Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.762
Cevap
35
Favori
336.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugun vatandan 32 gb ssd li modelini almıs bulundum .Tuş ışığı nasıl yanar ılk sorum sonra ssd yi nasıl kullanabiliriz biraz acıklama lutfen(şimdi arkadaş bilmiyordun neden aldın dıyenler varsa pc depodan ssd siz alcaktım baktım hemen hemen aynı fıyat vatanda almısken ssd li olsun dedım ) yanı ssd hakkında yardım y580 de ssd ıle ne yapabiliriz tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evetben

bugun vatandan 32 gb ssd li modelini almıs bulundum .Tuş ışığı nasıl yanar ılk sorum sonra ssd yi nasıl kullanabiliriz biraz acıklama lutfen(şimdi arkadaş bilmiyordun neden aldın dıyenler varsa pc depodan ssd siz alcaktım baktım hemen hemen aynı fıyat vatanda almısken ssd li olsun dedım ) yanı ssd hakkında yardım y580 de ssd ıle ne yapabiliriz tesekkurler.

Işık fn+space de ssdyi bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bugun vatandan 32 gb ssd li modelini almıs bulundum .Tuş ışığı nasıl yanar ılk sorum sonra ssd yi nasıl kullanabiliriz biraz acıklama lutfen(şimdi arkadaş bilmiyordun neden aldın dıyenler varsa pc depodan ssd siz alcaktım baktım hemen hemen aynı fıyat vatanda almısken ssd li olsun dedım ) yanı ssd hakkında yardım y580 de ssd ıle ne yapabiliriz tesekkurler.

fonksiyon tuşuna basarken boşluğa bas klavye ışıklandırması için.Işıkları da kapat çok güzel görünüyor =)).SSD zaten HDD ile uyumlu şekilde çalışıyor birşey yapmanıza gerek yok.
  • quote:

ssd ile siz bir şey yapmıyorsunuz, o( Rapid drive) sistemin açılış ve kapanışını hızlandırıp, her zaman kullandığınız programlara bir öncelik belirliyor.
  • i7 +ssd li modelinde tridimax gibi modelleme programları Photoshop vs gibi programlarda randuman alabilirmiyim . en önemliside tridimax da rbeni yarıyolda bırakırmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoomone

bugun vatandan i5 modelini aldim. i7den tek farki 32Gb ssd yok. ve i5 islemci farki... Render diye kasmicaksaniz i7ye para vermenin geregi yok... 1600 küsür verdim laptopa.. Suan kurulumu yaptim D:/ icindeki driver backupini DVDye yazdiriyorum acayip isinma var. Demedi demeyin... Laptopun mSATA girisivar yani mini SSD alip takilabilir. fakat Turkiyede msata ssd nerden alinir bilmiyorum.bilen bnide bilgilendirsin lutfen. Kolay gele...

tam olarak hangi bölgesi yada hangi donanımı ısınıyor hocam hdd? cpu? gpu? dvd?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anestetic

i7 +ssd li modelinde tridimax gibi modelleme programları Photoshop vs gibi programlarda randuman alabilirmiyim . en önemliside tridimax da rbeni yarıyolda bırakırmı acaba?

valla hiçbir sıkıntı olmaz, performans çok iyi ama LCD sinden ne kadar performans alırsın orası muallak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oncoskun -- 22 Ağustos 2012; 15:03:20 >
  • arkadaşlar aleti aldım ve az önce kutusundan çıkardım ısınma turları atıyorum. daha önce y560 vardı ve y580 ona göre nirvana diyebilirim. klavyesi olsun kasası olsun ilk izlenimim çok iyi. ışıklı klavyesi muhteşem tek kelimeyle. sorun illaki çıkarır ama eski modellere göre çooook daha iyi. menteşeleri 560 a göre 2 kat daha sağlam. tasarımı ve malzemeleride gayet gözel. en azından klavyenin altında 560 taki gibi ter izlerinden desenler oluşturmuyor. kullandıkça yorum yazarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anestetic

i7 +ssd li modelinde tridimax gibi modelleme programları Photoshop vs gibi programlarda randuman alabilirmiyim . en önemliside tridimax da rbeni yarıyolda bırakırmı acaba?

Bu özelliklerle, her işini yaparsın. Kullanacağın programlar, oyun gibi değil sonuçta. Ekran kartı - ram - işlemci (3.nesil) fazlasıyla yeterli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oncoskun

quote:

ssd ile siz bir şey yapmıyorsunuz, o( Rapid drive) sistemin açılış ve kapanışını hızlandırıp, her zaman kullandığınız programlara bir öncelik belirliyor.

sorumu cvplayan arkadaşlara çok teşekkürler.Benle daha çok uğraşacaksınız :)
    Dün aldım daha başına gecemedım doğru dürüst,HDD ıkıye bölmüş lenovo D kısmında driver vs var 20gb falan bunların yedeğini almalımıyım dvd'ye ve bir daha format atarken bu kısmı kullanarakmı atcam recovery mı yapcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: ongunbey

Ben de geçen hafta i5'li Y580 alarak aranıza katıldım arkadaşlar. Cihazı alır almaz HDD'yi, 120GB SataIII SSD ile değiştirdim ve Windows Ultimate kurdum. Genel olarak bilgisardan memnunum, özellikle oyun performansı konusunda verdiğiniz parayı sonuna kadar hakediyor bence.

Olumsuz yönleri tabi ki var: *Touchpad tuşları eleştirilerine katılıyorum, son derece kullanışsız. *DVD sürücüsünün açma düğmesini elinizle hissetmeniz mümkün değil, bakarak açmak zorundasınız.*Fonksiyon ve uyarı ışıklarının yerleşimi çok kötü, bilgisayarı biraz kendinize yakın kullanıyorsanız hiçbir ışığı göremiyorsunuz. (Bu arada hayatımda ilk defa HDD ışığı olmayan bir bilgisayar gördüm!) *Ekran kapağını kolayca açmak için tutacağınız döğru dürüst bir yer yok.

Bu arada başıma ilginç bir şey geldi. Eski fotoğraflarımı bilgisayara aktardım ve bakmak istedim. Ama Windows resim görüntüleyici garip bir hata verdi ve fotoğrafları bir türlü açmadı. Hata kodunu Google'a yazarak arama yaptım. Türkçe sitelerde yazılan çözümlerin hepsini denedim ama nafile, fotoğraflar açılmıyor. Sonunda yabancı bir sitedeki forumdan öğrendim, sorun Intel ekran kartı sürücüsündenmiş. Sürücüyü kaldırdım ve Intel'in resmi sitesinden güncel sürücüyü indirip kurdum. Sorun düzeldi.

HDD'den ses gelme olayına bakmak için orijinal HDD'yi takıp deneme yaptım. Rahatsız edici bir ses yok, herşey normal.

SSD'li Winodws deneyim dizini aşağıdaki resimde.

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye]

bende dun aldım resımlerı ılk acmadı ama uyarı penceresı geldı evet deyınce actı ama kucuk cıkıyor coğu foto normal masa ustunde gayet buyuk.Büyük ebat cıkması ıcın ne yapabıılırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nirvanizm

quote:

Orijinalden alıntı: zoomone

bugun vatandan i5 modelini aldim. i7den tek farki 32Gb ssd yok. ve i5 islemci farki... Render diye kasmicaksaniz i7ye para vermenin geregi yok... 1600 küsür verdim laptopa.. Suan kurulumu yaptim D:/ icindeki driver backupini DVDye yazdiriyorum acayip isinma var. Demedi demeyin... Laptopun mSATA girisivar yani mini SSD alip takilabilir. fakat Turkiyede msata ssd nerden alinir bilmiyorum.bilen bnide bilgilendirsin lutfen. Kolay gele...

tam olarak hangi bölgesi yada hangi donanımı ısınıyor hocam hdd? cpu? gpu? dvd?

z580 de bf3 sonuclari

temp1: 81 derece.
    hdd : 49 derece.

z580 laptop genel olarak cok isiniyor, Asus a gore

Asus n56vz ayni oyun:

temp1: 65 derece
    hdd: 41 derece

n56vz super ama daha iyi grafik karti var 650.

y580 de ayni oyun

temp1:70 derece
    hdd : 65 derece

y580 disk cok isiniyor design hatasi. grafik karti 660 a ragmen, bilgisayar sirketin benim olsa geri verir Asus n56vz alirim,

• old_guru@
    Y580 Deki disk ısınma prtoblemini nasıl çözebiliyoruz ki bu derece normal degil 65 derece cok fazla ?

Sogutucu ile cözüm olmazmı ?

Ama disk dışında tasarım,klavye,ekran kartı vs fazlasıyla yetiyor ama şu var İ5 lisi bile cok fazlasıyla yetiyor(Makine bende yok ama genede bilgi lazım disk ısınma sorunu ile ilgili)

Vatanda 25 lik indirime girerse 1630TL gibi fiyatlara düşüyor(i5 işlemcili olan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 22 Ağustos 2012; 11:03:32 >
  • izmir antalya istanbul gbi bölgelerde deniyosanız normal bnce çnkü hava zaten 30un üstünde şuan izmir 36 fln yazın sogutucusz notebook kullanmak sağlıklı olmaz heleki oyun oynuyorsak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

old_guru@
    Y580 Deki disk ısınma prtoblemini nasıl çözebiliyoruz ki bu derece normal degil 65 derece cok fazla ?

Ama disk dışında tasarım,klavye,ekran kartı vs fazlasıyla yetiyor ama şu var İ5 lisi bile cok fazlasıyla yetiyor(Makine bende yok ama genede bilgi lazım disk ısınma sorunu ile ilgili)

Vatanda 25 lik indirime girerse 1630TL gibi fiyatlara düşüyor(i5 işlemcili olan)

sogutucu ile 40-42 ye dusuyor. Ben vatandan 30 liraya bir sogutucu aldim. Oyle fazla parada vermeyin gidin hava deliklerine uygun bir sogutucuyu alin
  • quote:

Orijinalden alıntı: old_guru

quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

old_guru@

sogutucu ile 40-42 ye dusuyor. Ben vatandan 30 liraya bir sogutucu aldim. Oyle fazla parada vermeyin gidin hava deliklerine uygun bir sogutucuyu alin

hocam hangi soğutucuyu alın y580 için?

• Arkadaşlar ben lenovo y580 i5 işlemcili olanı almayı düşünüyorum battlefield max payne cyris gibi oyunları yüksek kalitede oynayabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can677

Arkadaşlar ben lenovo y580 i5 işlemcili olanı almayı düşünüyorum battlefield max payne cyris gibi oyunları yüksek kalitede oynayabilirmiyim

Oynarsın

• Evet arkadaşlar bu ssd li versiyondaki hdd nin çalışma sıcaklık değerleri,

Environmental Parameters (Çevresel Parametreler)

Min Operating Temperature 5 °C
    Max Operating Temperature 55 °C
    Humidity Range Operating 5 - 90% (non-condensing)
    Shock Tolerance 325 g @ 2ms half-sine pulse (operating) / 750 g @ 2ms half-sine pulse (non-operating)
    Vibration Tolerance 1.5 g @ RMS (random) (operating)

kaynakhttp://www.siewert-kau.de/en/sk/products/pdf/102553.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oncoskun -- 22 Ağustos 2012; 15:40:27 >
  • y580 mi y570 mi alsam kararsızım arkadaşlar, yardım edebilecek arkadaş var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.