Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad G550 Kullanıcı Yorumları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
1
Favori
77.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar bende g 550 p 7450 işlemcili bilgisayar var ama malesef internette girdigim tek sitedeki videoları oynatmıyor digerlerinde sorunsuz oynatıyor site xhamster sitesi flash yüklü degil diyor siteye gidiyorum yüklüyorum belki 1000 kere yükledim ama hep aynı hatayı veriyor flash yüklü degil diyor k tunnel den giriyorum ondada video resimlerini gösteriyor aç deyince flash sitesine gönderiyor fire box suda yükledim gene aynı degişmiyor ne yapmam lazım bana yardımcı olursaniz sevinirim simdiden teşekkürler....

arkdaşlar yardımcı olun olmuyor bir türlü açmıyor sitede hiç bir video izleyemiyorum frebox denedim arkadaşın verdigi flash da çaıştırmadı ne olur yardıncı olun su videoları seyredeyim
  • arkadaslar lenovo G550 kullanıcısıyim sorunum su benim bilgisayar bazen oyun oynarken bazende normal calisirken kendi kendine mavi bi sayfa verip resetliyo anlık yaptığı icin sayfadaki yazıları okuyamiyorum sorun ne olabilir win7 ultimate kullaniyorum geçenlerde biosu guncellemistim ondan olabilir mi ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceka60

arkadaslar lenovo G550 kullanıcısıyim sorunum su benim bilgisayar bazen oyun oynarken bazende normal calisirken kendi kendine mavi bi sayfa verip resetliyo anlık yaptığı icin sayfadaki yazıları okuyamiyorum sorun ne olabilir win7 ultimate kullaniyorum geçenlerde biosu guncellemistim ondan olabilir mi ???

bir ihtimal olarak windowsu onarmayı , ya da yedek alıp formatlamayı dene. yine düzelmezse ram lerini bir kontrol et.
  • arkadaslar G550 P7450 kullanıcısıyım bios güncellemesini nasil yapabilirim ve diger tüm aygıtları ekran karti ses karti vs ... bu lenovonun sitesindeki driver bolumünde biosun setup var indirip kursam olurmu ???
  • arkadaslar bu G550 modeli hangi seriye giriyor kendi sitesinde lenovo G550 yaziyo bazi alışveriş sitelerinde idepad G550 diye geciyo kafam karisti ayrıca merak etme nedenim recovery yedeği alamadım sonrada işletim sistemini değiştirdim ve idepadlara recovery yedeklerini vermiyomuslar diye duydum yardımcı olursaniz sevinirim
  • LENOVO G550 CORE2 DUO P7450 2.13GHZ-3GB-250GB-GF 512MB GT210M -15.6''-BT-DVDRW-V7HP

İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ 2 Duo
    İşlemci Ailesi Intel® Centrino®2 Islemci
    İşlemci Numarası P7450
    İşlemci Hızı 2.13 GHz
    İşlemci Bus Hızı 1066 MHz
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Sabit Disk Kapasitesi 250 Gb
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 512 Mb
    VGA Chipset Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli GT210
    Ekran Boyu(inch) 15.6"
    Monitör Tipi LED HD VibrantView
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW Double Layer
    Mobil Özellikler BlueTooth, Kamera, Kart Okuyucu, Wireless
    İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
    Ağırlık 2.8 KG
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza

yukarıdaki pc yi aldım hayırlı olur inşallha.Allah herkese daha iisini nasip etsin.
    Bugün okulda arkadaş çalıştırdı ve sorunsuz wireless ile okulun netine girebildik.Ekranı çok hoş.

Sizlere sormak istediğim sorular var.Umarım yardımcı olursunuz.

1-Masaüstü pc evde mevcut ve tüm driverları var.Ama bunun yedeklemesini nasıl yapıcam?

2-Antivirüsü kaldırıp yerine kaspersky kuracam sorun olur mu?denetim masasındna kaldırmam recovery cd si yada tekrra format atmak zorunda kalsam sorun yaratır mı?

3-Pilini nasıl kullanıyorsunuz?10 saat şarj etmek içn prize taktım.

4-Lenovanın dünya garantisi için hangi siteye girmem gerekiyor?Sizler yaptınız mı?Ne gerekiyor?

5-Office 2007 yüklü 30 gün süresi varmış sanırım.2003 kursam sorun olmaz sanırım.2003 ü nasıl orjinal yapacaz?

Yada 2007 yi nasıl orjinal yapacaz?

6-Laptopda olmazsa olmaz programlar hangileri?

Umarım sizleri sorularımla boğmamışımdır.

Yardımcı olursanız sevinirim.

• G550 CORE2 DUO T6600 2. 2GHZ- 4GB- 320GB- 512MB NV G210 - 15. 6''LED- CAM- DVDRW- BT- W7PR

G550 CORE2 DUO P7450 2. 13GHZ- 3GB- 250GB- GF 512MB GT210M - 15. 6''- BT- DVDRW- V7HP

arkadaşlar ikisi arasında kaldım işmeci olarak hangisini seçmeliyim
  • p7450 bence gt210m daha iyi ekran kartı
  • http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-033052-g550-coreduo-t4400-2.2ghz-2gb-250gb-gma-x4500--15.6led-cam-dvdrw-w7star/productdetails.aspx?I_ID=43972#divDigerResimler

Arkadaşlar ikinci el bir dv6000 aldım ve çok sorun çıktı.Artık sıfır birşey almanın vakti dedim ve bu computeri gördüm.

Özellikler
    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ Duo
    İşlemci Ailesi Intel® Centrino® Islemci
    İşlemci Numarası T4400
    İşlemci Hızı 2.2 GHz
    İşlemci Bus Hızı 800 MHz
    İşlemci Ön Bellek 1 MB KB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 2 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Sabit Disk Kapasitesi 250 Gb
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 256 Mb (PAYLASIMLI)
    VGA Chipset Markası INTEL
    VGA Chipset Modeli GMA 4500M
    Ekran Boyu(inch) 15.6"
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW
    Mobil Özellikler Kamera, Wireless
    İşletim Sistemi Win 7 Starter
    Ağırlık 2.9 KG
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımlı Hafıza

Sizce nasıl?Özellikleri bana uygun.Trackmania oynuyorum,amatörce photoshop yapıyorum.Müzik ve internet en çok ağırlık verdiğim şeyler.

• Ben yaklaşık 6 ay oldu alalı. 850 tl ye almıştım bimeks den tek haftasonu kampanyasıydı.
  • modelde 320 gb gözüküyordu ama bilgisayarı açtığımda C:/ 252GB D:/ 30GB neden böyle acaba?
  • yahu bu lenovo nedir kardeşim :) herkes bişey söylüyor. Ara tara tüm forumları ahanda burada da her kafadan bi ses çıkmış :)

belki karar vermede fayda eder

Lenovo IdeaPad G550
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat_yanar

LENOVO G550

Lenovo G550 Laptop teknik özellikleri:
    * Ekran: 16:9 aspect ratio, G550 has 15-inch, G450 has 14-inch, HD LED (1366 X 768, 220 nits)
    * İşlemci: Intel Centrino2; Core2Duo (25w/35w PGA, 2.26 GHz-2.80, up to 6 MB, 1066 MHz)
    * Ekran kartı: Up to Nvidia GeForce G105M with 512 MB DDR2 memory or Intel integrated GMA X4500
    * Hafıza: Up to 4GB DDR3, 800/1066 MHz DRAM
    * Hard Disk: Up to 320 GB, 5400 rpm
    * Pil süresi: 5 hours with 6 cell and integrated graphics, 2.5 hours with discrete graphics
    * Ağırlık: 2.49 �2.55 kg
    * Boyutlar: 318 X 245 X 26.5-36.2mm
    * Bağlantı: Ethernet, NIC/Intel WiFi Link 5150 1X2 AGN/Intel WiFi Link 5100 1X2 AGN/Non-Intel Wireless b/g/Bluetooth (optional)
    * Optik sürücü: 12.7mm SATA Optical (DVD Rambo)
    * Diğer: camera, HDMI port on PM/GM platform,
    * Yazılım: Veriface 3.5, Vista Business/Home Premium

RESİMLER

LENOVO G550

LENOVO G550

LENOVO G550

Yâren bu! Bakayım, valla Yâren... Bende tam bu modelden var dostlar. Kullanıcı görüşümü isteyen varsa yazabilirim. Geçen ay mediamarkt'tan 1099'a aldım, memnunum. Vidyo işlerken ve oyun oynarken ısınma oluyor, ama kapanacak kadar değil. Ve ısındığı zaman yavaşlamıyor. Daha doğrusu aynı anda oyun oynayıp video işlediğiniz zamanlar hariç hiçbir zaman yavaşladığını görmedim. Sadece grafik gerektiren şeylerde ısınıyor, o kadar. Onu da doğal karşılıyorum. Üzerindeki kamera idare eder bir görüntü veriyor en azından ışıkta güzel diyelim. Aynı zamanda ramin 4/4'ünü kullanamıyorsunuz, çünkü işletim sistemi (Ben aldığımda Win7/Home Pre vardı) 32Bit geliyor. Ve 32Bit sistemlerde hepimizin bildiği gibi belleğin 3 GB'ı kullanılır. Bu versiyonda kurulu cdsi olayı yok, OneKeyRecovery diye bi sistem var, güç tuşunun yanındaki düğme + 1-2 tık ile format atıyorsunuz. Bu kadar basit. Ayrıca istediğiniz sistemi kurarsınız tabii. Ben aldıktan 1-2 hafta sonra Pardus kurdum, iki işletim sistemli kullanıyorum ve memnunum da. :) Daha ayrıntı isteyen varsa yazabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: vedat1912

modelde 320 gb gözüküyordu ama bilgisayarı açtığımda C:/ 252GB D:/ 30GB neden böyle acaba?

Dostum orda 320GB yazar ama aslında o 320.000.000.000 bayttır. 320.000.000.000/1073741824 yaparsan 299GB çıkar. Ayrıca o belirtilen bölümlerin dışında Lenovo'nun içine yazılımı (İşletim sisteminin kurulum dosyalarını, cdsiz format atıyosun yaa, onların durduğu bölüm) yüklediği bi bölüm var yaklaşık 15 GB'lık. Yani doğal böyle olması. ;) Yani aradaki fark 320GB'ın baytlar halinde 320.000.000.000 olarak tanınması. Normalde 320 GB 320.000.000.000 bayt yapmaz yani. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endorph -- 16 Mayıs 2010; 9:49:12 >
  • Bende bu modelin t3000işlemcilisi var :) kasa ve şekil olarak çok begendim.. Ekranıda iyi.. Bataryası çok iyi gidiyor..
    Bu arada vista home basic vardı win 7 kurdum.. Blutut'u görmedi? Windows 7 tüm cihazları tanıyordu oysa nasıl düzeltebilirim durumu..
  • tüm G550 kullanıcılarına selamlar...

3 gün önce G550'nin "59-034621" kodlu versiyonu elime ulaştı.
    hepsiburada.com'dan havale ile 1.041 liraya aldım ürünü.
    windows 7 home basic yüklü idi. daha önce windows 7 kullanmamış birisi olarak windows 7'ye hem performans açısından, hem de görsel açidan hayran kaldım.

ürünü almayı düşünenler için genel bir bilgi vermek gerekirse;

-ürünün dış görünümü gayet güzel. (belki en güzel kasa dizaynı değil ama gayet tatminkar, ben beğendim)

-parlak bir kasaya sahip olan ürünün rengi: "koyu gri". tabi düz gri de değil, hafiften "kırçıllı" gibi bir gri. ama uzaktan düz gri gibi görünüyor. (loş ışıkta, kasa neredeyse siyah gibi duruyor.)

-klavye bana biraz tuhaf geldi. alışana kadar güçlük çekeceğim galiba. numerik tuşları sığdırabilmek için harfleri biraz küçültülmüş gibi geldi. (daha önce numerik klavyeli laptop kullanmamıştım.)

-"one key recovery" denen ve "kurulum dvd"sine gerek kalmadan tek bir tuşa basarak format atmayı mümkün kılan olay çok çok güzel.

-lenovo'nun "veriface" denen yüz tanıma programı, ürünün içinde geldi. her ne kadar "olmazsa olmaz" bir özelllik değilse de, "yüz tanıma" özelliğinin olması gayet güzel.

-ddr3 ram teknolojisi belki de ddr2'den çok çok üstün değil ama, güncel teknolojiye uygun olması açısından DDR3 Ram'e sahip olması güzel tabi :D

-ses açma-kapama tuşları dokunmatik.

-ekran bayağı iyi. parlaklığı, netliği vs. çok çok iyi.

-hdmi desteğinin olması, lcd tv lerin giderek yaygınlaştığı şu günlerde önemli bir artı.

-entegre bluetooth da artılar arasından tabi.

bunların ardından da, benim diğer kullanıcılara sormak istediğim bir-iki soru var.

-ürünü kapatıp, pili şarja bıraktığımda, pil ışığının yanıp sönmesi normal midir? ben sürekli yanık kalmasını bekliyordum. yanıp söndüğünü görünce bir aksilik mi var acaba diye düşünmeden edemedim :D

-bir diğer sorum da, (muhtemelen hard diskten) gelen tık-tık sesi ile ilgili. fan sustuğunda ve alet sessiz olarak çalışırken (ve ben hiç bir şey yapmıyorken) hard diskten tık-tık sesi geliyor devamlı. acaba bu da mı normal. bios güncellemelerinden falan bahsedilmiş yukarlarda. bu bios güncellemesi ile bu sesin de önüne geçilebiliyor mu?

• Merhaba arkadaşlar,
    Daha önce samsung r580 serisinden bakıyordum, ancak bütçemi daraltmak zorunda kaldığım için şimdi Lenovo Y550 (59-028168) bakıyorum.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/110419/lenovo-y550-59-028168-.aspx
    Kullanıcı arkadaşlar acaba cihaz hakkında fikirlerini yazabilir mi?
  • S.a bende lenovo g550 almaya karar verdim ama 2gb modelini siz memnunmusunuz - kasası mat bluetooth ve kart okuyucu yok bunlarada benim için gerek yok bi incelerseniz bu paraya bedava gibi geldi bana

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-033052-g550-dual-core-t4400-2.2ghz-2gb-250gb-gma-x4500--15.6led-cam-dvdrw-w7star/productdetails.aspx?I_ID=43972
  • arkadaşlar G550 kullanıcısıyım yaklaşık 5 aydır bi sorunum var ekranın kenarlarında bulunan kauçuklar var onların ekranın altında bulunan lenovo yazan yerin sağında ve solunda bulunan 2 tane lastik yerinden biraz assaya kaymış tabi altında tutkal gibi bi yapıştırıcı var oda tasmis biraz ben lastikleri tekrar yerlerine yapıştırdım o taşan tutkal gibi yapıştırıcı nasil temizlenir birazda kurumuş laptop bi kac haftadır yatıyodu birazini kredi kartıyla kazıyarak çıkartabildim alan cok dar tam ekranla bataryanın arasında kaliyo önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim forumdaki tüm arkadaslarin regaip kandili mübarek olsun
  • Arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum geciktiğim için kusura bakmayın.:)) rapzede34 arkadaşımın önerdiği bilgisayarı almayı düşünüyorum bende..Bu bilgisayar hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.