Şimdi Ara

Lenovo Ideapad 5 14ITL05 FIRSAT (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
1
Favori
25.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam 2014 mbp ile yan yana duruyor şu an cihaz. macbook'tan daha hafif, biraz daha kalın boyutları tamamen aynı (ekran kasa oranından dolayı bu daha büyük ekranlı olmasına rağmen macbook ile aynı boyutta). malzeme kalitesi ise gerçekten iyi. ama macbook'un o soğuk alüminyum hissiyatını hissedemiyorsunuz.

touchpad ise çok kullanışlı.

klavyenin yazım hissiyatını çok beğendim. ilerleyen zamanlarda para vererek serviste ışıklı klavye taktırabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redaslan -- 22 Mart 2021; 13:30:25 >
  • lprsln.vrc kullanıcısına yanıt

ben s145 kullanmıştım o kadar berbat bir panele sahipti ki cihazdan soğumuştum. bu cihazın paneli gayet güzel bir deneyim sunuyor.

• @redaslan hocam fotoğrafla yorumlarınızı süslendirme şansınız var mı acaba :)

• Klavye aydınlatması olmaması tam sipariş verecekken beni bir tık üzen etken oldu bu arada

• buyrun dostlar

Lenovo Ideapad 5 14ITL05 FIRSAT

Lenovo Ideapad 5 14ITL05 FIRSAT[
    Lenovo Ideapad 5 14ITL05 FIRSATsimage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1595998/c8449171-75e8-4ad3-8f14-09d6b35632bb.jpeg[/simage]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• redaslan R kullanıcısına yanıt
    Çok hoş :) akşam olsa da eve gitsem artık ben de. Macbook ve Huawei ile malzeme konusunda pek kıyaslamak doğru değil bence. Sonuçta ciddi bir fiyat farkı var. Tercih meselesi tabi ki hepsi de güzel cihazlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lprsln.vrc kullanıcısına yanıt
    Ben ethernet çıkışını kesin isterdim. Klavye aydınlatması önceliğim değildi ama olmalıydı

• ademis kullanıcısına yanıt

ince olsun tamamen alüminyum olsun klavye aydınlatması da olsun derken flex modeline gidiyor iş onun fiyat da mba m1 bandında zaten.

Evet , ben görmeden memnunum zaten cihazdan. Doğru karar verdik :)

• ademis kullanıcısına yanıt

bence de hocam tekrardan hayırlı olsun. darısı fiyat artmadan alacak diğer arkadaşların adına. akşam sen de inceleyip konuya teşrif edersen çok mutlu oluruz.

• son bir sorum olacak, ses performası yeterli mi özellikle kardeşim için derslerini dinlerken, hoparlörün güçlü olması bizim için çok önemli . Onun dışında çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

• kullandığım macbook pro'dan daha iyi.

Akşam detaylı inceleme konusunda söz veremiyorum okul işleri biraz yoğun ama ilk izlenimlerim i aktarırım

• cihazın klavyesi aydınlatmalı klavye ile değiştirilemiyormuş servisten öğrendim az önce. alacak arkadaşlar bu durumu göz önünde bulundurmalı.

pil hakkında bilgi sahibi olmanız için bir görüntü paylaşıyorum:

Yukarıdan florasan sallandırırız napalım :)

• Bu da yoga slim 7 merak eden olursa :)

Almanyadan almıştım o yüzden klavyede stickerlar var :), türkiyede bu tuslardan bulabilirsem değiştireceğim.

Ideapad de çok güzel alet bu fiyata özellikleri inanılmaz iyiymiş hatta babama alıcam bu linkdekini fiyatı 1-2 güne artmazsa. Dikkkat ederseniz ekranın altındaki kısım çok ince bu tasarımda olan fazla laptop yok piyasada. Asus swift 7 var o da 10k lardaydı en son. Type c şarj aleti ve hızlı şarj ile 1 saat sürmeden şarj oluyor. pil de baya gidiyor. Ayrıca ekran 390nitlere kadar çıkıyor. Klavye kullanımı ve hissiyatı benim için çok iyi yalnız touchpad baya vasat. Bendeki bazen sol tarafı çalışmaz hale geliyor restart atana kadar, yazılımsal mı anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 22 Mart 2021; 15:53:52 >

• Lenovonun sitesinde 300 nit yazıyor, https://laptopmedia.com/us/screen/auo-b140han04-e-auo408d/ bu sayfada 350 nit. Ekranı parlak olsaydı ve klavye aydınlatması olsa ben de almayı düşünüyordum. c740 incelmiştim 300 nit o bile bana az gelmişti. Ama bu fiyata klavye aydınlatmasıyla parlak ekranı olsa aradığım üründü. Ekran tercih meselesi çoğu kişi mat ister. Bu fiyata alınabilir bir cihaz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Soul

Bu da yoga slim 7 merak eden olursa :)

Almanyadan almıştım o yüzden klavyede stickerlar var :), türkiyede bu tuslardan bulabilirsem değiştireceğim.

Ideapad de çok güzel alet bu fiyata özellikleri inanılmaz iyiymiş hatta babama alıcam bu linkdekini fiyatı 1-2 güne artmazsa. Dikkkat ederseniz ekranın altındaki kısım çok ince bu tasarımda olan fazla laptop yok piyasada. Asus swift 7 var o da 10k lardaydı en son. Type c şarj aleti ve hızlı şarj ile 1 saat sürmeden şarj oluyor. pil de baya gidiyor. Ayrıca ekran 390nitlere kadar çıkıyor. Klavye kullanımı ve hissiyatı benim için çok iyi yalnız touchpad baya vasat. Bendeki bazen sol tarafı çalışmaz hale geliyor restart atana kadar, yazılımsal mı anlamadım

Hocam şu an Ryzen 7 4800U işlemcili, 1 TB SSDli ve 16 GB ramli modeli 9999 TL. Deneyimlerinize göre bu kadar para vermeye değer mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dream Machine

Hocam şu an Ryzen 7 4800U işlemcili, 1 TB SSDli ve 16 GB ramli modeli 9999 TL. Deneyimlerinize göre bu kadar para vermeye değer mi?

Alıntıları Göster

Link alabilir miyim?

Eğer bu kasadan ise ve türkiye garantili ise efsane fiyatmış. Ben ryzen 4xxx serili olanı baya aradım yurtdışında 10-11k vermeye razıydım ama bulamadım geçen ay.

Ryzen 4xxx serisi hem 11. nesil intelleri %20-30 tokatlıyor biraz daha serin çalışıyor. Ayrıca 1tb ssd muhtemelen m2 dir. Bu aletin m2 ssd hızları 4500mb/s okuma 3500mb/s yazma civarında benimkide öyle. Ekran parlaklığıda, 350-400 nit arası. Performans açısından sorunu yok, web vs gezinirken fanları genelde kapalı çalışıyor. Yalnız oyun vs işine girerseniz fanları sesli. Muhtemelen amd versiyonu daha sessizdir. Ben yazılım ile uğraşıyorum klavyesi çok güzel bir his veriyor, aydınlatması da baya yeterli oto modu var sadece karanlık ortamda kendi açılıyor vs.

Ağırlığı 1.2 kg civarı, gövdesi full metal sanırım. Sesi tatminkar, webcami vasat. Ha bu arada 65 watt type c ufacık bir şarj aletiyle geliyor, hem çok hızlı şarj ediyor hem de fazla yer kaplamıyor aynı zamanda telefon vs de çok hızlı şarj oluyor. Onun dışında tasarımı, rengi çok şık duruyor. Farklılık olarak intel olan seride thunderbolt 3 var ve sanırım m2. ssd'si biraz daha hızlı çalışıyor

Sonuç olarak 10.000 tl ye, amd ryzen 4700-4800, yoga slim 7 serisi eğer yeni kasalı modeli ise fiyatını fazlasıyla hakediyor.

Almayı düşünürsen benim laptopu da uygun fiyata verebilirim, şu amd serili olanı çok içimde kaldı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 22 Mart 2021; 17:45:27 >

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt

Hocam aslında ben sadece office işleri, web surfing, arşiv dosyaları ve multimedya için almayı düşünüyorum. Oyun oynamam. Oynayacağım tek oyun da Football Manager olur. Aslında bu dediğim işleri 5000-6000 liralık makinelerde de yaparım ama ben işlerimi genellikle dışarıda halledeceğim için ultrabook sınıfında, Macbook kalitesine yakın bir cihaz arıyorum. Uzun yıllar boyunca kullanmak istiyorum. Macbook noktasında ise birçok uygulamanın M1 işlemci ile uyumlu olmaması beni geri adım attırıyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.