Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.762
Cevap
35
Favori
336.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar laptop şuan elime ulaştı ne yapmalıyım yanlış bişi yapmak istemiyorum ?
  • Arkadaşlar az önce bende y580 aldım vatandan... Diskle alakalı problemim var c ve d var. Başka disk gözükmüyor. Yönetimden Boş C de 570 gb var ama onuda bölümlüyemiyorum. Yeterli yer yok diyor.

Altdaki sanırım ssd onuda çalıştıramıyorum.

Acil cevap verirseniz sevinirim. Çünkü arızaysa hemen geri götürcem.

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye]
  • Arkadaşlar yok mu bilgisi olan geri götürcem çok sinir bozukluğu yaşıyorum şuan o kadar para verdik ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalhakan

quote:

Orijinalden alıntı: ensturk13

Arkadaşlar vatandan almıştım i7 modelini 32 ssd lisini bir hafta oluyor çok memnunum her açıdan çok güzel bir bilgisayar

ses kalitesi süper

sıcaklık yok

fan sesi yok

oyun performansı harika

aydınlatmalı tuşlar çok işe yarıyor

ve çok fonksiyonel bir tasarımı var nazar değmesi harika bir bilgisayar herkese tavsiye ederim.

hocam ben de aldım da bende ısınma sorunu var ya soğutucu kullanıyor musun?

az miktarda var ama asla rahatsız edici değil hissedilmiyor bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: californication_

Arkadaşlar az önce bende y580 aldım vatandan... Diskle alakalı problemim var c ve d var. Başka disk gözükmüyor. Yönetimden Boş C de 570 gb var ama onuda bölümlüyemiyorum. Yeterli yer yok diyor.

Altdaki sanırım ssd onuda çalıştıramıyorum.

Acil cevap verirseniz sevinirim. Çünkü arızaysa hemen geri götürcem.

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye]

durum normal forumu bir baştan okuyunuz

• quote:

Arkadaşlar yok mu bilgisi olan geri götürcem çok sinir bozukluğu yaşıyorum şuan o kadar para verdik ya...

Sakin ol. Zaten C ve D var tek. Sen 500gb lık yer ayırmya çalışmıssın. 110 GB lık C'e sağ tıkla birimi genişlet de 500gblık yeri seç orasını kullanabilirsin tekrar. Ben de ilk başta ayırmaya çalışıp yeni birim oluşturmayı denedim ama hata aldım bıraktım. Ayrıca aşağıdaki disk1'i ben de başlamatamdım hata veriyor. Belki başka programlarla ayrılabilir. Onları dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Source- -- 25 Ağustos 2012; 15:23:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Source-

quote:

Arkadaşlar yok mu bilgisi olan geri götürcem çok sinir bozukluğu yaşıyorum şuan o kadar para verdik ya...

Sakin ol. Zaten C ve D var tek. Sen 500gb lık yer ayırmya çalışmıssın. 110 GB lık C'e sağ tıkla birimi genişlet de 500gblık yeri seç orasını kullanabilirsin tekrar. Ben de ilk başta ayırmaya çalışıp yeni birim oluşturmayı denedim ama hata aldım bıraktım. Ayrıca aşağıdaki disk1'i ben de başlamatamdım hata veriyor. Belki başka programlarla ayrılabilir. Onları dene

Recoveryden tekrar kurmayı deniyorum bakalım bitsin birde öyle denerim. 3. tekrar kuruşum zaten... Aşağıdaki başlamayan disk 1 ssd disk ama başlaması lazım değilmi nasıl kullanıcaz onu?

• Yabancı bir sitede çözüm olarak yazılanları aktarıyorum.

Özetle; Bios'dan Raid 0 'ı kapatın. RapidDriveTool ile diskleri ayırın. Sonra SSD'yi temizledikten sonra temiz windows kurulumu yapabilirsiniz diyor.

Y570 Install Issues - Fixed
    I know this is going to be a thread necro but what i will explain the issue and how to fix.

Last night i bought the Y570 with Rapiddrive 2.0, I am a programmer so I'm pretty proficient with computers and how they work. Essentially instead of first booting into the OS I booted directly to my installer disc and cleaned up all the partitions, then woah it error'd out with some message i have never seen before. So i figured okay now im screwed but for some reason i could still boot into the pre installed OS and everything worked fine.

After some digging i came up with the cause and how to fix it.

The purpose of rapid drive is to chain your drives in a sort of raid 0 config (that's what i'm figuring) so when you go into the installer you only see one drive there but in reality there is two.

The Fix.

The work around is simple for this, don't worry your computer is not broken, the behavior was intended.

Download the rapid drive tool from Lenovo current version is 1.0.0.7, install it, the navigate to c:\drivers\rapiddrive\ something like that

there will be a folder called tools, run "RapidDriveTool.exe" as Administrator again i'm unsure of the naming as i'm not sitting in front of my computer now.

The tool realigns the drive so they operate independently instead of as one (it splits them)

It took a few tries and reboots for it to work correctly.

After it works you can then boot from the disc clean up all partitions on both drives and install fresh to the SSD (Drive 0)

After your back in the OS on your fresh install you can reinstall rapid drive to link the drives back up.

Any questions just let me know.

Additional Comment:

Another thing, this computer can function if you take either of the drives out, just make sure you split them with "RapidDriveTool.exe" before take one or the other out. When they are linked they need both there to operate..

Buda başka bir çözüm.

http://forums.pctweakers.net/showthread.php/62-Lenovo-IdeaPad-Y570-Clean-Install-Guide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 25 Ağustos 2012; 16:41:06 >

• bende i7'li , fhd ve ssd olmayan modelini almayi düşünüyorum 1.9 civarına düşşesede nakit hemen alsam 200 lira fazla vermek istemiyorum
  • beyler aranıza katılmış bulunmaktayım bugün itibariyle. laptobumda başlangıçta kontrol etmem gereken yerler hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. daha sonra servisle uğraşmayalım.
  • Sırf oyun icin masaüstü almayı düsünüyodum ama bu model baya iyi f.p. Bakımından hardisk diğer bileşenlerin yanında vasat kalıyor ve yük üstüne bindiği icin ısınma yapıyor anladıgım kadarıyla.. Merak ettiğim bu sorunda 120lik ssd alınıp hdd depo olarak kullanmak diye düsünüyorum nasıl mantıklımı sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://pcdepo.com/msi-ge60-0nc-065xtr-notebook-urun7933.html#

http://pcdepo.com/lenovo-y580-59-332594-notebook-urun8120.html

oyun ağırlıklı kullanıcam ve uzun süre açık kalabilcek yani ısınma sorunu olmayan bir laptop arıyorum. sizce hangisi?

• kuzene 32ssd'li olanını 2038 liraya aldırdım. inşallah yüzümüz kara çıkmaz
  • beyler aldığım yerde bana laptobu ya pilde ya prizde kullanmam gerektiği söylendi. yani adaptör bağlıyken pil i çıkartmam gerektiği. sizce bu gerekli mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpzz

beyler aldığım yerde bana laptobu ya pilde ya prizde kullanmam gerektiği söylendi. yani adaptör bağlıyken pil i çıkartmam gerektiği. sizce bu gerekli mi ?

Pili çıkartmana gerek yok. Sağ alt köşedeki simgelerden energy managementi bul onu aç. O programın sağ alt köşesinde batarya ayarları var ona tıkla. Oradan pil koruma modunu seç. Eğer pil %60ın altında ise onu şarj edecek %60 olana kadar. Sonra prizden alacak enerjiyi. Eğer sarjın %60ın üstünde olursa da yine prizden alacak pili kullanmayacak. Böylece batarya ömrünü attırmış olacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Source- -- 26 Ağustos 2012; 15:26:31 >
  • beyler 32gb ssd nin içine windowsu kurdum ben ama recovery falan komple gitti.nasıl kurdğumu bilmiyorum ama

windows disk aktarım hızına 7.9 puan veriyor şu an.yani olmaz diye bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forrestgumpbey

Sırf oyun icin masaüstü almayı düsünüyodum ama bu model baya iyi f.p. Bakımından hardisk diğer bileşenlerin yanında vasat kalıyor ve yük üstüne bindiği icin ısınma yapıyor anladıgım kadarıyla.. Merak ettiğim bu sorunda 120lik ssd alınıp hdd depo olarak kullanmak diye düsünüyorum nasıl mantıklımı sizce

hacı bende öyle yapmayı düşünüyorum çok mantıklı geliyor. 2 arkadaş almayı düşünüyoruz
  • merhaba arkadaşlar bugün be nde i7lisinden aldım vatandan caddedekinden
    bahsedilen ısı problemlerini falan yaşamadım ve oldukça sessiz çalışıyor
    32gblık ssdnin bizle pek alakası yok o kafasına göre takılan bi çip gibi bi şi yalnız beni üzen tek nokta
    çooook saçma bir c değeriyle geliyor
    yani eski bi asus kullanıcısı olarak asusta biostayken f9 yapar win kurarken c ve d nin değerlerini kendimiz belirlerdik
    tek click ile kurulum falan özelliği bozulmasın diye çok kurcalamak da istemedim de
    alete format atmaya kalksam yandım eski verileri yükleyene kadar çünkü tek c var

yine de iyiki almışım çok memnun kaldım
  • Daha yepyeni aldığım Y580 az önce kapandı. Ekranda cızırtı-karıncalı görüntü oluştu ve ondan biraz sonra kapandı. Şimdi ise hiçbir şekilde açılmıyor. Açma tuşuna bastığımda, açma tuşu bir süre ışık yakıyor anca 2-3 saniye sonra sönüyor. Sorun nedir nasıl çözülür yardım edebilir misiniz? Muhtemelen servise yollayacağız gibi duruyor, servisi nasıldır lenovo'nun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tükenmiş Kalem

Daha yepyeni aldığım Y580 az önce kapandı. Ekranda cızırtı-karıncalı görüntü oluştu ve ondan biraz sonra kapandı. Şimdi ise hiçbir şekilde açılmıyor. Açma tuşuna bastığımda, açma tuşu bir süre ışık yakıyor anca 2-3 saniye sonra sönüyor. Sorun nedir nasıl çözülür yardım edebilir misiniz? Muhtemelen servise yollayacağız gibi duruyor, servisi nasıldır lenovo'nun?

Görüntü karıncalı olduğunda ne yapıyordunuz? Kapanmadan önce ne yapıyordunuz? Bilgisayarın sıcaklığı nasıldı o sıralar?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.