Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 N200 CLUB (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.653
Cevap
6
Favori
244.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: notting2lose

merhaba arkadaşlar.cosh_boy çok teşekkürler,çok ilgilisin gerçekten herzaman gördüğüm kadarıyla.Lenovolarda hiç cd çıkmadığını öğrendim evet sonunda,aldğım kişiye de sordum o da söyledi aynısını.

şu an lenovo sitesinden xp için gereken driverleri indiriyorum diğer laptopumda.fakat sonra tam olarak neler yapmalıyım sırasıyla söyleyebilir misiniz?yapmak istediğim şu,harddiski 2ye bölmek istiyorum,küçük bir kısmını vista basic'i rahatça kullanabilmek için,diğer kısmını da xp pro'yu kullanmak için,esasen xp kullanacağım genelde...
    yardımlarınızı bekliyorum...

Öncelikle bütün driver.ları indir..Bios'tan sata'yı disabled yap.Yapmazsan xp hardiskini görmeyecektir. Xp den bilgisayarını başlat.Format atarken iki bölüm hard disk göreceksin.5 gb civarı bi bölüm olcak onu silmemeni öneririm.Çünkü o IBM in sistemi fabrika ayarlarına almanı sağlayan bölüm.Lisanslı vista'nın oldugu bölüm.Ona dokunma diğer kısmı istediğin gibi parçalayabilirsin...Kurulumu bitirdikten sonra driverlarını kur..ve bu linkteki yazılan 2. yöntemi uygula..Kolay gelsin...

• arkadaşlar bu parmak izi programı ne işe yarar nasıl dosya şifreleriz bilenler anlatabilir mi
  • Yeni Lenovo alan arkadaşlar,

Vista'nın yavaşlığı yüzünden önce bayağı şikayetçiydim. Vista'yı kaldırıp XP yüklediğinizde mutlaka makine hızlanacaktır ama, orijinal bir ürün varken XP kurmak da bana göre fazla acelecilik geldi.
    Sonra Vista'yı adam etmek için önce 1 GB daha Ram ekledim. 34 YTL. Arkasından başlangıçta çalışan bazı programları kaldırdım ama, Kenar çubuğu (çünkü işime yarıyor tarih, saat ve not almak için) Kamera Merkezi, DiskKeeper, Mesaj Merkezi (Lenovo'dan haberler için), Bluetooth gibilere dokunmadım. Sonradan yüklenen Adobe, java, Quick Time, Microsoft Office gibi gereksiz ön yüklemeleri kapattım. Parmak izini de yükledim.
    Şu anda bilgisayar tıkır tıkır çalışıyor, bir de strateji oyunu kurdum, çok rahat oynanıyor (uyumluluk ayarı yapmak şartıyla).

Benim tavsiyem orijinal Vista'yı kaldırmayın. Üstte ses tuşlarının yanında Restore Recovery tuşu var, sistemde sorun olduğunda oradan bilgisayarı ya ilk haline ya da bir yedekleme yaptıysanız o yedeklemeye kolayca çeviriyor ve sürücüleriyle birlikte herşeyini yüklüyor.
    Temel programlarınızı yükledikten sonra, Lenovo'nun Sistem Update işlemeni mutlaka yapın, bazı sürücüleri güncelleştiriyor ve Restore programının yeni bir sürümünü yüklüyor. Ardından mutlaka temiz bir yedek alın. yani Windows update'lerinden sonra.
    Zaten bu ay içinde, Vista'nın Service Pack'i çıkacak, onunla bazı can sıkıcı hususlar da ortadan kalkacak. Vistanın görselliğini, Lenovo'nun teknik özellikleriyle ve ekranıyla yaşamak bence çok hoş.

Parmak iziyle klasör şifreleme konusunda ben bir ipucu görmedim. Vista'da klasör şifreleme olayı, Premium'dan üst versiyonlarda var. Eğer Klasör şifrelemek istiyorsanız, bu konudaki tek ve en güzel yazılım Folder Guard Pro. Ben denedim, gayet güzel çalışıyor ama sonradan kaldırdım, şu anda ihtiyacım olmadığı için. Şifreleme yerine gizleme yöntemini kullanabilirsiniz. Ama yetmiyorsa Vista'da sorunsuz çalışan tek program bu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Cosh_Boy

quote:

merhaba arkadaşlar.cosh_boy çok teşekkürler,çok ilgilisin gerçekten herzaman gördüğüm kadarıyla.Lenovolarda hiç cd çıkmadığını öğrendim evet sonunda,aldğım kişiye de sordum o da söyledi aynısını.

şu an lenovo sitesinden xp için gereken driverleri indiriyorum diğer laptopumda.fakat sonra tam olarak neler yapmalıyım sırasıyla söyleyebilir misiniz?yapmak istediğim şu,harddiski 2ye bölmek istiyorum,küçük bir kısmını vista basic'i rahatça kullanabilmek için,diğer kısmını da xp pro'yu kullanmak için,esasen xp kullanacağım genelde...
    yardımlarınızı bekliyorum...

Öncelikle bütün driver.ları indir..Bios'tan sata'yı disabled yap.Yapmazsan xp hardiskini görmeyecektir. Xp den bilgisayarını başlat.Format atarken iki bölüm hard disk göreceksin.5 gb civarı bi bölüm olcak onu silmemeni öneririm.Çünkü o IBM in sistemi fabrika ayarlarına almanı sağlayan bölüm.Lisanslı vista'nın oldugu bölüm.Ona dokunma diğer kısmı istediğin gibi parçalayabilirsin...Kurulumu bitirdikten sonra driverlarını kur..ve bu linkteki yazılan 2. yöntemi uygula..Kolay gelsin...

gerçekten çok saol cosh_boy.driverleri indirmeyi ancak bitirebildim,çok fazla yaa.fakat bahsettiğin link nedir??demişsin ya linkteki 2.yöntemi uygula diye.link görünmüyor da bende:(

• pm attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just be* -- 3 Şubat 2008; 21:53:32 >
  • ya kusura bakma kardeş ben forum olaylarına yabancıyım,gerçekten utanıyorum kendimden:)pm nedir yau?link göndermişsin ama linke tıkladıımda açılmıyor sayfa valla:(kusura bakma uğraştırdık baya ama...
  • Pm özel mesaj manasına geliyor =).Yukarda gelen kutusuna tıklarsan ulaşabilirsin..
  • günaydın arkadaşlar.
    Cosh-Boy ustad XP den VISTA ya sen dönüş yaptın mı veya denemen oldu mu acaba
    ben XP yi özellikle çökerttim ve almış olduğum LENOVO Care daki sistem yedeğini tekrardan kurdum.
    problem yok fakat vista ile ilgili veya başka yedek göstermedi bana. buna giriş nasıl yapılabilir.
    birde sorum olacak şarj tam olarak dolduğunu nasıl anlıyoruz ki fişten çekelim şarj aletini.
    ve şarj konusunda tavsiyelerin var mı acaba. pilin ömrünü uzatabilmek için.
    aramıza yeni katılan arkadaşlara da hoş geldiniz ve güle güle kullanın LENOVO larınızı dileyelim.
  • Evet geçen gün Xp yüklüyken bilgisayarımın ilk günki halini özledim ve vistaya çevirmiştim ama vista sağolsun beni illet etti.2 gb ram almadan vistayla cebelleşmenin bir manası olmadığını anladım.
    2. sorunu tam olarak anlayamadım.
    Şarj olurken sağ alt köşede fişe benzer bi simge olur.Onun üzerine beklet mausu.% kaç oldugunu gösterir.Sende bu çıkmıyorsa.Denetim Masası>Güç Seçenekleri>Gelişmiş sekmesi Simgeyi Her zaman görev çubunğunda göster'i işaretli hale getir.
    Bilgisayarı elektirikte kullanıyorsan,yani çoğunlukla şarj aletine bağlıysa pil ömrünü uzatmak için pilin çıkarılması gerektiğini söylüyorlar.Fakat ben buna pek sıcak bakmıyorum.O an elektirik falan kesilir anakartı yakarız.Uğraş dur.Pil takılı iken güçte kullanmak pilin ömrünü azaltıyor,yani dayanma süresini ama ben pili sigorta olarak gördüğüm için çıkarmıyorum =).

Hayırlı Günler...

• arkadaşlar cosh_boy arkadaş gerçekten çok ilgileniyor sorularla ben herkes adına teşekkür ediyorum kendisine,kendi adıma özellikle de;)
  • quote:

arkadaşlar cosh_boy arkadaş gerçekten çok ilgileniyor sorularla ben herkes adına teşekkür ediyorum kendisine,kendi adıma özellikle de;)

Ne demek..Ben tşk ederim..Yardımcı olabildiğim mevzulara cevap yazmaya çalışıyorum..Elimden geldiğince..=)
  • ben bilgisayar kapalıyken nasıl anlıyoruz diye sordum.
    bir de vistaya geri dönüşü nasıl yaptın.
    ben açılış esnasında lenovo care dğmesine basılı tutup recovery sayfası açıdı fakat sadece kendim almış olduğum yedeği gördüm.
    vista nasıl oluyor acaba.
  • Kapalıyken anlamanın bir yolu yok.Alete xp yüklüyken vistaya dönüş yapmak için boot dosyasında değişiklik yapılması gerekiyor..Bunu nasıl yapılcağını bilmioyorum.Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir.Benim hard disk'in bi bölümünde de linux tabanlu ubnutu yüklüysü.Onun sayesinde geri alabilmiştim.
  • şarj olayını çözdüm.
    şayet şarj aleti soğuksa işlem tamam demektir. aksi halde hala şarj devam etmekte :-)
    diğeri araştırıyorum. ihtiyacım yok ama ileride olursa diye.
  • Arkadaşlar, Lenovo Restore Recovery bölümünde fabrika ayarlarına dönüş seçeneği var oradan gidilirse, orijinal halindeki Vista'ya dönüş yapıyor. Burada bir püf noktası daha var.
    Ben 160'lık hard diski ikiye böldüm. ve iki kere sistemi tekrar yüklemek durumunda kaldım. Ama fabrika ayarlarına dönüş seçeneğinde bu geri dönüş işlemini sadece local diskte mi yani C'de mi yapayım, yoksa bilgisayarın tamamında mı diye bir seçenek var. Orada sadece C'yi seçerseniz, böldüğünüz ikinci bölüme dokunmadan C'ye orijinal vistayı yüklüyor.
    Ben bütün arkadaşlara, kendi kullanıcı dosyalarını, yeni oluşturdukları bölüme aktarmalarını tavsiye ederim. Böylece her sistem yüklemede özel bağlantılar vs gibi dosyalarınız C ile birlikte silinmez. Bunu tek tek Belgeler, Resimler vs. dosyalarının özellikler bölümünden Konum, Taşı seçenekleriyle yapabilirsiniz. Bey böyle yaptım. Bir başka arkadaşımsa, Kullanıcılar altındaki kendi kullanıcı adınız altındaki dosyaları kulağından tutup D'ye taşıyarak toptan yaptı, bu şekilde de oluyor.

• arkadaşlar merhaba
    laptop ile masaüstü arasında ağ bağlantısı kuran var mı acaba.
    bunu nasıl yaptığını açıklarsa bizlere de faydalı olur.
    küçük ev ağ bağlantısı kur sihirbazını kullandım olmadı
    kablosuz ağ bağlantısı kur sihirbazını kullandım olmadı
    veya nerede yalnış yaptığımı bulamadım.
    yardımcı olursanız sevinirim.
  • Lenovo Care'in, bilgisayarın sağ alt köşesine yerleşen Access Connections seçeneğinden giderek ağ kurabilirsin. Oradan kablosuz mu, yoksa ethernet bağlantısıyla mı kuracağını seçer ve onun üzerindeki ayarlardan dosya ve yazıcı paylaşımını açarak ev veya iş yeri ağı kurabilirsin. Gelişmiş seçeneklerinde daha pek çok güvenlik ayarları var.
    Ayrıca çok daha kolayca Network Magic diye bir deneme programı daha var, Lenovo 200 ile gelen onu da kullanabilirsin. Ama deneme sürümü olduğu için ben onu kaldırmıştım.
    Vista'da ağ paylaşımı XP'ye göre biraz daha karışık, ancak yukarıdaki iki program işini kolaylaştıracaktır.
  • tamam arkadaş bu şekilde bir deneme yapayım bakalım nasıl olacak.
    bu arada VİSTA transformatıon pack diye bir program buldum ve kurdum o da ayni vista ya çevirdi bilgisayarı
    ama tabii kide sadece arayüz.
    ve görüntü harika
  • Hangi işletim sistemini kullanıyorsun, ben Vista kullanıyorsun diye sana bu programları tavsiye ettim. XP'de ağ kurmak son derece basit. Ağ kurmak istediğin her iki bilgisayarda da küçük ev ağı kur yönetiminden kolayca kurarsın. İşin püf noktası her iki bilgisayarının ağ ismi aynı olacak. Her iki bilgisayarında da xp yüklüyse, ağ kurulumları sonunda sana disket oluşturma seçeneği sunacak, buna gerek yok dersin. Sonra Ağ bağlantılarım bölümünde, girdiğin ağ ismi altında bağlı olan bilgisayarları, paylaşım dosyalarını ve yazıcıları görürsün. (paylaşıma açtıysan)
  • arkadaş yardımların ve tavsiyelerin için teşekkür ederim.
    basit fakat ben XP kurulumundan sonra 2 yıl evvel nasıl olsa ağ kurmayavam diye önüme gelen tüm
    dış bağlantı özelliklerini kapatmıştım.
    o yüzden tek tek hizmetler klasörünü ve ağ ayarlarını kontrol ettim ve ayarladım.
    şu anda sorun yok anlayacağın.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.