Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 N200 CLUB (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.653
Cevap
6
Favori
244.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Gdiesel

quote:

Orjinalden alıntı: TekBozok

Fan sesi bütün lenovolarda aynı, her zaman yapmıyor, başlangıçta sistem aşırı yüklendiğinde veya oyun oynarken devreye giriyor. Dert edilecek bir sorun değil, Lenovo en az ısınan dizüstülerden biri.

Ben sorunumu heralde tam anlatamadım notebook o sesi yaptıktan sonra kendi kendine kapanıyor(bildiginiz tamamen kapanma işte bütün ışıkları sönüyor :))) windows yüklenirken yaklaşık olarak açtıktan 10 sn sonra, Yani bilgisayarım kapanıyor birdaha açıyorum birdaha kapanıyor fln kendisi keyfine göre bazen düzgün açılıyor ama dikkat ettiğim husus bilgisayarı açtıktan sonra windows yüklenirken fan devreye giriyor ve güç kesip kapatıyor bilgisayarı, ha fanda problem olsa 2-3 . denemelerde normal olarak windows vista başladıktan sonra 3-4-5 saat aralıksız açık kalamaz, sadece ilk pc açıldıgında işletim sistemini açmaya çalısırken pc kapanıyor kendi kendine

Ram değiştirmiş miydin, bana biraz ram sorunu gibi geldi. Eger orijinal halinde bunu yapıyorsa mutlaka servise başvurman gerekir.

• Merhaba arkadaşlar..

Daha önce de dikkatimi çekmişti ama dün akşam yatakta laptop kucağımdayken sessiz bir ortam da iyice belirgin bir şekilde duyulan ve sanırım hard diskten gelen tırrrrrrr tırrrrr tırr tırrrrrrr diye çalışma sesleri, sizden de geliyor mu? Dikkatinizi çekti mi? Ne model hard disk var bunların içinde bilmiyorum ama normal mi bu?

Saygılar..
  • arkadaşlar merhaba öneml, bi sorunum var... bilgisayar prize takılı olmadan çalışmıyor.... bana yardımcı olabilir misiniz??? ıbm lenovo 3000 n200... bataryanın yenisini nerden bulabilirim... servise göndersem ne kadar sürede gelir....
  • selam arkadaşım ben hem bilgisayarımı yeni aldım hem yeni üyeyim anlattığın sorun aynen bendede oluyor ben sitemi xp ye çevirdim sonra tekrar vista ya dönmüştüm herhalde bu yüzden sorun oldu zannettim şimdi anlıyorumki sorun hepimizde derhal servise götücen teşekkürler sende götür bence
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Gdiesel

quote:

Fan sesi bütün lenovolarda aynı, her zaman yapmıyor, başlangıçta sistem aşırı yüklendiğinde veya oyun oynarken devreye giriyor. Dert edilecek bir sorun değil, Lenovo en az ısınan dizüstülerden biri.

Ben sorunumu heralde tam anlatamadım notebook o sesi yaptıktan sonra kendi kendine kapanıyor(bildiginiz tamamen kapanma işte bütün ışıkları sönüyor :))) windows yüklenirken yaklaşık olarak açtıktan 10 sn sonra, Yani bilgisayarım kapanıyor birdaha açıyorum birdaha kapanıyor fln kendisi keyfine göre bazen düzgün açılıyor ama dikkat ettiğim husus bilgisayarı açtıktan sonra windows yüklenirken fan devreye giriyor ve güç kesip kapatıyor bilgisayarı, ha fanda problem olsa 2-3 . denemelerde normal olarak windows vista başladıktan sonra 3-4-5 saat aralıksız açık kalamaz, sadece ilk pc açıldıgında işletim sistemini açmaya çalısırken pc kapanıyor kendi kendine

Ram değiştirmiş miydin, bana biraz ram sorunu gibi geldi. Eger orijinal halinde bunu yapıyorsa mutlaka servise başvurman gerekir.

Servise uğradım fabrikaçıkısında bazen boardlarda bzn de işletim sistemindeki bir hatadan dolayı yapıyormus bunu bir kaç kere rastlamış, vistayı tekrar kurdum düzelmedi board değişicek artık ilgilendigin için de sağol

• quote:

Orjinalden alıntı: erencaner

Arkadaslar

Bir yardımsever aranızdan N200 modelinde vista harici bölümün yani kurtarma bölümünün adım adım DVD ye ya da CD ye nasıl yedeklendigini anlatabilir mi resimli ya da resimsiz? böylece bilgisayardan bagımsız DVDlerimiz CDlerimiz olur.Şöyle net bir veri olsun elimizde.

Vistayı kurtarma bölümünden yeniden yüklemeyi gene buradan bir arkadasımız resimli olarak anlatmıştı cok işime yaramıştı, herkese onu tavsiye etmiştim, eger bunu da yapabilrsek cok sevinirm.cevaplarınızı bekliyorum iyi günler

+1 evet arkadaşlar bu gerçekten süper olur. yapacak kişi çok hayır duası alır valla..

• *Garantide Olan Makinelerinizin Recovery Cd , Dvd talebi İçin Benimle İletişime geçebilirsiniz.*
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arda

*Garantide Olan Makinelerinizin Recovery Cd , Dvd talebi İçin Benimle İletişime geçebilirsiniz.*

Ne güzel gerçekten...Lenovo'nun servisi de burada...Darısı diğer markaların başına...
  • quote:

Yeni Lenovo alan arkadaşlar,

Vista'nın yavaşlığı yüzünden önce bayağı şikayetçiydim. Vista'yı kaldırıp XP yüklediğinizde mutlaka makine hızlanacaktır ama, orijinal bir ürün varken XP kurmak da bana göre fazla acelecilik geldi.
    Sonra Vista'yı adam etmek için önce 1 GB daha Ram ekledim. 34 YTL. Arkasından başlangıçta çalışan bazı programları kaldırdım ama, Kenar çubuğu (çünkü işime yarıyor tarih, saat ve not almak için) Kamera Merkezi, DiskKeeper, Mesaj Merkezi (Lenovo'dan haberler için), Bluetooth gibilere dokunmadım. Sonradan yüklenen Adobe, java, Quick Time, Microsoft Office gibi gereksiz ön yüklemeleri kapattım. Parmak izini de yükledim.
    Şu anda bilgisayar tıkır tıkır çalışıyor, bir de strateji oyunu kurdum, çok rahat oynanıyor (uyumluluk ayarı yapmak şartıyla).

Benim tavsiyem orijinal Vista'yı kaldırmayın. Üstte ses tuşlarının yanında Restore Recovery tuşu var, sistemde sorun olduğunda oradan bilgisayarı ya ilk haline ya da bir yedekleme yaptıysanız o yedeklemeye kolayca çeviriyor ve sürücüleriyle birlikte herşeyini yüklüyor.
    Temel programlarınızı yükledikten sonra, Lenovo'nun Sistem Update işlemeni mutlaka yapın, bazı sürücüleri güncelleştiriyor ve Restore programının yeni bir sürümünü yüklüyor. Ardından mutlaka temiz bir yedek alın. yani Windows update'lerinden sonra.
    Zaten bu ay içinde, Vista'nın Service Pack'i çıkacak, onunla bazı can sıkıcı hususlar da ortadan kalkacak. Vistanın görselliğini, Lenovo'nun teknik özellikleriyle ve ekranıyla yaşamak bence çok hoş.

Parmak iziyle klasör şifreleme konusunda ben bir ipucu görmedim. Vista'da klasör şifreleme olayı, Premium'dan üst versiyonlarda var. Eğer Klasör şifrelemek istiyorsanız, bu konudaki tek ve en güzel yazılım Folder Guard Pro. Ben denedim, gayet güzel çalışıyor ama sonradan kaldırdım, şu anda ihtiyacım olmadığı için. Şifreleme yerine gizleme yöntemini kullanabilirsiniz. Ama yetmiyorsa Vista'da sorunsuz çalışan tek program bu.

cash_boy bendede aynı sorun var aynı linki banada pm atabilirmisin

• Merhaba arkadaşlar,

Bugün migrostan lenovo TY2BWTK modelinden aldım. 1 gb ram de ilave ettim. Bu benim ilk dizüstüm ve cihaz gayet tatmin edici görünüyor. Bilgisayarı masaüstü olarak kullanacağımdan pili çıkarma mı tavsiye eder misiniz?
    teşekkürler
  • Sonunda "Tembel Güzel" Vista'dan ben de vazgeçtim. Daha önce hard diski C ve D olarak böldüğüm için C'ye XP yüklemem zor olmadı. Vista'nın yüklü olduğu F sürücüsüne hiç dokunmadım, belki ilerde Recovery tuşuyla tekrar dönebilirim.
    C'ye XP yüklemeden önce Bios'tan Sata'yı Disable edip İde yaptım.
    Şu anda XP kullanıyorum ve gerçekten çok hızlandı. Vista yüzünden kullanamadığım bazı programları da tekrar kullanmaya başladım.

Bu arada XP ServicePack 3 de yeni çıkmıştı bunu da yaptım, hiçbir sorunum yok. Lenovo'ların yeni Bios sürümü çıkmış isteyenler Lenovo sitesinden yükleyebilirler.
    Realtek ve İntel sürücülerini bu markaların sitelerinden yüklerseniz, hem ses hem de kablosuz performası daha da artıyor. Lenovo sitesinde bu sürücüler hala 2007 yılına ait.

• quote:

Orjinalden alıntı: gulbudakfa

arkadaşlar bi sorum olacak. BATARYA İLE İLGİLİ.
    dikkatinizi çektimi bilmem ama batarya dolduk tan sonra sağ alt köşede sigenin üzerine geldiğimde AC GÜÇTE yazıyor yani bu batarya dolduktan sonra şarj ı kesmesi anlamınam ı geliyor.
    eğer öyle ise bataryaya her daim çıkarmamıza gerek yokhep takılı dursa bile dolduktan sonra akım batar yadan değil de direk olark bilgisayra geliyor demektir .

böyle bi sistem olabilirmi üstün görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim

arkadaşım bataryayı ups gibi düşün ups de şebeke üzerinden beslersin ups şarj olur daha sonra pc ye aktarır yani elektrik kesintisini pc hisstemez zaten pc ye en ufak bi gerilim düşümü falan olsa pc hemen reset atar yani pil takılı iken fişde olması problem diill pil şarjını tamamladıktan sonra pc direk adaptörden beslenirr

• Arkadaşlar genel olarak herkes "ısınmıyor" demiş fakat benim pc nin sol tarafı ısınmış görünüyor. Fan 30 saniyede bir çalışıp susuyor. Acaba benim ayarlarda da bir farklılık var? Siz de durum nasıl?
    teşekkürler
  • Hiçbir sorun yok, sol tarafta fan çıkışı var bu yüzden ısıyı biraz hissedebilirsin, Ama Lenovo en az ısınan bir marka.
  • :) teşekkürler. Diger sorum ise vistayı kullanıyorum. Hard diski 2 ye bölmek istiyorum. xp de işletim sistemini kurma aşamasında bunu gerçekleştirebiliyorduk. Şu anda vista yüklü bir haldeyken her hangi bir veri kaybı yaşamadan nasıl bölme işlemi yapabilirim?
    teşekkürler
  • Selamunaleyküm.Bende Lenovo 3000 N200 laptop var.Windows Vista'dan XP'ye çevirdim.Web sitesinden driverlerini indirdim.Kurdum.Webcam driveri hiçbiyerde yok.Lütfen yardım edin.Otomatik de tanımıyor.Vista driveri var.Onu indirdim.O da olmuyor.Tek sorun bu değil.Bir de Wireless'den kablosuza bağlandığımda, ilk başta bağlanıyo.2 dk. içinde bağlantı kopuyo.Tekrar biraz sonra bağlanıyo.Yani bi bağlanıyo, bi kopuyo.Acaba sorun nerden kaynaklanıyo bi yardımcı olur musunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: guitarman

:) teşekkürler. Diger sorum ise vistayı kullanıyorum. Hard diski 2 ye bölmek istiyorum. xp de işletim sistemini kurma aşamasında bunu gerçekleştirebiliyorduk. Şu anda vista yüklü bir haldeyken her hangi bir veri kaybı yaşamadan nasıl bölme işlemi yapabilirim?
    teşekkürler

Bu forumun önceki sayfalarında anlatmıştık bu konuyu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OBALI

Selamunaleyküm.Bende Lenovo 3000 N200 laptop var.Windows Vista'dan XP'ye çevirdim.Web sitesinden driverlerini indirdim.Kurdum.Webcam driveri hiçbiyerde yok.Lütfen yardım edin.Otomatik de tanımıyor.Vista driveri var.Onu indirdim.O da olmuyor.Tek sorun bu değil.Bir de Wireless'den kablosuza bağlandığımda, ilk başta bağlanıyo.2 dk. içinde bağlantı kopuyo.Tekrar biraz sonra bağlanıyo.Yani bi bağlanıyo, bi kopuyo.Acaba sorun nerden kaynaklanıyo bi yardımcı olur musunuz?

İntel'in sitesinden en son kablosuz sürücüsünü indir kur. Aynı sorunu ben de yaşıyordum, artık yok.
  • arkadaşlar ben geri vista ya döndüm ve hiçbir takılma, reset, donma, kilitlenen programı kapatamama donanım sorunları v.s. olmuyor. vistayı gereksiz kasan programlardan temizlerseniz xp den çok daha performanslı çalışıyor. bir de pcdoctor programında ramtest taratması yapınca ram kullanımı 300-400mb lere düşürüyor. yine de 2gb ram şart. ayrıca ben vista sp1 de kurdum. gayet memnunum. vistayı kullanıp, öğrenince xp den daha iyi olduğunu göreceksiniz. zaten lenovo vista uyumlu üretilmiş. aynı performansı xp ile yakalayamazsınız. başlarda hızlı gibi gelir ama zamanla sorunlar başlar. çünkü xp de sürekli yığılma oluyor.
    yedekleme-backup için lenovo care in resque&recovery programı çok iyi. tüm ayar, güncelleme ve temizlikten sonra bir backup almanız yeterli. aynı haline geri döndürüyor.
  • Arkadaşlar 160 gb lık hard diski 143 gb olarak görüyor. Ekran görüntüsü veriyorum

http://img209.imageshack.us/img209/7761/adszyh3.jpg
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.