Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.762
Cevap
35
Favori
336.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, bugün Media Markt'tan SSD'siz modeli aldım. Yarın akşama kadar deneme fırsatım olmayacak; yalnız yarın akşamdan sonra yardımcı olabilirim. İlk izlenim olarak, pil ömrü beni büyüledi diyebilirim. Malzeme kalitesi olarak da gayet iyi duruyor. Parasını sonuna kadar hak eden bir ürün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
  • S.a Bende y 580 alalı 2 gün oldu bugün forum a bakınnca yazını gordum denedım dk 1 den sonra biraz cızırtı geliyor ve aynen sol dan geliyor ama önemi yok diye düşünüyorum. diğer konularda pc çok iyi ısınma sorunu yok bence yanı oyun oynarken 50 bılemedın 60 ı gecmemıstır ve adana da oturuyorum dogal olarak 50 yı düşmemesi lazım hava 40 derece :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devilhaze -- 19 Ağustos 2012; 23:46:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oncoskun

quote:

Orijinalden alıntı: Kutlu9

quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

quote:

Orijinalden alıntı: oncoskun

quote:

fhd bekleyemeyecem galiba bende 2 ay daha. dayanamıyorum alacam sanırım. son kez kasa kaltesi hakkında bişeler söylermisiniz??? ısınma problemi var mı bilgisayarın???
    ...

Bence FHD yi bekle kardeşim. Bende Y570 de vardı, ekranı masaya hafif değdiğinde bile oynuyordu, kasa ortalama ile düşük kalite arasındaydı ama Y580 ona göre çok daha sağlam ve orta kalite ama ekran (özellikle beyaz ve siyah renkler) kalitesinden memnun değilim.

HDD ısınıyor, zaten sol elinin altından herhangi bir oyun çalıştırdığında hissediyorsun. Onun haricinde 2. nesil i5 y570' den 10 derece aşağıda çalışıyor gpu ve cpu.

Bu fiyata bu özellikleri almak istiyorsunuz bizim gibi alın ama elbette ki yeni bilgisayar ve sürücü güncellemelerine ihtiyaç duymaktadır. Yazılımsal olarak da biraz geliştirilmesi lazım.

şuan mesajımı y560tan yazıyorum. boşta 65 derece pc. yanıyor resmen oyun açınca. ısınması bana problem açacak düzeyde değildir. zaten soğutucu ile kullanacam. tek kafama yatmayan fhd ekran olmaması.http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-332600-y580-core-i7-3610qm-8gb-32gb-ssd+750gb-hdd-2gb-gtx660m-156-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61680 bu fiyatıda kaçırmak istemiyorum ve bilgisayara ihtiyacım var ama...

ayrıca FHD ekran çokta önemli değil zaten piksel farkını 15" ekranda insan gözü ayırt edemez.

siz bir 15.6" FHD Mat ekran ile HD Parlak ekranı yan yana koyunuz ve farkı göz ayırt edebiliyor mu söyleyiniz.

Farkına varamadığın için söylüyorum PİKSEL farkı dedim. Full HD LED olursa birşeyler farkeder ama fiyatta o oranla fark eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oldboy86

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.

Lenovo y580 kullanıyorum.Sistem için 60gb lık okuma yazma oranı yüksek bir ssd alacağım.Lakin notebookun optik sürücüsünün yerine takacağım.

Şimdi , alacağım ssd , kutu ile birlikte mi geliyor , yani kutunun içine monte ettiğim an direk optik sürücü girişine girecek mi?

Diğer sorum ise çıkardığım optik sürücüyü usb 3.0 kablosuyla external olarak bağlayıp kullanabilir miyim?

aynı işlemi ben de yapacağım bir iki aya kadar. sorduğun sorunun cevabı şu: ssd'yi dvd rw yerine takıp dvd rw'ı ise usb ile external olarak kullanmak istiyorsan akasa slim odd alacaksın.

ssd'yi takmak içinse yine akasa n.stor'un 2,5 inchlik ürününü alacaksın ve ssd'yi içine yerleştirip notebooka monte edeceksin.

benim bu konuda merak ettiğim ise bu işlemi uygularsak notebookun garanti dışı kalıp kalmayacağı. zira daha geçen hafta aldım y580'i.

windows kapanışı, dosya açma süresi falan gayet iyi ama ssd ile çok daha iyi olacaktır tabii. benimkinin boot süresi ise (masaüstünde tüm programların yüklenmesi vs dahil) 37 ila 48 saniye arasında tamamlanıyor. bu süre şimdilik tahmin edileceği gibi gayet yeterli ve hızlı ancak ileride ağırlaşacaktır.

eğer servislik bir durum olur da tüm bu işlemleri eski haline getirip (dvd rw'ı yerine takmak) servise göndersek garanti dışı kalıp kalmayacağını merak ediyorum dediğim gibi.

mesela benim eski notebookumun altında bir etiket vardı (lisans anahtarı etiketi değil başka bir şeydi) vidayı söktüğün an yırtmak zorunda kalıyordun ve garanti dışı kalıyordu doğal olarak. şimdi bu y580'in altında öyle bir durum yok. vidaların kurcalanıp kurcalanmadığını görüp karar verirler herhalde garanti dışı kalıp kalmayacağına diye düşünüyorum.

cevap içinde bir soru da benden geldi. bilen varsa yanıtlasın sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yorumların bir çogunu okudum ve bir şeyler yazmak istedim henüz bu modelini almadım almayı düşünüyorum.

1:ssd hakkında bir şeyler yazmak istiyorum ssd araştırdım ısı ve hız bakımından kesinlikle avantaj saglayacaktır.ama kesinlikle 32 gb olanını almayın derim sistemi ona kuracaksınız win 7 güncellemeler yapınca bende ki pc için söylüyorum 27 gb yer tutuyor geriye ne kaldı siz düşünün y580 modellerinde söylene ne göre ssd slotu varmış daha sonra 128 gb alıp takmanız daha akıllıca.

2:Tık tık gelen ses ekleyen arkadaşın videosunu izledim ve ara ara gelen ses çok ciddi olmasada sıkıcı ben almadan önce lenovonun müşteri hizmetlerini arayıp teknik servisten bilgi alına bilir.Onca para verip bu tip bir kronik sorunla karşılaşmak sinir bozucu ben de daha önce casper nirvana,fujitsu simens ve hp-dv6 modellerinden kullandım bu tip bir ses sorunu ve garantiye gönderecek bir sorun yaşamadım.Benim görüşüm bu bir donanım sorunudur ve cayma hakkı adı verilen 30 günlük yasal bir hak var okumanızı tavsiye ederim.

Eğer yeterli miktarda paranız varsa ve kalitelii teknik servis istiyorsanız dell diyorum zaten yerinde servis imkanı ile kendini ıspat ediyor.Son olarak burada ki arkadaşların yorumlarını takip edeceğim ve sanırım biraz daha araştırma yaparak sağlıklı bir kara veririm ürünü alma konusunda tabi şunuda düşünmek lazım bir masa üstü pc ile notbooku oyun olarak kıyaslandığında çok üst şeyler beklememek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: fukuku111

Yorumların bir çogunu okudum ve bir şeyler yazmak istedim henüz bu modelini almadım almayı düşünüyorum.

1:ssd hakkında bir şeyler yazmak istiyorum ssd araştırdım ısı ve hız bakımından kesinlikle avantaj saglayacaktır.ama kesinlikle 32 gb olanını almayın derim sistemi ona kuracaksınız win 7 güncellemeler yapınca bende ki pc için söylüyorum 27 gb yer tutuyor geriye ne kaldı siz düşünün y580 modellerinde söylene ne göre ssd slotu varmış daha sonra 128 gb alıp takmanız daha akıllıca.

2:Tık tık gelen ses ekleyen arkadaşın videosunu izledim ve ara ara gelen ses çok ciddi olmasada sıkıcı ben almadan önce lenovonun müşteri hizmetlerini arayıp teknik servisten bilgi alına bilir.Onca para verip bu tip bir kronik sorunla karşılaşmak sinir bozucu ben de daha önce casper nirvana,fujitsu simens ve hp-dv6 modellerinden kullandım bu tip bir ses sorunu ve garantiye gönderecek bir sorun yaşamadım.Benim görüşüm bu bir donanım sorunudur ve cayma hakkı adı verilen 30 günlük yasal bir hak var okumanızı tavsiye ederim.

Eğer yeterli miktarda paranız varsa ve kalitelii teknik servis istiyorsanız dell diyorum zaten yerinde servis imkanı ile kendini ıspat ediyor.Son olarak burada ki arkadaşların yorumlarını takip edeceğim ve sanırım biraz daha araştırma yaparak sağlıklı bir kara veririm ürünü alma konusunda tabi şunuda düşünmek lazım bir masa üstü pc ile notbooku oyun olarak kıyaslandığında çok üst şeyler beklememek lazım.

Zaten olay bilgisayarın fiyatı, bu fiyata bu özellikler lenovo dan başka hiçbirinde yok. Zaten bende bütçe olsa mesela direkt samsung np550 serisi alırım.

• arkadaşlar yorumları tek tek okudum sizce bu modeli almak hatamı olur harddisk uzun vadede büyük problemler çıkartırmı
  • Arkadaşlar bende bi kaç haftarı bu pc üzerine yoğunlaşmıştım video'lar olsun yazılı incelemeler olsun çok araştırdım. Oyun için gayet iyi bir ekran kartı işlemcisi vs var, kasa yapısıda o kadar çürük birşeye benzemiyor. Fakat burdan okuduklarıma göre biraz kafamı toparladım. Şimdi ssd 32 gb asla yetmez diyorsunuz ve ssd olduğu için diğer modellere oranla hiç yoktan 100 200 lira farkı var. Hdd derseniz cpu ve gpu arasında diyorsunuz ve bariz ısındığı söyleniyor + olarak tık tık sesleri vs geliyormuş. Ekran konusundada fhd daha iyi olur fakat bu modelde yokmuş, o konuya değinmicem çünkü hd ile fhd arasındaki farkı bilmiyorum. Dvd sürücüsünde'de sağa sola falan oynama varmış belliki çok sağlam değil. Hoparlör konusunda çok iyi deniliyor ama bazı şeyleri deneyince cızırtı geliyormuş belki bu ileride sürekli bi sorun çıkartır. Lenovo serviside berbat deniliyor, vatan derseniz her harikarda kullanıcı hatası falan arıyor vs vs.

Kısaca biçok kötü yanı mevcut..

Artıları yokmu ? tabiki var çok sağlam bi ekran kartı mevcut bu özelliklerde ve bu fiyatlarda gtx660m ekran kartı olan bi notebook yok diyebilirim. En azından ben bulamadım. Onun haricinde + yönlerinden biriside kolaylıkla bi yerlere taşıyabilirsiniz. İşlemciside solidworks vs gibi çizim programlarıyla uğraşamlar için gayet uygun güzel. Bunun dışında başka + yön bulamadım ve bir bakıyorumda sırf 660m ekran kartı var diyede bu kadar soruna göz yumamam galiba.

Evet taşınabilir olmasını çok istiyorum ileride üni için çok kullanışlı olucaktır fakat şahsi düşüncem 2000-2200 lira para veriyorsak gidip en kralından bir Masaüstü düzmek en mantıklısı.. Buyrun size ufak araştırmalarla vs ile dizdiğim ve almayı planladığım sistemi yazayım

AMD FX X6 6100 SOKET AM3+ 3.3GHZ 14MB CACHE 32NM ISLEMCI 255 lira
    ASUS M5A99X EVO AMD 990X/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 292 lira
    CORSAIR 8GB(2X4GB)VENGEANCE DDR3 1866MHZ CL9 MAVI RAM
    SEAGATE 3,5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK 206 lira
    SAPPHIRE HD7870 O.C. EDITION GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI 749
    COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MIDT ATX SIYAH KASA 334

Fiyatlar eski tabiki 1 2 hafta önceki tüm ürünlerde %25 indirimine göre yazmıştım. Saygılar, iyi forumlar
    Tarık Kurt.

• Ha birde bunların tam terside çıkabilir benim bahsettiğim ürün şuhttp://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-332600-y580-core-i7-3610qm-8gb-32gb-ssd+750gb-hdd-2gb-gtx660m-156-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61680 ve bunu alıp kullananda pek yok gibi yani her yönden sağlam bi inceleme gelene kadarda bu alet 2.700 liraya geri fırlıycak

• quote:

Orijinalden alıntı: mekintox

Ha birde bunların tam terside çıkabilir benim bahsettiğim ürün şuhttp://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-332600-y580-core-i7-3610qm-8gb-32gb-ssd+750gb-hdd-2gb-gtx660m-156-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61680 ve bunu alıp kullananda pek yok gibi yani her yönden sağlam bi inceleme gelene kadarda bu alet 2.700 liraya geri fırlıycak

firlasin bu sefer hic kimse almaz stoklara cikilir ve yine fiyat 1500 liranin altina duser :-)

• Valla hiç kusura bakmasınlar büyük bi ihtimal alamam bu notbook'u 2bin lira verdikten sonra çok çok iyi bi masaüstü düzerim ileridede bi 120 gblık ssd taktımmı uçak olur uçak :)
  • quote:

Valla hiç kusura bakmasınlar büyük bi ihtimal alamam bu notbook'u 2bin lira verdikten sonra çok çok iyi bi masaüstü düzerim ileridede bi 120 gblık ssd taktımmı uçak olur uçak :)

masaüstü dizüstü karşılaştırması yapıp kirlilik yaratıyorsun. maden taşımaya ihtiyacın yok masaüstü kullan arkadaşım. burda bahsedilen konu çok farklı...
  • Bende bugün birtane almayı düşünüyorum sizce almalımıyım Alırsam pek sorun çıkarır mı ?
  • ben alıcam bu makineyi ama byuk ihtimalle i5 lisini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar bugün itibariyle vatandan y580imi almış bulunuyorum :) henüz ne bir cızırtı ne de ısınma sorunuyla karşılaştım. Cod Mw3ü sıkıntısız 4 saattir oynuyorum :) test konusunda pek bilgili değilim eğer test isteyen olursa nasıl yapıldığıyla yazarsa yaparım
  • http://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-Y580-20994BU-Laptop-Review.78974.0.html

Buyrun beyler bk atanlar bayilanlar bi goz gezdirsinn
    Vatandan 1628 liraya bugun i5 lisini aldm 450 vermek istemedim i7 ye oyun icin aldim. Carsamba elime gecicek o zaman gozlemlerimi yazarimm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Valla hiç kusura bakmasınlar büyük bi ihtimal alamam bu notbook'u 2bin lira verdikten sonra çok çok iyi bi masaüstü düzerim ileridede bi 120 gblık ssd taktımmı uçak olur uçak :)

masaüstü dizüstü karşılaştırması yapıp kirlilik yaratıyorsun. maden taşımaya ihtiyacın yok masaüstü kullan arkadaşım. burda bahsedilen konu çok farklı...

Kardeşim zaten burda sağdan soldan bakarak en mükemmel yanlarını ve en berbat yanlarını tartışıyoruz. 10 tane gamer masaüstü pcden daha iyi olsa bile bi kere bozuldumu ne olucak ? üstlerde adamlar ne diyo lenovo'nun servisi rezalet diyor bunaz razıysanız bişey demiyorum. Bende alıcaktım ama okuduktan sonra vazgeçtim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mamunda

Arkadaşlar ssd li modeli bugün aldım az önce vatandan sorularınızı cevaplayabilirim

Öncelikle ben bi özellik söyleyeyim 15 saniyede açılıyo şu anda bilgisayar hiçbişey yüklü olmadığından olsa gerek ve bu çok hoşuma gitti

benim pc eski sayılır beş sene falan oldu aldığım win 8 on saniyede açılıyo 512 ekran kartı bir ram var pek özellik sayılmaz yani :) win 8 yükleyin :)
  • bende girdim kulübe geçmiş olsun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizhanq

quote:

Orijinalden alıntı: Mamunda

Arkadaşlar ssd li modeli bugün aldım az önce vatandan sorularınızı cevaplayabilirim

Öncelikle ben bi özellik söyleyeyim 15 saniyede açılıyo şu anda bilgisayar hiçbişey yüklü olmadığından olsa gerek ve bu çok hoşuma gitti

benim pc eski sayılır beş sene falan oldu aldığım win 8 on saniyede açılıyo 512 ekran kartı bir ram var pek özellik sayılmaz yani :) win 8 yükleyin :)

win 8 tam sürüm çıktı mı her şeyiyle pek bi bilgim yok ama win 7 ye göre açılma süresi çok iyi bu da ssd nin getirisi zaten win8 nasıl bi sürede açılır bilemem tabi

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.