Bilgisayar açılırken Lenovo Readycomm hata veriyor çalışmayı durdurdu diyor..Acaba onunla mı ilgili olabilir?
Yok valla ben cihazdan gayet memnundum(vista hariç) kendi kendine reset falan olayı olmadı..Zaten alalı 2 ay oldu..
quote:
Orjinalden alıntı: code33k
Bilgisayar açılırken Lenovo Readycomm hata veriyor çalışmayı durdurdu diyor..Acaba onunla mı ilgili olabilir?
"Lenovo ReadyComm" uygulaması sorun çıkartmaktan sabıkalı bir uygulama ; özellikle "kablosuz bağlantı" sorunları üretmekle meşhur. Senin de ifade ettiğin gibi, sorunun kaynağı "Lenovo ReadyComm" gibi görünüyor. Onu kaldırıp, durumu değerlendirmek şu an için ilk yapılması gereken iş gibi görünüyor. Fakat, bir program sorun çıkarttığında onu kaldırmak her zaman işe yaramayabilir. Sonuçta iş yine "OneKey Recovery" yapmaya varabilir.
OneKey recovery yi kullansam mı?size dvd falan verdiler mi laptopla birlikte?bana vermediler..Kullanacaksam nasıl kullanacam OneKey Recovery yi?Ya da yarın bidaha mı gitsem servise?
Öyle valla programı kaldırınca sorun çözülmüyor ama denesem bir sorun olmaz heralde..Bu program kabloluda da problem çıkarıyormu peki?OneKey Recovery yi dvd ye falan çekmedim ben ama masaüstünde duruyor öyle.bu şekilde kullansam bir sorun olur mu?Ya da dediğim gibi servise bikez daha gidip sorsam mı?
Yukarıdaki satırlarda da ifade ettiğim gibi, ilk olarak "Lenovo ReadyComm" uygulamasını kaldırıp bir dene. Olmaz ise, "OneKey Recovery" yap. "Lenovo" firması bizim cihazların yanında recovery DVD'si vermiyor. Onu elde edebilmek için özel çaba sarfetmek gerekiyor. "OneKey Recovery" korkulacak bir uygulama değil ; tam tersine, gayet anlaşılır bir Türkçe ile kullanıcıyı yönlendiriyor. "Fabrika Ayarlarına Geri Döndür" temalı yolu izleyeceksin. "OneKey Recovery" yapmak için, öncelikle cihazı kapatman ve sonra da "güç" düğmesinin üzerindeki küçük düğmeye basarak cihazı başlatman gerekiyor. "OneKey Recovery" yapacak olursan, öncesinde dosyalarını yedekle, zira hepsi buhar olacak. Cihazı satın aldığın yerdeki eleman, muhtemelen, senden benden daha bilgili bir eleman değil, onu da ifade etmek isterim...
Aynen öyle abi elemenlar bişi bilmiyor ben bile daha fazla şey biliyorum. Ben sen cevap vermeden bi baktım OneKey Recovery ye açtığımda kurtarma diski oluştur ve yedekle diyor senin dediğin yedekleme o mu?yoksa xp deki gibi dosyaları D ye mi kopyalayayım..Çünkü C ye format atıyorduk ya orda..Sonuçta bu programda format değilmi?Ayrıca "Lenovo Ready Comm"u kaldırdım ama bişi değişmedi..format atayım artık demi?
quote:
Aynen öyle abi elemenlar bişi bilmiyor ben bile daha fazla şey biliyorum. Ben sen cevap vermeden bi baktım OneKey Recovery ye açtığımda kurtarma diski oluştur ve yedekle diyor senin dediğin yedekleme o mu?yoksa xp deki gibi dosyaları D ye mi kopyalayayım..Çünkü C ye format atıyorduk ya orda..Sonuçta bu programda format değilmi?Ayrıca "Lenovo Ready Comm"u kaldırdım ama bişi değişmedi..format atayım artık demi?
Dosyaları D'ye kopyalamanı kastettim. Eğer programı kullanarak yedekleme yaparsan, C'yi olduğu gibi yedekler, bu bozuk haliyle... Senin de ifade ettiğin gibi, "OneKey Recovery" programı, öncesinde format işlemi yapıyor (muhtemelen "Hızlı Format"). Sonuçta dosyaların silinecek. Artık "recovery" yapsan iyi olur diyorum. Sonucu buraya yazarsan sevinirim.
Eyvallah Teğmen kopyalıyorum şuanda dosyaları,sonucu yazarım ben..Yardımların için çok saol..
Sen de sağol. Umarım sorunun çözülür...
Teğmen sorunu hallettim..Önyükleme falan yaptım,cevabı benim laptopdan vereyim diye bekledim..Net yavaş ama o zaten arada olan şey..Biz böyle hr sorunda OneKeyi mi kullancaz yaw?yoksa benimki biraz daha ciddi bir problemmiydi? Yardımların için saol..
quote:
Teğmen sorunu hallettim..Önyükleme falan yaptım,cevabı benim laptopdan vereyim diye bekledim..Net yavaş ama o zaten arada olan şey..Biz böyle hr sorunda OneKeyi mi kullancaz yaw?yoksa benimki biraz daha ciddi bir problemmiydi? Yardımların için saol..
Sen de sağol. Sorununu çözdüğüne sevindim. Senin karşılaştığın bu sorun, basit bir sorun değildi bence. Her sorunda "OneKey Recovery" yapmak "gâvur eziyeti" olur. "Acronis True Image" programını kullanarak sistem yedeğini almanı öneririm ; böylece, her defasında yeniden kurulum yapmak zorunda kalmazsın. En fazla 10 - 15 dakikada "sistem geri-yükleme" yapar ; Windows'un yedekleme/geri-yükleme uygulamasından daha iyidir. Ayrıca, bu programın, kurulum gerektirmeyen, CD'den çalışan sürümü de mevcut.
Öyle abi ben Windowstan geri yükleme yapmayı denemiştim ama hata veriyordu en son çare bunu yaptık artık..Acronisi indircemde net çok yavaş sonra indircem artık..Bi de bu "OneKey Recovery" dvd leri gönderme olayı ne derece doğru?forumda başka bi başlıkta gerçi o ama..
özellikle gece ya da sessiz ortamda lenovo laptop larıyla çalışanlar sinir bozucu harddisk sesi ve biteviye çalışmasından sıkıntı yaşadıklarına eminim. onca satıcı ve servis şikayetlerime rağmen beni bunun normal olduğuna inandırmaya çalışmaktan başka bir yardımları olmadı. ancak sonunda sorunun lenovo nun şirket grubuna ait olan hitachi marka harrddisk ten kaynaklı olduğunu keşfettim. bu hard disklerin gürültülü çalışma ve kötü erişim seviyesi bilindik özellikleriymiş. western digital in 7200 rpm lik scorpion harddiski ile mevcutu değiştirdim, en azından artık harddisk şikayetim kalmadı. darısı ricoh un berbat optik sürücüsü ile birde yüz tanıma gibi bir görevin üstesinden gelmesi beklenilen 1.3 mp lik kalitesiz vga kamerasının başına.
quote:
Öyle abi ben Windowstan geri yükleme yapmayı denemiştim ama hata veriyordu en son çare bunu yaptık artık..Acronisi indircemde net çok yavaş sonra indircem artık..Bi de bu "OneKey Recovery" dvd leri gönderme olayı ne derece doğru?forumda başka bi başlıkta gerçi o ama..
Bildiğim kadarıyla, şu an için, "IdeaPad" serisinin recovery DVD'lerini göndermiyorlar. Ve, bildiğim kadarıyla, "IdeaPad" serisine, şu an için, sadece İstanbul'daki "Probil" firması servis hizmeti veriyor. Bu konuda onlarla iletişime geçmek gerekir.
Hadi ya..Ben Eskişehirdeyim,laptobuda burdan aldım.Alırken öyle sölememişlerdi..Daha doğrusu biz göndeririz demişti Bimeks ama bugün sallamadılar bile..İyide senin laptopda "Ideapad" serisinden değilmi?
Bu konu başlığını açan kişi ben olduğuma göre muhtemelen öyle. Niye sordun ?
Bende ondan sordum işte..Bi mail adresine laptobun özelliklerini yazarsan adrese falan geliyormuş ya dvd.ücretsiz onu sormuştum ben sana doğrumu diye..mail adresini de vermiş hatta orda..
"gokhanster" namındaki site sakini, ki kendisi IBM/Lenovo servisinde çalışıyormuş, şu an için "IdeaPad" serisinin recovery DVD'lerinin verilmediğini yazmıştı. Okumak istersen linki BURADA.
Saol üstad..inş."Ideapad" serisinin dvd'lerini de verirler ileride..