkeisnki 1 dvd 2 cd isterken benimki 4 dvd istedi. Neyse dedim 1 cd ye boot'u attım sanırım 3 de dvd kullanarak recovery setimi hazırlamış olacağım.

Bu sistem bootable şekilde sistemi kurtarıyor bildiğim kadarıyla. DVD seti hazırladıktan sonra 5 GB'lık kurtarma alanını saklamamızın bir anlamı kalıyor mu, yoksa onu silebilir miyiz.

Kısaca xp kurduktan sonra gelecekte ihtiyaç durumunda vistaya dönüşte problem yaşamak istemiyorum. Ayrıca xp kurduktan sonra lenovo'nun xp için çıkardığı care vb programlar sitesinden temin edilip, xp'de de lenovo'nun ek hizmetlerinden yararlanabilir miyiz? Bir de xp'de parmak izi ile login olayını oluşturabilir miyiz.

Haliyle henüz care sisteminin nasıl çalıştığı ve ek bileşenlerin hangilerinin xp uyumlu olduğunu bilmediğim için soruyorum. Bir de arda beyin servisten sağladığı recovery dvd'lerine kendim backup aldıktan sonra ihtiyaç duyar mıyım. Yoksa kendim dvd set kurduktan sonra zaten aynı işi mi görüyor o dvd'ler.

Başlangıçta bir tane boot lu cd yapıyor. sonra 1 dvd ve 1 cd ye de backup oluşturuyor. bu şekilde yaptıysan laptop a format atıp istediğini kurabilirsin. 5 gb lik kurtarma bölümüne ihtiyacın yok. cd lerden fab. ayarlarına dönebilirsin.

Merhaba bu bootlu cd ve dvd yapmayı anlatabilir misiniz.? ben 5gb lık yere ihtiyacım olmadan serbetce format atmak istiyorum.

cevabınızı bekliyorum tesekkürler

• lenovo rescue and recovery programından yapılıyor. orada kurtarma cd lerini oluşturacaksınız. yapamasanızda dert etmeyin. lenovo nun sitesinde tüm program ve driver lar var. ben de şuan xp kurulu. backup için Rollback programını kullanıyorum. daha pratik ve lap i kasmıyor.
  • arkadaşlar bilgisayara xp kurdum ve recovey partition i silmedim ama recovery boot yapamıyorum ve visataya dönemiyorum ne yapmalıyımm..
  • sormak istediğim birsey daha var laptop u yeni aldım migrostan lenovo n200 sessiz bir ortamda fan çalışmıyorken laptopun hardiskinin dönme sesi sanki içinde küçük bir fan çalışıyormuş gibi hissediliyor sizdede böylemi??
  • Mini DV kamerası olan bir arkadaşımız vista üzerinde firewire kablo ile kayıt yapmayı deneyebilirmi?

Ben tarife uygun biçimde taktığım halde bilgisayar hiç tepki vermiyor.

Vistadan kaynaklanıyor olabilirmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: IdontKnoWw

sormak istediğim birsey daha var laptop u yeni aldım migrostan lenovo n200 sessiz bir ortamda fan çalışmıyorken laptopun hardiskinin dönme sesi sanki içinde küçük bir fan çalışıyormuş gibi hissediliyor sizdede böylemi??

Evet hard diskten oyle bir ses geliyor tikir tikir eder gibi ama sanirim hard disk performansi henuz yeterince gelismedigi icin cogu dizustunde boyle. HP Pavillion'u vardi arkadasin onda da benzer tikirti sesi geliyordu clicking sound diye geciyor yurt disi forumlarda.
  • merhaba arkadaşlar bende aranıza bu pazar katıldım lenovo cu olarak.. lenovo ty2bvtk modelini aldım. birkaç sorum olarak.. ekran kartım intel GMAx3100 256mb bana paylaşımlı olmadığı söylendi bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.. 512+512 ram var ben ayrıca 2gb almayı düşünüyorum uyumsuzluk olurmu 2 gb+512mb da... bide recovery dvd si olarak bende 2 tane oluşturuldu sorun yoktur değilmi dvd oluşumu başarıyla sonuçlandı ama herkesinki 3 dvd oluşturmuş bunlara cevap verirseniz sevinirim kolay gelsin..
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.