Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 N200 CLUB (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.653
Cevap
6
Favori
244.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.adata.com.tw/adata_en/product_show.php?ProductNo=AD2667S

bizim kndi içindeki ile dual çalışmadığı için 1gb olarak görüo herhalde performansı özelliklerde 3gb yazıo ama ne vista puanı değişti hala 4.5 ne de pcmark puanı 2500 verdi .. dual çalışan 2gb rame 3500 veriomuş... bn bunun aynısından bitae daha alıp kendi ram ini satsam nasıl olur? bu ram sizce kaliteli mi .... kendi içindeki ile kıyaslanırsa nasıldır acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b|@ckc|oud -- 25 Nisan 2008; 13:08:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: narec

harddiske baktım lenovo hitachi yazıyor.
    ramde hundai nin.

kart okuyucudan ms pro yu çıkaramıyorum.sanırım kasayı açmam gerekiyor. yardımcı olabilecek war mı

quote:

Orjinalden alıntı: b|@ckc|oud

bizim migrostan aldığımız n200 bwg nin harddisk leri western digital oloması lazım.. ram lerin markası ne bilen var mı acaba??

kasayı açarsan garanti dışı kalmasın? cımbızla ulaşamaz mısın?
  • quote:

ramde hundai nin.

kart okuyucudan ms pro yu çıkaramıyorum.sanırım kasayı açmam gerekiyor. yardımcı olabilecek war mı

quote:

bizim migrostan aldığımız n200 bwg nin harddisk leri western digital oloması lazım.. ram lerin markası ne bilen var mı acaba??

bendeki hdd fujitsu marka
    ram nanya marka
    dvd rw matshita marka..
    model lenovo 3000 n200 0769 bwg
    aynı model notebook kullandığımıza eminmisin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: IdontKnoWw

yedek almadan xp kuran (recovery partition u silmeden) ve tekrar fabrika ayarlarına dönmek isteyen arkadaşlar bir adet hiren boot cd edinip hddtoolstan active partition u recovery partition a ayarlarsanız bilgisayar lenovo care tuşu ile açılmış gibi açılıyor fabrika ayarlarına yani vistaya dönebiliyorsunuz..

ustad şu hirenboot cd ve hddtools konuları hakkında daha detaylı bilgi verebilirmisin acaba.
    ki ileride geri dönüş yaparsak takılıp kalmayalım
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hsmtn

quote:

yedek almadan xp kuran (recovery partition u silmeden) ve tekrar fabrika ayarlarına dönmek isteyen arkadaşlar bir adet hiren boot cd edinip hddtoolstan active partition u recovery partition a ayarlarsanız bilgisayar lenovo care tuşu ile açılmış gibi açılıyor fabrika ayarlarına yani vistaya dönebiliyorsunuz..

arkadaşım bu yöntemi denedinmi tam olarak işe yarıyormu. ben win98 cd si ile aktiv partisyonu recorvery olarak seçtim olmadı partition magic ile de yapmaya çaliştım yine olmadı. acaba senin yöntemin tam olarak işe yarıyormu. sen tam olarak sorunsuz yükledinmi.konuyu biraz daha açarmısın teşekkürler.

win 98 cd si ile denemedim hiren boot cd ile yaptım ayrıntılı olarak yaptıklarımı yazıyım:

önemli olan nokta xp kurarken format ekranında üstte yer alan ve 5gb boyutundaki recovery partition ına dokunmamak..alttaki partition ı silip oraya xp yüklemek..
    daha sonra orjinal vistaya geri dönmek istediğinizde internetten yada başka bir kaynaktan hiren boot cd isosunu edinip bir cd ye yazdırmak..benim kullandığım hiren boot cd 8.9(tr) indirmek istiyenler için link :http://r a p i d s h a r e.com/files/23981351/HirenBootCd8.9.rar.html (boşlıkları kaldırın)

bilgisayara cd yi taktığınız da cd den mi yoksa hardiskten mi açmak istediğinizi soracak cdden açılışı şeçtiğinizde çıkacak ekrandaki sonraki şeçeneğinden ikinci menüye ulaşarak oradan mbr tools u şeçerek bu menüdeki mbr works 1.07b programını çalıştırdığınızda 6 nolu şeçenekteki active partition dan activ partition u yukardaki tablodada belirtildiği gibi recovery partition a ayarlayacaksınız yani ''0'' ı şececeksiniz.ve işlem tamam bilgisayarı yeniden başlattığınızda kurtarma konsolu ile açılacak ve kullanma kitapçığında belirtilen talimatlarla fabrika ayarlarına dönebilirsiniz..

hirenboot cd ile uğraşmak istemeyenler internetten direk mbr work 1.07b yi indirip
    98 cd si ile ms dos kibine geçip bu programı çalıştırmak sureti ilede işlemi yapabilirler.

sanırım yeterince ayrıntılı oldu:)

daha önceki mesajlarda açıklama yapmıştım ek olarak rar şifresi teknomag.com

• quote:

quote:

ramde hundai nin.

quote:

ram nanya marka
    dvd rw matshita marka..
    bnmde matsıta ama ram ler hyundai.... laptop modeli de o...

• servisi aradım cımbızla çekin veya aşağı doğru sallayın dediler. kasayı açayım dedim garanyi dışı kalır dediler.cımbızla çekemedim çünkü cımbız büyük geldi. sallayınca da çıkmadı çünkü kartı çıkarayım derken dibe kadar itmişim sonra maket bıçağı ile yorgan iğnesi buldum maket bıçağın ucunu çıkardım.kartın altına ittirdim. yorgan iğnesini de içerde kalan kartın üstüne yerleştirip sıktım ve çektim. sonuç:D kartı çıkardım.ama çekerken kart okuyucusuna zarar vermiş olabilirim. bazı teller yamulmuştu:)
    neyse. bu kez adaptöre taktım ms pro yu. sonra akrt okuyucuya yerleştirdim.kart sonuna kadar gidiyor. son anda cımbızla çektim çıkardım. anlam veremedim ben, kart okuyucuyu deneyen war mı?

Orjinalden alıntı: eroglu05

• lenovo 3000 n200 bwg 769 bendeki. laptoptaki harddisk hitachi marka. ram ise hundayinin. kart okuyucundan kartı çıkarmaya uğraşırken kasa altındaki bölümleri açtım baktım.
    quote:

quote:

ramde hundai nin.

quote:

ram nanya marka
    dvd rw matshita marka..

• Merhaba Arkadaşlar.bende yaklaşık 2 hafta önce Migrostan T5450 modelini aldım.5 gün önce de 1gb Kingston ram aldım,vatan bilgisayardan 34 ytl ye 5 taksit:)doğrusunu söylemek gerekirse öyle pek bi hızlanmadı bilgisayar.ya da ben farketmedim.
    ayrıca bugün Vista SP1 i yükledim,göze çarpan tek fark dosya kopyalarken veya taşırken o sinir bozucu kalan süre hesaplanıyor yazısı çıkmıyor,ve daha hızlı kopyalama yapıyor.
    bilgisayarımdan genel anlamda memnunum.NFSMW ve GTA SanAndreas yükledim,sorunsuz çalışıyor.Ancak Fifa2008 ve Flatout2 oyunlarını yükleyemedim.sanırım dosya eksikti cdde.hata mesajı veriyordu.
    ayrıca Autocad 2008 i yükledim ama programı açamadım.windows uygulamayı durdurdu diye bi ileti çıkıyordu açmaya çalıştığımda.
    Genel olarak herkesin şikayet ettiği konulardan bende şşikayetçiyim,explorerın çok yavaş olması(Firefoz kullanıyorum),ayrıca norton explorer üzerine bişeyler yüklemiş,iyice kasıyor,sanırım siteleri virus taramasından geçiriyor.
    şarjı yaklaşık 1 saat 40dk gidiyor,%9-10 pil kaldığında tekrar şarja takıyorum.ekran ışığını felan düşürmeden.
    parmak izi ile dosya şifrelemeyi becerebilirsem çok iyi olacak.
    pcnin sesi gerçekten çok az çıkıyor,özellikle eski model thinkpad ler ile karşılaştırınca:(ama kulaklık takınca ses mükemmel.
    kablosuz ağ bendede genelde %60 gösteriyor,ama bazen %99 a kadar çıkıyor,nedendir bilmem:)
    harddiski 2ye böldüm,teki 45gb,diğeri 30 gb oldu.yetiyor:)
    pcnin yavaş açılması benimde sorunum.bazı başlangıç programlarını sildim ama sanırım yeterli değil.
    bu lenovo üzerinde yüklü gelen programlardan hangilerini silsem aceba?işe yaramayan programlar nelerdir.
    şu diskeeper programını kaldırsam nasıl olur?
    bi de ekran çok fazla açılmıyor,eski thinkpad 180 derece açılıyordu:))
    bide bazı programları açmak için izin vermemi istemesi beni sinir ediyor.yok mu bunu engellemenin bi yolu?ekran kararıyor o programı açmaya çalışınca.
    herkes güle güle kullansın bilgisayarını.

• aynı modelde farklı donanım kullanılması çok ilginç..keşke benim hdd de hitachi olsaydı fujitsu en sevmediğim hdd markası..ayrıca motorunun dönmüş sesi dışardan duyuluyor ikinci bir fan varmış gibi..bendeki wireless kartıda intel 3945ABG Net ve bu kartan dolayı cihaz hiçbir cenrino platformuna girmiyor..965 chip setli anakartta wireless kartının 4xxx serisi olması gereikiyor yani draft n li olanlardan
  • Orjinalden alıntı: narec

servisi aradım cımbızla çekin veya aşağı doğru sallayın dediler. kasayı açayım dedim garanyi dışı kalır dediler.cımbızla çekemedim çünkü cımbız büyük geldi. sallayınca da çıkmadı çünkü kartı çıkarayım derken dibe kadar itmişim sonra maket bıçağı ile yorgan iğnesi buldum maket bıçağın ucunu çıkardım.kartın altına ittirdim. yorgan iğnesini de içerde kalan kartın üstüne yerleştirip sıktım ve çektim. sonuç:D kartı çıkardım.ama çekerken kart okuyucusuna zarar vermiş olabilirim. bazı teller yamulmuştu:)
    neyse. bu kez adaptöre taktım ms pro yu. sonra akrt okuyucuya yerleştirdim.kart sonuna kadar gidiyor. son anda cımbızla çektim çıkardım. anlam veremedim ben, kart okuyucuyu deneyen war mı?

kart okuyucu konusunda haklısın kart sonuna kadar giriyor ve micro sd adaptör kullanıyorsan çıkartması zor oluyor.kart okuyucunun çalışma sistemi çok şaçma..

• hmm. bu durumda kart okuyucuyu kullanmak zor. yine kart içerisinde kalabilir.

servisi aradım cımbızla çekin veya aşağı doğru sallayın dediler. kasayı açayım dedim garanyi dışı kalır dediler.cımbızla çekemedim çünkü cımbız büyük geldi. sallayınca da çıkmadı çünkü kartı çıkarayım derken dibe kadar itmişim sonra maket bıçağı ile yorgan iğnesi buldum maket bıçağın ucunu çıkardım.kartın altına ittirdim. yorgan iğnesini de içerde kalan kartın üstüne yerleştirip sıktım ve çektim. sonuç:D kartı çıkardım.ama çekerken kart okuyucusuna zarar vermiş olabilirim. bazı teller yamulmuştu:)

kart okuyucu konusunda haklısın kart sonuna kadar giriyor ve micro sd adaptör kullanıyorsan çıkartması zor oluyor.kart okuyucunun çalışma sistemi çok şaçma..

• 1gb kingston 667mhz ram taktım sorunsuz kullanıyorum. ram markası araştıranlara bilgi olsun
  • Arkaddaşlar lenovo 3000 n200 modelinde bilgisayarı açtıktan sonra windows yüklemeye başlarken( şifreyi yada parmak izi okuyucusuna kullanıcı tanıtımı yapmadan önce), yüksek bir fan sesi duyuyorum ve kapanıyor bazen ardarda 3-4 kere yapıyor, tabi her açısımda windows normalmi baslasın ya da kurtarma yapılsınmı secenekleriyle cıkıyor bazen hiç sorun olmadan açılıyor ve açıldıktan sonra herhangi bir sıkıntısı yok ama açılırken uğraştırıyor nedeni nedir? sanki fan devreye girdiginde güç kesiyor gibi geldi bana
  • arkadaşlar bende TY2B3TK modeli var..
    genel olarak tümleşik webcam problemi bende de var.bazen çalışmıyor.Ayrıca ben ilave kingston ram aldım 2Gb oldu ..ama hala hızda bi sıkıntı var.. ayrıca uzman arkadaşlara şunu sorucam bu modelde max bellek ne takabiliyoruz? ben bulamadım herhangi bir bilgi...Bir de değermi sizce rami 4 gb a çıkarmaya...vistada 3Gb tan sonra kullanmıyo ram i dediler..yardım lütfen
  • webcam i aygıt yöneticisine bak. sürücüleri yeniden yükle, düzelebilir. max 4 gb ram takılabiliyor. bence 4 gb ram takmak yersiz. 3 gb vista için yeter de artar. xp içinse 1 gb da yetiyor. 2 gb ram ile vista da hala performans alamıyorsan bence XP kur
    quote:

Orjinalden alıntı: ozozdemir

arkadaşlar bende TY2B3TK modeli var..
    genel olarak tümleşik webcam problemi bende de var.bazen çalışmıyor.Ayrıca ben ilave kingston ram aldım 2Gb oldu ..ama hala hızda bi sıkıntı var.. ayrıca uzman arkadaşlara şunu sorucam bu modelde max bellek ne takabiliyoruz? ben bulamadım herhangi bir bilgi...Bir de değermi sizce rami 4 gb a çıkarmaya...vistada 3Gb tan sonra kullanmıyo ram i dediler..yardım lütfen

• ey vallah hocam sağol...anlaşılan 2Gb lik bi ramla 3Gb yapıp deneyecez...
  • sevgili arkadaşlar
    yklaşık birbuçuk aydır lenovo kullanıcısıyım.Migrostan aldım.Aldığımın ertesi günü Kingston 2 gb ram aldım(Teknomarketim.com).ram yuvalarından biri boş kalsın diye içindeki 1 gb lık rami arkadaşıma sattım.böylece ileride gerek duyarsam 2 gb lık ram yerim hazır.Rami taktıktan sonra Lenovo care ve parmak okuyucu ve lenovo media center dışındaki bilgisayarla gelen tüm programları kaldırdım.Kaldırma işlemini youruninstaller 2008 programıyla yaptım ve programlardan eser bile kalmadı.NOT:bilgisayarda bu işlemleri yapmadan c: dizininde bulunan SWTOOLS ve SWSHARE dosyalarının yedeğini alın.Bilgisayar açılış dışında oldukça hızlandı.Bir süre böyle kullandım.Daha sonra "MİCROSOFT DAHA KÖTÜSÜNÜ YAPANA KADAR EN KÖTÜSÜ VİSTA" Diyerek çok sevdiğimxp me geri döndüm.Xp yükleyemem sorununu biostan satayı disable yaparak aştım.Xp yi kurdum.Daha sonra lenovo nun sitesinden indirdiğim driverları aygıt yöneticisini kullanarak yükledim ve hiçbir sorun yaşamadım.Xp gerçekten şu an mükemmel çalışıyor.Ne program yüklemede ne oyunlarda ne de grafik işlemlerde sorun yaşıyorum.tek bir sefer dahi kilitlenme kapanma yada herhangi bir problem yaşamadım.Şu an sabırsızlıkla mays 5 te türkçesi çıkacak olan sp3 ü bekliyorum.Bu arada yedek problemi çok ta önemli bir problem değil herhangi bir home preiumum yükleyip bilgisayarın altındaki ürün anahtarınızı girerseniz lisanslı ve size ait bir vistaya sahip oluyorsunuz.ayrıca acronis true image kullanarak f11 tuşuyla başlatabileceğiniz gizli bir recovery bölümüde oluşturabilirsiniz.böylece lenovo ile gelen hantal vistadan da kurtulursunuz.ben başka bir vista yüklemiştim xp den önce ve gerçekten çok hızlıydı.ayrıca vista yüklediğinizde driver sorununu xp deki gibi yaşamazsınız yukarıda yazdığım SWTOOLS ve SWSHARE dosyalarını kullanarak hem orjinal programları hemde driverları yükleyebilirsiniz.

ben bilgisayardan gerçekten çok memnunum.bu paraya alabileceğim en iyi bilgisayarı aldım.Bilgisayardan verebileceğinden daha fazlasını beklemek bence anlamsız.Sesi gerçekten ok az çıkıyor ve pil ömrüde kısa.Gelişmiş grafik işlem programlarını ve oyunları çalıştırmıyor.o zaman bu bilgisayardan bunları beklemek saçma.Bunları isteyen arkadaşlar ya bilgisayarı değiştirecek yada bu bilgisayarı geliştirecek.grafik işlemleri destekleyen bir ekran kartı takacak ve işlemcinin gücünü artıracak.İşte sorunda burada başlıyor.Bu bilgisayarın ekran kartın ne kadar yükseltebiliriz.İşlemci gücünü ne kadar artırabiliriz.Bunu araştırmak ve bulmak gerekiyor.Yoksa program kaldırmakla ram takmakla bu işler olmaz diye düşünüyorum. Bilgisayarını geliştirmek ve gelişmiş uygulamaları çalıştırmak isteyen arkadaşlar bu konuları araştırsın bence.

• hangi oyunları çalıştıramıyorsun??oyunlarla ilgili problemin varsa 3dguru sitesinden nvidea modifiyeli driver yükleyebilirsin 3dgurudan indireceğin driverlerle istersen overclockk ta yabilirsin ekran kartının standart hızı 350mhz ama 480mhz de sorunsuz çalışabiliyor. işlemciyi uprage etmek istiyorsan t9xxx (Penryn) işlemciler dahil istediğin işlemciyi takabilirsin..tabi sıfır olarak bulamassın çıkma olarak bulman gerekir..
  • quote:

webcam i aygıt yöneticisine bak. sürücüleri yeniden yükle, düzelebilir. max 4 gb ram takılabiliyor. bence 4 gb ram takmak yersiz. 3 gb vista için yeter de artar. xp içinse 1 gb da yetiyor. 2 gb ram ile vista da hala performans alamıyorsan bence XP kur
    quote:

Orjinalden alıntı: ozozdemir

arkadaşlar bende TY2B3TK modeli var..

arkadaşlar şu konuyuda açıklığa kavuşturalım 4gb ram takınca bilgisayar uçacak die bişey yok..4gb ram taksanızda vistada sistem boştayken 2 gb ram yiyorsa sistem yavaş çalışır çünkü kurduğunuz programlar sadece ram değil işlemciyide kullanıyorlar ve system trayda çalışan her programın sistem performansına negatif etkisi vardır..dolayıyla kullanmadığınız gereksiz programları kaldırmanız sistem performansını arttıracaktır....

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.