2016 yılında aldığım Lenovo'm 2 aydır oyun oynarken fişte olduğu halde kapanma problemi yapıyor. Bundan 2 sene önce falan batarya ölmeye başlamıştı ve bilgisayar fişte değilken yanlışlıkla oyun falan açacak olsam bilgisayar kapanıyordu ve fişe takmadan da açılmıyordu ben de hep fişte kullanmaya başladım, fakat 2 aydır csgo, dota gibi oyunları da oynarken bilgisayar 2-3 dk içinde ya kapanıyor ya da yeniden başlatılıyordu.
Bütün driverları güncellediğim halde sorun değişmedi ben de bataryada ya da adaptörde sıkıntı vardır diye önce farklı bir adaptör ile denedim fakat bilgisayar yine kapandı, bundan sonra da bataryayı çıkararak deneyeyim dedim, ancak tekrar kapanma problemi yaşadım. Bilgisayarın kapanırken derecesine bakıyordum kapanana kadar beklerken, pc 60-65 derece dolaylarında kapanıyor, halbuki geçen sene pubg oynarken tahminimce 75 derece oluyordu, fakat gayet iyi çalışıyordu. Baktım sorun devam ediyor, belki donanımsal bir şey vardır diye format atıp tekrar driver güncellemesi yaptım, ancak sonuç aynı, kapanıyor ya da yeniden başlıyor. Laptopu götürdüğüm bilgisayarcı ekran kartında bir problem olmadığı görüşünde, oyun açılıyor çalışıyor bazen 10 dk vs, görüntüde bir sorun yok ancak sonra kapanıyor...
Sizce başka ne yapmak gerekir? Teşekkürler
Dostum aynı sorundan bende muzdaribim.Sorununu çözebildin mi ?