Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y530 Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
9
Favori
191.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resimler güzel olmuş, eline sağlık. Lenovo'nun "Energy management" yazılımı ile ilgili söylediklerimi denedin mi? Bir de bu kararma işi hangi "Güç Planı" modunda gerçekleşiyor?
  • Bende de aynı makineden var.
    Masaüstünde sağ tuş, kişiselleştirme'ye girip, ordan da ekran koruyucu'dan güç ayarlarını değiştir'e gir.
    Karşına GÜÇ PLANI seçenekleri çıkar. Bende o DENGELİ işaretli.
    Aynı ekranda soldan "Ekranın ne zaman kapatılacağını seçin" seç.
    Pilde ve Prize takılı seçeneklerinde "Ekranı kapat" seçeneğini "hiçbir zaman" olarak seç. o zaman ekran hiç bir zaman kapanmaz. Hemen onun altında da uyku moduna geçir var. Orayı 10 dakika olarak ayarlarsan, bilgisayarda hiçbir işlem yapmadığın zaman 10 dakikada uyku moduna geçer.
    Ayrıca ben GOM PLAYER kullanıyorum ve ekran kapatma süresi 3 dakika ile ayarlı ama kesinlikle mouse kullanmak zorunda kalmıyorum, ekran kararmıyor. Bence playerının özelliğinden dolayı bu oluydur. Başka bir açıklaması yok.
  • "karablacksea" arkadaşımızın sözünü ettiği sorunu ben de yaşadım ve Windows'un kendi güç ayarlarını düzeltmek yetmedi ; "Lenovo Energy Management" programına da ayar çekmek gerekti. Sende bu durumun yaşanmaması, senin de sözünü ettiğin gibi, muhtemelen "GOM PLAYER" yazılımının bir avantajı olsa gerektir.

"Lenovo Energy Management" -> "Güç yönetimi seçenekleri" uygulamasını çalıştırdığımızda, karşımıza gelen sembollere çift-tıklayarak ilgili "Güç Planı"na erişiyoruz ve buradan gereken ayarları yapıyoruz. Aşağıdaki gibi...

Lenovo IdeaPad Y530 Kullanıcıları

• Diğerleri

• Arkadaşlar ben de Lenovo-Y530 kullanıcısıyım bilgisayarım iki gündür Bluetooth Peripheral Device hatası veriyor Lenovo'nın sitesinden driverleri yüklesem de halen çözemedim
    yardımcı olabilir misiniz?
  • arkadaşlar Allah rızası için şu bilgisayarın cdleri için type ve seri numarası vss.. gibi şeylerin nerede yazıldığını nasıl öğeneceğimi biriniz resimli göstersin. bir an önce kurulum cdlerini almam lazım ama bulamıyorum nerede olduğunu bu numaraların
  • arkadaşlar lenovo y530 p8400 işlemcili modelde oyun sırasında klavyenin sol tarafında bariz bi ısınma var rahatsız edecek ölçüde ayrıca bileklerin koyulduğu yer metal alaşamlı olduğu için bu ısınma hemen farkediliyor bu sorunu yaşayan başka bir arkadaş var mı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: karablacksea

arkadaşlar Allah rızası için şu bilgisayarın cdleri için type ve seri numarası vss.. gibi şeylerin nerede yazıldığını nasıl öğeneceğimi biriniz resimli göstersin. bir an önce kurulum cdlerini almam lazım ama bulamıyorum nerede olduğunu bu numaraların

• arkadaşlar lenovo y530 p8400 işlemcili modelde oyun sırasında klavyenin sol tarafında bariz bi ısınma var rahatsız edecek ölçüde ayrıca bileklerin koyulduğu yer metal alaşamlı olduğu için bu ısınma hemen farkediliyor bu sorunu yaşayan başka bir arkadaş var mı???

hadi biraz hareket gelsin konuya
  • normal çünkü yanlış hatırlamıyorsam işlemci orada. oyun sırasında işlemci çok çalıştığı için ısınıyor. eğer bu sizin için problem yaratıyorsa soğutucu kullanın. ya da en azından laptopun altına hava almasını sağlayacak bir şey koyun. yani yüzeyle laptop arasında boşluk yaratın..
    bende de aynı makina var. oyun oynamadığım için hemen hemen hiç ısınmıyor..
  • tabi oyun oyun dışınma ısınma gibi bi problemi yok ama oyun sırasında bu sorun bariz bi hal alıyo
  • Beyler bu lenovo Y530ların ekran kartı pek iyi sayılmaz.Siz hangi oyunu hangi cozunurlukte oynuyorsunuz yazarmısınız?Bir de 3DMark06 puanını ölçtüyseniz yazarmısınız?
  • nie pek iyi sayılmısın gayet iyiy bence
  • d4Wgs5h4s arkadaşım yardımcı olduğun için saol.
  • quote:

d4Wgs5h4s arkadaşım yardımcı olduğun için saol.

Sen de sağol. DVD'ler eline geçerse, buraya yazarsan sevinirim.
  • DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLARDA PİL KULLANIMI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Batarya, kısaca; notebookun adaptör vasıtası ile şebeke elektriğine bağlı olmadığı durumlarda notebooku çalıştırmaya yarayan pillerin bütünüdür. Bataryaların içerisinde Ni-Mh ve sıklıkla Li-Ion pil hücreleri, ayrıca bu hücreleri kontrol eden ve notebook ile batarya arasındaki iletişimi sağlayan bir de elektronik devre mevcuttur. Pil hücrelerinde depolanan enerjinin miktarı toplamda bataryanın kapasitesini ifade eder. Bir bataryanın kapasitesi mAh ile ifade edilir ve bu değer ne kadar yüksek ise bataryanın kapasitesinin de o kadar yüksek olduğu anlaşılır.

Batarya kullanım şekli pil hücrelerinin ömrü açısından çok önemlidir. Bir notebook bataryasını maksimum verimle uzun ömürlü kullanmak için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekir:

1 - Bataryayı sürekli canlı tutunuz. Haftada en az bir kez deşarj ve şarj işlemini gerçekleştiriniz. Uzun süre şarj-deşarj işlemi yapılmazsa hücreler enerji depolama özelliğini yitirmeye başlarlar.

2 - Notebooku mümkün oldukça batarya ile kullanınız. Güç adaptörü ile çalışırken bataryanın %100 dolu olduğu ikazını alınca adaptör bağlantısını kesiniz. Şarj adaptörü ile uzun süreli kullanımlarda (genellikle notebookun desktop olarak kullanıldığı durumlar) bataryanın şarj-deşarj işlemi ihmal edilebilmektedir.

3 - Bataryadaki enerji seviyesinin %5 in altına düşmesine izin vermeyiniz. Notebookunuzdaki güç seçenekleri ayarlarından kritik şarj seviyesini düzenleyebilirsiniz. Batarya enerji seviyesi %0 mertebesine indiğinde, pillerin ilk şarjı alması güçleşmekte ve ayrıca enerjisinin asla kesilmemesi gereken batarya iç devresi bozulabilmektedir. Bu durumda pil hücreleri sağlam olsa bile batarya sağlıklı bir şekilde çalışmayacaktır.

4 - Notebookunuzun soğutma sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışıp çalışmadığına dikkat ediniz. Aksi takdirde aşırı ısıdan dolayı pil hücreleri zarar görüp özelliklerini yitirebilirler.

5 - Batarya kullanımı zaruri değil ise ve bataryanın yıllarca sağlıklı kalması isteniyorsa %100 dolu bir şekilde kuru bir ortamda muhafaza edilmeli, haftada bir kez deşarj-şarj işlemi uygulanarak canlı tutulmalıdır.

6 - Notebook çalışır durumda iken batarya sökme-takma işlemi yapılmamalıdır. Hem notebook hem de bataryanın sıhhati açısından bu konuya dikkat edilmelidir.

7 - Bataryanın notebooka bağlantı noktaları kesinlikle kısa devre edilmemelidir.

8 - Batarya kesinlikle nemden, sıvı temasından ve aşırı ısıdan korunmalıdır.

9 - Notebooka herhangi bir şekilde sıvı teması olduğunda ilk olarak enerji kesilip batarya sökülmelidir. Sıvı temasının notebooka verebileceği zararları en aza indirmek bu şekilde mümkün olacaktır.

10 - Batarya yuvasına tam oturmuyor ise zorlanmamalı, fiziksel hasarlardan kaçınmalı ve bir servise başvurulmalıdır.

11 - Notebook mutlaka arkasında yazan input Volt ve Amper değerlerini asgaride taşıyan, yeterli güç seviyesine (Watt) sahip bir güç adaptörü ile kullanılmalıdır. Aksi durumda notebook çalışsa bile batarya şarjı gerçekleşmez ve hücreler zamanla canlılıklarını yitirirler.

12 - Batarya kullanım süresi notebookun o anda ne kadar enerji harcadığı ile alakalıdır. Notebook üzerinde enerji harcayan birçok donanım mevcuttur (cpu, vga chip, fanlar, speakerlar, hdd ve optik sürücü motoru, wireless lan, bluetooth, usb aygıtlar vs). Bu donanımların değişik kullanım kombinasyonları farklı sürelerde batarya ömrü anlamına gelmektedir. Dolayısıyla bataryanızdan her şekilde aynı kullanım süresini beklemeyiniz. Bataryanız sadece internette dolaşırken 3 saat dayanıyorsa, 3d oyun oynarken (vga chip, cpu, fanlar, speakerlar yoğun olarak devrede) 1.5 saat veya yüksek sesle cd den müzik dinlerken (optik sürücü motoru, speakerlar yoğun olarak devrede) 2 saat dayanması normaldir.

13 - Güç adaptörü notebooka bağlı iken batarya enerji seviyesi %1 puan bile ilerlemiyorsa öncelikle notebookun batarya şarj devresinin sağlam olup olmadığı kontrol edilmeli/ettirilmelidir. Batarya şarj devresi arızalı ise gereksiz yere yeni bir batarya satın almış olabilirsiniz.

14 - Batarya ömrü azaldığında kesinlikle şoklama yöntemine başvurmayınız. Bataryanızın kalan ömrünü de bu şekilde tüketmiş olacaksınız. Şoklama bataryaya geçici bir kapasite kazandırır ve kısa süre sonra batarya tamamen ömrünü yitirir.

15 - Batarya ömrü azaldığında veya batarya şarj olmadığında pil hücrelerini değiştirmek yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Ancak çoğunlukla zaman, para ve kaynak israfı ile sonuçlanmaktadır. Hücre değişimi bilinçli ve profesyonelce yapıldığında verimli olabilmekte (batarya iç devresi sağlam olmak kaydıyla) ancak bu işlemin maliyeti de yeni bir batarya bedeline yaklaşmaktadır.

16 - Batarya arızalarının büyük bir kısmı batarya içerisindeki kontrol devresi ile ilgilidir. Bunun birçok sebebi olabilir (adaptör arızası, yanlış adaptör kullanımı, elektrik seviyesindeki dengesizlikler, elektronik komponent ömürleri vs) ancak hücre değişimi yöntemi, bataryadaki bu problemi ortadan kaldırmaz. Yeni bir batarya almak kaçınılmazdır.

17 - Yeni alınan bir bataryanın ilk kullanımı çok önemlidir ve bataryanın gelecekteki ömrü ve performansı büyük oranda ilk kullanımda belirlenir. Yeni aldığınız bataryayı ilk olarak şu şekilde kullanınız:
    Batarya notebooka bağlı ve notebook kapalı vaziyette iken cihazı yaklaşık 10-12 saat şarjda bırakınız. Notebooku çalıştırdığınızda bataryanın %100 dolmuş olduğunu göreceksiniz. Bataryayı %5 seviyesine kadar deşarj edip tekrar %100 oluncaya kadar şarj ediniz. Bu işlemi 4-5 kez tekrar ediniz. Bataryanız gelecekteki kullanımı için en verimli şekilde hazırlanmış olacaktır.

( KAYNAK :http://www.n o t e b o o k.gen.tr/notebook-genel-f24/notebooklarda-pil-kullanimi-hakkinda-genel-bilgiler-t733.html )

• Bu recovery DVD'lerini hakkımız olmasına rağmen vermiyor Lenovo Türkiye; acaba ne yapabiliriz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkness-slma

Arkadaşlar bende bu lenovodan almak istiyorum ürün kodunu veriyorum. 59-015500 y530 modeli.Bu p8400 nasıl bir işlemcidir?işe yarar mı yoksa ben deLL'den şaşmayayım mı?Kasma falan yapıyormu forumları okduum ama ben elektronik konusunda biraz kıl bir insanımda para verdiğimde hiçbir sorun cıkmasın istiyorum sanırım herkez öyle olmasını istiyodur.Karşılaştığınız sorunlar varmı?Bana bu konuda biraz bilgi verirmisiniz?

bu arada iki pc örneği veriyorum sizce hangisini almalıyım?Fazla mobil özellik ilerde bir sorun teşkil edermi bozulduğunda serviste falan illallah dermiyim yani bıktırır mı?Laptopta fazla mobil özelliğe bakmamak mı gerekiyor yoksa düz bir laptop mu alalım ne diyorsunuz?

Lenovo

Intel® Centrino®2 Islemci
    Intel® Core� 2 Duo
    P8400
    2,26 GHz
    1066 Mhz
    3MB
    3 GB
    DDR2
    667 Mhz
    250 Gb
    5400 Rpm
    512 Mb
    NVIDIA
    Geforce 9500 G
    15.4 "
    WXGA VibrantView Frameless Screen Design
    1280*800
    DVDRW Dual Layer
    BlueTooth
    Kamera
    Kart Okuyucu
    Yüz Tanıma
    Win Vista Premium Tr
    2,96kg

DELL

Intel® Core� 2 Duo
    Intel® Centrino® Islemci
    T8100
    2.1 GHz
    800 MHz
    3MB
    3 GB
    DDR2
    250 Gb
    256 Mb
    ATI
    HD 3450
    15.4 " TRUE LIFE
    WXGA
    1280*800
    DVD±RW Double Layer
    BlueTooth
    Kamera
    Wireless
    Kart Okuyucu
    Win Vista Premium Tr
    2.7 KG

sizce hangisini alayım??? Cevapları özelime yazarsanız çok mutlu olurum.

dostum lenovo zaten pristij ürünüdür hanı özellıkleri gectim sen dellin kasası ile lenovonun kasasını bile karsılastıramassın lenovo titanyum kaplama iç çizilmez kasa kullanır.tuşlar yastıklıdır.arka kapa çizikmez tırıklıdır.ekran korumalıdır,cercevesizdir. sana yerinden garanti verir,4+1 dolby ses içerigine sahiptir,tek tuşla format özelligi vardir ve yüz tanıma sistemine sahiptir:)

bunlar sadece kasa farkları genel butun notebooklardan senın söledıgın dell zaten 500 modeli ile degıl bunun bi alt modelı olan 501 modeli ile bile yarısamaz:D lenovo p serisi bir işlemcı kullanır 1066 ghz dir.. del 800 mhz ilemci fspsi vardır...
    lenovo centrino 2 işlemcıdır dell centrinodur
    lenovoda 3 ram var dell 3 ram var
    hdd leri aynı
    lenovonun ekran karı 512 mb dır dell in 256 mbdir

geri kalan özellıkleri aynı.

en guzeli butun Y530 modelleri 8 gb ram destekler:D buraya dikkat edelım evladiyelik bi alettir yanı bir kere alırsın basın ağrımaz

onun için kafayı kullan ve git lenovo al basın agrımaz kendı sorununa servis care bulmasın sen bul diyorum:D öle bir makıan çünki:)

• quote:

Merhaba arkadaşlar ben de Lenovo Y530 (ideapad) dizüstü bilgisayar alarak sizlerin arasına katıldım. Hemen hemen aynı performansa ve fiyata sahip Casper markası ile arasında kaldım ve sonunda kararımı verdim.
    Görünüm olarak sade bir bilgisayardan yana olduğum için ilk başta turuncu düğmeler ve dokunmatik ses tuşlarının renkleri hoşuma gitmemişti; sonradan sempatik gelmeye başladı. Ayrıca siyah kasayı açtığında karşına çıkan metalik kısımlarda bütünlüğü bozuyor. Bunun yanında çelik kasa dayanıklılığı gün gibi ortada. Güç kullanarak bastırdığınızda bile içeri doğru kanırtmyor hiçbir şekilde. Ancak yiğidi öldür hakkını ver misali kapağı kapatınca istiridye şeklindeki arka bağlantı kısmı gerçekten çok karizmatik duruyor.
    Çok fazla bilgisayar donanımı ve programlaması hakkında bilgi sahibi olmadığım için birkaç sorum olacak .
    1.Ekranın kararmasını bir türlü önleyemedim. Dizi izlerken her iki dakikada bir mousu oynatmak çok sinir bozucu bir durum. Denetim masası-Güç ayararından şarjda ve şarja değilken 10 ar dakika sonra uyku moduna geçsin ayarlarını yaptım ancak halen daha mouse u oynatmadığımda 2 dk. Sonra kararıyor. Ayarlarını nereden yaparım?
    2.Windows vistanın özelliklerinden olan journal (günlük) programını bir türlü çözemedim. Klavyeden yazmak istiyorum ama inatla noktalı el yazısı modundan ayarı değiştiremedim. Belki de sadece peden yazılıyordur bunu da bilmiyorum ama eğer klavyeden yazılıyorsa ayarı nasıl yapacağım?
    3. Bilgisayarın en sevdiğim özelliklerinden birisi de ekranı. Diğer dizüstlerinde olmayan bir özelliğinin olduğunu ölü piksel yaratmayacağını satın alırken elemanlar üstüne basarak söylediler. Acaba ne kadar doğru? doğru olmasa bile oldukça sağlam görünüyor.
    4.Yüz tanıma fonksiyonuna ne derece güvenebilirim? Yani bana benzayen biris örneğin kardeşim karşısına geçse veya birisi resmimi getirip kameranın önüne tutsa yine kilitli kalır mı yoksa açılır mı?
    5.Bilgisayarı alırken içinden cd çıkmadı. Bazı akadaşlar sağolsun buradan ücretsiz cd yollandığına dair bilgilendirme yapmışlar. Ancak ben type ve seri numarasını bulamadım. Bilgisayarın neresinde yazıyor?
    6. Son sorumda vistanın office word belgesini kullanmakta oldukça zorlanıyorum ve türkçe yazım hatalarının altını kırmızı ile belirten uygulamasını nasıl aktif hale getirebilirim?
    Şimdiden teşekkürler.

yüz tanımasında 3 tane farkli seviye var en üst seviyeye getır bakim resim işliyormu:D düşük seviyede oluyo o iş ama üst duzelyde kesınlıkle acılmaz.dosyalarını bile yüz tanımasi ile güvenle şifreleyebilirsin.

aletin altında geren butun bilgiler var... kendınde kendi recovery diskını yapabılırsın one recovery tusu sayesınde... o tus öle bir tuskı acıkken yedekleme ve kurtarma cdsı olusturuyo kapalı iken format,yedekleme ve one virus programlarını tetikliyo.kısacası almaklar akıllılık yapmıssın:D bu kasa su an piyasada hiç bir makınada yok:)

ayrıca o pixel olayı kolpa olmus klasik lcd ekran yaparsa yapar yapmssa yapmaz sans işi bu.benım sattgım kımsede sımdıye kadar pixel gelmedi..umarımd e hiç kımseden gelmez. onu gectım servise bile bozuldu dıye makına gelmedi... servis konusunda zten hiç bir sıkıntıız yok inanılmaz bır servis var... güle güle kullan

• ayrıca aletler hakkında 2 3 bilgi daha vericem bunlar can alıcıdır.bilenler vardır bilmeyenler cogunluktadır eminim su şekilde;

centrino 2 ürünü wmax desteklidir.ileride wmax yayınları basladıgında bundan yararlanabilirsiniz

Wirelesste N teknolojisi oldugu için drafttan bagsetmıyorum.centrinolarda bile Ndraft gecıyo ne kadar gercek siz dusunun.Nteknolojisi sadece centrino 2

işlemcılere hastır. 2 kat daha genıs alan ve 5 kat daha hızlı diyoruz

aletin blueray disk destegi bulunmakta ileride blue ray disk surucu takabilirsiniz

piyasaada maximum 4 olan ram desteği bu alette 8 gb..

üründe fan sesi yok denecek kadar az ve fan kısmından ılık bır hava dısarı verır sogukla sıcak karsımıdır

aletin termal camera ile fotoları cekıldıgınde mavi ve yeşil renkler cıkmaktadır buda aletin ne kadar soguk bir alet oldugunun göstergesidir... hpci arkadaslar iyi bilir pavilion kasanın üstünde mangal bile yaparsınız:D sizi gidiler sizi:D

bu alete 2009 da cıkacak windows 7 yı bile cok rahat kurabılırsınız y530 serısı cok sağlam bır seridir..

bunlar çok bilinmeyen ayrıntılı bilgiler.urunu alanlar ne kadar şanslı olduklarını anlasınlar yanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sailorsaturn -- 25 Kasım 2008; 1:35:29 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.