Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.343
Cevap
17
Favori
262.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Php

Arkadaşlar Y560 ımı zararına sattım.

üstüne bir miktar daha ekleyip Y560A aldım

Ekran ciddi anlamda farklı.Yanyana koyup inceledim.aynı resimleri açtım renklerin alakası yok. kusursuz diyebileceğim bir ekrana sahip bu cihaz. şu anda ondan yazıyorum bi yandan da kurulum yapıyorum.

- Ekran LED LG marka ve önceki sorunlar yok.
    - Harddisk Hitachi 7200 devir
    - Yan taraftaki soğutma delikleri değiştirilmiş (resmini çekerim bayramdan sonra)
    - Optik okuyucu değiştirilmiş
    - İŞlemci daha yüksek

Hocam nerden aldınız y560a'yı yani nasıl güvencez internetten alcam ben alırsam çünkü burdaki vatanda stoklarda yok lenovo
  • quote:

Orijinalden alıntı: painkila

Hocam bu ürünhttp://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=92546&ad=LENOVO-Y560-59050956-i7-740-4GB-500GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar y560a mı değilmi???

y560a modeli bu.7200 rpm hdd ve 740qm işlemcisi var çünkü
  • ~ Y560 ve Y560A nasıl ayırt edilir? ~

1. Soğtucu Izgara Motifi
    Eskisinde ızgara çapraz ve şekilliyken yeni modelde tamamen düz ve Asus ların kasasını andırıyor

2. İşlemci:
    Y560A i7-740QM 1.74 GHz işlemciye sahip ama TR klavyesi olmayan bazı modellerde eski cihaz üzerinde bu işlemcilere de rastlamak mümkün

3. Ekran:
    Yeni cihaz 32-bit ekrana sahip. Eskisi 24-bit ekrandı
    Anlamanın kolay yolu :
    BU RESİM EKRANINIZDA TİTRİYORSA 24-Bit Ekrana sahipsiniz demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Php -- 19 Kasım 2010; 13:55:23 >

• Lenovo Ideapad y560a kullanıcısıyım. Laptop'a format attım, Win7-32bit yükledim fakat slidenav çalışmıyor. Gerekli olan herşeyi denedim fakat yine de çalıştıramadım. Bu sorunu çözmem için ne yapmam gerekir?
  • 32 bit yüklemen bilgisayardan alacağın faydayı önemli ölçüde azaltacak ve yavaşlıklara neden olacaktır.

slidenavın çalışmaması bilgisyarı soktuğun durumun yanında önemsiz kalıyor.
  • quote:

32 bit yüklemen bilgisayardan alacağın faydayı önemli ölçüde azaltacak ve yavaşlıklara neden olacaktır.

slidenavın çalışmaması bilgisyarı soktuğun durumun yanında önemsiz kalıyor.

64 bit, tam performans demek midir ?

Değildir. Ne kullandığınız 64 bit sistemlerde 4 gb rami, ne de 32 bit sistemlerde 3.25 gb rami doldurabilirsiniz. Sonuçta o rami asla kullanamayacaksınız. Misal; 4gb ram kullanan birinin ram kullanım miktarı %35-40 larda dolaşırken, 3.2gb ram kullanan birisnin de ram kullanım miktarı %20-25 lerde olup dolayısı ile boş kaynak miktarı aynı olacaktır.

Kaç tane 64bit program biliyorsun, gerçekten + performansıyla işe yarayacak? Ben bu yüzden 32 bit işletim sistemi kullanıyorum ve gayet memnunum. Sistemlerim zaten hızlı, hiçbir programda sorun yaşamıyorum. Neyse konumuz işletim sistemi değil.

Slidenav, kullanış açısından çok estetik ve kolaylık sağlıyor eğer bilen varsa lütfen yardımcı olun.

• kullandığım programların %90 ı 64 bit sürümleri.

olayı sadece ram olarka görme. işlemci mimarileri 64 bit üzerinden hesaplanarak tasarlanılıyor.vs...

neyse düşük seviye kullanıcılar 32 bit tercih edebilirler.ama attan inip eşşeğe binmek de bir tercihtir. ama bilgisayarın hakkı 64 bittir. hiçbişey yapmıyorsan bile bir sıkıştırılmış dosyayı daha hızlı açarsın

mühendis olarak uğraştığım cad/cam uygulamaları 64 bit kullanımı gerektiriyor. cihazı zaten sabitken kasa niyetine kullanıyorum. full hd monitöre bağlı çift ekran kullanıyorum
  • Arkadaşlar bende Golddan bu ürünü isteteceğim birazdan. Herhangi bir sorun yok değil mi yeni versiyonlarında. Bu fiyata farklı alternatif de varmı acaba benzer özelliklerde olan.

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=92546&ad=LENOVO-Y560-59050956-i7-740-4GB-500GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar
  • ideapad'in anlamı ne oluyor tam olarak bu ismin kattığı değer nedir?

cem hocam y560a lar da hiç bir sorun yok gönül rahatlığıyla alabilirsen ben de kullanıyorum bir sorun ile hiç karşılaşmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByRomanTicO

ideapad'in anlamı ne oluyor tam olarak bu ismin kattığı değer nedir?

cem hocam y560a lar da hiç bir sorun yok gönül rahatlığıyla alabilirsen ben de kullanıyorum bir sorun ile hiç karşılaşmadım.

Tşk ederim. Şimdi istetiyorum. Fakat Gold'da ki Y560 modeli görünüyor. Y560A mı oluyor acaba bu?
  • Gold dan almak yerine vatandan bulabilirseniz stoğu olan yerlerden alabilirsiniz. Vatan bilgisayarda 1640 TL worlde özel 5 taksitle.

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-050956-y560a-core-i7-740qm-1.73ghz-4gb-500gb-1024mb-hd5730--15.6-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=48831
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManJaQ_Blade

Gold dan almak yerine vatandan bulabilirseniz stoğu olan yerlerden alabilirsiniz. Vatan bilgisayarda 1640 TL worlde özel 5 taksitle.

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-050956-y560a-core-i7-740qm-1.73ghz-4gb-500gb-1024mb-hd5730--15.6-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=48831

Biliyorum fiyatı daha uygunda 5 taksit ile alamıyorum yani bütçem ona el vermiyor. O yüzden Gold'dan 12 takside almak istedim. Gerçi biraz önce istettim. Fakat ödeme yapılmadı beklemede diyor sipariş anlamadım açıkcası pek. Umarım yarına kadar düzelir.

• arkadaşlar daha önce çalışıyordu ama ben ne yaptıysam artık çalışmıyor sürgülü olan ekranı kitleyen kısa yol ve pil ile ekran ayar kısa yolu çalışmıyor ışığı yanıyor ama basınca olmuyor. Kaydırmalı olanın ısıgı yanmıyor. yardım ederseniz teşekkür ederim.

hocam işlemci 740q ise yan dan fan çıkışı düz ise a modeli yukarı da arkadaş resmini paylaşmış ve ekran hd-led.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w115 -- 19 Kasım 2010; 20:23:44 >
  • Slm arkadaşlar bende goldan aldım. Ama kafam karıştı yetkili arkadaştan buna açıklık getirmesini istiyorum.

Benim pc 740qm+4gb 1333 mhz+500 gb 7200 rpm ama yandaki fan çıkışı çapraz .

Golddan aldığım bu ürün y560a deilmi?? Bilgisayarın üstünde sadece y560 yazıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayfettin

Slm arkadaşlar bende goldan aldım. Ama kafam karıştı yetkili arkadaştan buna açıklık getirmesini istiyorum.

Benim pc 740qm+4gb 1333 mhz+500 gb 7200 rpm ama yandaki fan çıkışı çapraz .

Golddan aldığım bu ürün y560a deilmi?? Bilgisayarın üstünde sadece y560 yazıyo.

İnternet üzerimi aldınız acaba ürünü?
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben de şikayet edilen ekran panelinin daha iyisiyle değiştrilmiş olduğundan (en azından burada yazılanlardan okuduğum kadarıyla öyle), 740QM işlemci ve 7200 rpm hard disk olan Y560'ı aldım gold'tan bu akşam.

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=92546&ad=LENOVO-Y560-59050956-i7-740-4GB-500GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar

gelgelelim sorunuma; öncelikle sadece Y560 yazıyor kasasında falan. "y560a" yazmıyor yani hiç bir yerde. Php kullanıcı adlı arkadaşın eklediği resimlerdeki fan çıkışındaki boşluklar çapraz, şekilli falan. ilk eklediği resimdeki gibi yani (eski modellerde öyleymiş dediğine göre).

ikincisi; sözde ramler 1333 MHz, hard disk 7200 rpm ancak windows puanlamalarında en düşük puan (5,9) ram ve hard diskin. belirtilen özelliklerde olmaması gibi bir durum sözkonusu olabilir mi? (puanlamalara bakılırsa ilk akla gelen bu çünkü)

kısacası gold ve vatan bilgisayardaki ürün birbirinden farklı mı? (özellikler birbirinin aynı yazılanlara göre).

bilgisi olan, özellikle konuya hakim gibi gözüken Php cevap yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rchn -- 20 Kasım 2010; 0:04:32 >

• puanlamada bir yanlışlık yok benim burada paylaştığım herşey kişisel tecrübelerime dayanıyor. 2 cihazı da kullanan biri olarak.

benim bilgisayarım üretileli 3 hafta olmuş daha eski üretimlerde eski kasa kullanılmış olabilir ki bu sorun değil.

En kesini Gri gradient testi kalıyor geriye. resmi bilgisayarda açın. ekran belirgin şekilde titriyorsa ekran LED değildir. renklerden de baktığınzda 24 bit yazar zaten. bende 32 bit yazıyor
  • quote:

puanlamada bir yanlışlık yok benim burada paylaştığım herşey kişisel tecrübelerime dayanıyor. 2 cihazı da kullanan biri olarak.

benim bilgisayarım üretileli 3 hafta olmuş daha eski üretimlerde eski kasa kullanılmış olabilir ki bu sorun değil.

En kesini Gri gradient testi kalıyor geriye. resmi bilgisayarda açın. ekran belirgin şekilde titriyorsa ekran LED değildir. renklerden de baktığınzda 24 bit yazar zaten. bende 32 bit yazıyor

şu anda yeni aldığım bilgisayardan giremiyorum, o testi yapamam sanırım da 24 veya 32 bit yazdığını nereden anlayabilirim? senin laptop'un kasasında Y560 mı yoksa Y560A mı yazıyor? ayrıca bahsettiğim ram ve hard disk puanları sende de 5,9 mu?
  • beyler bu bilgisayarda ısınma sorunu varmı yada fanda çok ses falan ben asusu verip iade alabilirim öyle bi şansım var bana illaki vatandan alıcaksın geri notebooku derlerse bunu almayı dunsuyorum a modelini :D para idae olursa monster :P ama bu konuda biraz açklık getirin
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.