Şimdi Ara

### Lenovo Ideapad Y510p Kullanıcıları Satın Alma Rehberi Ve Ön İncelemeler ### (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.431
Cevap
54
Favori
388.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Raptor_ex

2600 üzeri olması normalmiş sen git 2600 -3000 arası al güzel kardeşim.

Biz göz göre göre kazık yemek istemiyoruz.En ucuz yüksek peformanslı laptop diye geçiyor bilgisayarın adı zaten neden gidip fazla fazla para bayılayımki sen çok meraklıysan git yapıştır

Bende meraklıyım zaten fazla para vermeye. Türkiye de ki piyasa koşulları çakallık üstüne kurulu.Baktıklar ki y500 e talep fazla oldu fiyatı tabii ki y500 gibi olmaz. Ayrıca Y500 ün fiyatı ile bunu kıyaslarken dolar, yeni teknoloji, ürüne rakip diğer firmaların modelleri, enflasyon vb. birçok faktörü de hesap ediyormusun merak ettim. Bak arkadaş normalde bu performans ta bir laptop diğer markalarda 4000 lira civarında Lenovo ise 2700 civarında olursa zaten her türlü kar dasın. En ucuz performanslı laptop evet doğru ama senin gibi ölücüler asıl fiaytı 2400 lira cıavarında olsa bile 2000 liraya da almak ister. Türkiye ye geldikten sonra 2 3 ay sonra fiyatı 2400 2500 civarına düşer.

Yeni bir ürün ilk kez geldiği zaman her zaman pahalı olur. Her zaman son teknolojiyi ilk kullanan olmanın bir bedeli var. Şuan Haswell işlemciler yeni moda Ivy bridge laptoplar halen piyasada var pazardaki tüm işlemciler Haswell e geçmediği müddetçe ucuzluk olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Soprano

Optimus'un olmamasının sebebi SLI ile çakışma ve donanım hatalarının önüne geçilmek için BIOS tarafından kapatılmış olması. Zaten SLI ekran kartına sahip performans laptopunu kim pil süresi için alır ki? Uzun pil süresi isteyen gitsin N550 veya tek ekran kartlı laptop alsın.

Aslında Y510p de SLI devre dışı yaptığınızda Hd4600 ü kullanabiliyorsunuz diye biliyorum. Yabancı forumlarda y500 ü bu şekilde kullananlar vardı. Optimus bence önemli bir özellik sonuçta her dk oyun oynamıyoruz hd4600 ün nimetlerinden faydalanmak iyi olurdu.
  • Önümüzdeki hafta içinde laptop gelecek gibi bir his var içimde Gelsin şu laptop artık be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: terminator282

quote:

Orijinalden alıntı: elano68

Sli demek sorun demek.
    Gidin y500 sayfasina hep sli sorunlari.
    Yok titreme yok fps drop yok oyundan atma.
    Sli sistem bu yuzden tavsiye etmiyorum.
    Driverlarla filan da coZuldugu yok
    Kronik bir sorun
    Amddeki crossfire da aynisi

Ne oneriyosun

Vereceği klasik cevap: MSI GE60 2OE
    Sorunlarını söylemeye gerek yok bu serinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 9 Kasım 2013; 18:02:01 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: One Shot One Kill

quote:

quote:

Şunu anlamış değilim.

Herkez Lenovoya yükleniyor burada ?

Adamlar size düşük maliyetli en iyi gaming laptobu üretiyor.Satış sonrası desteği çok iyi malzeme kalitesi iyi dünyanın 1 numarası üstüne üstlük bu pcnin dokunmatiği çıkacak yurt dışında vsvsvs adamlar çalışıyor vsvsvsvs...

Lenovonun suçu ne ? Öyle deme Lenovo üzülür... :)))

Dencek birşey var ise Türkiye distribütörlerinin saçmalığı adam olsalardı çoktan gelirdi bu pc bu ülkeye.

Fiyat konusuda satıcıların aç gözlülüğü.Az insan olsalardı 2,7 gibi fiyattan sürmezlerdi Türkiye'ye...

Lenovo Türkiye bu durumu görüyor. Katekulli dönüyor. Dolarin 10gundur yükseleceği kabalk gibi belliydi. Her yere yazdim hatta dolar 2.06 olacak diye 2.055 e kadar çıktı.daha da cikacak çünkü ABD karisik. Bu işte birşeyler. Donuyor . rant meselesi. Ama dolar 2tl nin üstünde kalici olmayacak. Dolar düşene lkadar urun kalirmi bbilemem. Asus n550jv gt750m 2400tl . lenovo sli nun 2600 dan fazla olması tam bir skandal olur.

2600 den fazla olması gayet normal olur. Herkes SLI modelini bekliyor performansı gtx770m seviyesinde Asus a göre en büyük avantajı bu. N550 de bluray, 16 gb ram, pil ile kullanım süresi daha uzun,optimus, daha iyi soğutma ve kaliteli kasa var. Y510p de ise 750m SLI(SLI sayesinde performansı 4000 liralık laptoplarla aynı seviyede),optimus yok, pil süresi daha kötü, kasa daha kalitesiz, soğutması kötü. Lenovo nun 2600 ün üstünde satılacağını düşünüyorum bunun tek nedeni de GPU performansı. Açıkçası şu makine de SLI olmasa 2100 civarına satılsa kimse yüzüne bakmaz.

Yurtdisi fiyatları ucuz lenovo yy asusla karsilastiramazsin

Yurtdışında:

1063$ Y510p SLI
    1192$ ASUS N550JV-DB71 i7-4700HQ 2.4GHz 16GB 1TB HDD 750M 2GB FullHD Blu Ray

Doları düz hesap 2 liradan hesaplarsak Y510p 2126 Asus N550JV de 2384 lira. Vatanda 12 gb li versiyonu 3000 liraya satıyorlar. Yurtdışındaki 16 gb li modelle arasındaki fark 616 lira. Türkiye de Lenovo ya da 500 lira ekleseler olur size 2626 lira. Şu gümrüğe takılma muhabbeti olmasa bu fiyatlar kırılır ben yurtdışından ürün sipariş ettiğimde mecburen gümrüğe de para ödemek durumundayım gümrükte böyle bir durum olmasa işler değişir. Firmalar bu kadar kar edemez.

Ben bu sebeple 2600 üstüne piyasaya göre normal gözüyle bakıyorum adamlar 4 gb eksik modele 616 lira eklemişlerse Lenovo ya da aynı oranlarda eklerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 9 Kasım 2013; 18:01:51 >

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    Şimdi yanlış anlamadıysam, SLI'yi devre dışı yapınca otomatik olarak Intel GPU devreye mi giriyor? Benim bildiğim kadarıyla BIOS'ta aktif ediliyor Intel GPU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 9 Kasım 2013; 18:07:01 >
  • quote:

quote:

Sli demek sorun demek.
    Kronik bir sorun

Ne oneriyosun

Gtx765mli bir model alin bence.
    Msi ge60-70 sizin icin uygun modellerz
    Acerin de gtx760mli modeli de var ama eski sorunlari var mi bilmiyorum o modelde.
    Ama msi daha tercih edilesi bence.
    Mat ekran,online oyunlar icin ozel ethernet kArti,7200rpm hdd,steel series klavye vs..
    Bircok ozellik var boyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 9 Kasım 2013; 18:16:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Sli demek sorun demek.
    Kronik bir sorun

Ne oneriyosun

Evet y510 da cok sorunsuz bir seri gercekten
    Hic bir sorun yok.

• Sorun gümrüğe takılıp para ödemeniz değil, birde gümrükte takılıp alamama ihtimaliniz de çok yüksek.
  • quote:

quote:

quote:

Sli demek sorun demek.
    Kronik bir sorun

Ne oneriyosun

Ne alcaz o zaman

Sen benim ölücü olduğumu da nereden çıkartıyorsun ki ? sen beni tanıyor musun ?

Bu laptobu bukadar beklememin sebebi zaten bi laptoba sahip olmam 100 200 liranın hesabını yapmıyorum ben burada fark ettiysen ben burada normal fiyatının üzerinde satılmasından şikayetçiyim kendini uyanık sanan satıcıların yediği halttan şikayetçiyim iyisi olacaksa 100 200 daha fazla verir alırım sanki bana 1 2 milyar.

Sorun ettiğim şeyin satıcıların açgözülülüğü olduğunu anlayamışsan banada ölücü deme.
  • quote:

Şimdi yanlış anlamadıysam, SLI'yi devre dışı yapınca otomatik olarak Intel GPU devreye mi giriyor? Benim bildiğim kadarıyla BIOS'ta aktif ediliyor Intel GPU.

Yabancı forumlarda SLI devre dışı yapıp intel grafik sürücüsü yükleyince hd4600 ü kullanabiliyoruz gibi yazılar okudum. Bios dan bahsedilmiyordu.
  • elano68 kullanıcısına yanıt
    O ilk çıktığındaydı çözüldü sorun yok hocam drop fps de yok yani hitman ultra fps 28-60 bölme gore

• quote:

2600 üzeri olması normalmiş sen git 2600 -3000 arası al güzel kardeşim.

Biz göz göre göre kazık yemek istemiyoruz.En ucuz yüksek peformanslı laptop diye geçiyor bilgisayarın adı zaten neden gidip fazla fazla para bayılayımki sen çok meraklıysan git yapıştır

Dostum tamam özür dilerim. Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki benim bu işten çıkarım var yukarıda açıkladım. Normalde laptop un gerçek fiyatı 2100 lira civarında. Asus örneğinde olduğu gibi bunada 500 600 lira kadar eklemelerini artık bu piyasada normal karşılanıyor. Şimdi ben 2100 liraya yurtdışından alsam kdv si gümrük bedeli vs. Minimum 2500 lira civarı ödeyeceğim. Firmanın karı vs derken 2600 u rahat buluyor.

Aynen öyle.
    Burada sinir oldugum satıcıların kendisi.Laptob çıktığında alıcam ki malumumuz herkezinde bildigi gibi fiyatının ne olacagı belli malesef çıksada kurtulsak :D

O kadar bekledik ki yakında birbirimize girecez :D
  • Dostlar sakin olun gelicek laptop. Fiyatta uygun olur merak etmeyin.

• Kimse kusura bakmasın ama para gökten yağmıyor. Gerekince 10 liranın hesabı bile yapılırken 100-200 para değil oldu olacak 2800 olsun havasında arkadaşlar var. O arkadaşlar o kadar bonkörlerse yollasınlar 200 lirada bizde pahalı yerden alalım. Ederi 2400 lira hepimiz hemfikiriz sanırım. Sizler burada bunları yazarsanız satıcılar neler yapmaz. Yazarken iki kere düşünün lütfen.

• Y500 kullanıyorum. Sli modeli. Ama intel ekran kartı yok. Görüntü bağdaştırıcılar kısmında iki tane 750m var. Yeni işlemcide koymuş olabilirler bilmiyorum ama olmayabilir. Çok güvenmeyin optimus a. Şarj da 3 saat civarı çıkartıyor batarya ile. Bir de bilgisayarın şarj aleti kocaman. İstediği güç düşmediğine göre yine benzer bi adaptör gelir. Benim gibi sık sık taşıyanlar üzülebilir. 130W idi y500de

• quote:

Orijinalden alıntı: 97has

Kimse kusura bakmasın ama para gökten yağmıyor. Gerekince 10 liranın hesabı bile yapılırken 100-200 para değil oldu olacak 2800 olsun havasında arkadaşlar var. O arkadaşlar o kadar bonkörlerse yollasınlar 200 lirada bizde pahalı yerden alalım. Ederi 2400 lira hepimiz hemfikiriz sanırım. Sizler burada bunları yazarsanız satıcılar neler yapmaz. Yazarken iki kere düşünün lütfen.

Kişisel fikrim gelince stokları hemen tüketmezlerse çok rahat laptop 2400 bandına iner açıkcası fikrim, 2300 küsürlerde sahip olmak zaten 2700'lerden almamın benim açımdan pek mümkünatı yok.
  • Çok rezil bi durumdayız. Gevurlar leptopları eskittiler bile biz hala piyasaya çıksında alalım diye bekliyoruz.
    Lenova bize perfomansına göre güzel bir leptop sundu eyvallahta, piyasada bu kadar marka varken bunu sadece lenovanın yapmasıda ayrı bişey.
    Ulan zaten kazanacağınız parayı kazanmışınız, adam gibi leptop yapın, fiyatınıda uygun koyun millet alsın işte. İlla biyerden kısacaklar uygun fiyata koymak için.
    Hal böyle oluncada piyasaya bi model çıksın, herkes sıraya diziliyor almak için.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.