Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y530 Kullanıcıları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
9
Favori
191.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: enciniyır

@zero6666

ben de 59-016541 modelini almayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim...

benim bulabildiğim fiyat olarak en uygunu vatan bilgisayar şu anda. çanta ile birlikte 1429TL ye geliyor, peşin ve cardfinans 5taksitli fiyatı tabi...geçen haftasonu mavi bilgisayarda peşin fiyatı 1399TL idi. takip etmek lazım...

sagolasın cewap yazıgın içi başk arakadaşların fikirleri yok mu bu pc hakkında

recovery sorunu varmış onu bi şekilde aşarız

donanımda sorun olmasında
  • öncelikle merhaba uzun bi aradan sonra yine geldim buraya enson ipaq aldım burdaki arakadaşlar sayesinde şimdi laptop alacağım sizer sayesinde ,,,
    konu muhtemel lenovo bende çok beğendim ve butun forumu okudum anlayamadıgım tek sey yazdıklarınız butun lenovolar için geçerli değil heralde ben benim alacağım modeli yollasam ki belki vardır yorumlar arasında ama dediğim gibi anlamadım**

model bu;

LENOVO IDEA PAD Y530 59-016541 NOTEBOOK
    işlemci : Intel® Core 2 Duo T5800
    İşlemci Hızı : 2,00 GHz, 2MB, 800MHz
    Bellek : 2 GB
    Sabit Disk : 250 GB

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030799&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR#

yardımcı olursanız çok mutlu olacağım yani bi kıyaslama bile yapamadım özellikleri artı dayanıklılığı çok iyi gibi,,,,
    fakat birde bu aklıma takıldı arasında çok fark mı ?

diğeri

LENOVO IDEA PAD Y530 59-016536 NOTEBOOK
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030800&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2010&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

kullanan arkadaşlarım yorum yazarsa sevinirim veya ustadlar

şimdiden teşekkur ederim arkadaşlara yazanlarlada ayrıyetten sorularım olacak,,,

bide fiyat olarak en uygun nerden alabilirim

• quote:

Orjinalden alıntı: sailorsaturn

arkadaslar benım demek istedğiğim su . size performansı gelebilir... bu sölediğimi su an core2 duo işlemcı lı lenovo kullananlar alınsın... xpnın yazılım olarak gücü ortada p4 işlemcıler ve en fazla dual core işlemcılerde en verımlı noktasında çalışmaktadır...... geldik core 2 ye... sımdı makınada core 2 işlemcı var ama xp yazılım olarak core 2 destegı vegücü olmayan bır yazılım. sölemek istediğim bu xp yazılım olarakta güçlü bir yazılım xp kullanan arkadaslara tavsiym temayı klasik tema yapmaları ve vista kullanmaları... anlatmak istedıgım bu %30 luk bır kullanamama sorunu var xp kullanırsanız.... tabı bu söledıklerım 64 bit xp kullanlarda alınmasın(gercı 64 bit xp driveri varmı hala bılmıyorum)... olay bu yanı...

söleyen kımdır dersenız lenovodan bır dost:)

http://www.chip.com.tr/konu/Cok-cekirdekli-islemci-testinde-XP-farki_10640.html

Çok çekirdekli işlemcilerin hangi işletim sisteminde daha iyi çalıştığı ölçüldü. İşte sonuçlar...

İşlemci teknolojisi ilerledikçe, daha çok işlemci ile daha çok performansa ulaşma imkanı da ortaya çıkıyor. Fakat en iyi performansa erişebilmek için işlemci teknolojisi tek değişken değil. İşlemcinin çalıştığı işletim sisteminin de performansı çok önemli. Bu yüzden infoworld tarafından yapılan bir araştırmada Windows XP, Vista ve Windows 7 yarıştırıldı. İlk ortaya çıkan veriler, Vista ve Windows 7'nin bu anlamda birbirlerine çok benzer olduğunu ortaya koydu. XP'nin işlemci kapasitesine yaklaşımı ise, diğer iki sistemden çok farklı. Buna rağmen testler bugünün şartlarında çok çekirdekli işlemcilerden en iyi performansı alan sistemin Windows XP olduğunu ortaya koydu.

Fakat araştırmada daha ilginç başka sonuçlara da ulaşıldı. Test sonuçlarına göre, her ne kadar XP bugünün şampiyonu olsa da, zaman içerisinde tahtını Windows 7'ye bırakmak zorunda kalacak. Çünkü Vista ve Windows 7, bugün pek yaygın olmayan 16 ve 24 çekirdekli işlemcilerden XP'ye oranla çok daha yüksek performans almayı başarabiliyor. Başka bir deyişle, her şeye rağmen, Vista ve 7'nin fabrika çıkışı olarak çoklu çekirdek için optimize edilmiş olduğu gerçeğini yadsımak pek doğru olmaz.

Kısacası araştırmalar Windows XP'nin işlemci yönetimi konusunda şimdilik rakipsiz olduğunu söylüyor. Windows 7 ise ancak bir süre sonra farkını ortaya koymaya başlayabilecek.

• BIOS ayarlarında açılış seçeneklerinden LAN'a bağlanarak çalıştır seçeneğini kapattım hatta power da kapattım ancak arada yine donuyor. servisede göndermek istemiyorum makinayı. acaba ben yanlış yerimi kapattım bana ayrıntılı bir bilgi verirmisin lana bağlanarak çalıştır seçeneğinin tam yeri nerde.
  • Tüm BIOS değerlerini default değerlere döndürüp save edin ve tekrar başlatıp bir de öyle deneyin...
  • öncelikle merhaba uzun bi aradan sonra yine geldim buraya enson ipaq aldım burdaki arakadaşlar sayesinde şimdi laptop alacağım sizer sayesinde ,,,
    konu muhtemel lenovo bende çok beğendim ve butun forumu okudum anlayamadıgım tek sey yazdıklarınız butun lenovolar için geçerli değil heralde ben benim alacağım modeli yollasam ki belki vardır yorumlar arasında ama dediğim gibi anlamadım**

model bu;

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030799&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR#

yardımcı olursanız çok mutlu olacağım yani bi kıyaslama bile yapamadım özellikleri artı dayanıklılığı çok iyi gibi,,,,

diğeri

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030800&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2010&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

şimdiden teşekkur ederim arkadaşlara yazanlarlada ayrıyetten sorularım olacak,,,

• quote:

Orjinalden alıntı: zero6666

öncelikle merhaba uzun bi aradan sonra yine geldim buraya enson ipaq aldım burdaki arakadaşlar sayesinde şimdi laptop alacağım sizer sayesinde ,,,

model bu;

diğeri

bende bugun arayacagım biraz önce bilgisayarı almak için gittim kurtarma cdsi ve driver olmadıgı için almadım dicem eger tedarik edebilirseniz alacagım dicem söyleyecegım alacagım yeri bakalım irtibata geçecekler mi?

• attığım maile cevap gelmiş öncelikle yazdığım maili yolluyorum :

Öncelikle merhabalar bugün lenova satılan biryere gittim herşeyini çok beyenmiştim üstün özellikleri kasa olarak dayanıklılığı titanyum olması yani kısacası 4 4lük notebooktu yani müşteriye ürünü satarken servisinide yanında veriyor denebilir çok rahat.Fakat benim konuma gelince ben evime boş elle döndüm herşey çok güzeldi yükleme aşamasına geçecektik ki kafama bi soru takıldı siz bana o recovery cdsini veya driver cd sini verecek misin dediğim anda büyük bir şaşkınlık yaşadım çünkü o cdleri lenovo vermiyormuş araştırdım herkes şikayetçi bu konudan çoğu kişi xpye dönmüş lenovayı alırken aslında herşeyini alıyorum bana verilen sadece kurulum bitti mi işin bitti.Bu arada benım baktıgım model y530 16lı bi seri numarası var.acaba benim alacağım teknosayla iletişime geçip o cdleri yollayabilirmisiniz bende ordan lenovamı alıp rahatça çıkabilirmiyim?
    Yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.benimle irtibata geçeceğinizden eminim.
    şimdiden teşekkür eder çalışma hayatınızda başarılar dilerim.

buda onların bana yolladığı :

Sayın İlgili ,

Y530 İdeaPad ,Son kullanıcılara hitap eden üstün özellikli bir üründür.Ayrıca bu üründe yerinde servis garantisi vardır.Üründe herhangi bir problem oldugunda 0811 267 77 77 'i arayarak servis kaydı actırıyosunuz .. Onlar ürünleri evden alıp tamiri gerçekleştikten sonra evinize teslim ediyorlar.

Cd konusunuda aynı numaradan isterseniz adresinize kargo ile gönderebilirler...( Ayrıca sunu açıklamak istiyorum Özellikle Cd vermiyoruz. Bu Microsoft'tun yapmış oldugu bir uygulama yasa dışı çogalmaları önlemek amacıyla yapılıyor )

Umarım hersey istediginiz gibi olur

İyi Günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero6666 -- 5 Şubat 2009; 1:21:16 >

• bu mail bana geldi saklayacagım ve numarayı arayıp bana gönderileceğini söyleyeceğim hatta teyit etmek isterseniz maili atan kişinin mailini vereceğim arasınlar sorsunlar eger yollamazlarsa bu sefer konunen suç işlemek dolandırıcılıktan suçlanacaklar.

bu yazan kişide 1. yetkili kişi kişinin mailini vermiyorum ismini başarılı olursa sizede yardımcı olacağım merak etmeyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero6666 -- 5 Şubat 2009; 1:23:09 >
  • dostum bunu ben sölemıyorum.bunu intel söliyo..xp vistanın verecegı performansı vermez diyo core 2 işlemcılerınde.. mail at ögren.ben aldığım eğitimi buray aktardım
  • arkadaşlar kafam iyice karıştı bu bilgisayarlara sorunsuzca xp yükleniyormu. vede bilgisayar açılırken donup kalma olayı işini halleden varmı. gerçi benim makine 4 gündür hatasız çalışıyor ama format attıktan sonra makine garanti kapsamı dışına çıktığı için kafam rahat değil. tam bi bilgisi olan arkadaş bana açıklama yapabilirmi. teşekkürler
  • ayrıca ist de yaşayan arkadaşlarda yaşadıkları sorunları banada iletebilirler.teknosa cevahir subesin lenovo görevlisiyim. bu şekilde en hızlı şekilde sorunlarınız ister benımle ister 0811 267 77 77 nolu telefon ile çözme imkanına sahip olabilirler...
  • Herkeze selamlar,

Ürün yeni bi ürün olduğu için belli başlı sıkıntı ve problemler olabilir. Bu yüzden tartışma yada hararetli konuşmalar normaldir.
    Bu mesajı ister uyarı ister tavsiye olarak lütfen herkez üstüne alınsın.

Gereksiz Tartışma yaratıcı mesajlar düzenlenmiş,silinmiş olup daha sağlıklı ve saygı sevgi çerçevesi içerisinde geçmesini dileriz.

Forum.donanimhaber
  • quote:

Orjinalden alıntı: king198487

arkadaşlar kafam iyice karıştı bu bilgisayarlara sorunsuzca xp yükleniyormu. vede bilgisayar açılırken donup kalma olayı işini halleden varmı. gerçi benim makine 4 gündür hatasız çalışıyor ama format attıktan sonra makine garanti kapsamı dışına çıktığı için kafam rahat değil. tam bi bilgisi olan arkadaş bana açıklama yapabilirmi. teşekkürler

saol Arda

dostum xp yüklemıssın sadece makına garanti dısına çıkmamış...zaten yazılıma garantı vermez bütün firmalar.. garanti donanım için gecerlıdır..istediğin os u kurmakta serbestsin... eğer xpye dönmüş arkaşlar varsa ve format sorunu yaşıyolarsa.. en güzel çözüm bir ghost oluşturmak cok kısa zamanda cd yi taktıgınız gibi pcnınz hazır.

şayet xpden vistaya dönemek istiyosan eger recover cdlerı verılmemekte. ama cevrenizde dostlardan arkaşlardan elde edebileceğiniz vista cdsi ile bu olayı çözebılırsınız... ürününüzün altında vistanın keyi bulunmatadır..zaten önemli olanda keydir.

one key meselesine gelıncede arda arkadaşın dediği gibi zamanla herşey düzelicek.firma daha çok yeni. ve müşterilerine sorunsuz aletler sağlama konusuzunda zaten geçmişten gelen bir ustalık söz konusudur..bende bunu dile getiricem yeri geldiği kadar.

sorunlarımızdan teker teker kurtulucaz..

• Arkadaşlar merhaba
    Benim de inşallah bugün y530-41 modeli geçecek elime
    forumda gördüğüm yedekleme cd si arayışına bi katkım olsun istiyorum Makina elime geçerse ilk iş olarak yedekleme cd si oluşturmayı düşünüyorum ama bu konuda yeterli bilgim yok(biraz teknoloji fakiriyim de)
    Eğer bilgisi olan arkadaşlar yedekleme ve bunu forumda paylaşma konusunda nasıl yapacağımı söyleyerek
    yardım ederlerse seve seve back-up cd lerini burada paylaşırım
    Yardımlarınızı bekliyorum...
  • arkadaşlar pazartesi aksami bu recover dvdler konusunda sizleri bilgilendiricem ve bu konuda son noktayı koyucaz inanıyorum buna... olumlu yada olumsuz ne gelirse bana sizi bilgilendiricem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: d4Wgs5h4s

Hayırlı geceler...

saol sanada
  • Tüm konuları okuma fırsatım olmadı arkadaşlar ama lenova y530 da kısayol tuşunu nasıl ayarlıyoruz o tuşa basıyorum bilmediği alakasız bir sayfa çıkıyor çok kurcaladım ama bulamadım yardım ederseniz sevinirim
    Bilgisayarı alalı bir hafta olmadı ama ilk izlenimlerim iyi, güzel bir dizüstü bilgisayar. beklentilerimin üzerinde şimdilik. sorun çıkan yanı olmadı
  • Arkadaşlar bende bir lenovo y530 4051 aldım fakat vista derecelendirmesinde grafiklere 3.5 vermiş toplam derecelendirme puanıda 3.5 sizce böyle bir bilgisayar için düşük bir puan deyilmi bir arkadaşım lg e 200'üne ekran kartının modeli daha düşük olmasına rağmen 4.3 vermiş acaba benim bilgisayarda donanımsal bir hata olabilirmi ? aydınlatırsanız sevinirim. Simdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre_streamline

Arkadaşlar bende bir lenovo y530 4051 aldım fakat vista derecelendirmesinde grafiklere 3.5 vermiş toplam derecelendirme puanıda 3.5 sizce böyle bir bilgisayar için düşük bir puan deyilmi bir arkadaşım lg e 200'üne ekran kartının modeli daha düşük olmasına rağmen 4.3 vermiş acaba benim bilgisayarda donanımsal bir hata olabilirmi ? aydınlatırsanız sevinirim. Simdiden teşekkürler.

dostum onu vermesının sebebi senın kullandıgın makınanın işletim sistemi vista basic. basiclerde tema gibi aura gibi pencere atlama gibi özellıkler yoktur. bundan dolayı 3.5 vermiş. can sıkıcak bişey değil emin ol. ayrıca 541 nolu makına gercekten super bır makına.. kullandıkca anlıcaksın en az3 4 sene sora yeni bir notebook alırken görüşürsün satıcı ile:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sailorsaturn -- 13 Şubat 2009; 23:26:51 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.