Bildirim
Lenovo IdeaPad Y570 (GT 555M GDDR5) [İnceleme ve Test Sonuçları Eklendi] (7. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
128/192bit mevzusu zaten bambaşba bir çelişkide, gt555'ler nasıl oluyorda 96 shader gözüküyor 144 olması gerekiyordu. Bu şekliyle ürünün gt525/gt540/gt550'den ne farkı kaldı. Bi kesinleşsede bende bir karar versem. -
http://www.nvidia.com/object/product-geforce-gt-555m-us.html
Burada 555m'nin gddr5 ve gddr3ün özellikleri var.Acaba yakın mıdır performanslar birbirine.Bu laptopta gördüğüm kadarıyla gddr5 olan mode kullanılıyor.Özellik olarak bit değeri hariç gddr5 daha yüksek görünüyor ama bt değeri o kadar fark açar mı bilmiyorum.Bilen birisi aydınlatsa bizi keşke :) -
GT 555m'in iki farklı versiyonu olduğunu bilmiyordum ama 128 Bit, DDR3, 96 Shader - 192 Bit, GDDR5, ~144 Shader arasında çok fark olur. Tamamen atıyorum ama, örneğin Crysisde aynı ayarlarda biri saniyede 20 kare gösterirken ve siz kare atladığını hissederken, diğeri saniyede 30 kare gösterir ve takılmadan oynatır oyunu.
Radeon 6770 de 128 bit ama GDDR5 kullandığı için bant genişliği problemini bir miktar aşmış oluyor. -
144 shader olana ddr3 192 bit koymuş, 96 shader olana gddr5 128 bit koymuş. Kağıt üzerinde ise bant genişliği olarak ddr5 fark atmış haliyle. Ama 144 shaderin etkisi iyi olur bence. Hangi model olacak acaba? -
quote:
Orijinalden alıntı: apollonx
144 shader olana ddr3 192 bit koymuş, 96 shader olana gddr5 128 bit koymuş. Kağıt üzerinde ise bant genişliği olarak ddr5 fark atmış haliyle. Ama 144 shaderin etkisi iyi olur bence. Hangi model olacak acaba?
Daha önce de yazdığım gibi Y570'te 128-bit GDDR5 olan GT 555M kullanılmakta.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sarppy
quote:
144 shader olana ddr3 192 bit koymuş, 96 shader olana gddr5 128 bit koymuş. Kağıt üzerinde ise bant genişliği olarak ddr5 fark atmış haliyle. Ama 144 shaderin etkisi iyi olur bence. Hangi model olacak acaba?
Daha önce de yazdığım gibi Y570'te 128-bit GDDR5 olan GT 555M kullanılmakta.
Peki bu gpu'nun GT 550m'ye göre performans farkı nedir bir bilgi varmı? Nette pek bişey yokta o yüzden soruyorum.
-
quote:
Peki bu gpu'nun GT 550m'ye göre performans farkı nedir bir bilgi varmı? Nette pek bişey yokta o yüzden soruyorum.
Anladığım kadarıyla siz N53SN ile Y570'i karşılaştırmak istiyorsunuz.
Her iki modelin de tam yük altındaki sıcaklık değerleri:
Karşılaştırmalı benchmark sonuçları:
Karşılaştırmalı oyun performansları:
http://www.notebook4game.com/web/46886/preview-lenovo-ideapad-y570
http://www.notebook4game.com/web/46811/review-asus-n53sn-sz023v
Not: Testteki N53SN'in hard diski 7200rpm'dir, Türkiye'de satılmakta olan modellerin hard diski 5400rpm'dir.
-
Teşekkürler ayrıntılı sonuçlar için. y570'in daha az ısındığı kesin ama ekran kartında çok büyük fark yokmuş (7200rpm etkiside muhakkak vardır) 96cores ve 128 bitten dolayı sanırım. Bakalım ürünün fiyatı ne olacak, n53sn fiyatında olursa tercih edilebilir ama çok fazlası olursa tercih edileceğini sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollonx -- 3 Temmuz 2011; 22:03:27 > -
Arkadaşlar, ben de ekran kartının performansına çok önem veriyorum ama bugün Teknosa da V570 (Y değil V) 'i inceledim, klavyesi ve kasası hakikaten çok güzel duruyor. Özellikle klavye tasarımı olarak Asus'un hissiz dümdüz klavyesinden çok daha iyi. Oyun çok önemli ama bu laptopları çoğumuz sadece oyun konsolu gibi kullanmayacak, klavyenin ergonomisi, kasanın tasarımı filan da önemli. Bu konularda ben Lenovo'yu çok başarılı buldum. Teknosa'daki Lenovo yetkilisi V570'deki ekran kartını değiştirme tuşunu gösterdi, kasanın ön tarafında, ufak bir led, ve yaylı bir tuş var. Masa üstünde o tuşa basarak harici GPU'yu devreye alıp çıkartabiliyorsunuz, (ayrıca otomatik te olabiliyor (optimus)) led'den de harici GPU devrede mi, değil mi anlıyorsunuz... -
Ayrıca mağazadaki Lenovo yetkilisi Ağustos'un başında Y570'in gelmiş olacağını (tahmini olarak) söyledi. -
quote:
Orijinalden alıntı: leventalpsal
Ayrıca mağazadaki Lenovo yetkilisi Ağustos'un başında Y570'in gelmiş olacağını (tahmini olarak) söyledi.
Asus'un klavyesi hakkında söylediklerinize katılıyorum. Gerçekten kötü bir klavyesi var n53s serisinin. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: sarppy
quote:
Asus'un klavyesi hakkında söylediklerinize katılıyorum. Gerçekten kötü bir klavyesi var n53s serisinin.
Aslında N53 serisinin klavyesi iyi olan modelleri var ancak maalesef bu modellerin ülkemizde satışı yok. Bir ara ben de N53SN almayı düşünüyordum, vazgeçme sebeplerimden biri de klavyesi olmuştu. Aşağıdaki resim bahsettiğim klavyesi iyi olan N53'e ait.
Keşke türkiyede de böyle chiclet tasarım klavye olsaydı. Teknosada denediğim N53sn'in yanında chiclet tasarımlı toshiba vardı ve kullanım olarak bana göre çoook çook fark vardı diyebilirim chiclet tasarımlı toshiba'nın.
-
quote:
Keşke türkiyede de böyle chiclet tasarım klavye olsaydı. Teknosada denediğim N53sn'in yanında chiclet tasarımlı toshiba vardı ve kullanım olarak bana göre çoook çook fark vardı diyebilirim chiclet tasarımlı toshiba'nın.
Evet kesinlikle chiclet klavye çok daha rahat, şu anda geçici olarak kullandığım Asus K52'nin klavyesi de bu tasarıma sahip ve bu klavye yapısına alıştıktan sonra eski tip klavye kullanmak istemiyorsunuz. -
Arkadaşlar lenovo'nun Türkiye sitesinde Y570 tanıtım sayfasında ekran kartı olarak,
ATI Mobility Radeon™ Yüksek Çözünürlüklü HD5730 1GB VRAM Grafik
yazıyor.. Türkiye'ye gelecek modellerde bu kart mı olacak acaba? -
quote:
Orijinalden alıntı: elzemsin
Arkadaşlar lenovo'nun Türkiye sitesinde Y570 tanıtım sayfasında ekran kartı olarak,
ATI Mobility Radeon™ Yüksek Çözünürlüklü HD5730 1GB VRAM Grafik
yazıyor.. Türkiye'ye gelecek modellerde bu kart mı olacak acaba?
nVidia GeForce GT 555M olacak, sayfa güncellenirken ekran kartı modeli değiştirilmemiş ve Y560'ta kullanılan ekran kartı kalmış. -
Şu an Lenovo'nun en üst düzey bilgisayarı 59-070715 kodlu ürünüdür.Rakiplerine göre her zaman biraz daha geç olarak ürünlerini piyasaya çıkarmıştır.Bundan dolayı her zmn bir kaybı var markanın.Her ne kadar ilk sandy bridge işlemcili makinaların satışını gerçekleştirse de yeniden 2630 işlemcili sistemlerle piyasaya girmesi 1 hafta öncesidir.
Y570 lere baktığımızda ise güçlü bir gelişim görüyoruz markada.SSD disk ,Bluray Combo , USB 3.0 ve 3D ekran gerçekten büyük bir artı yaratacak.Özellikle ekran kartının 192 bit olması en büyük rakibi asus ve toshibaya büyük bir darbe olacaktır.Bu üründe tek bir eksik görüyorum FULL HD ekran. Bu kesinlikle ve kesinlikle olmalıydı.3D bir ekranla piyasaya çıkıyorsun ama HD Ready kalitesinde.Gerçekten büyük bir kayıp!
Ürünün tahmini fiyatına gelinceyse...Şu anki en güçlü makinası olan 59-070715 kodlu ürünün yaklaşık olarak İNDİRİMSİZ satış fiyatlarına bakacak olursak 2300 TL düzeylerinde.Yeni gelecek olan Y570 içinse tahmini fiyatı 1000-1200 TL daha yüksek olacaktır.Aklımda max. 3500 TL lik bir fiyatla piyasaya girecekleri düşüncesi var.Lider birkaç firmanın yapacakları güzel indirimlerle ürüne erkenden sahip olma şansınız var.Ancak bu fırsatı iyi değerlendirmeye bakın.Türkiye'de öncelikli olarak 1-2 firmada satışa girecektir.Bunlaların kampanyalarını takip etmekte fayda görüyorum.Ürünü bekleyen alıcılar için ufak bir hatırlatma yapmak istedim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: korbey
Şu an Lenovo'nun en üst düzey bilgisayarı 59-070715 kodlu ürünüdür.Rakiplerine göre her zaman biraz daha geç olarak ürünlerini piyasaya çıkarmıştır.Bundan dolayı her zmn bir kaybı var markanın.Her ne kadar ilk sandy bridge işlemcili makinaların satışını gerçekleştirse de yeniden 2630 işlemcili sistemlerle piyasaya girmesi 1 hafta öncesidir.
Y570 lere baktığımızda ise güçlü bir gelişim görüyoruz markada.SSD disk ,Bluray Combo , USB 3.0 ve 3D ekran gerçekten büyük bir artı yaratacak.Özellikle ekran kartının 192 bit olması en büyük rakibi asus ve toshibaya büyük bir darbe olacaktır.Bu üründe tek bir eksik görüyorum FULL HD ekran. Bu kesinlikle ve kesinlikle olmalıydı.3D bir ekranla piyasaya çıkıyorsun ama HD Ready kalitesinde.Gerçekten büyük bir kayıp!
Ürünün tahmini fiyatına gelinceyse...Şu anki en güçlü makinası olan 59-070715 kodlu ürünün yaklaşık olarak İNDİRİMSİZ satış fiyatlarına bakacak olursak 2300 TL düzeylerinde.Yeni gelecek olan Y570 içinse tahmini fiyatı 1000-1200 TL daha yüksek olacaktır.Aklımda max. 3500 TL lik bir fiyatla piyasaya girecekleri düşüncesi var.Lider birkaç firmanın yapacakları güzel indirimlerle ürüne erkenden sahip olma şansınız var.Ancak bu fırsatı iyi değerlendirmeye bakın.Türkiye'de öncelikli olarak 1-2 firmada satışa girecektir.Bunlaların kampanyalarını takip etmekte fayda görüyorum.Ürünü bekleyen alıcılar için ufak bir hatırlatma yapmak istedim.
Öncelikle Y570'te kullanılan ekran kartı 192-bit değil 128-bittir. Bahsettiğiniz 3 boyutlu ekrana sahip model Y570d adı altında ayrıca satışa sunulacaktır, yani Y570'lerde 1366x768 çözünürlükte LED arka aydınlatmalı normal ekranlar kullanılmaktadır. Evet ekran çözünürlüğü daha yüksek olabilirdi, 15,6" boyutlarındaki bir notebook için ideal çözünürlük bana göre 1600x900'dür.
Eğer Y570 modeli dediğiniz gibi 3500TL gibi bir rakamdan satılırsa hepimiz boşu boşuna bekliyoruz demektir çünkü en yakın rakipleri 2000-2200 lira civarında satılmakta, hatta kampanyalarla 1600 seviyelerine kadar inen modeller oluyor. O kadar yüksek bir rakamdan satışa sunulacağını hiç zannetmiyorum.
-
SSD'li 3d ekranlı olan 3000-3500 tl civarına satılabilir ama düz y570 imkanı yok o fiyata satılamaz. Benim tahminim 2000-2100 civarında çıkacağı yönde.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X