Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y530 Kullanıcıları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
9
Favori
191.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar acaba y530 498 ile race driver grid ve nfs undercover gibi oyunlar oynanıyor mu eğer oynanıyorsa hangi ayarda oynanıyor aklımda dell 1530 Q3 vardı ama bu model beni çelişkide bıraktı yardım ederseniz sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: artsa

Arkadaşlar selam.
    Hem babama (T5800) hemde k.pederime(T3200) ideapad Y530 aldım. Her iki makina da kasa olarak aynı. Forumları okuyunca benzer sorunlarım var.

1 ) wireless restart dan sonra manuel oluyor otomatik ayarlasam da düzelmiyor. intel sürücüleri güncel. yayın yapmıyorsa da bağlan ve otm bağlan da işaretli) (wpa, Airties RT205, MAC, ssid yayın yok)
    2 ) one key recovery tuşuna basınca bende fabrika ayarlarına gön diye birşey çıkmıyor 2 makina da da. ben de kendim yedek aldım d ye. Oradan recovery DVD leri oluşturdum. Office i kurarken problem oldu kaldırmak çözmedi. Bende DVD lerden recovery yapayım dedim ama backup.09 dosyasını okuyamıyorum diyor. geri dönemediğim için de vista başlamıyor şimdi. Sizlerin yada kullanıcı klavuzunda bahsedilen windows üzerinden çalışan OKR de benim cihazlarımda geri yükleme opsiyonu yok. ne yapmalıyım.
    3 ) recovery DVD lerim var hazırlamıştım. Ama hata veriyor. 160 GB diskli olan makina yapıyor bunu. 250 gb lık diski olan makinadan alınan dvd ler ile 160 lık ı geri çevirebilir miyim?

yardımlarınız ltf.

Okuma Hatası veren DVD yi kopyaladım. kopyaladığım yeni dvd ile geri dönebildim. PC aldığım backup a döndü. Ancak windows üzerinden OKR programımda geri dönüş seçeneği yok. One key Recovery programı var bende. Kullanım klavuzunda One key rescue diye bir programdan bahsediliyor. Bu program farklı mı?

wireless hala sorun. Restart da bağlanmıyor. Sanırım web şifrelemeye geçeceğim.

• y 530 kullanıorum. kamerayı bir türlü çalıştıramadım. yazılımları da yüklüyorum ama bi türlü olmadı. böyle bir sorunla karşılaşan arkadalar varsa yardımı olur musunuz? kamera mı bozuk acaba? aygıt yöneticisinde bile görünmüyor. donanım ekleye geliyorum eksikiğini bile farketmiyo. şimdiden teşekkürler...

• Farkında olmadan kamerayı kapatmış olabilirsin. Kamerayı açıp-kapatan klavye kısayolu : Fn + Esc

NOT : Umarım geri-bildirimde bulunma inceliğini gösterirsin...
  • Öğrenmek istediğim birkaç konu var.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

- İlk açılışta yani windows öncesinde ekrana yazı gelirken birde açılış melodisi çalıyor.Bunu nasıl kapatabiliriz.
    - İlk kurulumda olsa Türkçe windows şartmı İngilizce seçme durumu olabiliyor mu?Ya da İngilize patch filan varmıdır.

Sevgi ve Saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: slash1

Öğrenmek istediğim birkaç konu var.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

- İlk açılışta yani windows öncesinde ekrana yazı gelirken birde açılış melodisi çalıyor.Bunu nasıl kapatabiliriz.
    - İlk kurulumda olsa Türkçe windows şartmı İngilizce seçme durumu olabiliyor mu?Ya da İngilize patch filan varmıdır.

Sevgi ve Saygılarımla.

Lenovo logosu ekrana geldiğinde işittiğimiz açılış melodisini iptal etmek için ;
    Bilgisayar açılırken F2 tuşuna basarak BIOS'a gir. "Advanced" sekmesine geç. "Play POST Sound" seçeneğini "No" haline getir. F4 ve ardından "Enter" tuşuna basarak, yaptığın değişikliği kaydedip çık.

Hörmet bizden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d4Wgs5h4s -- 30 Ocak 2009; 14:11:16 >
  • bu ekran kartı 1509 gözüküyor ya ram'den 1 gb yiyor. Bunu halledemedim bir türlü bi cs oynuyorum ondan zaten 64mb ekran kartı bile babalar gibi yetiyo 3 gb ram i nasıl kullanıcaz asıl sorum bios klitli onu nasıl açıcaz kilitli olmasa değiştirice ayarları (vatan bilgisyardan aldım)
  • arkadaşlar ben lenovo y730 modelini kulaniyorum format attikdan sonra readcom yazilimi vardi böle bişedi hani wrilles ile int bağlanmamizi kolaylaşdiran bir yazilim onu kaybettim.. bulamiyorum.. yardimci olursaniz sevinirim..? driver larin hepsiin kurdum böle bi yazilim yok kafayi yiyeceğim wirillles ile int bağlanmamizi kolaylaşdiranm bi programdi ideapad serisinin hepsinde var .. pls:S
  • Orjinalden alıntı: RockEvi

arkadaşlar ben lenovo y730 modelini kulaniyorum format attikdan sonra readcom yazilimi vardi böle bişedi hani wrilles ile int bağlanmamizi kolaylaşdiran bir yazilim onu kaybettim.. bulamiyorum.. yardimci olursaniz sevinirim..? driver larin hepsiin kurdum böle bi yazilim yok kafayi yiyeceğim wirillles ile int bağlanmamizi kolaylaşdiranm bi programdi ideapad serisinin hepsinde var .. pls:S
    [/quot

http://consumersupport.lenovo.com/tr/DriversDownloads/drivers_show_932.html

Sanırım aradığınız yazılım bu olmalı kolay gelsin.

• dostum teşekürler dediğin gibiymiş hallettim saol. tekrar teşekkürler.
    quote:

Orjinalden alıntı: d4Wgs5h4s

Farkında olmadan kamerayı kapatmış olabilirsin. Kamerayı açıp-kapatan klavye kısayolu : Fn + Esc

NOT : Umarım geri-bildirimde bulunma inceliğini gösterirsin...

• Sorununu çözdüğüne sevindim. Geri-bildirimde bulunduğun için ben de sana teşekkür ederim. Hayırlı geceler...
  • alcenu dostum tşkler indiriyorum yazilimi deniyeceğim galiba bu saolasin
  • quote:

Orjinalden alıntı: RockEvi

alcenu dostum tşkler indiriyorum yazilimi deniyeceğim galiba bu saolasin

Sende saol aşağıdaki linkte diğer orjinal yazılımlarında mevcut
    http://consumersupport.lenovo.com/tr/DriversDownloads/drivers_list.aspx?CategoryID=18
  • d4Wgs5h4s üstad verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.
    Saygılar.
  • Umarım faydalı olabilmişimdir. İyi çalışmalar...
  • Arkadaslar benim büyük bir sorunum var.. one key recovery tuşu ile fabrika ayarlarına geri yukleme yapmaya karar verdim.ve yukleme esnasında ani bir kararla bir iki dosya kurtarmam lazımdı( çok önemli).bilgisayarı power tuşuna basılı tutup kapattım.ve bilgisayr c yi tamamen formatlamış.cd den vista kurdum... (önemli dosyalarım gitti)hardiskin recovery bölümü de görünür oldu e diye.. ve artık bilgisayr acılırken mavi ekran hatası 0x00000007b hatası veriyor. hardiski cıkardım baska bilgisayarda taman formatladım ama hata hala cözülmedi.ne yapabilirm.bios update ile durumu kurtara bilirmiyim.hardiks controller hatası sanırm.bu hata nasıl düzelir.... bnilen arakdaslar yardım ederse cok sevinirm..
  • Merhabalar ,
    Hdd tekrar başka bir bilgisayara bağlayıp tüm partitionu silip (format atmıyacaksınız) o şekilde tekrardan vista kurmayı deneyin sorununuz giderilebilir.Olmaz ise servise işletim sistemi kurulamıyor diye giderseniz size yardımcı olabilirler.
  • "slash1"in dikkatine,

"Dil Yaması" hakkındaki soruna verdiğim cevap yanlış olmuş ; düzeltmek isterim. Fakat, senin durumun biraz daha karışık ; onu yazımın sonunda anlatacağım.

"Windows Vista" işletim sistemi için Microsoft tarafından hazırlanmış "dil paketleri" mevcut. "Windows Vista"nın "Ultimate" sürümüne sahip olanlar halihazırda yüklü olan dilden başka bir dili kullanmak isterse, o dilin "dil paketi"ni Microsoft'un sitesinden indirip doğrudan kurabiliyorlarmış. Bazı kısıtlamalar var tabii !... "Windows Vista"nın "Ultimate" haricindeki herhangi bir sürümüne sahip olanların söz konusu dil paketlerini doğrudan yüklemeleri mümkün olmuyormuş.

"Windows Vista"nın "Ultimate" haricindeki herhangi bir sürümüne sahip olanların Microsoft tarafından üretilmiş dil paketlerini yükleyebilmesi için "Vistalizator" adında bir "yükleyici" program geliştirmiş birileri.

Senin durumuna gelince ; özünde zaten İngilizce olan ve "Türkçe Dil Paketi" ile entegre bir şekilde kurulmuş olan bir işletim sisteminin üzerine tekrardan "İngilizce Dil Paketi" kurmak pek sağlıklı bir yöntem gibi gelmedi bana. Çalışır mı ? Sistemi "kararsız" hale getirebilir mi ? Bilemem... Ayrıca, "Windows Vista"nın "Ultimate" haricindeki sürümlerinde Microsoft tarafından resmi olarak desteklenmemiş olan bir eylemin ne kadar sağlıklı olabileceğini de düşünmek lazım... Bu yazıyı yazmamdaki amaç, sadece yanlış bilgilendirmeyi düzeltmek idi ; TAVSİYE DEĞİL !

"Dil Paketi Yükleme" ve "Vistalizator" programı hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsin :

• arkadaşlar 59-016541 kodlu model (yani t5800 işlemcili olan y530) ile ilgili birkaç sorum olucaktı.

- max 8gb ram desteği var mı?

- bazı yorumlarda dendiği gibi ekran gerçekten rahatsız edecek düzeyde yansıtma yapıyor mu?

- çizim ve mühendislik programları ile bu modeli kullananlar olduysa bu açıdan performansı nasıl?

bütçem kısıtlı ve malum kriz var ama notebook iyice ihtiyaç oldu artık... peşin 1400tl civarı fiyatı ile fiyat/performans olarak en çok aklıma yatan notebook bu, ayrıca tasarımı da çok hoş bence ama her ne kadar yorumlar genelde iyiyse de insanın aklı dell, toshiba, acer gibi sektörde daha çok tercih edilen markalara kaymıyor değil. ayrıca alırken biraz geleceği de düşünmek lazım, beni 4-5 sene idare etsin istiyorum. sizce bu model doğru tercih mi bu açılardan bakınca yoksa başka model ve markalara mı yönelmeliyim bütçemi de artırarak?

• arkadaşlar benimde bi kaç sorum olacaktı. ben de 4 gündür y530 kullanıcısıyım ancak bilgisayarımı kapatıp 4 veya 5 saat sonra ilk açtığımda daha ilk başta lenova yazısı yazdığında donup kalıyo sonra power düğmesini basılı tutup kapatıyorum ve tekrar açtıımda hiç sorun oluşturmadan açılıyor. bunun nedeni nedir. bide ben mühendislik yazılımarı kullanmak zorundayım ve kullanacağım proğramlar xp uyumlu mecburen format atmak zorundayım. format attıktan sonra y530 ayit orjinal (yüz tanımlama gibi) proğramlar xp ile uyumluluk sağlar mı. driver olmadığı için belki sağlar diye düşünüm. bilisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. saygılarımla.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.