Merhaba Arkadaşlar, Ben de Lenovo N200 alarak gruba katıldım. Eski arkadaşlardan bir soruyla kulübe girmek istiyorum. Vista ile açılış gerçekten azap verici. Başlangıç'ta yüklenen LenovoRegistration ne işe yarıyor, açılış ve kapanışı hızlandırmak için ne tavsiye edersiniz? Birlikte gelen DiskKeeper performansı biraz artırmıştı ama, şimdi çalışmıyor, herhalde deneme sürümüydü.
Not: Lenovo'nun çok hoş bir özelliğini keşfettim, bilmeyen arkadaşlar için ilginç olabilir. Sağ alt köşedeki Access Connections ikonuna tıklayıp, Find tuşuna bastığınızda, çevrenizdeki bütün kablosuz modemlerin uzaklığını gösteriyor, gerçekten bugüne kadar böyle bir uygulama görmemiştim.
Xp kur rahatla diyorum..=).(Bu arada Hayırlı olsun..)
sağ olasın ustad sonunda vistadan kurtulduk artık tamamiyle hatta bir kaç forumda okudum müşteri şikayrtlerinden dolayı üretici firmalar VISTAdan vazgeçip XP kurulu makina satacaklarmış ve bunun üzerine microsoft XP nin ömrünü uazatmaya karar almış.
Herkeze merhaba.. Geçen hafta lenovo 3000 n200 bilgisayarımı migrostan 999 ytl ye aldım. Vatanbilgisayardan da 30 liraya 1 gb ram daha aldım. Gerçekten çok hızlı çalışıyori hiçbir problem yok şimdilik. daha önce hp pavilion g3050 bilgisayarım vardı, ikinci bilgisayar olarak kullanıyorum, ama gerçekten IBM kalitesi sonuna kadar var bilgisayarda. 4 usb, iee1394, parmak izi okuyucu, dahili web-cam kalitesine kalite katıyor. Çok doğru br tercih. Herkez güle güle kullansın
quote:
Orjinalden alıntı: kaptankaya
Herkeze merhaba.. Geçen hafta lenovo 3000 n200 bilgisayarımı migrostan 999 ytl ye aldım. Vatanbilgisayardan da 30 liraya 1 gb ram daha aldım. Gerçekten çok hızlı çalışıyori hiçbir problem yok şimdilik. daha önce hp pavilion g3050 bilgisayarım vardı, ikinci bilgisayar olarak kullanıyorum, ama gerçekten IBM kalitesi sonuna kadar var bilgisayarda. 4 usb, iee1394, parmak izi okuyucu, dahili web-cam kalitesine kalite katıyor. Çok doğru br tercih. Herkez güle güle kullansın
Sağol kardeş.Sen de güle güle kullan hayırlı olması dileğiyle....
cosh-boy sen XP de kamera driveri otomatik mi yukledin yoksa bir yerden mi buldun acaba ben XP nin ki ni yukledimde bir de XP de kamerayı acar demiştin daha önce o nasıl olur acaba ustad
Ben kamera için extra bi driver yüklemedim.Otomatik tanıyor Xp kamerayı.. Bilgisayarım'a gir.Usb video aygıtı yazar ordan...
OK tşk ben de o şekilde yaptım da başka bir sürücü varsa demiştim hani :-) şu an herşey ok sayılır. vistayı beğenmeğenlere tavsiyem hiç beklemesinler. ve makinanın tadını çıkarmaya başlasınlar.
Deneyimli Arkadaşlar,
Lenovo N200'lerde orijinal olarak 2 adet 512 mi, 1 adet 1024 Ram mi var. 2 GB'a çıkarmak için hangi marka tavsiye edersiniz?
benimkinde tek 1 Gbyte vardı. kingston bana göre en iyisi ama diğerlerinde de sorun olacağını zannetmiyorum. bu arada Teknosada Philips kablosuz modem 99,00 yerine 39, YTL. ihtiyacı olana duyurulur.
Ramlerin birçok çeşidi var, lenovo için 667 MHZ 1 GB ram mi istememiz gerek satıcıdan?
Not: Vista'daki ie7 internet explorer yerine FireFox tercih ettim ve sorunsuz çalışıyor, parolaları kaydetme, alma ve verme işlevi yüzünden. Vista eklentilerin çoğunu parayla satıyor, arkadaşlarımızın bilgisine.
Diğer yandan, ide ayarlı olarak gelen sata disklerinizi, bios'tan değiştirip sata özelliğine kavuşturun performans için. Kolay gelsin.
Kingston DDR2 PC5300 667 MHZ 1 GB Ram aldım, taktım ve sorunsuz çalışıyor. İçinde 1 GB Samsung marka Ram vardı. Performans bir kat daha yükseldi.
Merhaba arkadaşlar.Bu siteyi yeni aldığım Lenovo sayesinde tanıdım.Gayet bilgilendirici yazılar bu konudakiler de.Fakat çok acil bir ricam olacak bilen arkadaşlardan;
Şöyle ki, ben bugün Ankara Göksu Migros'tan LENOVO Aldım 1 adet,MODEL NO: 0769-BAG.
ARKADAŞLAR KUTUDAN BİR ADET CD BİLE ÇIKMADI, YANİ NE BİLEYİM WINDOWS CDsi OLSUN,DRIVER CDsi OLSUN,HİÇBİRİ YOK. YARIN MİGROSu DA LENOVOyu DA ARAYIP SORMAYI DÜŞÜNÜYORUM,KAFAMA TAKILDI:(
İKİNCİ SORUN DA ŞU,BUNDA Vista HOME BASIC YÜKLÜ,DAHA BİR SÜRÜ PROGRAM YÜKLÜ,HALİYLE ÇOK YAVAŞ BİLGİSAYAR, BEN WINDOWS XP PRO SP2 YÜKLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM HARDDISKI 2YE BÖLÜP FAKAT NASIL YAPACAĞIMI BİLEMEDİM,DEDİM YA ELİMDE HİÇBİR CD YOK.
LÜTFEN BİLGİ VERİR MİSİNİZ SIRASIYLA NELER YAPMALIYIM BU HANTAL VİSTADAN XPye GEÇMEK İÇİN BU ALETİ???ÇOK TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN,ÇOK SEVİNECEĞİM...
bu arada benimkinin harddiski 100GB arkadaşlar aslında 120 olması gerekiyor galiba,öyle yazıyor internette ama...
arkadaşlar parmak iziyle dosya şifreleme yapılabiliyorsa nasıl olduğunu anlatabilir misiniz
quote:
Orjinalden alıntı: notting2lose
Merhaba arkadaşlar.Bu siteyi yeni aldığım Lenovo sayesinde tanıdım.Gayet bilgilendirici yazılar bu konudakiler de.Fakat çok acil bir ricam olacak bilen arkadaşlardan;
Şöyle ki, ben bugün Ankara Göksu Migros'tan LENOVO Aldım 1 adet,MODEL NO: 0769-BAG.
ARKADAŞLAR KUTUDAN BİR ADET CD BİLE ÇIKMADI, YANİ NE BİLEYİM WINDOWS CDsi OLSUN,DRIVER CDsi OLSUN,HİÇBİRİ YOK. YARIN MİGROSu DA LENOVOyu DA ARAYIP SORMAYI DÜŞÜNÜYORUM,KAFAMA TAKILDI:(
İKİNCİ SORUN DA ŞU,BUNDA Vista HOME BASIC YÜKLÜ,DAHA BİR SÜRÜ PROGRAM YÜKLÜ,HALİYLE ÇOK YAVAŞ BİLGİSAYAR, BEN WINDOWS XP PRO SP2 YÜKLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM HARDDISKI 2YE BÖLÜP FAKAT NASIL YAPACAĞIMI BİLEMEDİM,DEDİM YA ELİMDE HİÇBİR CD YOK.
LÜTFEN BİLGİ VERİR MİSİNİZ SIRASIYLA NELER YAPMALIYIM BU HANTAL VİSTADAN XPye GEÇMEK İÇİN BU ALETİ???ÇOK TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN,ÇOK SEVİNECEĞİM...
İçinden driver ve işletim cd.si çıkması gerektiğini düşünüyorsun herhalde.Fakat lenovo da böyle birşey yok..Aletin harddiskinde saklı.Gerekli driver ve işletim sistemi.Şöyle ki bilgisayarını tek bir tuşla aldıgın ilk günki haline çevirebilirsin...
Format için öncelikle bir adet xp cd si edinmen lazım..IBM'in sitesinden de makinanın xp driverlarını indirmelisin..Aklına takılan başka bişey olursa foruma yaz.Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalşırırz..
arkadaşlar dün bende ibm lenovo aldım migrostan.daha öncede açıklamışsınız ama bir daha açıklarsanız daha sevinirim. driverlarını c:\swtools klasörünü cd ye alınca driverlar için yetiyor sanırım.benim bilgisayarım bozul açılmıyor diyelim bende microsoftun cd si yokki nasıl kuracağım.seri numarası var ama cd olmayınca bir fayda etmiyorki.bakımın içinde yedekleme var ordan cd ye çeksem windows açılmadan ordan aldığım yedekle windowsu kurabiliyormuyum. birde bir sürü program yüklü en başta office programları yüklü ama 60 günlük kullanım süresi tanıyor.bunun için ne yapabilirim orjinal yüklü olmuyormu yanında office programı yüklü olarak gelmiyormu.norton programı bile deneme sürümü. bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
merhaba arkadaşlar.cosh_boy çok teşekkürler,çok ilgilisin gerçekten herzaman gördüğüm kadarıyla.Lenovolarda hiç cd çıkmadığını öğrendim evet sonunda,aldğım kişiye de sordum o da söyledi aynısını.
şu an lenovo sitesinden xp için gereken driverleri indiriyorum diğer laptopumda.fakat sonra tam olarak neler yapmalıyım sırasıyla söyleyebilir misiniz?yapmak istediğim şu,harddiski 2ye bölmek istiyorum,küçük bir kısmını vista basic'i rahatça kullanabilmek için,diğer kısmını da xp pro'yu kullanmak için,esasen xp kullanacağım genelde... yardımlarınızı bekliyorum...