Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.762
Cevap
35
Favori
336.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fthzgr

y580 mi y570 mi alsam kararsızım arkadaşlar, yardım edebilecek arkadaş var mı?

kimse y570 al demez çünkü kasası dayanıksız, bu fiyata bu özelliklerle Lenovo y580 istersen ilerde de ssd alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oncoskun

quote:

y580 mi y570 mi alsam kararsızım arkadaşlar, yardım edebilecek arkadaş var mı?

kimse y570 al demez çünkü kasası dayanıksız, bu fiyata bu özelliklerle Lenovo y580 istersen ilerde de ssd alırsın.

i5 olmasından çekiniyorum bir tek, oyun için alacağım makineyi... 580 daha mı uygun diyorsunuz?
  • quote:

i5 olmasından çekiniyorum bir tek, oyun için alacağım makineyi... 580 daha mı uygun diyorsunuz?

Elbette Y580 çok daha performanslı ve yeni nesil işlemci içerir. Eğer 3 boyutlu çizimlerle uğraşmıyorsan, bütçe de kısıtlı ise i5 yeter de artar bile.
  • quote:

quote:

Elbette Y580 çok daha performanslı ve yeni nesil işlemci içerir. Eğer 3 boyutlu çizimlerle uğraşmıyorsan, bütçe de kısıtlı ise i5 yeter de artar bile.

Anladım. Bir çekincem de i7'lerin i5'ten daha kullanılır, daha uzun ömürlü olduğunu duymam. Kafadan 3 sene kullanmayı planlıyorum, ayrıca oyun oynayacağımdan ısınma konusunda da yine y580'i öneriyor musunuz?
  • Arkadaşlar bende şu sıralar harıl harıl laptop arıyorum bugün vatana gittim ve y580 nin i5 lisini gördüm internet sitesinde gözükmüyor malumunuz ve doğal olarak %25 indirimi kaçırdım.%25 indirimle alet 1640 liralara falan denk geliyor benim bu aleti yaklaşık 10 eylüle kadar almam lazım sizce vatanda bu zamana kadar bir daha indirim olur mu ?
  • bence gelir keşke sorsaydın çalışanlarına blki bilirlerdi ama bana sorarsan 30 agustos zafer bayramında olabilir bende bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anladım. Bir çekincem de i7'lerin i5'ten daha kullanılır, daha uzun ömürlü olduğunu duymam. Kafadan 3 sene kullanmayı planlıyorum, ayrıca oyun oynayacağımdan ısınma konusunda da yine y580'i öneriyor musunuz?

Bu senin bütçenle ilgili bir durum, aralarındaki farkı oyun oynarken anlamazsın. 3 sene i7 de olsa i5 de olsa rahat rahat gider.

Bilgisayarın HDD si nomal değerlerin üstünde ısınıyor, gerisi normal.
  • quote:

quote:

Bu senin bütçenle ilgili bir durum, aralarındaki farkı oyun oynarken anlamazsın. 3 sene i7 de olsa i5 de olsa rahat rahat gider.

Bilgisayarın HDD si nomal değerlerin üstünde ısınıyor, gerisi normal.

Anladığım kadarıyla y580'in y570'ten kötü bir özelliği yok, öyle midir? Donanım olsun yazılım olsun? Ekran kartı çok daha iyi zaten ama ses kalitesiydi diğer şeylerdi bunlarda iyi mi merak ediyorum, daha önce laptop kullanmadığım için pek bilmiyorum hocam mevzuları.

• quote:

Anladığım kadarıyla y580'in y570'ten kötü bir özelliği yok, öyle midir? Donanım olsun yazılım olsun? Ekran kartı çok daha iyi zaten ama ses kalitesiydi diğer şeylerdi bunlarda iyi mi merak ediyorum, daha önce laptop kullanmadığım için pek bilmiyorum hocam mevzuları.

HDD ısınması dışındakiler ya aynı ya da daha iyisi.
  • quote:

quote:

HDD ısınması dışındakiler ya aynı ya da daha iyisi.

Netten yorumları okuyorum, adamın teki y580'in her şeyi güzel ama o özelliklere 1366x768 çözünürlük çok kötü olmuş, kontrastı olsun göze geliş açısı olsun çok kötü demiş. 1920x1080 çözünürlüklü bir şey alınmasını önermiş. Kafamı karıştırdı.

Ayrıca ekranda parlama oluyor mu? Kamerası 720p HD imiş, MP'si kaç acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Can677

Arkadaşlar ben lenovo y580 i5 işlemcili olanı almayı düşünüyorum battlefield max payne cyris gibi oyunları yüksek kalitede oynayabilirmiyim

Üstteki arkadaşlarımız yorumlamış zaten ama ben size söyle söyliyeyim ağır işlemler,grafik,çizim,tasarım vs felan yapılmayacaksa o zaman İ5 lisi fazlasıyla yeter ve işini görür artarda bile bu bütçeye alınabilicek en iyi bir leptop diyebilirim tek sorunu HDD nin fazla ısınmasıdır ama velakin canlı olarakta gördüm cidden tam ortası ısınıyor.. Onun dışında hiç bir ısınma problemi yoktu..

Soğutucu ile çözülebilir bir şeydir veyahut HDD nin yerini değiştirmeyle yada hdd yi değiştirmekte bir çözüm olabilir şimdilik ancak yerini değiştirmek çözebilir diye düşünüyorum.. Fabrikasyon hatasıdır bu..

Bunun dışında hiç bir problemi yok.

Y570 Nerde Y580 Nerde.. Aralarında dağlar kadar Fark var.

Kısaylamayacağım.. Ha orta sınıf ve 17,3 Ekranlı olsun isteyenler G780 i araştırabilirler.. Özellikleride tatminkar.

• quote:

Kamerası 720p HD imiş, MP'si kaç acaba?

1 Mp
  • Arkadaşlar sayfaları okudum önceki yazılanları vs.. Ama anlam veremediğim bir şey bu ürünü 2 bin tl civarında sanırım fiyatı tavsiye edermisiniz ? Yoksa bu fiyata daha iyi alternatifler var mı?
  • i5 li modeli kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim
  • Arkadaşlar vatandan almıştım i7 modelini 32 ssd lisini bir hafta oluyor çok memnunum her açıdan çok güzel bir bilgisayar

ses kalitesi süper

sıcaklık yok

fan sesi yok

oyun performansı harika

aydınlatmalı tuşlar çok işe yarıyor

ve çok fonksiyonel bir tasarımı var nazar değmesi harika bir bilgisayar herkese tavsiye ederim.
  • bende bugün i5 li modelini aldım.
    sağda solda burda gördüm bazı sevilmeyen yönlerini anlatiyim istedim.
    BUNDAN ÖNCEKİ PC İM HP DV6 6030 ET İ7 1 TB 8GB RAM 6770 EKRAN KARTI.BİRAZDA BUNUNLA KIYASLADIM TABİKİ..
    SEVDİĞİM YÖNLERİ +

OLDUKÇA İYİ PERFORMANS VERİYOR.. YÜKLEME AÇILMA VS''' İ7 DEN GEÇEN BİRİ OLARAK''

EKRAN KALİTESİ OLDUKÇA İYİ PARLAKLIĞI NETLİĞİ..DV6 DAN Bİ KADEME'' DAHA PARLAK VE CANLI GELDİ RENKLERİ''

WORLD OF TANKS OYNAYAN BİRİ OLARAK ISINMA YOK DİYEBİLİRİM EKRAN FULLL AYARLARDA EN KÖTÜ 30 FPS ALDIM.
    AYNI OYUNU TAM FULL DİĞİL AMA YAKIN OLARAK AYNI BÖLÜMDE 18 FPS LE OLDUKÇA TAKILARAK OYNUODUM'' DV6 ''
    şimdilik denediğim tek oyun

KASA VE KLAVYE OLDUKÇA BEĞENDİM KALİTELİ GERÇEKTEN GÖRMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM ÖZELLİKLE AYDINLATMALI KLAVYE
    VE SESSİZ TUŞ TAKIMI..

PİL !!!! ADETA DEVASAAAA TAM TAMINA 6700 MAH !!! BU DEMEK OLUYORKİ ÇOOOOOOOK UZUN PİL ÖMRÜ..
    TAHMİNEN'' 4 SAAT İNTERNET MODUNDA TABİKİ ''
    ŞU ANA KADAR KULLANDIĞIM EN YÜKSEK KAPASİTELİ PİL AÇIK ARA !!! GENELDE 4300 LE 5000 ARASI OLUYOR..6 HÜCRE

SES ŞU ANA KADAR ÇOK KAPSAMLI DENEMEDİM KULAKLIKLA DENEMEDİM..OYUNDA VE YOUTUBE TA STANDART BİR PC DEN
    DAHA FAZLA SES VERİYOR TABİKİ VE OLDUKÇA TOK GELDİ BANA..HP DV6 YLA KIYASLARSAM SANIRIM Bİ KADEME DAHA
    FAZLA VERİYOR SESİ AMA LENOVO DAHA TOK VERİYOR HOŞUMA GİTTİ AÇIKCASI..

KISACASI KALİTE VE PERFORMANS BEKLENTİSİ OLAN BİRİNİ RAHATLIKLA MEST EDEBİLİR..BENDE ASUS NV56 SANIRIM EN SON ÇIKAN KASA ONU ALICAKTIM.GÖNÜL RAHATLIĞIYLA SÖYLÜYORUM İYİ ALDIMMM..

SEVMEDİĞİM YÖNLERİ -

KASA ÇOK KALİTELİ DEMİŞTİM KALİTELİ '''AMA'' KEŞKEE PC Yİ YERE KOYDUĞUMUZ PLASTİK BÖLÜM YANİ PCNİN ALT KISMI ÜST KISMIYLA BANA GÖRE
    TEZAT OLUŞTURUYOR..KESİNLKLE DAHA KALİTELİ BİR TABAN HAK EDİYOR.TABİKİ KULLANIŞLI AMA DAHA İYİ OLSAYDI KEŞKE..
    NEYSEKİ ALT TARAFTA KALDIĞI İÇİN PEKTE PROBLEM OLUŞTURMUYOR..GÖZÜKMÜYOR TABİKİ

500 GB 5400 RPM NE YAAAA DALGA GEÇMİŞLER GERÇEKTEN !! NEYSEKİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR..SORUN YOK

HERKES TOUCHPAD ŞİKAYETİ YAPMIŞ..2 ÖNCEKİ PCİM DV6 3046 !! BU SEFERKİ
    ONU HATIRLAMIŞ OLDUM..TUŞ YOK FAZLA ESNİYOR ÇOK KULLANAN BİRİ WARSA RESMEN ALMAMA SEBEBİ OLABİLİR..
    AMA AÇIKCASI %70 MAUS KULLANAN BİRİ OLARAK VE ESKİDEN KALAN PCMDEN MİRAS KALAN TEKNİĞİMLE İDARE EDİYORUM..
    BU ARADA TOUCHPAD ALANI MUHTEŞEM BÜYÜKK TAAM BANA GÖRE ''YANİ ELİME GÖRE ''

SANIRIM DİĞER 15.6 PCLERLE KIYASLANDIĞINDA KASASI 2 3 CM DAHA GENİŞ UZUN KALIYOR..4 NESİLDİR KULLANDIĞIM PC KILIFINA BİRAZ ZOR SIĞDI
    AMA AĞIRLIĞI HAFİF 2.6 SANIRIM..

aklıma gelenler bunlar beyler şimdilik..
    ilk kez LENOVO kullanıyorum hiç tereddüt etmeden aldım umarım uzun vadede sorun çıkarmaz..
    GERÇEKTEN GÜZEL BİR PC HERKESE TAVSİYE EDİYORUM ''
    İ5 1628 LİRAYA VATANDAN SATIN ALDIM.. TAM BİR FP ÜRÜNÜ DİYEBİLİRİM.
    HERKESİN FAVORİSİ OLAN ASUS NV56 YLA HİÇ BİR FARKININ OLMADIĞINI ''TASARIMI SAYMAZSAK GERÇEKTEN MAC PROBOOK ADETA ''
    İLK TERCİHİNİZ OLABİLİR..

yazdıklarımı kimi beğenebilir kimi beğenmeyebilir..
    tartışmaya ve paylaşmaya bayılırım çekinmeden herkes görüşünü lütfen yazsın..teşekkürler

• quote:

Netten yorumları okuyorum, adamın teki y580'in her şeyi güzel ama o özelliklere 1366x768 çözünürlük çok kötü olmuş, kontrastı olsun göze geliş açısı olsun çok kötü demiş. 1920x1080 çözünürlüklü bir şey alınmasını önermiş. Kafamı karıştırdı.

Ayrıca ekranda parlama oluyor mu? Kamerası 720p HD imiş, MP'si kaç acaba?

Ekran bu bilgisayara hiç yakışmıyor elbette ama daha iyisi olsa bu sefer de bu fiyat olmayacak. Parlak ekran zaten, LCD olduğu için bakış açısı çok fark ediyor.

Bütçen varsa 1920x1080 çözünürlüklü bir bilgisayar alabilirsin, ya da Lenovo nun ekranını yeni alacağın bir ekranla değiştirebilirsin.

• Bu bilgisyar kaç çekirdek ?????
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensturk13

Arkadaşlar vatandan almıştım i7 modelini 32 ssd lisini bir hafta oluyor çok memnunum her açıdan çok güzel bir bilgisayar

ses kalitesi süper

sıcaklık yok

fan sesi yok

oyun performansı harika

aydınlatmalı tuşlar çok işe yarıyor

ve çok fonksiyonel bir tasarımı var nazar değmesi harika bir bilgisayar herkese tavsiye ederim.

hocam ben de aldım da bende ısınma sorunu var ya soğutucu kullanıyor musun?
  • ben de aranıza 32GB SSD'li modeliyle katıldım, cumartesi gününe kadar elime geçer, sabırsızlıkla bekliyorum denedikten sonra gözlemlerimi yazarım buraya.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.