Şimdi Ara

LENOVO IDEAPAD YOGA 13 İNCELEME/ANA KONU/ KULÜP (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
763
Cevap
13
Favori
64.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fan sorunu için de şöyle bir şey yayınlamış forumda sorunları dinleyen lenovo çalışanlarından biri. Önce Bios güncellemesi yapın, ardından da linki inceleyin.

http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Slate-Tablets-Knowledge/Yoga-13-Fan-Noise/ta-p/1065093

Fan sesinden rahatsızlık duyanlar Special version download kısmından yükleme yapabilirler. Ama bunun ısınma sorununu yapma ihtimali var. Bu sıkıntıyı yaşayanlar da Default version download kısmından eski haline çevirebilirler.
  • RaistlinXX kullanıcısına yanıt
    ethernet girişi bilgisayarından daha kalın ama zaten birçok modemin usb girişi var veya wifi ile ağa bağlanabilirsiniz. Modemi değiştirmek daha mantıklı, elinizde geze geze kullanabilirsiniz, katla çevir kullan, bi tabletyap, bi stand yap, bi gazete formu ver, bilgisayar senin rahatına göre şekil alabiliyor :)
  • Bu arada son yapılan otomatik güncellemelerde bilgisayar daha da iyi bir hal aldı, yeni özellikler eklemişler sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaistlinXX

Ben de vatan kampanyasından aldım. Ürünün eternet girişi olmadığını yeni gördüm. Aşağıdaki linkteki gibi bir aparat buldum. Bunu alsam sorunsuz kullanabilir miyim acaba? Böyle bir ürün kullanan var mı?

http://www.vatanbilgisayar.com/Ba%C4%9Flant%C4%B1%20Cihazlar%C4%B1%20ve%20%C3%87eviriciler/s-link-sl-u60-sl-u60-usb-den-ethernet-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=61600

ben aldım o parçadan sorunsuz çalışıyor kafana takılan bir şey olmasın. gittigidiyordan aldım ben 10 yada 15 tlydi...

• cayır cayır sıcak olmuş
    bende aldım bu makineden
    bakalım ipad 4 le karşılaştırayım
  • arkadaşlar
    opera veya chrome browseri dahili internet explorer gibi, adres sekmesine basınca otomatik klavye çıkacak şekilde nasıl kullanabiliriz?
    ben alalı 1 2 saat oldu windows 8 i öğrenmek lazım
    cihaz şahane ekranı retina macbook pro kadar parlak değil ama text keskinliği ve renk kalitesi beklentilerimin üstünde
  • quote:

Orijinalden alıntı: iorfa

arkadaşlar
    opera veya chrome browseri dahili internet explorer gibi, adres sekmesine basınca otomatik klavye çıkacak şekilde nasıl kullanabiliriz?
    cihaz şahane ekranı retina macbook pro kadar parlak değil ama text keskinliği ve renk kalitesi beklentilerimin üstünde

win8 büyük rahatlık hemen alışırsın:) ve benim hiç bir fikrim yok kendi taryıcısından başka tarayıcı kullanmadğm için klavye ayarlarını bilmiyorum. he bide şunu söyliyim chrome yüklemiştim daha dokunmatik olarak düzenlenmemiş chrome o yüzden keyifli olmuyor kullanması....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliii -- 20 Temmuz 2013; 23:35:52 >

• sağolun
    pil ömrü bu cihazın tek - si bana göre.işte bu gibi durumlarda ipad e hayranlığım boşuna değilmiş diyorum:)
    sadece web de surf ve kısık parlaklılla bile 4.30 saat civarı çalışacağını düşünüyorum. max parlaklık ve film vs ile 3 saati bile görmez.
  • quote:

sağolun
    pil ömrü bu cihazın tek - si bana göre.işte bu gibi durumlarda ipad e hayranlığım boşuna değilmiş diyorum:)
    sadece web de surf ve kısık parlaklılla bile 4.30 saat civarı çalışacağını düşünüyorum. max parlaklık ve film vs ile 3 saati bile görmez.

aşırı kullanımda 3-3.30 saat gidiyor internet film oyun vs yani bende bir ultrabook için pil kullanımı çok iyi diye düşünüyorum bu durumda ben - olarak görmüyorum. tabi sen ipad le karşılaştırıyorsun kaldıki tabletle sistem farkı var ve ipadin pil tüketimi iddalı olduğu bir şey kıyaslamada çıtayı çok yükseğe çekmışsin:D

parlaklık son seviye sayılır bir tık altında ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliii -- 21 Temmuz 2013; 2:29:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meliii

quote:

sağolun

aşırı kullanımda 3-3.30 saat gidiyor internet film oyun vs yani bende bir ultrabook için pil kullanımı çok iyi diye düşünüyorum bu durumda ben - olarak görmüyorum. tabi sen ipad le karşılaştırıyorsun kaldıki tabletle sistem farkı var ve ipadin pil tüketimi iddalı olduğu bir şey kıyaslamada çıtayı çok yükseğe çekmışsin:D

parlaklık son seviye sayılır bir tık altında ...

en azından 6 saat olsa fena olmazdı:)

1 bar düşürünce parlaklığın neredeyse yarıya kesilmesi sadece bende değil notebookcheck incelemesinde de varmış.

http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Yoga-13-Ultrabook.84080.0.html

The notebook offers 10 levels of screen brightness. Why is this worth noting? The brightness drops to only 160 nits if moving from level 10 to level 9, a decrease of over 120 nits from only a 1 level reduction

kısaca diyor ki, 10 barlı parlaklık ayarında 10 dan 9 a düşürünce 120 nitten fazla parlaklık kaybı oluyor zaten ekranın max nit i 289.

• Arkadaşlar bu vatanın kampanyası ne zamana kadardır bir bilginiz var mı ?

Bir de turuncu var mı şu an ellerinde ? Alan varsa hangi şubede var :)

Daha alalı 3 ay olmayan z500 u sat, git şunu al diye dürtüyor şeytan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

cayır cayır sıcak olmuş
    bende aldım bu makineden
    bakalım ipad 4 le karşılaştırayım

ipad 4 dediğiniz sadece tablet, bu ise bir bilgisayar, bunda yapabildiğiniz çoğu şeyi ipad'te yapamazsınız, ama ipad'te yaptığınız çoğu şehi herhangi bir telefonda bile yapabilirsiniz. Kaldı ki bunun da en güzel yanı tablet diğer formlarda kullanılabilmesi ve gerçek bir klavye...

quote:

arkadaşlar

tablet ve stant gibi bir formdayken dokunmatik klavye ototmatik olarak devreye giriyor. Ama yakında chrome windows 8 için yeni bir sürüm piyasaya sürecek, çok az kaldı, bu da benden tüyo olsun :D

Pil ömrü daha iyi olsa ve gerektiğinde değiştirilebilmesi konusunda kesinlikle haklısınız, ben sonraki yogalar piyasaya sürülene kadar sökülüp takılabilir ve daha uzun ömürlü ince pillerin icat edileceğini tahmin ediyorum. Ama şuan itibiariyle halen diğer ultrabooklardan daha iyi bir pil ömrüne sahip.

quote:

Orijinalden alıntı: justinxnitsuj

Arkadaşlar bu vatanın kampanyası ne zamana kadardır bir bilginiz var mı ?

bir çok şey kullandım, halen ipad ve benzeri şeylerle hava atmaya çalışan insanlar var, ama bence bunun kadar havalısı yok ve bir bilgisayarda yapabileceğin herşeyi yapmanın keyfi de bir başka, parayla satılan işe yaramaz uygulamalarla uğraşmaya ve onlara bağlı kalmaya çalışmaya hiç gerek yok...

• kendimi lenovo'nın sahibi gibi hissetmeye başladım :D bu kadar reklamdan sonra bana bir hediye verirler diye ümit ediyorum :)
  • Evet sosyal 😎Bende kolay kolay elektronik beğenmem ancak ipad 1 bu 2 harika cihazlar. Pil ömrü uzun olsa bu 1 bile olabilirdi. Z500 de oyun oynamıyorsan bu cihaz çok daha iyi.
    Yalnız ipad 4 u yabana atmayalım web de surf hızı oğu notebooltan iyi, text render yani zoom in outta yazıların anında netleşmesi yogadan bile hızlı😂
    Kendine ozel app leri ayri bir dünya.tabi sadece tablet olarak. Yoga aynı zamanda i5 ssd li full bilgisayar. İkisi bi arada harika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 21 Temmuz 2013; 14:28:58 >
  • quote:

Bostancı 5 adet
    Genelde haftasonlari oluor kampanya arayıp sor.
    Oyun oynamıyorsan bu cihaz başka bir level da
  • Oyunların çoğunu kaldırır ama bir oyun bilgisayarı değil, oyun bilgisarının performansı çok iyi olmalı, o da bu incelikte zor, hatta bana kalırsa oyun bilgisayarı için eğer bilgisayarı taşımayı düşünmüyorsan en iyisi masaüstü bilgisayarlar... Bunları aldığımız fiyata toplayacağımız bir masaüstünü de uçmasın diye bağlamak gerekiyor :) Ben yoga ile tanışana kadar laptobu en ucuzundan alıyordum, 3bin liraya masaüstü topluyordum, hatta 6 sene önce topladığım masa üstü bile halen çok iyi bir performans sunuyor... Ama oyun oynayacak vaktim kalmadı ne yazık ki? :( keşke olsa, ama günde 20 saat çalışmak gerçekten çok kötü... Ama malum ekonomi :( eskiden olsa günde 4 saat çalışıp, sonra her gün 4 saat da oyun oynardım :) O yüzden artık tek tercihin uzun yıllar Yoga olacak gibi, tabi lenovo her sene kendini geliştirerek Yoga üretmeye devam ederse...

Tablet konusuna gelince, dediğimiz gibi bu tablet ve başka formlarda kullanılabilecek, kendine has uygulamaları da olan full bir bilgisayar... Tableti sadece eğlence amaçlı kullanabilirsin ama ne iyi program, ne de iyi bir oyun kullanma şansın yokken, bunda istediğin her zaman istediğini yapabilirsin... Yalnız ikinci bir kamera olsaymış, şöyle orka tarafında 5 MP kesinlikle 1 numara olurdu... Hatta bence yine bir numara, umarım eksik yanları da bir-iki seneye tamamlanır ve Microsoft'da Yoga ve benzeri bilgisayarların daha da gelişmesi için windows 8 işletim sistemine ağırlık vermeye devam eder, windows RT'nin de sadece tabletlerde kullanılması gerektiğini de diğer bilgisayar üreticisi diğer firmalara açıklar :D exe vb. bilgisayarı bilgisayar yapan dosyaları çalıştırmayacaksa ondan bilgisayar değil tablet olur :D Bu yüzden eğer Yoga alacaklara uyarımdır, kesinlikle intel işlemcili windows 8 yüklü olan 13 inçh'lik Yoga'yı alsınlar...

O değil son anda bunu görmeseydim az kalsın 11 inch'lik Sony Vaio Duo 11 alacaktım ya :) Allah yardım işte... hem bu kadar kullanışlı olmayacaktı, hem de 1000 lira fazla vermiş olacaktım...

• quote:

quote:

Bostancı 5 adet
    Genelde haftasonlari oluor kampanya arayıp sor.
    Oyun oynamıyorsan bu cihaz başka bir level da

Msjınızı yeni görüyorum hocam. Şeytan dürttü ve 5 gibi bostancı şubesinde soluğu almıştım bende. Maalesef turuncu kalmamıştı ben gittiğimde, on ödemeli olarak satın aldım. Artık başka şubeden gelmesini beklicez.

bu arada bostancı da 1799 dan satıyorlar ama internet fiyatından aldım.

z500 u oyun oynarım diye almıştım ama bizden geçmiş artık, 3 ayda oyun bile kurmadım. Bu cihaz tam bana göre. Bu arada z500 için teklif varsa pm lütfen :)

• selamlar.geçtiğimiz hafta içi Bakırköy capacity vatandan aldım.ilk kez bir ultrabook aldığımdan bazı konularda emin olamadım.acaba benim bilgisayar sorunlu mu,yoksa normal olan bu mu?
    1-şarj problemi.dengeli modda,üstelik ekran parlaklığı da biraz kısılmış olarak basit bir oyun ( samurai defense) oynayarak ve nete girerek 3 saati zor görüyor.sadece nete girerek ya da hiç bir şey yapmadan kenarda durarak 4 saat.bundan 4-5 sene önce aldığım toshiba notebookun şarjı bile ilk aldığımda 3 saat falan gidiyordu.şimdi merak ettiğim,forumlarda ve tanıtımlarında 8-10 saatten,en üst seviyelerde bir sürü şey yaparak bile 5-5.5 saatten bahsediliyor,bütün ultrabooklar aynı şekilde 4-5 saat mi dayanıyor en fazla.lenovoda gerçekten dengeli modda 7-8 saati bulan varsa,benimkinde problem var demektir.hemen iade edeceğim.
    2-ısınma problemi.notebook şeklinde kullanımda daha ilk dakikalarda bacaklarınızı rahatsız edecek şekilde ısınıyor.çadır şeklinde yine aynı oyunu oynarken birinci saatinde falan kendi kendine bir iki defa üstüste oyunu kapattı.bununda ısınmadan kaynaklandığını düşünüyorum.hadi çadır konumunda havalandırma kısmı hafiften kapanıyor diyelim.ama bu kadar para verip aldığım i5 ultrabook,en basit oyunun daha birinci saatinde ısınıp kapatacaksa bu nasıl bir performanstır.

bu konularda bana fikir verebilirseniz çok memnun olucam.benimkinde bir problem varsa çok gecikmeden değiştireyim.yok herkeste aynı şekildeyse sorun yok,ben ultrabook olayını gözümde fazla büyütmüşüm demektir.ama bu aletin en düşük seviyede bile 6-7 saat şarjı görmesi imkansız.nasıl 8 saat yazabiliyorlar.müşteriyi yanıltmak tüketici haklarına aykırı değil mi?

bunların dışında o kadar da ince değil.ultrabookla notebook arası bir incelik.

360 derece dönmesi,dokunmatik olması elbette harika özellikler.
    şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: efem13

selamlar.geçtiğimiz hafta içi Bakırköy capacity vatandan aldım.ilk kez bir ultrabook aldığımdan bazı konularda emin olamadım.acaba benim bilgisayar sorunlu mu,yoksa normal olan bu mu?
    1-şarj problemi.dengeli modda,üstelik ekran parlaklığı da biraz kısılmış olarak basit bir oyun ( samurai defense) oynayarak ve nete girerek 3 saati zor görüyor.sadece nete girerek ya da hiç bir şey yapmadan kenarda durarak 4 saat.bundan 4-5 sene önce aldığım toshiba notebookun şarjı bile ilk aldığımda 3 saat falan gidiyordu.şimdi merak ettiğim,forumlarda ve tanıtımlarında 8-10 saatten,en üst seviyelerde bir sürü şey yaparak bile 5-5.5 saatten bahsediliyor,bütün ultrabooklar aynı şekilde 4-5 saat mi dayanıyor en fazla.lenovoda gerçekten dengeli modda 7-8 saati bulan varsa,benimkinde problem var demektir.hemen iade edeceğim.
    2-ısınma problemi.notebook şeklinde kullanımda daha ilk dakikalarda bacaklarınızı rahatsız edecek şekilde ısınıyor.çadır şeklinde yine aynı oyunu oynarken birinci saatinde falan kendi kendine bir iki defa üstüste oyunu kapattı.bununda ısınmadan kaynaklandığını düşünüyorum.hadi çadır konumunda havalandırma kısmı hafiften kapanıyor diyelim.ama bu kadar para verip aldığım i5 ultrabook,en basit oyunun daha birinci saatinde ısınıp kapatacaksa bu nasıl bir performanstır.

bu konularda bana fikir verebilirseniz çok memnun olucam.benimkinde bir problem varsa çok gecikmeden değiştireyim.yok herkeste aynı şekildeyse sorun yok,ben ultrabook olayını gözümde fazla büyütmüşüm demektir.ama bu aletin en düşük seviyede bile 6-7 saat şarjı görmesi imkansız.nasıl 8 saat yazabiliyorlar.müşteriyi yanıltmak tüketici haklarına aykırı değil mi?

bunların dışında o kadar da ince değil.ultrabookla notebook arası bir incelik.

360 derece dönmesi,dokunmatik olması elbette harika özellikler.
    şimdiden teşekkürler.

pil konusunda sana kendimden örnek vereyim bugun 17.08 de tam doluydu şarjdan çıkardım ve yoğun video ve internette gezindim şuanda %11 kaldı şarj. ısınma konusunda evet yazın ısı çok hissediliyor...

• Takip

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.