Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y530 Kullanıcıları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
9
Favori
191.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler sormak istediğim tek bir şey var acaba kullanıcılarda yazılımsal hariç ciddi sıkıntı yaratan donanımsal sorunlar var mı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: recebiy

beyler sormak istediğim tek bir şey var acaba kullanıcılarda yazılımsal hariç ciddi sıkıntı yaratan donanımsal sorunlar var mı...

Hiçbir yazılımsal ve donanımsal sorunum yok...
  • Bende 2 gün evvel vatandan aldım, herhangi bir problemi yok çok şükür. Hoperlörlerine bayıldım, çok iyi ses veriyor, kaliteli yani. Oyun yükleyip deneme fırsatım olmadı daha.

Benim sormak istediğim, buna xp 64bit versiyonu yüklesem nasıl olur, performans olarak yani?Bu vista home sarmadı pek.

Diyelimki Xp yi yükledim Onekey recovery için hdd de ayrı bir yere Xp nin core dosyalarını vs. atmam mı lazım veya sistemin ghost imajını fln mı atayım (eskiden nortonda vardı, Norton Ghost)?

Bunlar soruldumu bilmiyorum ama aklımı karıştırdı burda yazanlar. Alakalı bir konu başlığı varsa yönlendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GortholT

Bende 2 gün evvel vatandan aldım, herhangi bir problemi yok çok şükür. Hoperlörlerine bayıldım, çok iyi ses veriyor, kaliteli yani. Oyun yükleyip deneme fırsatım olmadı daha.

Benim sormak istediğim, buna xp 64bit versiyonu yüklesem nasıl olur, performans olarak yani?Bu vista home sarmadı pek.

Diyelimki Xp yi yükledim Onekey recovery için hdd de ayrı bir yere Xp nin core dosyalarını vs. atmam mı lazım veya sistemin ghost imajını fln mı atayım (eskiden nortonda vardı, Norton Ghost)?

Bunlar soruldumu bilmiyorum ama aklımı karıştırdı burda yazanlar. Alakalı bir konu başlığı varsa yönlendirirseniz sevinirim.

"XP 64 bit" yükleyip denemedim hiç. Bu konu hakkında bildiğim, okuduklarımdan ibaret. Microsoft'un "XP 64 bit" işletim sistemine "üvey evlat" muamelesi yaptığı, pek fazla destek vermediği gibi şeyler okudum. Ayrıca, "üçüncü parti" programlar ile olan uyumluluk sorunları sebebiyle, genel olarak pek tercih edilmiyor 64 bitlik işletim sistemi. Ama bu, senin kullanacağın programla da alakalı. Belki de temel olarak kullanmayı düşündüğün program, 64 bitlik işletim sisteminde daha iyi çalışıyor olabilir ; ben genel olarak edindiğim izlenimi aktardım.

Yine, denemediğim, fakat çokça okuduğum bir diğer konu ; XP yüklediğin zaman, "OneKey Recovery" işlemez hale gelecek ! (Recovery dosyalarının bulunduğu partisyona hiç dokunmamış olsan bile! ) Bunun geri dönüşü var, ama bu forumlarda bu konu ile ilgili olarak açtığım başlığa katılım = 0 . Onun için, Türkiye şartlarında bunu henüz denemiş değiliz ; 5 seneye kadar denemiş olacağımızı ümit ediyorum.

Sonuç : Eğer "OneKey Recovery" işlevini yitirmek istemiyorsan, bırak Vista yerinde kalsın. Gereksiz programları kaldırıp, gerekli programları kurup, "Norton Ghost" veya "Acronis True Image" veya makinada halihazırda yüklü olan Lenovo'nun yedekleme programı ile yedekler, sistemin verimi düştükçe geri-yükleme yaparsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: d4Wgs5h4s

quote:

Bende 2 gün evvel vatandan aldım, herhangi bir problemi yok çok şükür. Hoperlörlerine bayıldım, çok iyi ses veriyor, kaliteli yani. Oyun yükleyip deneme fırsatım olmadı daha.

"XP 64 bit" yükleyip denemedim hiç. Bu konu hakkında bildiğim, okuduklarımdan ibaret. Microsoft'un "XP 64 bit" işletim sistemine "üvey evlat" muamelesi yaptığı, pek fazla destek vermediği gibi şeyler okudum. Ayrıca, "üçüncü parti" programlar ile olan uyumluluk sorunları sebebiyle, genel olarak pek tercih edilmiyor 64 bitlik işletim sistemi. Ama bu, senin kullanacağın programla da alakalı. Belki de temel olarak kullanmayı düşündüğün program, 64 bitlik işletim sisteminde daha iyi çalışıyor olabilir ; ben genel olarak edindiğim izlenimi aktardım.

Yine, denemediğim, fakat çokça okuduğum bir diğer konu ; XP yüklediğin zaman, "OneKey Recovery" işlemez hale gelecek ! (Recovery dosyalarının bulunduğu partisyona hiç dokunmamış olsan bile! ) Bunun geri dönüşü var, ama bu forumlarda bu konu ile ilgili olarak açtığım başlığa katılım = 0 . Onun için, Türkiye şartlarında bunu henüz denemiş değiliz ; 5 seneye kadar denemiş olacağımızı ümit ediyorum.

Sonuç : Eğer "OneKey Recovery" işlevini yitirmek istemiyorsan, bırak Vista yerinde kalsın. Gereksiz programları kaldırıp, gerekli programları kurup, "Norton Ghost" veya "Acronis True Image" veya makinada halihazırda yüklü olan Lenovo'nun yedekleme programı ile yedekler, sistemin verimi düştükçe geri-yükleme yaparsın.

Teşekkürler cevap için. Onekey recovery önemli değil aslında kaç senedir bilmem kaç kere format attık bilgisayarlara, beni bozmaz işin uzaması. 64bit te özel bir ısrarım yoktu sadece daha güncel diye söyledim, standart xp işimi görür.

• arkadaşlar Y530 serisi recovery bende alamadım makine göctü şimdi öyle boş boş duruyor makineyi aldıgım yere götürdüm onlarda saolsun iyice işini bitrmişler...servise göndermeyi talep etttiler bende son care olarak xp kurmayı denedim ama onuda eskiden vista oldugundan dolayı kuramadım hata aldım.Bir çözüm yolu varsa paylasırsanız sevinirim.Bu arada servis recovery için 30$+kdv para alıyormus bakalım sonumuz ne olacak.Ürünün garantisi bozulmasın diye bir sey yapamadık ama bundansonra yeterkiçalışsın modundayım.Yazıklar olsun böyle bir firmaya yanında bir dvd veremeyecek kadar aciz durumdalar...Bu arada sağ ön hopaörlerde patladı patküt ses geliyor servis olayını stemiyorum cünkü 30 iş günü diyorlar ve saolasunlarki sonuna kadar kullanmayı tercih ederler..Durumumuz bu bakalım ..Ayrıca sitenin server ı cok yavaş inanılmaz agır iniyor driverlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulflymax -- 3 Ocak 2009; 20:21:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: soulflymax

arkadaşlar Y530 serisi recovery bende alamadım makine göctü şimdi öyle boş boş duruyor makineyi aldıgım yere götürdüm onlarda saolsun iyice işini bitrmişler...servise göndermeyi talep etttiler bende son care olarak xp kurmayı denedim ama onuda eskiden vista oldugundan dolayı kuramadım hata aldım.Bir çözüm yolu varsa paylasırsanız sevinirim.Bu arada servis recovery için 30$+kdv para alıyormus bakalım sonumuz ne olacak.Ürünün garantisi bozulmasın diye bir sey yapamadık ama bundansonra yeterkiçalışsın modundayım.Yazıklar olsun böyle bir firmaya yanında bir dvd veremeyecek kadar aciz durumdalar...Bu arada sağ ön hopaörlerde patladı patküt ses geliyor servis olayını stemiyorum cünkü 30 iş günü diyorlar ve saolasunlarki sonuna kadar kullanmayı tercih ederler..Durumumuz bu bakalım ..Ayrıca sitenin server ı cok yavaş inanılmaz agır iniyor driverlar.

Xp yi kuramama bildiğim vista dan değilde, xp nin laptop un hdd leri görmüyor olmasından (mavi ekran olayı). Bunu çözmek için xp cd sinin içine sata driver larını entegre etmek lazım diye düşünüyorum. Bende daha denemedim, haber veririm olunca. Konuyu iyice bilen bir arkadaş anlatırsa iyi olur. Netten bir takım yazılar okudumda biraz uzun o işi yapmak, nlite fln kullanıyorlar.

• Yanında recovery CD'lerini vermeyen hiçbir firmanın malını almayalım, aldırmayalım... Bu resmen tüketiciyi kazıklamak olayı... Bir de 3 kuruşluk CD için her seferinde 30 $ almaları eksikti... Aleti götürmek için harcadığımız zaman ve yol parası, aletin servislerde yıpranması yetmiyormuş gibi bir de 30 $ talep etmeye başladılarsa hemen yanında CD veren başka markaya atlayın derim... Biz o işletim sisteminin parasını verdik ama CD'sini alamıyoruz, olur mu böyle şey ya?... Üstelik Vista numaralarını başka vista yükleyince de kabul etmiyor, böyle iş mi olur ya?...
  • quote:

Orjinalden alıntı: soulflymax

arkadaşlar Y530 serisi recovery bende alamadım makine göctü şimdi öyle boş boş duruyor makineyi aldıgım yere götürdüm onlarda saolsun iyice işini bitrmişler...servise göndermeyi talep etttiler bende son care olarak xp kurmayı denedim ama onuda eskiden vista oldugundan dolayı kuramadım hata aldım.Bir çözüm yolu varsa paylasırsanız sevinirim.Bu arada servis recovery için 30$+kdv para alıyormus bakalım sonumuz ne olacak.Ürünün garantisi bozulmasın diye bir sey yapamadık ama bundansonra yeterkiçalışsın modundayım.Yazıklar olsun böyle bir firmaya yanında bir dvd veremeyecek kadar aciz durumdalar...Bu arada sağ ön hopaörlerde patladı patküt ses geliyor servis olayını stemiyorum cünkü 30 iş günü diyorlar ve saolasunlarki sonuna kadar kullanmayı tercih ederler..Durumumuz bu bakalım ..Ayrıca sitenin server ı cok yavaş inanılmaz agır iniyor driverlar.

dostum bende recovery almama ragmen sorunla karşılaştım ve recovery yapamadım aldıgım yere goturdum onlarda servise yolladılar bugun aradıgımda bilgisayarın hazır oldugunu söylediler bakalım ne yapmışlar bana vistayı yükleyeceklerini söylemişlerdi ve recovery cdleri ideapad serileri hariç diğer lenovolar için forumda kargo ücreti dahil hiç bir ücret istemeden dağıtıyorlar ideapad içi ise bu numarayı veriyorlar
    08002110019ideapad destek hattı
    cep telefonumdan aradıgımda yanlış numara diyor sabit telefon olmadıgından deneyemiyorum,
    sağ hopaörlerden bendede '' cızırtı ''geliyordu ama ekolayzer ayarlarını realtekten sıfırladıgımda düzeliyordu senin problemini bilmiyorum ama dene istersen

• quote:

Xp yi kuramama bildiğim vista dan değilde, xp nin laptop un hdd leri görmüyor olmasından (mavi ekran olayı). Bunu çözmek için xp cd sinin içine sata driver larını entegre etmek lazım diye düşünüyorum. Bende daha denemedim, haber veririm olunca. Konuyu iyice bilen bir arkadaş anlatırsa iyi olur. Netten bir takım yazılar okudumda biraz uzun o işi yapmak, nlite fln kullanıyorlar.

valla bende vistayı kuramıyınca biraz araştırmıştım dediğin gibi xp cd sine sata driverlarını atmak gerekiyormuş veya sp2 li xp cd varsa direk yükleyebiliyormuşsun ama ben yapacak birşeyim kalmadıgından biostan sataconf. den 'ahci' yi 'ide' yapıp xpyi kurdum
    (ahci olarak kullanmak harddiskin ömrünü uzatıyormuş)ama bu seferde driverları tanıtamadım,en iyisi vista kullanıp acronis gibi bir programla sistemi yedeklemek ve problem oldugunda geri dönmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kavkaz -- 5 Ocak 2009; 14:56:57 >

• En iyisi SATA yüklü bir XP SP3 yapıp veya bulup yüklemek... Bu iş çok kolay bir iş, hiç zor değil... Ve notebook o kadar güçlü ki 10-15 saniyede XP açılıyor ve oyunlar çok performanslı çalışıyor... Bu konuda bir başlığım var benim:

http://forum.donanimhaber.com/m_28212016/tm.htm

Lenovo oyun bilgisayarına XP yükleme deneyimlerim başlığı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kavkaz

quote:

valla bende vistayı kuramıyınca biraz araştırmıştım dediğin gibi xp cd sine sata driverlarını atmak gerekiyormuş veya sp2 li xp cd varsa direk yükleyebiliyormuşsun ama ben yapacak birşeyim kalmadıgından biostan sataconf. den 'ahci' yi 'ide' yapıp xpyi kurdum
    (ahci olarak kullanmak harddiskin ömrünü uzatıyormuş)ama bu seferde driverları tanıtamadım,en iyisi vista kullanıp acronis gibi bir programla sistemi yedeklemek ve problem oldugunda geri dönmek

Sp3 e sata driver ları gömdüm nlite ile (kullanması çok kolay tutorial lar var nette), güzelce kurdum xp yi ahcı lı modda. Driver vs. herşeyi var kurdum bir problem yok bende.
    Onekey recovery, home vista bence gereksiz şeyler. Eski metodla yola devam.

Sata diskli notebooklara windows xp kurulumu ve sata drivers

IdeaPad Y530 driverları

Lenovo IDEAPAD Y530 notebooklara windows xp kurulumu ve xp drivers

• Benim aldığım firmanın teknik servisi parayı talep ettiklerini söyledi.Xp yolu gözüktü yaklaşık 1 haftadır makine yatıyor.Xp driverlarını indirmekte bir işkence eger elinde olan varsa arkadaslar Bir paylaşıma atıp buradan linki paylasırsa sevinirim.Herkese kolay gelsin:cızırtı sesi bendede ses ayarlarını düzenleyince geçiyor ama o zamanda ses seviyesi aşırı derecede düşüyor Bass ve Mid sesler alınmıyor sadece tiz sesler geliyor.Gerçekten Üründen memnundum kasa kalitesi dizaynı kalitesine diyecek lafım yok ama bu teknik servis yok bilmem ne olayları beni iyice kastı.Şimdi yolla 1 ay sonra al parasıda önemli değil diyorum artık yne vista rezilliği yine...
  • Intel firması "Intel WiFi Link 5100" cihazı için 5-Ocak-2009 tarihinde yeni bir sürücü çıkartmış. Kablosuz bağlantıda sorun yaşayanlara duyurulur. Sürücünün linki ilk sayfada mevcut. Söz konusu sürücü hakkında yorum okumak isteyenler için link :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d4Wgs5h4s -- 8 Ocak 2009; 23:21:29 >
  • Arkadaşlar bende bu notebooğu almayı düşünüyorum. Sizce bu modeli nasıl? Fiyat olarak 1650ye buldum.( Birinden elden alacağım)

http://www.hepsiburada.com/lenovo-ibm-ideapad-y530-core-2-duo-p8600-2.4ghz-3072mb-320gb-tasinabilir-bilgisayar-59-015499-/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72953
  • Arkadaşlar hdd hakkında birşey sorucam benim hdd 320gb ama 190 a 30 bölünmüş 100gb lık bir alan gözükmüyor.normalmidir sizde nasıl?
  • quote:

Orjinalden alıntı: RapStarX

Arkadaşlar bende bu notebooğu almayı düşünüyorum. Sizce bu modeli nasıl? Fiyat olarak 1650ye buldum.( Birinden elden alacağım)

http://www.hepsiburada.com/lenovo-ibm-ideapad-y530-core-2-duo-p8600-2.4ghz-3072mb-320gb-tasinabilir-bilgisayar-59-015499-/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72953

Bir zamanlar vatandaki kampanyayla o fiyata satılmıştı.Şu anda o fiyata bulmak gerçekten zor.15501 kullanıcı olarak gerçekten çok memnunum kasa kalitesi ses olarak ısınma olarak gercekten güzel bir ürün.Sağ hoparlörümden bir zamanlar cızırtı geliyordu patladığını düşünmüştüm ama ses ayarlarıyla ilgili bir problem olduğunu anladım ve düzelttim.Ürünün tek sorunu bence yanında hiç bir cd nin gelmemesi beni bir süre bundan dolayı uğraştırdı.Bana göre tasarım kalite olarak bir çok markadan üstün bir laptop.

• Merhaba babam bilgisayari aldigi sırada xp kurdurtmus makinaya ben format atmak istiyorum. Suan XP de yazılım sahteciligi kurbani olabilirsiniz cıkıyor iki de bir tekrar format atip daha stabil bir xp kurmak istiyorum ne gibi sorunlarla karsilasabilirim ayrica daha önce hic dizüstünde format atmadim :S recovery cdsi fln da yok nasil yapablirz ?
  • Arkadaşlar maviden 18 takside toplam 1270 liraya Lenovo Idea Pad Y530 Intel Pentium Dual Core Mobile 2.0GHz 2GB 160GB DVD+-RW (Kameralı) versiyonu cuma günü satınaldım. Makine oldukça kaliteli malzemeden yapılmış, 160GB lık HDD bozmadan çıkarıp yerine elimdeki 250 GB HDD takıp windows 7 kurdum fakat sitesindeki webcam driverini kurdum fakat çalışmıyor.

Teknik özellikleri aşağıdaki gibidir.

İşlemci Intel Pentium Dual Core 2.0
    Bellek 2048 MB
    Bellek Türü DDR3
    Harddisk 160 GB
    Optik Sürücü DVD+-RW
    Ekran Boyutu 15.4 inç
    Ekran Kartı 256MB nVidia GeForce 9300GS
    Modem 56K
    Ethernet Kartı 10/100/1000 Mbps
    Ağırlık 2.96 kg
    Garanti Süresi 24 Ay

İşlemci, Chipset ve Bellek:
    Intel Pentium Dual Core T3200 2.0GHz İşlemci, 800MHz FSB, 2MB Ön bellek
    2GB DDR3 Bellek

Görüntü ve Ses:
    15.4" WXGA TFT VibrantView (1280 x 800) Çerçevesiz dizayn Ekran
    1022MB (256MB dahili) Nvidia® GeForce 9300GS Ekran kartı
    Ses Sistemi High Definition Audio
    Dahili Kamera

Depolama:
    160GB SATA Sabit Disk
    DVD+-RW Dual Layer Optik Sürücü

İletişim:
    56K Modem
    10/100/1000 Ethernet
    Wi-Fi Kablosuz iletişim
    Bluetooth

İşletim Sistemi:
    Windows Vista Home Basic

Batarya:
    Li-Ion 6 hücreli

Fiziksel Özellikler:
    Ağırlık 2.96Kg

Bu makine RAM olarak maksimum kaç MB kadar destekler. Ankarada nerede bulabilirim.

• Arkadaşlar selam.
    Hem babama (T5800) hemde k.pederime(T3200) ideapad Y530 aldım. Her iki makina da kasa olarak aynı. Forumları okuyunca benzer sorunlarım var.

1 ) wireless restart dan sonra manuel oluyor otomatik ayarlasam da düzelmiyor. intel sürücüleri güncel. yayın yapmıyorsa da bağlan ve otm bağlan da işaretli) (wpa, Airties RT205, MAC, ssid yayın yok)
    2 ) one key recovery tuşuna basınca bende fabrika ayarlarına gön diye birşey çıkmıyor 2 makina da da. ben de kendim yedek aldım d ye. Oradan recovery DVD leri oluşturdum. Office i kurarken problem oldu kaldırmak çözmedi. Bende DVD lerden recovery yapayım dedim ama backup.09 dosyasını okuyamıyorum diyor. geri dönemediğim için de vista başlamıyor şimdi. Sizlerin yada kullanıcı klavuzunda bahsedilen windows üzerinden çalışan OKR de benim cihazlarımda geri yükleme opsiyonu yok. ne yapmalıyım.
    3 ) recovery DVD lerim var hazırlamıştım. Ama hata veriyor. 160 GB diskli olan makina yapıyor bunu. 250 gb lık diski olan makinadan alınan dvd ler ile 160 lık ı geri çevirebilir miyim?

yardımlarınız ltf.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.