Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y570 (GT 555M GDDR5) [İnceleme ve Test Sonuçları Eklendi] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.206
Cevap
28
Favori
681.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vatan bilgisayara neden hala gelmedi anlamıyorum.. bu gidişle bende gitçem sanal marketimden alcam..
  • ya bu klavyenin olduğu yüzeyi metal olan laptoplar çok ısınıyor, daha doğrusu metal ısıyı yaydığı için biz sıcaklığı daha çokmuş gibi hissediyoruz elimizi koyunca.
    bu yüzeyi metal yapma olayı muhtemelen, ısıyı yayıp daha rahat soğutmak için yapılıyor, hatta cpu sıcaklığına bakarsak muhtemelen aynı özelliklere sahip 2 bilgisayardan, yüzeyi metal olan bilgisayarın cpu sıcaklığı, metal olmayana kıyasla daha düşük çıkacaktır. fakat işte o yüzeydeki sıcaklık biz kullanıcıları rahatsız ediyor.

bugün vatanda lenovo'nun y560x modellerine bakıyordum. yüzeyi metal değil plastik gibi bir malzeme ve aletler hiç ısınmamış. yanda yine lenovonun yüzeyi metal olan modeli vardı ve o ısınmıştı.

bizim tartıştığımız y570 modelinin de yüzeyi gördüğüm kadarıyla metal (metal değil mi? ), ve bu yüzden y560'dan daha fazla ısınıyormuş gibi hissedeceğiz. bu da beni rahatsız ediyor tam olarak bu yüzden haala y570 modelini almadım sırf canlı canlı dokunmadım henüz diye.

ısı konusuna fazla takmış olmamın sebebi hp pavillion dv6 3107 modelini kullanıp iade etmiş olmam. o alet ısınmayı bırakın yanıyordu. o yüzden çok temkinli yaklaşıyorum olaya.

değinmek istediğim diğer bir konu da vatan'ın muhtemel fiyatlandırması. şu an lenovo y560p'yi ( CORE İ7 2630QM-2.0GHZ-4GB DDR3-750GB-15.6"-1GB HD6570M-DVD/RW) 2375 TL'den satıyor. y570 ise ram,ekran kartı,blu-ray okuyucusu bakımından y560p'den daha üstün bir bilgisayar. bu yüzden 2375 TL'den daha yüksek bir fiyata satılacağını tahmin etmek zor değil. eğer öyle olursa, şu an y570'in satışını yapan sitelerin güncel fiyatlandırmaları oldukça uygun görünüyor.

• DELŞ XPS L502X
    Aile : XPS L502X
    İşlemci Cinsi : Intel Core i7-2630QM 2 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.90 GHz
    Ön Bellek : 6MB
    Bellek : 8 GB DDR3 Ram
    Maksimum Bellek ( MB) : 8 GB DDR3
    Bellek Slot Sayısı : 2
    Sabit Disk : 500GB SATA 7200 rpm
    Ekran Boyutu : 15.6''
    Ekran Tipi : FHD B + RGLED True-Life
    Ekran Çözünürlüğü : 1920 x 1080 /// 1920x1080 (1080p) Display
    Optik Sürücü : Tray Load Blu-Ray Disc BD-Combo(Reads BD, writes to DVD/CD)
    Ekran Kartı : NVIDIA GeForce GT 540M 2GB
    Ses Kartı : var JBL Surround Stereo Speaker System
    Faks Modem : yok
    Network Kartı : Gigabit Ethernet
    I/O Port : 2 USB 3.0, 1 USB 2.0 (eSATA/Powershare combo),HDMI 1,4 , 1 Mini Display port, 1 RJ45ethernet konektörü, 1 AC Adaptör konnektörü
    Klavye : Q Türkçe
    Mouse : TOUCH PAD
    Pil Tipi - Ömrü : 6 Hücreli
    Ağırlık (kg) : 2.78 kg
    Wireless : Intel Centrino Wireless-N 1030 (1x2 b/g/n+ Bluetooth combo card)
    Bluetooth : var
    İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium
    Kamera : 2.0 Mega Pixel web camera

LENOVO Y570

Ürün Kodu 59070782
    Kasa Rengi Siyah
    Çipset Mobile Intel HM65 Express Chipset
    İşlemci 2. Nesil Intel® Core™ i7-2630QM (2GHz, Turbo Boost ile 2.90GHz, 6MB)
    Sistem Belleği 8GB DDR3 RAM
    Ekran Kartı Nvidia GT 555M 1GB VRAM Grafik Kartı
    Sabit Disk Kapasitesi 750GB 5400Rpm Sata
    Ekran 15.6" (396.2mm) HD (WXGA 1366x768) TFT color, VibrantView (glossy); LED backlight
    Optik Sürücü Entegre DVD/Blu-ray Disc™ Sürücü
    İşletim Sistemi Windows® 7 Home Premium
    Kablosuz Haberleşme 802.11b/g/n wireless
    Bluetooth Var Bluetooth 2.1
    Kamera Entegre 2.0 Mp
    Geliştirilmiş Portlar USB 3.0, e-SATA Bağlantılar ve HDMI Kart Okuyucu
    Kart Okuyucu 6-in-1 (MultiMedia Card, Memory Stick, Memory Stick PRO™, Secure Digital Card, Secure Digital High Capacity Card, xD-Picture Card™)
    Çıkışlar Solda 1x USB 2.0 port ve 1x eSATA/USB combo port, external monitor (VGA DB-15, HDMI), ethernet (RJ-45) ; Sağda 3x USB 3.0 Portu
    Ses High Defi nition (HD) Audio, RealTek® ALC272 codec / JBL® stereo speakers (1.5 watt x 2), SRS® Premium Sound™ / dual array microphone, microphone input jack (3.5 mm), headphone jack (S/PDIF-out) (stereo, 3.5 mm)
    Batarya 6 Hücreli
    Boyutlar 385 x 255 x 22-35.7 mm
    Ağırlık 2.70 Kg dan başlar

Kendime ilk defa laptop alıcam ve ikisi arasında kaldım. Bana bu konuda geniş bilgi sunabilicek bir arkadaş var mı? Kafama takılan yerleri işaretledim. DELL daha üstün gibi. Kafama takılan tek sorun DELL'in kasası. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• İşaretlediğin yerler hangisinin daha performanslı olduğunu pek göstermeyen yerler..
    Dell de Hd panel var.. film video güzel izlenir ama gt540 ile o çözünürlükte oyun oynayamazsınız..(tabi öyle bir niyet varsa) Hdd olarak 500gb 7200 ile 750 5400rpm diskin okuma ve yazma hızları hemen hemen birbirine eşit diyebiliriz hız için mekanik disk yerine SSD disk tercih etmeniz gerekir. Aralarında çok bariz olarak ekran kartı farkı var. gt540-555m diğer farklar pek umursanacak farklar değil (HD olması sizin için önemliyse umursayabilirsiniz :D)
  • ki iki laptop arasındaki fark 500 milyon 100 tl daha koyup 120gb ssd alınır intelin, ama şöle bişid var dell yerinde servis gibi şeyleride var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holy-Ghost -- 10 Ağustos 2011; 10:09:08 >
  • DELL'in beni etkilemesindeki en büyük etken ekran çözünürlüğü
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogandemir77

DELL'in beni etkilemesindeki en büyük etken ekran çözünürlüğü

Oyun oynamayı seviyorum dersen (yarı yolda kalırsın) çözünürlüğü düşürmen gerek
  • Alacağım laptoop'da daha çok Java için Eclipse, IBM DB2 gibi performans isteyen programlar kullanılacak. Hiç bir şekilde kassın istemiyorum. Uzun saatler ekrana bakılacağından çözünürlüğü düşünmek gerek. Ama haliyle vakit bulundukça oyun oynamadan da olmaz :)
  • quote:

Alacağım laptoop'da daha çok Java için Eclipse, IBM DB2 gibi performans isteyen programlar kullanılacak. Hiç bir şekilde kassın istemiyorum. Uzun saatler ekrana bakılacağından çözünürlüğü düşünmek gerek. Ama haliyle vakit bulundukça oyun oynamadan da olmaz :)

ozaman sana lenovo y570 diyorum kanka. lenovaya puanım dokuzhh
  • quote:

Alacağım laptoop'da daha çok Java için Eclipse, IBM DB2 gibi performans isteyen programlar kullanılacak. Hiç bir şekilde kassın istemiyorum. Uzun saatler ekrana bakılacağından çözünürlüğü düşünmek gerek. Ama haliyle vakit bulundukça oyun oynamadan da olmaz :)

Ben de zend studio for eclipse kullanıyorum, bu tip programların performansına ekran kartının, ekran çözünürlüğünün hiç bir etkisi yok. Mühim olan ram, harddisk hızı (mümkünse ssd) ve cpu. CPU ve ramler aynı, 7200 RPM disk ile DELL bu programlarda biraz daha avantaj sağlayacaktır. Ama oyun da oynayacağım diyorsan kesinlikle daha düşük çözünürlüklü ekran + daha güçlü GPU yani Y570 'i almalısın. Ama ben full HD film izlemek istiyorum oyun önemsiz dersen o zaman Dell'in ekran çözünürlüğü avantaj hale gelir.

Senin için en ideali Y570 alıp, içinden çıkan harddiski satıp üzerine para koyup 200 küsür GB civarlarında (veya paran hangisine yetiyorsa) güzelinden bir SSD alıp takmak. SSD'nin kapasitesi film ve müzik arşivime yetersiz kalıyor dersen de alırsın 2.5" 1 TB harici disk, koyarsın laptop çantana...

• Full hd film izlemek için full hd laptop almak ne kadar mantıklı tartışılır sonuçta 15.6 inç ekran ...
    Full hd oyun zevki harika olurdu ama o ekran kartı ile imkansız .

Yani hertürlü kral y570
  • arkadaşlar lenovo y560, asus k53sv-sx071 asus-n53sn-sz129v ya da sony vaio vpceh1s1e/b modellerinden birisini alacaktım ama y570 in geleceğini duydum. Alan var mı bu bilgisayarı ? Kullanıcı yorumlarını bulamadım hiçbiryerde eğer bir sıkıntı yoksa vatanbilgisayara gelmesini bekleyip bu saydıklarımın yerine y570 alayım diyorum, sizin fikirleriniz nelerdir bu konuda, laptop konusunda bilgili değilim anlamam pek kullanıcı yorumlarına göre alıp kullanacağım ben de sizce beklemelimiyim y570 i? Yoksa yukarıda saydığım modellerden birisini alayım mı ? Laptoptan beklentilerim ısınma- kasma olmasın inşaat müh. öğrencisiyim çizim gecelerimde sabahladığımda bana problem çıkarmasın benden önce uyumasın=) meslek hayatımda da kullanabileyim uzun ömürlü olsun=) Kız arkadaşımla şöle kaliteli bi film keyfi yapabileyim ekran ve ses kötü olmasın yani =) oyun oynamam pek internetten poker batak falan o kdr :D bilg. da oynıcağım oyun da fm, fifa olur .. fikirleriniz nelerdir ?

• Senin saydığın modellerin yerine HP- DV6 6000 serisi ürünlerde alabilirsin. Ama kesinlikle y570 modelini beklemeni öneririm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: carpediem89

arkadaşlar lenovo y560, asus k53sv-sx071 asus-n53sn-sz129v ya da sony vaio vpceh1s1e/b modellerinden birisini alacaktım ama y570 in geleceğini duydum. Alan var mı bu bilgisayarı ? Kullanıcı yorumlarını bulamadım hiçbiryerde eğer bir sıkıntı yoksa vatanbilgisayara gelmesini bekleyip bu saydıklarımın yerine y570 alayım diyorum, sizin fikirleriniz nelerdir bu konuda, laptop konusunda bilgili değilim anlamam pek kullanıcı yorumlarına göre alıp kullanacağım ben de sizce beklemelimiyim y570 i? Yoksa yukarıda saydığım modellerden birisini alayım mı ? Laptoptan beklentilerim ısınma- kasma olmasın inşaat müh. öğrencisiyim çizim gecelerimde sabahladığımda bana problem çıkarmasın benden önce uyumasın=) meslek hayatımda da kullanabileyim uzun ömürlü olsun=) Kız arkadaşımla şöle kaliteli bi film keyfi yapabileyim ekran ve ses kötü olmasın yani =) oyun oynamam pek internetten poker batak falan o kdr :D bilg. da oynıcağım oyun da fm, fifa olur .. fikirleriniz nelerdir ?

Soğutma sistemi konusunda Y570 iddialı bir model, yani ısınma sorunu yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. Bana sorarsanız ilk saydıklarınızdan birini alacağınıza Y570'i alın ve keyfinize bakın.

• ya bu vatan bilgisayarın amacı nedir hala daha gelmedi ürün... ellerindeki y560'larımı tüketmeye çalışıyorlar napıyorlar...
  • Şu kasanın güzelliğine bakın...

• bir de ekran FHD olsaydı tadın yenmicekti
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

Şu kasanın güzelliğine bakın...

İnan hergün youtube videolarını izliyorum...Fakat hala yorulmadım, gerçekten de çok hoş bir kasa yapısına sahip

• güzel güzel:D ilk açılışda ne güzel fan sessiz sesiz çalışıyodu oyunda başladı bi anda ama normal tabi muhtemlen ayarlar en yüksektedir
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.