Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y570 (GT 555M GDDR5) [İnceleme ve Test Sonuçları Eklendi] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.206
Cevap
28
Favori
681.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: korbey

Şu an Lenovo'nun en üst düzey bilgisayarı 59-070715 kodlu ürünüdür.Rakiplerine göre her zaman biraz daha geç olarak ürünlerini piyasaya çıkarmıştır.Bundan dolayı her zmn bir kaybı var markanın.Her ne kadar ilk sandy bridge işlemcili makinaların satışını gerçekleştirse de yeniden 2630 işlemcili sistemlerle piyasaya girmesi 1 hafta öncesidir.

Y570 lere baktığımızda ise güçlü bir gelişim görüyoruz markada.SSD disk ,Bluray Combo , USB 3.0 ve 3D ekran gerçekten büyük bir artı yaratacak.Özellikle ekran kartının 192 bit olması en büyük rakibi asus ve toshibaya büyük bir darbe olacaktır.Bu üründe tek bir eksik görüyorum FULL HD ekran. Bu kesinlikle ve kesinlikle olmalıydı.3D bir ekranla piyasaya çıkıyorsun ama HD Ready kalitesinde.Gerçekten büyük bir kayıp!

Ürünün tahmini fiyatına gelinceyse...Şu anki en güçlü makinası olan 59-070715 kodlu ürünün yaklaşık olarak İNDİRİMSİZ satış fiyatlarına bakacak olursak 2300 TL düzeylerinde.Yeni gelecek olan Y570 içinse tahmini fiyatı 1000-1200 TL daha yüksek olacaktır.Aklımda max. 3500 TL lik bir fiyatla piyasaya girecekleri düşüncesi var.Lider birkaç firmanın yapacakları güzel indirimlerle ürüne erkenden sahip olma şansınız var.Ancak bu fırsatı iyi değerlendirmeye bakın.Türkiye'de öncelikli olarak 1-2 firmada satışa girecektir.Bunlaların kampanyalarını takip etmekte fayda görüyorum.Ürünü bekleyen alıcılar için ufak bir hatırlatma yapmak istedim.

Öncelikle Y570'te kullanılan ekran kartı 192-bit değil 128-bittir. Bahsettiğiniz 3 boyutlu ekrana sahip model Y570d adı altında ayrıca satışa sunulacaktır, yani Y570'lerde 1366x768 çözünürlükte LED arka aydınlatmalı normal ekranlar kullanılmaktadır. Evet ekran çözünürlüğü daha yüksek olabilirdi, 15,6" boyutlarındaki bir notebook için ideal çözünürlük bana göre 1600x900'dür.

Eğer Y570 modeli dediğiniz gibi 3500TL gibi bir rakamdan satılırsa hepimiz boşu boşuna bekliyoruz demektir çünkü en yakın rakipleri 2000-2200 lira civarında satılmakta, hatta kampanyalarla 1600 seviyelerine kadar inen modeller oluyor. O kadar yüksek bir rakamdan satışa sunulacağını hiç zannetmiyorum.

@korbey, paylaşımınız için teşekkürler.
    Bence de diğer arkaşların dediği gibi 3500 TL düz Y570 için çok aşırı fazla, ben 2300 TL'yi geçeceğini sanmıyorum. V570 59-300261 modeli (i5-2410M GT 525m) şu anda 1200 TL'ye satılıyor. Y570 de olsa olsa 2200-2300 TL olur...

Ekran çözünürlüğüne gelince, çözünürlük kriteri ne kadar fazla ise o kadar iyi olan bir kriter değildir.
    sarppy'nin de dediği gibi "ideal çözünürlük" önemlidir, en yüksek çözünürlük değil. Gereğinden yüksek çözünürlüğün sıkıntıları:
    1- Oyunlarda düşük performans: LCD'lerde tek gerçek çözünürlük olduğu için bunu değiştirme şansımız - interpolasyondan doğan ciddi görüntü kalite kaybını göze almazsak - yoktur. Yani full HD ekranlı bir laptop aldıysanız, full hd çözünürlüğe (1920*1080) mahkumsunuz. Bu durum ekran kartı değiştirilemeyen laptoplarda önemli bir sıkıntı, oyunlarda yapabileceğiniz tek şey grafik ayarlarını kısarak effektlerden, gerçek zamanlı aydınlatmalardan, gölgelerden mahrum kalmaktır. Ben daha düşük çözünürlüğü tercih ederim.
    2- Düşük çözünürlüklü videolar tam ekran izlenirken oluşan kalite kayıplarının (oluşan artifactlardan dolayı) artması: Yani dvd kalitesinde bir filminiz var diyelim bu filmi 1366*768 çözünürlüklü bir ekranda full hd bir ekrana göre daha kaliteli izlersiniz. Full HD ekranda keyifle film izlemek ve ekranın tam hakkını vermek istiyorsanız 1920*1080 çözünürlükte hazırlanmış filmleri izlemelisiniz ki bunları da temin etmek normal olanlara göre daha zor.

Bana göre 15.6 inç için 1366*768 ideal çözünürlüktür.

• Bu arada şöyle bir bakayım dedim teknofiyat'tan Y570'in baş rakibi HP dv6-6020 (ve kardeşleri 6010, 6030...)
    http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?&uid=118045
    bimeks te indirime girmiş, 1700 TL olmuş... Böyle indirmler varken Y570 3500 TL satmaz, 2500 TL bile çok satmaz...
  • 3D olmayan modelinin 3500 TL olması imkânsız 1900-2000 TL civarında olmalı.Zira bu aralar dolar yüksek olmasına rağmen Hp Pavilionların ve Asus'ların f/p oranları çok çok iyi.Lenovo'nun da iyi bir hamle yapması gerekir
    Ekran kartının bellek türüne pek takılmayın zaten güçlü bir kart.Ekran çözünürlüğü 1366x768 olduğu için her oyunu rahatlıkla üst seviyede oynatır.Zaten kartın 3dmark06 puanı 10000-11000 civarıymış
  • Ne zaman gelecek şu meret merak içindeyim..
  • AMD'nin Llano nesli APU'sunu kullanan laptopları yurt dışında piyasaya çıkmaya başladı. Bütün büyük firmalar bu platformu kullanan modelleri piyasaya çıkaracakmış. Y570'in de Y575 gibi bir AMD alternatif modeli olacakmış. Llano nesli için genel olarak söylenen cpu kısmı sandy bridge'den daha zayıf ama dahili GPU'su sandy bridge (3000) 'in yaklaşık %50 si kadar daha hızlı olduğu ve pil ömrünün daha iyi olduğu. Ayrıca laptopta bulunan harici radeon ekrankartı ile de crossfire şeklinde aynı anda çalışarak iki gpu güçlerini birleştirmiş olacak.

Bu durumda 1-2 ay daha sabredip bunların Türkiyeye gelmesini beklesek??? İlla AMD'li versiyonu almak için değil, ayrıca intel'in işlemcilerde indirime gideceği için (tahminen) Y570'i daha ucuza alabilmek için.

Update: Linki ters koymuşum

Teknoseyir Llano genel bakış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventalpsal -- 7 Temmuz 2011; 16:09:25 >

• Hayırlısıyla bi gelsin görelimde ona göre beklemek gereklimi değilmi karar veririz ama görünürde hiç bişi yok malesef.
  • Arkadaşlar, çok hayırlı! bir haberim daha var size :) Kadıköyde, laptop satışı üzerine yoğunlaşmış ve genelde iyi fiyat veren Eksen bilgisayara sordum Y570'i daha bizde kodu bile açılmamış, 2 aydan önce beklemek anlamsız olur, dedi...
  • Son durum, son duyum: 2 haftaya piyasada yani Temmuz sonu gibi, fiyatı yaklaşık 2200 TL, Ram 8 GB, Disk 750 GB sanırım.
  • Acaba disk 5400rpm mi 7200rpm mi, inşallah 7200rpm'dir diyecem ama çok zor. Optik sürücüsüde bluraymi dvd mi 2 haftaya inşallah belli olacak bakalım. Bu arada atı alan üsküdarı geçti bunlar hala piyasaya sürecekler y570i.
  • lenovo laptop almayı düşünüyorumda o kadar sitelere baktım uygun fiyat araştırırken Netsipariş te bunu gördüm. Fiyatlar gerçekten cok uygun arkadaşlar kullanan varmı bu hediye çekini arkadaşlar http://www.netsiparis.com/LenovoKampanya.Asp
  • Harddisk devir olayı enteresan oluyor laptoplarda örneğin HP DV6-60XX serisinde en üst model 6030'da 1TB disk var, 5400 rpm, en düşük model 6005 'de 500 GB disk var, 7200 devir, yani alt model üst modeli disk performansında bayaa bir geçecektir. Y570'de de disk büyük olursa mecburen yavaş olur...
  • O halde 500gb olsunda 7200rpm olsa keşke.
  • Bilgisi olan var mı Lenovo Y570'in gelip gelmediğinden?
  • Bilgim var
    Cevap veriyorum: Gelmedi

Satıcılara veya Lenovo'nun Türkiye merkezine Y570'i sorarken olası yanlış anlamaları önlemek için Y560 değil Y570, V570, Van 570 değil Yozgat 570 demenizi tavsiye ederim. Şimdiye kadar bir çok kez "Evet Y570 geldi" cevabını duydum, sonu hep hüsran, sonu hep gözyaşı oldu

Benim gibi hergün hergün geldimi geldimi diye araştırıp işkence çekmek istemiyorsanız, Y570 bekleme devrenizin sigortasını indirin, Ağustos sonu gibi gene kaldırın, muhtemelen gelmiş olur.

• Ağustos sonuna mı uzadı şimdi de :) Laptop almaya karar verdim ama böyle olmucak anlaşılan bekledikçe bekletiyorlar
  • Bence amaç Y560p ve diğerlerinde stok eritmek olabilir.
  • Beni de zorla Y560p'ye itiyor bu bekleme süresi..
  • Bu mantıkla devam ederlerseler 6770m 'li bir hp alacam sanırım.
  • Hp'de de isinma sikayeti geliyor surekli
  • Yeni Dv6 ve Dv7 serisinde ısınma problemi eskisi gibi yok. Hp Coolsense var. Araştırın.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.