Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y530 Kullanıcıları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
9
Favori
191.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: VanCleef

quote:

Orjinalden alıntı: sailorsaturn

aletin blueray disk destegi bulunmakta ileride blue ray disk surucu takabilirsiniz

piyasaada maximum 4 olan ram desteği bu alette 8 gb..

bu alete 2009 da cıkacak windows 7 yı bile cok rahat kurabılırsınız y530 serısı cok sağlam bır seridir..

Bu yukardaki bilgileri ben ürünün kendi sitesinde veya herhangi başka bir yerde göremedim, yanlış yerlere baktım sanırım. Bunlarla ilgili kaynak verebilir misin?

İkinci olarak, bu 8gb ram desteği ve blue-ray desteği sadece y530 da mı var yoksa SL 400-500 serisinde de bulunmakta mı?

dostum bu destegı sana centrino 2 veriyo eger makinanda centrino 2 varsa o makınaya hem 8 gb ram takılabilir hemde blueray disc surucusu soradan takılabilir.. 8 gbyi çalıstırabilmen için 64 bitlik bır vista yazılıda sart tabiki.. alete özel bir bilgi deil işlemciye özel bir bilgidir bu.piyasadaki en ucuz centrino 2 makinada ve en saglamıde lenovo oldugu için farkıda bu taş yanı:D evladiyelik :D

• arkadaslar idea pad serisinin ben size yakında kurtarma disclerisi sağliyacam merak etmeyin.
  • Lenovo ideapad sahiplerinin en büyük sorunu (kısa sürede hayal kırıklığı yaratan pek çok sorununun yanısıra) forumdan da anlaşıldığına göre recovery dvd leri. Ben harddiskimi değiştirdiğim için kendim üretme şansım şimdilik kalmadı. Eskisini harici yaptıktan sonra şansım olacak mı bilmiyorum.

Peki bu kadar kıymete binen şu recovery dvd leri yeni ideapad satın alan biri üretip forumda paylaşsa, tüm makineler için geçerli olmaz mı?
    Zira ben yeni hdd ye güya lenovo yu almakla lisanslı sahip olduğum vista home premium u orjinalden yükleyip makinenin arkasındaki seri no sunu girdiğimde hayretle geçerli olmadığını gördüm.
  • Dizüstü bilgisayarında Vista işletim sistemi kullanan birçok kişi "Düşük Pil Düzeyi" uyarısı ile "Kritik Pil Düzeyi" uyarısını sesli olarak alamamaktan şikayet etmekte. Ben de, ihtiyaca binaen, bu durumu araştırdım. "Düşük Pil Düzeyi" uyarısı ile "Kritik Pil Düzeyi" uyarısını sesli olarak alamama sorunsalı, Vista işletim sisteminin tasarımından kaynaklanıyor imiş. Daha Türkçe ifade etmek gerekirse, Vista'da böyle bir özellik yokmuş, hem de "Windows Sesleri" uygulamasında ayarı varmış gibi gözükmesine rağmen... Microsoft firması bu özelliğin "üçüncü parti" yazılımlarda olduğunu söylüyor. Böyle bir saçmalık nasıl olabilir diyenler için Microsoft'un açıklaması BURADA.

Benim uyguladığım çözüm : "Yahoo! Widgets" programını kurmak ve buna "Battery Monitor" namındaki eklentiyi yüklemek.
    - "Yahoo! Widgets" programını BURADAN indirebilirsiniz.
    - "Battery Monitor" eklentisini BURADAN indirebilirsiniz.

NOT : Bu sorunu gideren başka "üçüncü parti" yazılımlar da mevcut.

Son sözüm "malum firma" ile onun o güzîde (!) işletim sistemine :

• Recovery Cd lerinin verilmemesi bir yana, orjinal Vista Home Premium kurulduğunda makinenin arkasında yazılı seri numarası geçerli değil mesajı ile karşılaşılıyor.
    Lenovo sahte lisanslamı satıyor bu makineleri acaba?
  • merhaba daha yeni vatandan lenovo y530 aldım sistemi yedekledim (biraz uzun mu sürüyo ne?) faka recovery cd yaparken cok yavas gidiodu kapattm yeniden başka bir cd ile denedigimde hat verdi neden olabilir?
  • arkadaşlar bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim bu ürünü(Y 530) vatanda indirime girdiği gün büyük bi şans eseri sırf fiyatı özelliklerine göre çok uygun diye hiç araştırmadan aldım (stoktaki son 4. ürünü aldığım için şans eseri dedim neredeyse yetişemeyecektim çünkü , o gün peynir ekmek gibi satıldı bu bilgisayar) . alalı iki ayı geçti. şu an ne kadar şanslı olduğumu bir kere daha anladım. ürünün özelliklerinden bahsetmek gerekirse bi kere tasarım harikası ve yeni nesil işlemci kullanıyor. şimdi tek tek bütün teknik özelliklerinden bahsemeyecem ama diğer teknik özellikleri de çok çok iyi. ben bölümüm gereği bilgisyarımla yatıp onunla kalkıyorum desem yeridir. bilgisayarın 24 saat kapanmadığı oluyor buna rağmen hiçbir performans düşüklüğü yaşamadım. ısınma sorunu yok . son derece sessiz. piyasadaki çoğu oyunu da rahatlıkla oynayabiliyorsunuz hiç bi şüpheniz olmasın ben denedim. çalıştıramadığım program olmadı. ses sistemi harika 4 + 1 hoparlörleri var , muhteşem ses kalitesi ve seviyesi de cabası. yüz tanıma sisemi deseniz süper karizmatik oluyor. okula ilk götürdüğüm gün arkadaşlarımın ilgi odağı oldu , hepsinin görüşleri olumu yöndeydi. tek kelimeyle rakiplerine gürüntüsüyle olsun özellikleriyle olsun on çeker. alacak olan arkadaşlar lenovo markasından çekinip ön yargıyla yaklaşmasınlar , arkasında IBM var ürünler son derece kaliteli. tavsiyelerim bunlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: kavkaz

merhaba daha yeni vatandan lenovo y530 aldım sistemi yedekledim (biraz uzun mu sürüyo ne?) faka recovery cd yaparken cok yavas gidiodu kapattm yeniden başka bir cd ile denedigimde hat verdi neden olabilir?

sorunu çözdüm OKR nin updatetini yapınca sorun kalmadı fakat lenovo nun forumlarında benim le benzer sorun yaşayanların bi kısmı update e ragmen sorunun çözülmedigini yazmış eğer sorun dewam ederse bence OKR yi sili yeniden yüklerseniz sorun kalmaz

Lenovo OneKey Kurtarma
    http://consumersupport.lenovo.com/tr/DriversDownloads/drivers_list.aspx?CategoryID=13

Onekey Recovery Yaması
    http://consumersupport.lenovo.com/tr/DriversDownloads/drivers_show_967.html

• arkadaşlar Y530 59-015500 aldım. Çokta memnunum.Yalnız Orjinal hali ile HDD nin bölümleri canımı sıktı. Neredeyse HDD nin tamamını C diski olarak bölümlemişler.Bu durumda her yeniden kurulumda tüm bilgilerimizi kaybedeceğiz.Yada her yeniden kurulumdan önce tüm bilgileri taşımak zorunda kalıcaz.Ben sistem yedeğini dvd ye yazdırdım.Şimdi sorum şu.HDD nin 50 gb lık bölümünü C diski gerikalan bölümünü D diski olarak yeniden biçimlendirirsek C diskini bu haliyle recovery yedekleyip tek tuşla kurulumu yapabilirmiyiz.Kurulum için kullandığımız tuşu nasıl aktiv ederiz.Çalışır hale getiririz.Bu konu hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gozerkin

Lenovo ideapad sahiplerinin en büyük sorunu (kısa sürede hayal kırıklığı yaratan pek çok sorununun yanısıra) forumdan da anlaşıldığına göre recovery dvd leri. Ben harddiskimi değiştirdiğim için kendim üretme şansım şimdilik kalmadı. Eskisini harici yaptıktan sonra şansım olacak mı bilmiyorum.

Peki bu kadar kıymete binen şu recovery dvd leri yeni ideapad satın alan biri üretip forumda paylaşsa, tüm makineler için geçerli olmaz mı?
    Zira ben yeni hdd ye güya lenovo yu almakla lisanslı sahip olduğum vista home premium u orjinalden yükleyip makinenin arkasındaki seri no sunu girdiğimde hayretle geçerli olmadığını gördüm.

Recovery DVD sorunu dışında başka hiçbir sorunu yok LENOVO'ların... Bir de siteleri çok kötü dizayn edilmiş ve serverları yavaş, hepsi bu...

• quote:

Orjinalden alıntı: d4Wgs5h4s

quote:

Orjinalden alıntı: yorfa

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34763

linkteki lenova yı arkadasa aldık kullanıyor hersey cok iyi özellikle sesi,fakat cihaz da cözemedigimiz bi yavaslama kasma sorunu var.
    cihazda dehset bi işlemci var 3gb de ram var ama nedense bi turlu cozemedik.
    yazılımsal oldugunu sanmıyorum,zira vistanın gereksiz servislerini kapattık,acılısta acılanları engelledik ama hala yavas.
    cihazın vista puanı dehset 5,5 ,hatta laptop kasarken işlemciyide zorlamıyor zira devamlı bakıyorum işlemci %50 yi gecmiyor bile.

fikri olan??yada bu sorunu yasayan????

Bu cihazlarda "Norton Internet Security" denen bir program, "varsayılan" olarak, yüklü geliyor. Kasma uzmanıdır kendisi. Hatta bu alanda liderdir... Öncelikle ondan kurtulmak gerekir.

sen ne önerirsin ?

• nod32 yüklüyorum,daha sonra deneyebilirim
    açılırken bilgisayar kasıyor sanki biraz gec acılıyo yani aslında xp yüklemeyi düşünüyorum
    benim bilgisayarm 2.4 işlemcili olanlardan
    yükleyen arkadaslar warmı memnunlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kavkaz -- 22 Aralık 2008; 15:10:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: alcenu

arkadaşlar Y530 59-015500 aldım. Çokta memnunum.Yalnız Orjinal hali ile HDD nin bölümleri canımı sıktı. Neredeyse HDD nin tamamını C diski olarak bölümlemişler.Bu durumda her yeniden kurulumda tüm bilgilerimizi kaybedeceğiz.Yada her yeniden kurulumdan önce tüm bilgileri taşımak zorunda kalıcaz.Ben sistem yedeğini dvd ye yazdırdım.Şimdi sorum şu.HDD nin 50 gb lık bölümünü C diski gerikalan bölümünü D diski olarak yeniden biçimlendirirsek C diskini bu haliyle recovery yedekleyip tek tuşla kurulumu yapabilirmiyiz.Kurulum için kullandığımız tuşu nasıl aktiv ederiz.Çalışır hale getiririz.Bu konu hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.

arkadaşlar bu konu hakkında bilgi bekliyorum bu hususta bilgi paylaşırsanız sevinirim

• Arkadaslar benim bir problemim war yardımcı olabilirseniz sevinirm
    onekey recovery yapayım dedim (cdlerden)ilk seferinde başladı fakat cok yawvastı bende kapattm bilgisayarı ve yeniden deneyim dedim fakat bu sefer yapamadım ((kullanılabilir alan yeterli değil)) diyor neyse bende xp yükliyim dedim ve biostan sata hdd ayarını ahciden ide ye getirip kurdum
    ses kartının driverini yukleyemiyorum aygıt yöneticisinde 3 tane soru işareti var ne yapsam olmuyor servise mi götürsem bilgisayarı 1 hafta önce aldım vatan müsteri hizmetlerine götürsem sorunumu çözerlermi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kavkaz

Arkadaslar benim bir problemim war yardımcı olabilirseniz sevinirm
    onekey recovery yapayım dedim (cdlerden)ilk seferinde başladı fakat cok yawvastı bende kapattm bilgisayarı ve yeniden deneyim dedim fakat bu sefer yapamadım ((kullanılabilir alan yeterli değil)) diyor neyse bende xp yükliyim dedim ve biostan sata hdd ayarını ahciden ide ye getirip kurdum
    ses kartının driverini yukleyemiyorum aygıt yöneticisinde 3 tane soru işareti var ne yapsam olmuyor servise mi götürsem bilgisayarı 1 hafta önce aldım vatan müsteri hizmetlerine götürsem sorunumu çözerlermi?

İşine yarar mı bilmem, ama başka bir modelin forumunda buna benzer bir ses sürücüsü sorunu ve bu sorunu aşma yöntemini okumuştum. İlgilenirsen linki burada :

• Veriface recognition yönetim merkezinden hassasiyeti artır bakalım o zaman da elini kapatınca açılacak mı? Hassasiyeti artırdıkça yüz tanımayla açma işlemi zorlaşıyo hatta en üst seviye de seni bile tanımıyo bazen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: d4Wgs5h4s

İşine yarar mı bilmem, ama başka bir modelin forumunda buna benzer bir ses sürücüsü sorunu ve bu sorunu aşma yöntemini okumuştum. İlgilenirsen linki burada :

Walla bilgisayarı vatan müsteri hizmetlerine werdim onlarda bana aşamadıkları bir problem oldugunu driverları tanıtamadıklarını bilgisayarı servise yollicaklarını soylediler inşallah hallolur en kısa zamanda niye bole oldu cözemedim
    Serviste hallolur diye umuyorum

• Arkadaslar birde vistayı sildiğimden garanti dışı sayılırmı ? Recovry cdlerim var ama vatan da bana birşey söylemediler bu konu kafama takıldı bir bilgisi olan varmı?
  • Forumda Lenovo kullanıcılarına kargo ile recovery dvd sinin dağıtıldığı yazıyor ama ideapad serisi için recovery dvdlerini veremediklerini söylüyorlar ideapad kullanıcıları için bir numara veriyorlar cep telefonumdan aramayı denedim ama yanlış numara diyor herhangi bir bilgisi olanh var mı arkadaslar?
    http://forum.donanimhaber.com/m_26657897/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_18434734/tm.htm
    ben kendi durumumu orjinal recovery dvd lerini sağlayan bir arkadasa sordum bana orjinal işletim sistemini kurulup bilgisayarın test edildikten sonra verilecegini söyledi bende öyle umuyorum,bilgisayar elime geçince yazıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kavkaz -- 1 Ocak 2009; 21:59:43 >

• benim kaldıgım ögrenci evinde sabit telefon yok ,deneyen varmı arkadaslar?recovery dvdlerini yolladıkları doğrumu?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.