Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.343
Cevap
17
Favori
262.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Php

kullandığım programların %90 ı 64 bit sürümleri.

olayı sadece ram olarka görme. işlemci mimarileri 64 bit üzerinden hesaplanarak tasarlanılıyor.vs...

neyse düşük seviye kullanıcılar 32 bit tercih edebilirler.ama attan inip eşşeğe binmek de bir tercihtir. ama bilgisayarın hakkı 64 bittir. hiçbişey yapmıyorsan bile bir sıkıştırılmış dosyayı daha hızlı açarsın

mühendis olarak uğraştığım cad/cam uygulamaları 64 bit kullanımı gerektiriyor. cihazı zaten sabitken kasa niyetine kullanıyorum. full hd monitöre bağlı çift ekran kullanıyorum

Peki. Slidenav sorunumun çözümünü biliyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

beyler bu bilgisayarda ısınma sorunu varmı yada fanda çok ses falan ben asusu verip iade alabilirim öyle bi şansım var bana illaki vatandan alıcaksın geri notebooku derlerse bunu almayı dunsuyorum a modelini :D para idae olursa monster :P ama bu konuda biraz açklık getirin

dün çektim bu resmi
    2 saat nfs shift + yarım saat crysis + yarım saat call of duty 4
     Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği

fan seside şöyle oluyo ağır bi işlem yaptığın zaman fan sesi var fakat oyun oynarken bu sesi duymazsın
    sessiz bi işlem yapıyosan fan sesi gelir.ama çokta rahatsız etmiyo şahsen.
    ayrıca hdd de az bi ses var oda dikkat edersen duyuluyo
    genel itibariyle alınabilir bi pc

• Daha önce dediğim gibi Gold ve Vatan Bilgisayar'daki Y560'ların aynı veya birbirinden farklı olduklarını teyit edecek kimse yok mu?

ayrıca ekranın 24 veya 32 bit olup olmadığını, bu eski modellerde değil de yenilerinde olduğu söylenen LG HD-Led olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

son olarak; sözde 1333 MHz ram ve 7200 rpm hard disk olmasına rağmen windows ram ve hard disk puanlamalarının ikisinin de 5,9 olması normal midir?

Bi' yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rchn

Daha önce dediğim gibi Gold ve Vatan Bilgisayar'daki Y560'ların aynı veya birbirinden farklı olduklarını teyit edecek kimse yok mu?

ayrıca ekranın 24 veya 32 bit olup olmadığını, bu eski modellerde değil de yenilerinde olduğu söylenen LG HD-Led olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

son olarak; sözde 1333 MHz ram ve 7200 rpm hard disk olmasına rağmen windows ram ve hard disk puanlamalarının ikisinin de 5,9 olması normal midir?

Bi' yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Sorularının cevabı bir kaç mesaj üstte var dostum (Php'nin mesajı), görmedin sanırım.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Ben de şikayet edilen ekran panelinin daha iyisiyle değiştrilmiş olduğundan (en azından burada yazılanlardan okuduğum kadarıyla öyle), 740QM işlemci ve 7200 rpm hard disk olan Y560'ı aldım gold'tan bu akşam.

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=92546&ad=LENOVO-Y560-59050956-i7-740-4GB-500GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar

gelgelelim sorunuma; öncelikle sadece Y560 yazıyor kasasında falan. "y560a" yazmıyor yani hiç bir yerde. Php kullanıcı adlı arkadaşın eklediği resimlerdeki fan çıkışındaki boşluklar çapraz, şekilli falan. ilk eklediği resimdeki gibi yani (eski modellerde öyleymiş dediğine göre).

ikincisi; sözde ramler 1333 MHz, hard disk 7200 rpm ancak windows puanlamalarında en düşük puan (5,9) ram ve hard diskin. belirtilen özelliklerde olmaması gibi bir durum sözkonusu olabilir mi? (puanlamalara bakılırsa ilk akla gelen bu çünkü)

kısacası gold ve vatan bilgisayardaki ürün birbirinden farklı mı? (özellikler birbirinin aynı yazılanlara göre).

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-050956-y560a-core-i7-740qm-1.73ghz-4gb-500gb-1024mb-hd5730--15.6-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=48831

bilgisi olan, özellikle konuya hakim gibi gözüken Php cevap yazarsa sevinirim.

hocam geldimi laptopunuz?? Eğer golddaki y560a ise almayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: painkila

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Ben de şikayet edilen ekran panelinin daha iyisiyle değiştrilmiş olduğundan (en azından burada yazılanlardan okuduğum kadarıyla öyle), 740QM işlemci ve 7200 rpm hard disk olan Y560'ı aldım gold'tan bu akşam.

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=92546&ad=LENOVO-Y560-59050956-i7-740-4GB-500GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar

gelgelelim sorunuma; öncelikle sadece Y560 yazıyor kasasında falan. "y560a" yazmıyor yani hiç bir yerde. Php kullanıcı adlı arkadaşın eklediği resimlerdeki fan çıkışındaki boşluklar çapraz, şekilli falan. ilk eklediği resimdeki gibi yani (eski modellerde öyleymiş dediğine göre).

ikincisi; sözde ramler 1333 MHz, hard disk 7200 rpm ancak windows puanlamalarında en düşük puan (5,9) ram ve hard diskin. belirtilen özelliklerde olmaması gibi bir durum sözkonusu olabilir mi? (puanlamalara bakılırsa ilk akla gelen bu çünkü)

kısacası gold ve vatan bilgisayardaki ürün birbirinden farklı mı? (özellikler birbirinin aynı yazılanlara göre).

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-050956-y560a-core-i7-740qm-1.73ghz-4gb-500gb-1024mb-hd5730--15.6-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=48831

arkadaslar y560 ile y560a yi en guzel ve belirgin olarak islemciden ayirt edersiniz.. Y560 ta i7 720 QM var, y560a da ise i7 740 QM var.. Ona gore bakin iste daha sormayin =)

• quote:

Orijinalden alıntı: billy_

Sorularının cevabı bir kaç mesaj üstte var dostum (Php'nin mesajı), görmedin sanırım.

gördüm de halen ekran panelinin LG marka hd-led olup olmadığını anlayamadım biraz karıştırmama rağmen. hoş, gerçi nereye bakacağımı ya da herhangi bir yerde yazıp yazmadığını bilmiyorum ama (:

quote:

Ben gold mağazasından aldım. yani elimde. daha önceki mesajlarımda belirttiklerimden (fanın olduğu yerdeki şekillerin düz olmaması, 1333 Mhz ram ve 7200 rpm hard disk olmasına karşın ram ve hard disk puanlarının 5,9 olması, ekranın değiştirilmiş LG marka hd-led ekran olup olmadığından emin olamamam v.s.) dolayı böyle bir şüphe oluştu içimde.

quote:

Orijinalden alıntı: chronicmaniac

arkadaslar y560 ile y560a yi en guzel ve belirgin olarak islemciden ayirt edersiniz.. Y560 ta i7 720 QM var, y560a da ise i7 740 QM var.. Ona gore bakin iste daha sormayin =)

öyle de gold'tan aldığım laptopla vatandaki Y560'ın kasasının fan çıkışında farklılık var. ve belirttiğim diğer hususlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: billy_

gördüm de halen ekran panelinin LG marka hd-led olup olmadığını anlayamadım biraz karıştırmama rağmen. hoş, gerçi nereye bakacağımı ya da herhangi bir yerde yazıp yazmadığını bilmiyorum ama (:

quote:

Ben gold mağazasından aldım. yani elimde. daha önceki mesajlarımda belirttiklerimden (fanın olduğu yerdeki şekillerin düz olmaması, 1333 Mhz ram ve 7200 rpm hard disk olmasına karşın ram ve hard disk puanlarının 5,9 olması, ekranın değiştirilmiş LG marka hd-led ekran olup olmadığından emin olamamam v.s.) dolayı böyle bir şüphe oluştu içimde.

quote:

öyle de gold'tan aldığım laptopla vatandaki Y560'ın kasasının fan çıkışında farklılık var. ve belirttiğim diğer hususlar.

Hocam öylede golddakinde de 740 işlemci var vatanda da 740 işlmeci var. Golddan alan arkadaş yardımcı olursa memnun oluruz.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

benim işlemci 720Q ama kutu üzerinde y560A yazıyo bide bu benim işlemci puanı 7.1 den 7.0 a düştü bunun sebebi nedir sizce yada başka böyle olan arkadaş var mı?

• PHP, senin aldıgın düz ızgaralıyı sen Vatan'dan mı aldın? Gold'dan alan arkadaşlar şu ekranın özelligine daha bakamadınız mı
    Sizin yorumlarınızı bekliyorum Gold'dan siparişi vermek için.
    Ulen bi Worlcard bulamadıgım için 160 lira fazla verecem, oda içime oturdu
  • Rchn kardeşim, 32 bit olup olmadıgına bakmak için şunu bi dene, heralde odur. Masaüstünde sağ tık-özellikler-ayarlar sekmesi-renk kalitesi nin orda en yüksek 32 bit yazıyorsa öledir heralde.

Izgaranın şeklini falan gectim, ekran LG mi bide onu onaylarsan tamamdır :) ama ona nerden bakarsın bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobbyfixe

Rchn kardeşim, 32 bit olup olmadıgına bakmak için şunu bi dene, heralde odur. Masaüstünde sağ tık-özellikler-ayarlar sekmesi-renk kalitesi nin orda en yüksek 32 bit yazıyorsa öledir heralde.

Izgaranın şeklini falan gectim, ekran LG mi bide onu onaylarsan tamamdır :) ama ona nerden bakarsın bilmiyorum

bugün girdiğim (tam olarak neresiydi hatırlamıyorum (: ) bir yerde renk dediğin gibi -en yüksek- 32 bit olarak yazıyordu (onun haricinde bir de 16 bit vardı)

ama dediğin gibi ekran panelinin bahsi geçen değiştirilmiş ekran olup olmadığını halen kestirebilmiş değilim. herhangi bir yerde LG yazmıyor çünkü. ya da ben bakmam gereken yeri bilmiyorum (: ama üst mesajlarda Php kullanıcı adlı arkadaş "renk eğer 24 değil de 32 bit ise yeni paneldir" diye yazmıştı. umarım öyledir.

• LG olup olmadıgını sanırım EVEREST programıyla ögrenebilirsin, yukardaki burlupi'nin koydugu hardiskin 'hitachi' oldugunu gösteren resimdeki program.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Php

Arkadaşlar Y560 ımı zararına sattım.

üstüne bir miktar daha ekleyip Y560A aldım

Ekran ciddi anlamda farklı.Yanyana koyup inceledim.aynı resimleri açtım renklerin alakası yok. kusursuz diyebileceğim bir ekrana sahip bu cihaz. şu anda ondan yazıyorum bi yandan da kurulum yapıyorum.

- Ekran LED LG marka ve önceki sorunlar yok.
    - Harddisk Hitachi 7200 devir
    - Yan taraftaki soğutma delikleri değiştirilmiş (resmini çekerim bayramdan sonra)
    - Optik okuyucu değiştirilmiş
    - İŞlemci daha yüksek

@Php
    Bende senin gibi eskisini satıp yenisini almak istiyorum.
    Sen nasıl, nerede ve kaça sattın eskisini bil yol göster..
    zaten acele edip ilk alanlardan olduk ve kazık yedik

• quote:

LG olup olmadıgını sanırım EVEREST programıyla ögrenebilirsin, yukardaki burlupi'nin koydugu hardiskin 'hitachi' oldugunu gösteren resimdeki program.

şu an yeni aldığım makineden girmiyorum internete. girebildiğim zaman o programı indirip bakar yazarım buraya (eğer yazıyorsa orada).
  • Atheros Wireless kartı olanlar için lenovo sayfasında yeni driver yayınladı.

Sürücü bilgileri

Sürücü Adı : Atheros Wireless LAN Driver
    Aile : IdeaPad Y560,IdeaPad Y460
    Dosya Boyutu : 8.00 MB
    Sürücü sürümü : 12.0.0.58855
    Dosya Biçimi : exe
    Yayın Tarihi : 2010-11-19
    Uygulanabilir OS : Windows 7 64bit
    Üreticiler : Atheros
    Son düzenleme tarihi : 2010-11-19

İndir --> Atheros Wireless LAN Driver

• quote:

PHP, senin aldıgın düz ızgaralıyı sen Vatan'dan mı aldın? Gold'dan alan arkadaşlar şu ekranın özelligine daha bakamadınız mı
    Sizin yorumlarınızı bekliyorum Gold'dan siparişi vermek için.
    Ulen bi Worlcard bulamadıgım için 160 lira fazla verecem, oda içime oturdu

Bencede ;)
  • açıkcası vatandan aldığım ilk andan beri dizüstünden cok memnundum sadece ekran netlik sorunu vardı, o kadar moralimi bozmuştu ki... CRT monitör bile daha net görüntü veriyordu... Bugün o sorunuda Gama ayarlarını az kısarak çözdüm. 10 numara bilgisayar
  • ben de y560a kullanıyorum. bugün laptopu vga kablosuyla 32 inch lcd tvye bağlamaya çalıştım. ancak tvdeki görüntü dar oldu. 1920x1080 çözünürlüğü desteklemiyor mu acaba? yoksa ben mi hata yaptım bir yerde. tvyi harici ekran olarak algıladı.çözünürlüğü otomatik tanımladı. çözünürlük seçeneklerinde en fazla 1600x1200 görünüyor. hdmi bağlantı gerçekleştirsem sonuç farklı olur mu? yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler...
  • Arkadaşlar everesten baktım ve Pc deki ikinci ram in yanında trial versiyon yazdıgını gördüm.Sizce bu önemli mi ? yada zararı ne olur ? ne yapmam gerekiyo ?

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.