Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.343
Cevap
17
Favori
262.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kamilkorkmaz

@fifa09cu

ekran kartı driverını niye soruyorsun? ben 8.752 yi indirip kurdum. bence sorunsuz çalışıyor.

Bendeki Jenerik Gadget leri paylaşayım IntelCoreSeries ve GPUObserver çok başarılı ve kullanışlı araçlar.

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği

i7 TurboBoost
    işlemcinin çalıştığı güncel hızı gösterir.

GPUObserver
    Ekran kartının sıcaklığını
    Fan dönüş yüzdesi, Gpu kullanım yüzdesini ve hızını gösterir.

IntelCoreSeries
    işlemcinin çalıştığı güncel hızı
    Her Çekirdeğin kulanımlarının yüzdesini ve sıcaklıklarını
    Ram kulanımını gösterir.

Hepsi bir arada indime linki

Gadget jenerik indir

umarım işinize yarar.

BEN ne indirdiğimi bilmiyorum VALLAHİ 1.sayfadaki konudakini indirdim sorunsuz çalışıyor da hani güncellemek gerekir diye sordum

• sıkıntı yaşamıyorsan güncelleme yapmana gerek yok. bazen günceleme yaptıktan sonra sıkıntılarda çıkabiliyor.

mesela benim işlemci puanım 7.1 ken şimdi 7.0 nedenini bilmiyorum. bilen arkadaş varsa, bilgilendirirse iyi olur.

bilgisayar servise gitti geldi sonra recovery yaptım bios 59 ekrankartı driver 8.752. bir kaçkere derecelendirme yapamadı.. işlemci puanı 7.0 a düştü.
  • Microsoft Office in süresi doldu, bende kaldırdım. Sonra geri yüklenmiyor. Şu meşhur hatayı veriyor.

Acaba format atsam bi sorun olur mu ?
  • Kurtarma diski oluştururken hata veriyor ????
  • slm millet ben de 1-1,5 ay kadar önce alıdım y560 8gb olan versiyonundan.
    makina şükür henüz sorun çıkarmadı ama merak ettiğim bir konu var başkaları da sormuş ama net bir cevap yok.

Bir laptop için kaç dereceden sonrası sıkıntı oluyor. Benim makina açıldığında 53 civar oluyor, 20 dk falan call of duty modern warfare 2 oynuyorum. 73 dereceye çıkıyor.
    bu sıcaklık alet için risklimidir. nedir bu işin normali...

geçen hafta bi soğutucu aldım kendimi rahatlatmak için ama oda bi halta yaramadım. götürüp iadee edicem...

varsa tavsiye edeceğiniz bir soğutucu modeli onu da duymak isterim...

not : bu arada sıcaklık için core temp programını kullanıyorum, gadget ı da var tavsiye ederim. güzel bir program
  • @oeurun
    bu modeller böyle sanırım
    oyundan çıkıp baktığında 73 dereceyi görmüşsen ve bilgisayarın altı hava alıcak şekikde yükseltmediysen oyun sırasında kesin 80 veya 85 dereceye ulaşıyordur çünkü oyundan çıkar çıkmaz sıçaklık değeri düşüyor
    bilgisayarının ulaştığı maksimum sıcaklığı öğrenmek istersen EVEREST Ultimate Edition 5.50 Build 2253 programını kur çalıştır ve araçlar>sistem kararlılık testine tıkla ama start a basma öylece bırak ve oyununu oyna sonra oyundan çıkıp sistem kararlılık testi - Statistics sekmesini tıkla orada oyun sırasında cpu nun maksimim ulaştığı sıcaklığı görebilirsin

sıcaklıklarla ilgili benim bilgisayarımın ekran görüntüleri var önceki mesajlarımda inceliyebilirsin.
    servise gönderdim bende ısınıyor ve fan devreye çok giriyor diye ama serviste bir sorun yok dediler

kasa zaten hiç ısınmıyor ısınan yeni ve güçlü donanım
    bende zalman zm-nc2000 soğutucu aldım aleminyum yapıya sahip olduğundan ve kasayı yüksekte tutup rahat havaalmasını sağladığından hiç fanını bile açmıyorum öyle altında duruyor sadece işlemciye veya ekran kartına yüklendiğimde fanını açıyorum maksimum sıcaklıkları aşağıya çekiyor gerçekten etkisi oluyor.
    sizin kullandığınız soğutucuyu bilmiyorum hangisi ama size normalde işe yaramadığını zannetiğiniz soğutucu maksimum sıcaklıkları aşağıya çekmede etkisi olabilir isterseniz söyediğim testi soğutucuyla ve soğutucu olmadan yaparsanız aradaki farkı görebilirsiniz yada fark yoksa iade edebilirsiniz.

soğutucu olarak zalman zm-nc2000 tavsiye olarak görmeyin bende o olduğu için onu örnek verdim
    bence önemli olan kasayı havada tutup alttan hava verilmesi
    aynı etkiye neden olucaktır

• quote:

@oeurun
    bu modeller böyle sanırım
    oyundan çıkıp baktığında 73 dereceyi görmüşsen ve bilgisayarın altı hava alıcak şekikde yükseltmediysen oyun sırasında kesin 80 veya 85 dereceye ulaşıyordur çünkü oyundan çıkar çıkmaz sıçaklık değeri düşüyor
    bilgisayarının ulaştığı maksimum sıcaklığı öğrenmek istersen EVEREST Ultimate Edition 5.50 Build 2253 programını kur çalıştır ve araçlar>sistem kararlılık testine tıkla ama start a basma öylece bırak ve oyununu oyna sonra oyundan çıkıp sistem kararlılık testi - Statistics sekmesini tıkla orada oyun sırasında cpu nun maksimim ulaştığı sıcaklığı görebilirsin

sıcaklıklarla ilgili benim bilgisayarımın ekran görüntüleri var önceki mesajlarımda inceliyebilirsin.
    servise gönderdim bende ısınıyor ve fan devreye çok giriyor diye ama serviste bir sorun yok dediler

kasa zaten hiç ısınmıyor ısınan yeni ve güçlü donanım
    bende zalman zm-nc2000 soğutucu aldım aleminyum yapıya sahip olduğundan ve kasayı yüksekte tutup rahat havaalmasını sağladığından hiç fanını bile açmıyorum öyle altında duruyor sadece işlemciye veya ekran kartına yüklendiğimde fanını açıyorum maksimum sıcaklıkları aşağıya çekiyor gerçekten etkisi oluyor.
    sizin kullandığınız soğutucuyu bilmiyorum hangisi ama size normalde işe yaramadığını zannetiğiniz soğutucu maksimum sıcaklıkları aşağıya çekmede etkisi olabilir isterseniz söyediğim testi soğutucuyla ve soğutucu olmadan yaparsanız aradaki farkı görebilirsiniz yada fark yoksa iade edebilirsiniz.

soğutucu olarak zalman zm-nc2000 tavsiye olarak görmeyin bende o olduğu için onu örnek verdim
    bence önemli olan kasayı havada tutup alttan hava verilmesi
    aynı etkiye neden olucaktır

o 49 derece bilgisayarı yeni açtığında mı aldın? çünkü benim kasa 57 civarında seyrediyor normal kullanımda. ve altında da Zalman NC3000 var.

• @Php
    sistem boştayken kendi fanı 49 dereceye getirip bırakıyor bir dakika fan sessizleşiyor bu arada sıcaklık yükseliyor
    57 derece gibi yine fan çalışıyor 49 dereceye getiriyor bu şekilde devam ediyor bende
    ama bilgisayarda birşeyler yapıyorsam 49 dereceye indiremiyor indiremediği içinde sürekli fan üflüyor bende.

bilgisayarda genel olarak ısınma yok sadece işlemci ve ekran kartı ısınıyor bunlarada soğutucu faydaetmiyor mesela deneme amaçlı ben soğutucuyu son hız açıyorum bilgisayarın altındaki plastik bile metal gibi soğuk oluyor ama sistemi zorlasamda sıcaklık aynı zorlamasamda yani soğutucu ısınan parçaları değilde bilgisayarın genelini soğutuyor kasa ısınmadığı için sıcaklık sabit kalıyor bence

ısınan parçaların resimleri

işlemci ve ekrankartı
    aynı soğutucu sisteme bağlı sanırım

bu ekran kartı bağlantısı

tabi kullandığımız notebook soğutucular bunlara direk etki edemiyor ve kullandığımız soğutucuları sistem boştayken açık tutmanında bir faydası olmuyor en azından bende olmuyor..

• arkadaşlar ben bu bilgisayarı arabanın çakmağına takıp kullanabilirmiyim, kullanabiliyorsam o aleti nereden bulabilirim?
  • vatan bilgisayar eğer yazılanalar doğruysa LENOVO Y560A modelini CORE İ7-740QM 1.73GHZ işlemcili satmaya başladı..

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-050956-y560a-core-i7-740qm-1.73ghz-4gb-500gb-1024mb-hd5730--15.6-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=48831

kendimi keriz gibi hissettirdi vatan bilgisayar benim faturamdaki fiyat işlemci modeli düşük olmasına rahmen bu satılandan daha fazla

şimdi bir ayda zarara girmiş oldum :)

• quote:

vatan bilgisayar eğer yazılanalar doğruysa LENOVO Y560A modelini CORE İ7-740QM 1.73GHZ işlemcili satmaya başladı..

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-050956-y560a-core-i7-740qm-1.73ghz-4gb-500gb-1024mb-hd5730--15.6-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=48831

kendimi keriz gibi hissettirdi vatan bilgisayar benim faturamdaki fiyat işlemci modeli düşük olmasına rahmen bu satılandan daha fazla

şimdi bir ayda zarara girmiş oldum :)

moral bozmaya 1-1 sin walla. adamlar ekranı bile LED yapmışlar biliyorlar suçlarını değiştirmişler ekranı.. bize de sunsalar ücretsiz ekran değişimini...

laptopumu LG e2240s e bağlı kullanıyorum 22 inç LED monitör. laptopumdaki renkler resmen ölü.. hiçbir canlılık yok... öte yandan diğeri inanılmaz güzellikte... ancak günde 16 saate yakın bilgisayar kullanan biriyim ve bir laptop seçmek zorundaydım.. pişman değilim.

• nasıl 1-1 bak ekranıda değiştirmişler 2-0 Malup olduk.. çok takmıyorum kafama ama model aynı model daha ucuza hatalardan arındırılmış ve parçaları değiştirimiş sorunsuz hale gelmiş şekilde satıyor yinede insanın içi cızlıyor..

mesela şöyle bir senaryo yazayım
    bir tanıdığınla vatan bilgisayara gitsen
    orada stantları gezerken tanıdığın sana sorsa senin aldığının modeli neydi diye
    sende y560 diycen
    o da ha bu yani diycek sana göstericek
    sende evet o bile diyemiyeceksin yani ne işlemci nede ekran aynı hadi fiyat konusunu geçtim o değişebilir..

olmadı lenovoya yakışmadı bence okadar övgüyü hakedmiyormuş lenovo veya ibm
    komik duruma düşürüldüğümüze inanıyorum ben..
  • az önce vatan bilgisayardan geldim ,

amacım asus'un corei7 li ati 5730 lu modelını almaktı ,lakın kalmamıs ,cok sonra gelecekmıs...

ancak kdv dahıl 1800 lıraya lenovo gordum corei7 740m ıslemcı atı 5730 ekran kartı vs.re

şimdi dostlar bugun zaten bılgısayar ıcın heba oldu ,
    gelecekte armut gıbı bılgısayarcı da dolasmamak ıcın sızlerden fıkır ıstıyorum (ayrıca bu notu asus bolumune dell bolumune de yazacagım...)

seceneklerım sunlar
    1- asus nj61 core i 7 740 m 4gbram ati 5730 ekran kartı 16"ınch lcd geldısı gıttısı 2000tl
    2-dell 5010 ınspıron core i 5 460m ati 5650 ekran kartı 4 gb ram (sıkı durun) wın7 home basıc!! 1650tl
    3-lenovo y560 ıntel core i 740m işlemci ati 5730 ekran kartı 15.6 ınch ekran sızın zarzavatla aynı kasa bır tek ıslemcı degısık 1800tl

bu 3 u arasında kaldım , aldıktan bır ay sonra alısverısıme kufur etmek ıstemıyorum , lakın bu forum sayfalarınızı okudum sorunlarınızı anladım, ekran bas belasıymıs gercekten dıgerlerıne yazılımsal deyıp gecıyorum ,, sımdı aylarca calısıpta bırıktırdıgım parayı hangısıne yatırayım ..
    lutfen bana yardımcı olun...

• Adamı deli eder bunlar... Ne olacak şimdi bizim dandirik ekranlar? İyi palazladılar valla, ne harddisk sağlam, ne ekran kaliteli, işlemci de düşük... Sövüp sövüp dur, başka bir şey değil...
  • quote:

nasıl 1-1 bak ekranıda değiştirmişler 2-0 Malup olduk.. çok takmıyorum kafama ama model aynı model daha ucuza hatalardan arındırılmış ve parçaları değiştirimiş sorunsuz hale gelmiş şekilde satıyor yinede insanın içi cızlıyor..

mesela şöyle bir senaryo yazayım
    bir tanıdığınla vatan bilgisayara gitsen
    orada stantları gezerken tanıdığın sana sorsa senin aldığının modeli neydi diye
    sende y560 diycen
    o da ha bu yani diycek sana göstericek
    sende evet o bile diyemiyeceksin yani ne işlemci nede ekran aynı hadi fiyat konusunu geçtim o değişebilir..

olmadı lenovoya yakışmadı bence okadar övgüyü hakedmiyormuş lenovo veya ibm
    komik duruma düşürüldüğümüze inanıyorum ben..

simdi bu laptop bu haliyle asus n61dan iyimi. eski size satilan modellerdeki sikayetci oldugunuz ekran sorunu cozulmus mu. ekran kalitesi iyimi.

• birde yeni y560a daki hd 7200qrm mi. eger oyleyse on numara laptop.asustan farki olmaz hem daha ucuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmQrqN

Adamı deli eder bunlar... Ne olacak şimdi bizim dandirik ekranlar? İyi palazladılar valla, ne harddisk sağlam, ne ekran kaliteli, işlemci de düşük... Sövüp sövüp dur, başka bir şey değil...

aynen katılıyorum.

yapıcak birşey yok dediğin gibi sövmekten başka..

"lenovo türkiyeye düştüğümüz haksız durum ile ilgili bir mail atsak olumlu olurmu sizce?"
  • selamlar herkese,öncelikle mağdur olan arkadaşlara sabır dilerim...

bimeksten sitesinden envy 14 aldım teşhir çıktı iade ettim

şimdi Ben de lenovo y560a ve dell inspron 5010 (ekran kartı 5650 olan i5 460m) arasındayım

aklım dell den gönlüm lenovodan yana .. sizin fikrinizi alayım istedim

y560 yeni gelenlerde a serisinde yani bahsedilen ekran sorununu yaşarmıyım bir de bu modelde onboard karta geçip pil süresini uzatabiliyomuyuz i 7 lerde genelde olmuyo

aklımın dell e kaymasının nedeni dellin servis konusunda kullanıcılarının neredeyse hepsinin memnun olması ve fiyat avantajı fiyat konusu 2. planda ne de olsa donanımlar da farklı ....

lenovoda belirgin bi sorun yaşarmıyım? (Ankarada oturuyorum)
  • Ekran sorunu yeni modellerin genelinde var sorun denırse tabi.Boş bi sayfa açın alttan bakın diğerlerinde de aynı sorunu göreceksiniz.
  • arkadaslar asus n61jq da her oyunda anlik takilmalar oluyormus. bunda var mi boyle bir sorun
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.