Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y530 Kullanıcıları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
9
Favori
191.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: king198487

arkadaşlar benimde bi kaç sorum olacaktı. ben de 4 gündür y530 kullanıcısıyım ancak bilgisayarımı kapatıp 4 veya 5 saat sonra ilk açtığımda daha ilk başta lenova yazısı yazdığında donup kalıyo sonra power düğmesini basılı tutup kapatıyorum ve tekrar açtıımda hiç sorun oluşturmadan açılıyor. bunun nedeni nedir. bide ben mühendislik yazılımarı kullanmak zorundayım ve kullanacağım proğramlar xp uyumlu mecburen format atmak zorundayım. format attıktan sonra y530 ayit orjinal (yüz tanımlama gibi) proğramlar xp ile uyumluluk sağlar mı. driver olmadığı için belki sağlar diye düşünüm. bilisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. saygılarımla.

Anlattığına benzer bir sorunu başka modellerde yaşayan kişilerin deneyimlerinden edindiğim bilgiye göre, sorun "BIOS" sürümüyle alakalı gibi görünüyor. "BIOS" sürümünü güncelleyerek ("BIOS Upgrade" veya "BIOS Downgrade") aşılabilecek bir sorun gibi görünüyor. ("BIOS" güncellemesi işe yaramaz ise, bu işin sonu anakart değişimine kadar gidebilir.)

ANCAK, "BIOS UPGRADE" VEYA "BIOS DOWNGRADE" YAPARKEN BİR SORUN ORTAYA ÇIKMASI DURUMUNDA, CİHAZIN ANAKARTI KULLANILMAZ HALE GELEBİLİR. BU DURUM, "KULLANICI HATASI" OLARAK DEĞERLENDİRİLECEĞİ İÇİN, GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA KALAN BİR DURUMDUR. CİHAZI YENİDEN KULLANILABİLİR HALE DÖNDÜREBİLMEK İÇİN YÜKLÜ BİR BEDEL ÖDEMEK DURUMUNDA KALABİLİRSİN.

Cihazı alalı 4 gün olduğuna göre, eğer imkan varsa, hiç bir riske girmeden, cihazı doğruca aldığın yere götürüp değişim talep etmeni öneririm. "TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN"u detaylı bilmiyorum, ama sorunlu bir malı kabul etmek zorunda olmadığını biliyorum. Eğer cihazı götürüp değişim talep etmeye karar verecek olursan, öncesinde cihazın seri numarası vs. bilgilerini bir yere not etmeni ve "TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN" metnini internetten bulup okumanı öneririm.

Lenovo'ya özel yazılımların XP altında çalışıp çalışmayacağı hakkındaki sorunun cevabı için "Lenovo IdeaPad Y530 Kullanıcıları" başlığının ilk sayfasındaki ilgili linki takip ederek "sürücü / program indirme" sayfasından durumu değerlendirmeni öneririm.

NOT : Umarım cihazın sorunu ile ilgili olarak yaşayacağın olumlu-olumsuz gelişmeleri bizimle de paylaşıp kolektif bilgi birikimine katkıda bulunma inceliğini gösterirsin. Hayırlı günler...

• quote:

arkadaşlar benimde bi kaç sorum olacaktı. ben de 4 gündür y530 kullanıcısıyım ancak bilgisayarımı kapatıp 4 veya 5 saat sonra ilk açtığımda daha ilk başta lenova yazısı yazdığında donup kalıyo sonra power düğmesini basılı tutup kapatıyorum ve tekrar açtıımda hiç sorun oluşturmadan açılıyor. bunun nedeni nedir. bide ben mühendislik yazılımarı kullanmak zorundayım ve kullanacağım proğramlar xp uyumlu mecburen format atmak zorundayım. format attıktan sonra y530 ayit orjinal (yüz tanımlama gibi) proğramlar xp ile uyumluluk sağlar mı. driver olmadığı için belki sağlar diye düşünüm. bilisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. saygılarımla.

Aynı sorunu yaşadım yapman gereken BIOS ayarlarında açılış seçeneklerinden LAN'a bağlanarak çalıştır seçeneğini kapatarak sorunu halledersin.bir daha takılma sorunu yaşamazsın.
    Ayrıca diğer sorun formatta atsan lenovo türkiye sitesinden tüm programların driverlerini indirebiliyorsun.xp ye uyumlu halleriyle..

• quote:

Orjinalden alıntı: kays73

arkadaşlar acil yardım lütfen.LENOVO Y530 bluettoth u görmüyo.bütün sürücüleri yükledim hepsini denedim.sistem XP .lenovonun kendi sitesindende indirdim aygıt bulunamadı diyo.Fn +F5 ile baglantı pencereside çıkmıyo bu fn tuşu yerine başka bi yerden ulaşamazmıyız bluetooth u açma kapatma bölümüne.benzer sorunu olan yada derdimi anlayan yardımcı olabilirmi acaba arkadaşlar çok teşekkür ediyorum.

1 . xp yüklemekle hata etmıssın.
    2 vistraya dön recover tusunu kullan bunu yapmak için... 15 dknı alır.
    3 sora wireless acıkken fn+f5 komutu ile bt yi acabılırsın bunları yaparsan calısmassa donanımda sorun vardır

birde tam olarak hangı magaza ve nereden aldıgını sölersen sevınırım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sailorsaturn

quote:

arkadaşlar acil yardım lütfen.LENOVO Y530 bluettoth u görmüyo.bütün sürücüleri yükledim hepsini denedim.sistem XP .lenovonun kendi sitesindende indirdim aygıt bulunamadı diyo.Fn +F5 ile baglantı pencereside çıkmıyo bu fn tuşu yerine başka bi yerden ulaşamazmıyız bluetooth u açma kapatma bölümüne.benzer sorunu olan yada derdimi anlayan yardımcı olabilirmi acaba arkadaşlar çok teşekkür ediyorum.

1 . xp yüklemekle hata etmıssın.
    2 vistraya dön recover tusunu kullan bunu yapmak için... 15 dknı alır.
    3 sora wireless acıkken fn+f5 komutu ile bt yi acabılırsın bunları yaparsan calısmassa donanımda sorun vardır

birde tam olarak hangı magaza ve nereden aldıgını sölersen sevınırım?

XP yüklemekle yapılan hata ne ?... Ben aldığım ilk gün XP Pro SP3 yükledim ve çok performanslı çalışıyor... Vista eziyetinden kurtulmanın yanlış olan tarafı ne, anlamadım... Recover tuşuna gelince bu işi çok güzel yapan mükemel software'ler (Ghost, paragon vs) var ve çok daha iyi ve istediğin ayarlarlal bir clone almak hiç zor değil...Yani o tuşa ihtyacınız yok aslında...

• kardeşim bende xp yüklemek zorundayım bluetooth tan başka problem çıkarıyormu makine. bide yüz tanımlama gibi vista ait proğramlar xp dede çalışyıyormu.
  • Sevgili d4Wgs5h4s,
    Öncelikle hem bana hemde Y530 kullanıcıları için vermiş olduğun bilgilere çok teşekkür ederim.
    Dil değişimini bende biraz inceledim.Bu Vistalizatör programı ile birlite microsoft un sitesinden dil paketleri indirildiği takdirde sistemin dilini değiştirmek mümkünmüş.Fakat şöyle genel bir sorunla karşılaştım.Değişim yapanların hepsinde windows update olayı iptal olmuş.Birkaç kişi ise bu olayı sistemi yeniden kurup üzerinde güncelleme yapmadan önce dil değişimine giderek çözdüklerini belirtmişler.Fakat bir kısım kullanıcıda bu sorunun yanısıra player çalışmaması vb.problemlerde başgöstermiş.
    Sözün özü çok sağlıklı bir değişim olmamakla birlikte sistem yedeğim ve yeterli vaktim var diyenler için denemekte fayda var.

Sevgi ve Saygılarımla.
  • Selamlar d4Wgs5h4s,
    Affına mağruren bir sorum daha olacak,
    Malum Lenovolar dvd siz bir şekilde veriliyor.O nedenle sistem bir şekilde giderse geri dönüş sanırım zor.Şu one key recovery olayını bir türlü beceremedim.Programı çalıştırdığımda iki seçenek veriyor.Ben Kurtarma diski oluştur kısmını seçiyorum ve benden backup.wsi dosyasını istiyor.Sonraki deyip geçtiğimde bu dosya ok diyor.Ne yapmam gerek.Aslında şu olayı baştan sona yazma nezaketinde bulunursan pekçok arkadaşta sana minnet duyacaktır.Yani ben diğer laptoplardakine benzer bir iso dosyası oluşturabilirsem sistem gitse bile basarım formatı dvd den ilk günkü veya ne zaman yedek almışsam o zamanki hali ile çalışmaya başlarım şeklinde düşünüyorum.Tabi kişisel dosyalar hariç olmak üzere.Yardımcı olursan sevinirim.

Sevgi ve Saygılarımla.
  • arkadaşlar lenovanın sitesinde bulunan yazılımlar programlar sadece vistaya mı uyumlu yoksa yüklendiğinde xp dede çalışıyormu bilen arkadaşların yarımını bekliyorum.
  • quote:

kardeşim bende xp yüklemek zorundayım bluetooth tan başka problem çıkarıyormu makine. bide yüz tanımlama gibi vista ait proğramlar xp dede çalışyıyormu.

Normalde XP yükleme tamamen sorunsuz ve makine uçuyor resmen... BT problemi diye bir şey yok; arkadaşın makinesine veya software konfigürsyonlarına özgü bir şey herhalde... aldığım günden beri XP Pro SP3 kulanıyorum... Yalnız SATA driverları nlite ile CD'ye gömülmeli; yoksa XP yükleyemezsiniz veya HDD performansınız düşük olur... Ama gömmek hiç zor değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: slash1

Selamlar d4Wgs5h4s,
    Affına mağruren bir sorum daha olacak,
    Malum Lenovolar dvd siz bir şekilde veriliyor.O nedenle sistem bir şekilde giderse geri dönüş sanırım zor.Şu one key recovery olayını bir türlü beceremedim.Programı çalıştırdığımda iki seçenek veriyor.Ben Kurtarma diski oluştur kısmını seçiyorum ve benden backup.wsi dosyasını istiyor.Sonraki deyip geçtiğimde bu dosya ok diyor.Ne yapmam gerek.Aslında şu olayı baştan sona yazma nezaketinde bulunursan pekçok arkadaşta sana minnet duyacaktır.Yani ben diğer laptoplardakine benzer bir iso dosyası oluşturabilirsem sistem gitse bile basarım formatı dvd den ilk günkü veya ne zaman yedek almışsam o zamanki hali ile çalışmaya başlarım şeklinde düşünüyorum.Tabi kişisel dosyalar hariç olmak üzere.Yardımcı olursan sevinirim.

Sevgi ve Saygılarımla.

Merhaba,

"Kurtarma Diski" oluşturmak için, öncelikle "sistem bölümü"nü (yani "C" sürücüsünü) yedeklemek gerekiyor. "backup.wsi" dosyası, sözünü ettiğim yedekleme işlemi sonrasında dünyaya geliyor.

Eğer sistemi şu anki "yazılımsal" durumunda yedeklemek istemiyorsan ;
    1) Öncelikle, kişisel dosyalarını / belgelerini yedekle, çünkü "C" sürücüsünde bulunan herşey buhar olacak.
    2) Pili "tam dolu" hale gelinceye kadar şarj et. Aşağıdaki işlemleri yaparken pil takılı ve cihaz elektrik şebekesine bağlı olsun. Bilgisayara bağlı durumda olan "harici disk" vs. çevre birimleri varsa, bunların bağlantısını sök.
    3) Sistemi "fabrika varsayılan ayarları"na geri döndür.
    4) Kaldırmak istediğin programları kaldır.
    5) Kurmak istediğin programları kur.
    6) "OneKey Recovery" programını çalıştır ve "sistem bölümü"nü yedekle.
    7) "Kurtarma Diski" oluştur.

Sistemi "fabrika varsayılan ayarları"na geri döndürmek için izlenecek yol :
    1) Öncelikle, kişisel dosyalarını / belgelerini yedekle, çünkü "C" sürücüsünde bulunan herşey buhar olacak.
    2) Pili "tam dolu" hale gelinceye kadar şarj et. Aşağıdaki işlemleri yaparken pil takılı ve cihaz elektrik şebekesine bağlı olsun. Bilgisayara bağlı durumda olan "harici disk" vs. çevre birimleri varsa, bunların bağlantısını sök.
    3) Bilgisayarı kapat.
    4) "Güç" düğmesinin üzerinde bulunan küçük düğmeye ("OneKey Rescue System" tuşu / "OKR" tuşu / "NOVO" tuşu) basarak bilgisayarı çalıştır.
    5) "OneKey Recovery"
    6) "Sistem Kurtarma"
    7) "Fabrika varsayılan ayarlarına geri yükle"
    8) "Sonraki"
    9) "Başlat"

NOT : "Kurtarma Diski Oluşturma" ve "Fabrika Varsayılan Ayarlarına Geri Döndürme" prosedürleri, resimli olarak, "OneKey Recovery" programının yardım dosyalarında anlatılmış. İyi çalışmalar...

• XP için olan BT driverları yükleyince Control Panel'de ve systray'de iki icon çıkıyor bu iconlar üzerinden disable ve enable yapabiliyorum ben...
  • Merhabalar,

Oyun oynayan arkadaşlar bilgisayarın performansından memnun mu?
    9600gt ( hp ) ve 9500gs ( lenovo ) arasında belirgin bir fark görünür mü?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cenkog

XP için olan BT driverları yükleyince Control Panel'de ve systray'de iki icon çıkıyor bu iconlar üzerinden disable ve enable yapabiliyorum ben...

sendeki BT xp sürücüsünü paylaşabilirmisin acaba.

http://consumersupport.lenovo.com/en/driversdownloads/drivers_show_639.html

• d4Wgs5h4s üstad,
    Verdiğiniz bilgiler için öncelikle çok teşekkür ederim.Dediğiniz üzere backup dosyası oluşturmak istediğimde ilk aldığımdan bugüne pekçok program kurduğum için 42 gb lık bir alan kaplar şeklinde mesaj çıkıyor.Yani bu dosyayı dvd ye yazdırsam yaklaşık 11 dvd gerekir.Üstüne geçen vakitte herhalde kahır azabı olur.Bende Y530 ıdeapad P8400 2.26 işlemci 250 gb hdd ve 512 mb ekran kartlı olan model var.Bunun için sizde mevcutsa dvd istesem mümkün olurmu.Yada herhangi bir forum yazarında bu dvd lerden varsa yollama şansı olurmu ? Burda bir soru daha devreye giriyor haliyle.Bu dvd leri bulsam bile kendi makinemden üretilmediği için sorun yaşarmıyım.
    Yada en babası dvd ye yazayım gitsinmi.

Sevgi ve Saygılarımla.
  • arkadaşlar ben yedekleme işlemini dvd ye yaptım ancak kurtarma diskini oluşturamadım ve xp yüklemek zorundayım kurtarma diskide bana lazım olacak. kurtarma diskinin nasıl yapıldığını bilen bi arkadaş bana yarım edebilirmi.
  • arkadaslar benım demek istedğiğim su . size performansı gelebilir... bu sölediğimi su an core2 duo işlemcı lı lenovo kullananlar alınsın... xpnın yazılım olarak gücü ortada p4 işlemcıler ve en fazla dual core işlemcılerde en verımlı noktasında çalışmaktadır...... geldik core 2 ye... sımdı makınada core 2 işlemcı var ama xp yazılım olarak core 2 destegı vegücü olmayan bır yazılım. sölemek istediğim bu xp yazılım olarakta güçlü bir yazılım xp kullanan arkadaslara tavsiym temayı klasik tema yapmaları ve vista kullanmaları... anlatmak istedıgım bu %30 luk bır kullanamama sorunu var xp kullanırsanız.... tabı bu söledıklerım 64 bit xp kullanlarda alınmasın(gercı 64 bit xp driveri varmı hala bılmıyorum)... olay bu yanı...

söleyen kımdır dersenız lenovodan bır dost:)
  • %30 luk kullanamama dan kastın nedir arkadaşım örnek verebilirmisin. bende xp yüklemek istiyorum ama...
  • öncelikle merhaba uzun bi aradan sonra yine geldim buraya enson ipaq aldım burdaki arakadaşlar sayesinde şimdi laptop alacağım sizer sayesinde ,,,
    konu muhtemel lenovo bende çok beğendim ve butun forumu okudum anlayamadıgım tek sey yazdıklarınız butun lenovolar için geçerli değil heralde ben benim alacağım modeli yollasam ki belki vardır yorumlar arasında ama dediğim gibi anlamadım**

model bu;

LENOVO IDEA PAD Y530 59-016541 NOTEBOOK
    işlemci : Intel® Core 2 Duo T5800
    İşlemci Hızı : 2,00 GHz, 2MB, 800MHz
    Bellek : 2 GB
    Sabit Disk : 250 GB

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030799&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR#

yardımcı olursanız çok mutlu olacağım yani bi kıyaslama bile yapamadım özellikleri artı dayanıklılığı çok iyi gibi,,,,
    fakat birde bu aklıma takıldı arasında çok fark mı ?

diğeri

LENOVO IDEA PAD Y530 59-016536 NOTEBOOK
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030800&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2010&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

kullanan arkadaşlarım yorum yazarsa sevinirim veya ustadlar

şimdiden teşekkur ederim arkadaşlara yazanlarlada ayrıyetten sorularım olacak,,,

bide fiyat olarak en uygun nerden alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero6666 -- 3 Şubat 2009; 3:05:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sailorsaturn

arkadaslar benım demek istedğiğim su . size performansı gelebilir... bu sölediğimi su an core2 duo işlemcı lı lenovo kullananlar alınsın... xpnın yazılım olarak gücü ortada p4 işlemcıler ve en fazla dual core işlemcılerde en verımlı noktasında çalışmaktadır...... geldik core 2 ye... sımdı makınada core 2 işlemcı var ama xp yazılım olarak core 2 destegı vegücü olmayan bır yazılım. sölemek istediğim bu xp yazılım olarakta güçlü bir yazılım xp kullanan arkadaslara tavsiym temayı klasik tema yapmaları ve vista kullanmaları... anlatmak istedıgım bu %30 luk bır kullanamama sorunu var xp kullanırsanız.... tabı bu söledıklerım 64 bit xp kullanlarda alınmasın(gercı 64 bit xp driveri varmı hala bılmıyorum)... olay bu yanı...

söleyen kımdır dersenız lenovodan bır dost:)

"sımdı makınada core 2 işlemcı var ama xp yazılım olarak core 2 destegı vegücü olmayan bır yazılım. sölemek istediğim bu xp yazılım olarakta güçlü bir yazılım xp kullanan arkadaslara tavsiym temayı klasik tema yapmaları ve vista kullanmaları... anlatmak istedıgım bu %30 luk bır kullanamama sorunu var xp kullanırsanız" demişsin. Neye dayanarak bunu iddia ediyorsun ?

Aşağıda "Windows XP-SP3" ile "Windows Vista-SP1" işletim sistemlerinin performanslarını karşılaştırmalı olarak değerlendiren testlerin sonuçları var. Test sistemlerindeki işlemci "Core 2 Duo".
    Bak bakalım % 30'luk bir fark görebilecek misin ?

"Windows Xp Sp3 beats Windows Vista Sp1 in benchmark tests" başlıklı incelemenin sonuçları :

Test sistemi : Dell XPS M1710 , 2 GHz "Core 2 Duo" işlemci , DDR-II 667MHz RAM

Lenovo IdeaPad Y530 Kullanıcıları

EXTREMETECH sitesinin "Gaming Performance: Windows Vista SP1 vs. XP SP3" başlıklı incelemesinin sonuçları :

Test Sistemi : "Core 2 Duo" işlemciye dikkat !

3DMark06 Testi :

PCMark05 (Seni en çok destekleyebilecek test idi, ama aradaki fark % 16.)

"Crysis" Performansı :

"World in Conflict" Performansı :

"Supreme Commander" Performansı :

BU FORUM "BİLGİ PAYLAŞIMI" YAPMAK İÇİNDİR , "BİLGİ KİRLİLİĞİ" OLUŞTURMAK İÇİN DEĞİL !!...

• @zero6666

ben de 59-016541 modelini almayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim...

benim bulabildiğim fiyat olarak en uygunu vatan bilgisayar şu anda. çanta ile birlikte 1429TL ye geliyor, peşin ve cardfinans 5taksitli fiyatı tabi...geçen haftasonu mavi bilgisayarda peşin fiyatı 1399TL idi. takip etmek lazım...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.