Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y530 Kullanıcıları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
9
Favori
191.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ec1000

arkadaşlar makine çok güzel ama internet bağlantım çok kopuyor(wireless)..bu sorunu bir türlü çözemedim..en sonunda xp yklücem o olucak..birde internet bağlantısı başlangıçta otomatik bağlanmıyor.vistanın ağ menüsünden kablosuz ağları yönet diyorum,bağlantıma tıklıyorum bu ağ kapsama alanına girdiğinde otomatik bağlan diyorum o zaman otomatik bağlanıyor hemen tamam deyip çıkıyorum ama makineyi kapayıp açtığımda tekrar el ile bağlana a dönmüş oluyor.sinir oluyorum arkdaşlar..

"Kablosuz Ağ" sorunu ile ilgili olarak bir önceki sayfada bir arkadaşımızın daha bir şikayeti ve ona benim bir cevabım olmuştu. Tekrar yazayım. Benim yaptığım araştırma sonucunda bu soruna Lenovo'nun bu makinalara yüklediği kendi ağ yazılımının sebep olduğu yönünde bir bilgiye ulaştım. Konuyla ilgili linkler aşağıda. Ayrıca, "ASUS M51Va <PAYLAŞIM NOKTASI>" başlığında da aynı sorundan bahseden bir yazıya rastladım. O cihazda da kablosuz bağlantıyı "Intel Wireless Wifi Link 5100" denen alet sağlıyormuş. Sonuç olarak diyeceğim şudur ; öncelikle "Lenovo ReadyComm 4.0" yazılımını kaldırıp dene. İşe yaramazsa, makinaya format atıp, yeni kurulumda Lenovo'ya ait "kablosuz bağlantı" yazılımını kurma ; bu işi Windows'un kendi yazılımına bırak. Tüm bunların sonucunda durum değişmez ise, o zaman suçlu "Intel Wireless Wifi Link 5100" denen alet veya onun sürücüsüdür. Sonucu buraya yazarsan sevinirim.

Lenovo ile ilgili linkler :
    http://www.forumlenovo.com/index.php?topic=263.0
    http://forums.lenovo.com/lnv/board/message?board.id=ideaPad&message.id=4390

"ASUS M51Va" ile ilgili link :
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=28150458

NOT : Kablosuz bağlantı deneme/kullanma durumum bulunmadığından, benim bilgisayardaki durum hakkında bilgi veremeyeceğim.

• arkadaşlar 25 gün önce vatandan y 530 59-015500 modelini aldım.Cihazı açıyorum her 3 açılıştan birinde lenovo yazısında takılıp kalıyor.tek tuşla kurtarma tuşunun altındaki açma tuşuna 10 sn basılı tutunca kapanıyor.tekrar açtıgımda sorunsuz açılıyor.Bu durum 3te 1 oranında sürekli devam ediyor.
    Bu sorunu yaşayan 015500 kullanıcıları varsa nasıl bir çözüm getirilebilinir? ayrıca kullandıgım notebook'a özel bir sorunda olmayabilir.şöyleki
    bu cihaz kullandıgım ikinci 015500 modeli.İLkinde çok sayıda ölü piksel vardı aynı gün şu an kullandıgım cihazla deiştirdiler ve o cihazda lenova yazısında takılıp kalıyordu.Umarım bu soruna bir çözüm bulabiliriz.
    Yukarıda bir arkadaş wireless otomatik olarak bağlanmıyor dedi.Reday Comm un bağlantı kısmında ayarları yaparsanız açılıştan sonra 2-3 dk içinde seçtiğiniz kablosuz ağa bağlanırsınız sorunsuz olarak.

• quote:

arkadaşlar makine çok güzel ama internet bağlantım çok kopuyor(wireless)..bu sorunu bir türlü çözemedim..en sonunda xp yklücem o olucak..birde internet bağlantısı başlangıçta otomatik bağlanmıyor.vistanın ağ menüsünden kablosuz ağları yönet diyorum,bağlantıma tıklıyorum bu ağ kapsama alanına girdiğinde otomatik bağlan diyorum o zaman otomatik bağlanıyor hemen tamam deyip çıkıyorum ama makineyi kapayıp açtığımda tekrar el ile bağlana a dönmüş oluyor.sinir oluyorum arkdaşlar..

Sahip olduğu "ASUS M51Va" dizüstü bilgisayarında bizimki ile aynı model "kablosuz ağ bağdaştırıcı" (Intel Wireless Wifi Link 5100) bulunduğu için kendisine bu konuyu danıştığım "TA2DF" hocam bu sorunun Vista ile alakalı olduğunu ve bunu düzeltebilecek bazı yamalar bulunduğunu söyledi ve bunların linkini verdi. Kendisine tekrar hörmetlerimi sunuyorum burdan. Yazıyı okumak isteyen arkadaşlar için link :

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=28161238

• lenovo forumlarında da bir başlık açtım.verdiğin çözümleri de inceledim.hepsini uygulayıp sonucu buraya yazacağım..
  • TA2DF hoamın verdiği yamayı kurdum.kopma probleminde işe yaramadı.kimse nasıl düzeleceğini bilmiyor yabancı forumlar dahil..diğer y530 kullanıcıları da bunu yaşıyorlarmı acaba?
  • quote:

TA2DF hoamın verdiği yamayı kurdum.kopma probleminde işe yaramadı.kimse nasıl düzeleceğini bilmiyor yabancı forumlar dahil..diğer y530 kullanıcıları da bunu yaşıyorlarmı acaba?

ready comm u açıp baglantı-wireless ağına bağlan-sonrada kullandıgın ağı tanımlarsan sorunun çözülür sanırım.yazdıgım öneriyi kendim uyguladım.20 gündür hiç wireless sorunu yaşamıyorum.notebook açıldıktan 2-3 dk sonra otomatik olarak wireless bağlantıyı kuruyor.
  • arada kopma olayı yok mu?
  • quote:

arada kopma olayı yok mu?

hayır hiç kopmadı bugüne kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: EaGLeT

arkadaşlar 25 gün önce vatandan y 530 59-015500 modelini aldım.Cihazı açıyorum her 3 açılıştan birinde lenovo yazısında takılıp kalıyor.tek tuşla kurtarma tuşunun altındaki açma tuşuna 10 sn basılı tutunca kapanıyor.tekrar açtıgımda sorunsuz açılıyor.Bu durum 3te 1 oranında sürekli devam ediyor.
    Bu sorunu yaşayan 015500 kullanıcıları varsa nasıl bir çözüm getirilebilinir? ayrıca kullandıgım notebook'a özel bir sorunda olmayabilir.şöyleki
    bu cihaz kullandıgım ikinci 015500 modeli.İLkinde çok sayıda ölü piksel vardı aynı gün şu an kullandıgım cihazla deiştirdiler ve o cihazda lenova yazısında takılıp kalıyordu.Umarım bu soruna bir çözüm bulabiliriz.

Cihazın takılıp kaldığını söylediğin aşama, henüz daha Windows'un yüklenmeye başlamamış olduğu bir aşama ; dolayısıyla, bu sorunun işletim sistemiyle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Donanımsal bir sorun gibi görünüyor. Bence hiç vakit kaybetmeden makinayı servise ver.

• şimdi de uninstall ettiğim readycomm yazılımına muhtaç oldum.herhengi bir sitede de bulamadım.format atmadan olmayacak.o kdar kurduğum program boşa gidecek..
  • quote:

şimdi de uninstall ettiğim readycomm yazılımına muhtaç oldum.herhengi bir sitede de bulamadım.format atmadan olmayacak.o kdar kurduğum program boşa gidecek..

Size ve şahsınızda tüm sâkinlerinize selâm ederim...

Takip eden (resmî) bağlantı adresinden "Lenovo ReadyComm" yazılımını indirebilirsiniz;
    * ReadyComm Application Setup file for vista 32 bit (57MB, 1 Aralık 2008 yayımı)

Ayrıca, şimdi ya da gelecekte başkaca benzeri taleplerinizin de olabilmesi ihtimâline istinâden, az evvel adresini ilettiğim bağlantıya gönderme yapan bir üst sayfanın adresini de aktarmakta fayda mülâhaza ediyorum;
    * Lenovo Supports / Drivers & Downloads / Product: Notebooks - 3000 Y410

İş görmesi ümîdim ile...
    Es'en kalınız.

• quote:

Başkaca gerekçeleri olabilme ihtimâlini saklı tutarak, şayet siz de benim gibi (güvenlik gerekçeleri ile) kablosuz yönlendirici cihazınızın yapılandırma arayüzünde "SSID" (Service Set IDentifier) yayımlama (broadcasting) özelliğini kapattı iseniz, Vista'daki "Kablosuz Ağ Bağlantıları Yönetimi" arayüzündeki ilgili bağlantınızın ayarlarında; "Ağ yayın yapmıyor olsa bile bağlan" ifadesi ile tanımlı ayarı da etkinleştirmenizin gerekeceğini hatırlatmak isterim.

• Sayın "TA2DF" hocam,
    Sizi aramızda görmek bizleri çok mes'ut etti. Zâtınıza gerekmediği halde "Lenovo" ile ilgili mes'elelere çare arayışı içerisine girdiğiniz ve "ReadyComm" yazılımı ile ilgili müşkülümüze çare bulduğunuz için size müteşekkîriz. Forumumuza iştirakinizin devamı temennîlerim ile birlikte, arz-ı hörmetler ederim...
  • quote:

arkadaşlar 25 gün önce vatandan y 530 59-015500 modelini aldım.Cihazı açıyorum her 3 açılıştan birinde lenovo yazısında takılıp kalıyor.tek tuşla kurtarma tuşunun altındaki açma tuşuna 10 sn basılı tutunca kapanıyor.tekrar açtıgımda sorunsuz açılıyor.Bu durum 3te 1 oranında sürekli devam ediyor.
    Yukarıda bir arkadaş wireless otomatik olarak bağlanmıyor dedi.Reday Comm un bağlantı kısmında ayarları yaparsanız açılıştan sonra 2-3 dk içinde seçtiğiniz kablosuz ağa bağlanırsınız sorunsuz olarak.

Aynı ürünü (sorunsuz olarak) kullanan diğer arkadaşlar ile etkileşime girerek, sahip oldukları üründe yüklü bulunan "BIOS" sürümünü sorgulamanızı öneririm... Sizin cihazınızdaki mevcut "BIOS" sürümünün daha eski ve/veya farklı olduğunu tesbit etmeniz hâlinde, diğerleri ile aynı ya da (ve belki de daha efdâl olanı) en güncel sürümünü temin ederek sisteminize uygulamanızı müteakip sonuçlarını gözlemlemenizi öneririm.

ÖNEMLİ NOT: Şayet tetkiklerinizin neticesi, sizi "mevcut "BIOS" sürümünüzün güncellenmesi gerektiği" istikâmetine sevk edecek olur ise, lütfen devâmındaki önerilerimi nazar-ı dikkate alarak, azami hassâsiyeti gösteriniz;
    • Öncelikle; "BIOS güncellenmesi" işlemi, "YÜKSEK RİSK taşıyan eylemler" silsilesinin en üst sırasında bulunmaktadır... Uygulanması esnasında vukû bulabilecek menfî hususiyetler neticesinde, sisteminizde onarılamaz hasarlara ves'ile olabileceğinin bilincine vâkıf olmanız gerekmekte!.. Dolayısı ile, uygulanması esnâsında mâruz kalınabilecek her türden hasar(lar)ın sorumluluğunun şahsınıza ait olacağını, bundan doğabilecek mağduriyetinizin giderilmesi noktasındaki hukûki haklarınızın da fesh olacağını önemle hatırlatmak isterim...

(Sizlerin zâten bu mevzûya vâkıf olduğunuza ilişkin kanaatlerim bulunmak ile birlikte, bu ves'ile ile, ekseriyetle bi-haber olma ihtimâlindeki vatandaşlarımızı muhatap alarak, bir kez daha ve tafsilatlı olarak izah edilmesinde fayda mülâhaza ettim).

• "BIOS güncellemesi" işlemi öncesinde, "Pil bloğu" ve "Güç adaptörü" mutlaka dizüstü bilgisayarınıza takılı, ve "Pil bloğu"nuz tam kapasite ile dolu olsun!..

• İşlemlere başlamadan önce, şayet mevcut iseler bilgisayarınıza sonradan dahil ettiğiniz tüm hârici donanımlarınızı sökün (USB, e-SATA, ExpressCard, PCMCIA (CardBus), FireWire (IEEE-1394), (en ehemmiyetlisi) MoDem girişine bağlı olan "Telefon Hattı", v.b.)...

• Sahip olduğunuz ürünün marka/model/ürün koduna tam tekâbül eden BIOS güncelleme referans (firmware) dosyasını kullandığınızdan (en az 3 kere) emîn olun...

• Mutlaka ürününüzün resmî üreticisinin sağladığı malzemeleri (BIOS güncelleme referans (firmware) dosyası, güncelleme uygulama aracı (yükleyici), v.b.) kullanın... Hârici kaynaklardan temîn edilen malzemelere asla güvenmeyin (şayet size ihtiyaç olunan malzemeleri temîn ve aktarma nezâketi gösterecek bir münevver şahsiyet çıkarsa da, sizin "prensip kararınıza" alınganlık hassasiyeti sergilemez umarım)

Açıklayıcı ve faydalı olması temennîlerim ile...
    Es'en kalınız.

• Arkdaşlar lenovonun ucuz modellerinden gelmiş bulunuyor paylaşımsız ekran kartları ve DD3 Ramli www.vatanbilgisayar.com adresinden detaylı inceleme yapabilirsiniz
  • bende yaklaşık 1 ayır lenovo kullanıcısıyım öncelik şunu söyleyeyim çok çok memnunun ben 1800 e almıştım şimdi 2.400 :D olmuş alacak arkdaşlara vatan bilgisayardan almalarını tavsiye ederim çok çok ucuza geldi teşekkürler. arkdaşlar benim küçük bi sorunumvar gitarlı şarkılarda bazen hoparlör çok azda olsa sesi çıkartamıyor gibi cızırtı yapıyor çok belli olmuyor ama kafama takıldı bende mi bi sorun var arkdaşıma sorduğumda genelde laptoplar bas ve klasik gitar piyan seslerini çıkarmakta zorlanır dedi ama ben bu cevaptan tatmin olmadım sizde de aynı sorun varmı acaba ...

kullandığım modelde bu
    http://www.hepsiburada.com/lenovo-ibm-ideapad-y530-core-2-duo-p8400-2.26ghz-3072mb-250gb-tasinabilir-bilgisayar-59-015500/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72952

• benim lenovo pc çöktü onekeyide yapamadım sonra bi yerden bulup BEKO VİSTA HOME BASİC yükledim fakat prg çoğu doğru düzgün çalışmıyor en önemliside onekey recovery system çalışmıyor ama kitapçıkta gizli bir bölüm olduğu söyleniyor HDD'de şimdi bu bölümden bu bilgileri bulup tekrardan fabrika ayarlarına nasıl geri döneceğim birde setup'ta 3.0gb olan RAM bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere girdiğimizde 2525MB yazıyor niye böyle oldu anlayamadım

birde lenovo müşteri hizmetleri malasef seriltd başta olmak üzere 0 koskoca bir 0 s-f-ı-r 150 kontörüm gitti müşteri hizmetini arıcam diye hemde yarım saat içerisinde üstelik tel de bekleyip müzik dinlemekten bıktık artık bir türlü düşmüyor hat yetersiz kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selfen -- 4 Aralık 2008; 0:38:19 >
  • onekey recovery programını kurdum ama kapalıyken bastığımda windows normal açılıyor program bilgisayar açıkken çalışıyor ama dediğim gibi önemli olan kapalıyken bastığımda tuşun programı çalıştırması o da olmuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: TA2DF

Aynı ürünü (sorunsuz olarak) kullanan diğer arkadaşlar ile etkileşime girerek, sahip oldukları üründe yüklü bulunan "BIOS" sürümünü sorgulamanızı öneririm... Sizin cihazınızdaki mevcut "BIOS" sürümünün daha eski ve/veya farklı olduğunu tesbit etmeniz hâlinde, diğerleri ile aynı ya da (ve belki de daha efdâl olanı) en güncel sürümünü temin ederek sisteminize uygulamanızı müteakip sonuçlarını gözlemlemenizi öneririm.

ÖNEMLİ NOT: Şayet tetkiklerinizin neticesi, sizi "mevcut "BIOS" sürümünüzün güncellenmesi gerektiği" istikâmetine sevk edecek olur ise, lütfen devâmındaki önerilerimi nazar-ı dikkate alarak, azami hassâsiyeti gösteriniz;
    • Öncelikle; "BIOS güncellenmesi" işlemi, "YÜKSEK RİSK taşıyan eylemler" silsilesinin en üst sırasında bulunmaktadır... Uygulanması esnasında vukû bulabilecek menfî hususiyetler neticesinde, sisteminizde onarılamaz hasarlara ves'ile olabileceğinin bilincine vâkıf olmanız gerekmekte!.. Dolayısı ile, uygulanması esnâsında mâruz kalınabilecek her türden hasar(lar)ın sorumluluğunun şahsınıza ait olacağını, bundan doğabilecek mağduriyetinizin giderilmesi noktasındaki hukûki haklarınızın da fesh olacağını önemle hatırlatmak isterim...

(Sizlerin zâten bu mevzûya vâkıf olduğunuza ilişkin kanaatlerim bulunmak ile birlikte, bu ves'ile ile, ekseriyetle bi-haber olma ihtimâlindeki vatandaşlarımızı muhatap alarak, bir kez daha ve tafsilatlı olarak izah edilmesinde fayda mülâhaza ettim).

• "BIOS güncellemesi" işlemi öncesinde, "Pil bloğu" ve "Güç adaptörü" mutlaka dizüstü bilgisayarınıza takılı, ve "Pil bloğu"nuz tam kapasite ile dolu olsun!..

• İşlemlere başlamadan önce, şayet mevcut iseler bilgisayarınıza sonradan dahil ettiğiniz tüm hârici donanımlarınızı sökün (USB, e-SATA, ExpressCard, PCMCIA (CardBus), FireWire (IEEE-1394), (en ehemmiyetlisi) MoDem girişine bağlı olan "Telefon Hattı", v.b.)...

• Sahip olduğunuz ürünün marka/model/ürün koduna tam tekâbül eden BIOS güncelleme referans (firmware) dosyasını kullandığınızdan (en az 3 kere) emîn olun...

• Mutlaka ürününüzün resmî üreticisinin sağladığı malzemeleri (BIOS güncelleme referans (firmware) dosyası, güncelleme uygulama aracı (yükleyici), v.b.) kullanın... Hârici kaynaklardan temîn edilen malzemelere asla güvenmeyin (şayet size ihtiyaç olunan malzemeleri temîn ve aktarma nezâketi gösterecek bir münevver şahsiyet çıkarsa da, sizin "prensip kararınıza" alınganlık hassasiyeti sergilemez umarım)

Açıklayıcı ve faydalı olması temennîlerim ile...
    Es'en kalınız.

Muhterem TA2DF Üstadım
    Önerilerinizi nazar-ı dikkate aldım.BIOS ayarlarında açılış seçeneklerinden LAN'a bağlanarak çalıştır seçeneğini kapatarak cihazımdaki malumunuz olduğu sıkıntılar hallolmuştur.Yaptıgınız önerilerden ötürü zatınıza müteşekkir olup teşekkürlerimi sunarım.Saygılarımla..
    Es'en kalınız.

d4Wgs5h4s sorunumla ilgilendiğin ve cevap yazdığım için sagolasın.

• quote:

Muhterem TA2DF Üstadım
    Önerilerinizi nazar-ı dikkate aldım.BIOS ayarlarında açılış seçeneklerinden LAN'a bağlanarak çalıştır seçeneğini kapatarak cihazımdaki malumunuz olduğu sıkıntılar hallolmuştur.Yaptıgınız önerilerden ötürü zatınıza müteşekkir olup teşekkürlerimi sunarım.Saygılarımla..
    Es'en kalınız.

Estağfirûllah...

Hem başkaca amaca hizmet eden âcizâne önerimin, sizin BIOS yapılandırma arayüzünde hemhâl olmanız neticesinde, sorununuzun hakîki müsebbibine vâkıf olmanıza ves'ile olmasından, ve hem de böylesine ehemmiyetli bir mevzûya ilişkin tafsilatlı izâhatleri bir kez daha ifşa edilebilme fırsatıma sizin ves'ile olmanızdan ötürü, i'âde-i teşekkürü bir borç bilirim.

"Es'enlikler" temennilerinize misli ile mukâbele ederim...
    Ziyâdesinde, "bahtiyâr" da olunuz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.