Şimdi Ara

LENOVO IDEAPAD YOGA 13 İNCELEME/ANA KONU/ KULÜP (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
763
Cevap
13
Favori
64.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk aldığımda sadece net kullanımı ile bilgisayar başından kalkmadan 9 saati gördü, ikinci gün en düşük modda sık sık uzun molalar vererek kullandım ama hiç kapatmadım, sadece otomatik uyuma moduna girdi... 1,5-2 gün kullandım şarj etmeden, ama şu sıralar oyun oynuyorum ondan olsa gerek 4 saatten fazla gitmiyor şarjı... Yeterli mi yeterli, normal bi laptop olsa 2 saat zor kullanırım... Sonuçta kaç ay oldu alalı ve günde ortalama 20 saat çalışıyor... Pili çıkarma şansı yok, tek sıkıntı orası... Boşu boşuna pilin ömrü azalıyor...

Isınma konusunda dün oyun oynarken ben de yaşadım aynı sorunu, ama ilk defa yaşadım, bu arada fan çalışıyor muydu emin değilim, çünkü neredeyse ses bile çıkarmıyor fan...
  • 10 larca inceleme var nette. İngilizceniz varsa Google yoksa ben özet geçeyim. Pil 3,7 mah 4 hücreli 100.120 nit parlaklıf wifi açık ortalma 4,5 5 saat pil ömrü. Oyun açık max parlaklık 2 3 saat.
    Benim gözlemlerim de buna yakın. Maalesef değil 8 6 saat bile imkansız wifi ve ekran açıkken

incelemeler ve sonuçları
    http://www.trustedreviews.com/lenovo-yoga_Laptop_review_battery-value-and-verdict_Page-4

Battery Result
    (40 percent screen brightness, mixed productivity and web-browsing)
    5 hours 19 minutesRead more athttp://www.trustedreviews.com/lenovo-yoga_Laptop_review_battery-value-and-verdict_Page-4#VxoxFEwjuG0UsAGH.99

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.tomshardware.com/reviews/ideapad-yoga-13-review,3497-9.html
     LENOVO IDEAPAD YOGA 13 İNCELEME/ANA KONU/ KULÜP

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.cnet.com/laptops/lenovo-ideapad-yoga-13/4505-3121_7-35477652-2.html
    The Yoga 13 ran for 5 hours and 30 minutes in our video playback battery drain test.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.engadget.com/2012/11/15/lenovo-ideapad-yoga-13-review/
    Lenovo IdeaPad Yoga 13 5:32

------------------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.pcworld.com/article/2015058/lenovo-ideapad-yoga-13-review-flexible-in-more-than-one-way.html

In our battery life tests, the Yoga managed five hours and 37 minutes of battery life on its “Balanced & Power Saver” mode.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=6648&p=2

The Lenovo IdeaPad Yoga 13 ran for 3 hours and 35 minutes on the enclosed 4-cell battery

---------------------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Yoga-13-Ultrabook.84080.0.html

We put the convertible through our usual tests with Battery Eater to record. For the maximum runtime idle test, the notebook was set to its lowest brightness on Energy Saver mode with wireless radios and all timeouts disabled. The battery was able to last for almost 6 hours and 30 minutes under these settings.
    Minimum runtime was performed at maximum brightness, wireless radios active and on the Performance profile. With the Battery Eater Classic Test, the notebook was able to last for about 2 hours before automatic shutdown.
    The more realistic WLAN test involves subjecting the notebook to our standardized looping script to simulate internet browsing conditions and short Flash videos. With brightness close to 150 cd/m (9/10 setting) and on the Balanced profile, the notebook was able to last for about 4 hours and 30 minutes.

Idle (without WLAN, min brightness)

6h 25min
    Surfing with WLAN

4h 29min
    Load (maximum brightness)

1h 59min

• arkadaşlar emeklerinize sağlık paylaşımlarınız için teşekkürler.ben asus taichi 31 düşünüyorum bana görüşlerinizi yazabilirseniz sevinirim.
  • wifi si çokkkk zayıf balkonda full çeken 6 yıllık lenovom ipadlerim bu makinede çok zor çekiyor😐
    Speedtest.net upload testini tamamlayamıyor download 1mb ancak.
    Ekranı ipad retina ile karşılaştırıp resimleeini atacağım

ekranı ipad retinadan daha az parlak demiştim ancak demin biraz baktım max parlaklıkta retinadan daha parlak:)
    retina 400 nite yakın sanıyorum yoganın ekranı 400 den bile yüksek olabilir tabi her ekran fabrika çıkışı farklı olabiliyor apple da bile bir seri 300 ken diğer seri 400 olabiliyor, oda ışığında bile gözlerimi rahatısız etti.
    Ekran mükemmel. Sıradan ucuz notebbokların ekranı 120-200 nit arası oluyor öyle düşünürseniz ekranın parlaklığı hakkında daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz:) Tabi bu parlaklıkta pil 3 saat mi gider bilmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArslanTugrul

arkadaşlar emeklerinize sağlık paylaşımlarınız için teşekkürler.ben asus taichi 31 düşünüyorum bana görüşlerinizi yazabilirseniz sevinirim.

youtube da taichi yoga karşılaştırması var cnet galiba. yoga >>>>taichi demişler

http://www.youtube.com/watch?v=56w58JDwoUk
  • Uzuun süreden sonra merhaba arkadaşlar..son mesajları okudum da bir kaç şey yazayım dedim..öncelikle ipad lar ile karşılaştırmışsınız ki sosyalnet sağolsun güzel bir şekilde belirtmiş..bu bir diz üstü bilgisayar tablet olması ekstrası..ipad ise sadece bir tablet..her halukarda yetenekleri kısıtlı.
    ikinci olarak ısınma problemi yazanlar olmuş..ben aylardır kullanıyorum önceki laptoplarıma göre daha fazla ısındığını hissetmedim açıkçası..ısınma elbetteki var sonuçta bu kadarcık yere bir çokeletronik devre sığrdırılmış durumda :) ama ısındığı için kapanmadı mesela hiç..
    pil ömrüne dem vuranlar olmuş :) ben çokoyun oynamıyorum ve şimdiye kadarki laptoplarım içinde en memnun kaldığım laptop oldu..win8 in tüm nimetlerinden faydalanıyor..kullanmadığım zaman sadece kapağını kapatıyorum (ya da alttaki düğmeden kapatıyorum) bekleme moduna giriyor...kapağı açtığımda (ya da düğmeye tıkladığımda) bir kaç saniyede tekrar kullanılır hale geliyor..tabletlerdeki gibi yani..bu şekilde kullanınca rahatlıkla akşama kadar yetiyor pil..sürekli açık olacaksa biraz parlaklığı düşürüyorum o zamanda 4 - 5 saat dayanıyor..bir tablet gibi 7-8 saat gitmiyor ama zaten bu bir tablet değil..8 saati aşkın sürelerde kullanak için ya tablet alacaksınız ya da ağır laptoplardan..filanca laptop 8 saat dayanıyor karşılaştırmalarına pek katılmıyorum zira o laptoplar 2 -2.5 kg ağırlığındaki laptoplar..kesinlikle karşılaştırmak adil değil..
    son olarak wifisi çook kötü diye iddialı yorumlar var..ben aksini söylüyorum kesinlikle wifisi çoook iyi..yani benim makine şans eseri farklı bir üretim değil ise şimdiye kadar hiç sıkıntı şekmedim..ilk mesajımda da söylemiştim diğer laptoplarıma göre daha az wifi görüyor ama şimdiye kadar herhangi bir yerde wifiye bağlanamadığını görmedim..diğer laptoplarım ise zaten hiç bağlanamayacağı wifileri sıralıyor..
    parlaklıkla ilgil söyleyebileceğim ise akşamları son parlaklık zaten rahatsız ediyor..benim bu boyuttaki benzerlerine oranlar en sevidğim kısmı ekranı ve parlaklığı olmuştu zaten..açık havada da hiç sorun yaşamadım şahsen..

bir laptop olmasına rağmen bu kadar taşınabilir bir alet olması olası tüm eksi yönlerini unutturuyor zaten..defter taşır gibi taşıyorsunuz uygun bir kap ile..

şahsen şimdiye kadar kullandığım en iyi laptop :) herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ederim..bence alan memnun olur..

not: sosyal net tek değilsin..yan lenovo bize prim verse yeridir yav :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drlevent -- 22 Temmuz 2013; 23:52:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drlevent

Uzuun süreden sonra merhaba arkadaşlar..son mesajları okudum da bir kaç şey yazayım dedim..öncelikle ipad lar ile karşılaştırmışsınız ki sosyalnet sağolsun güzel bir şekilde belirtmiş..bu bir diz üstü bilgisayar tablet olması ekstrası..ipad ise sadece bir tablet..her halukarda yetenekleri kısıtlı.
    ikinci olarak ısınma problemi yazanlar olmuş..ben aylardır kullanıyorum önceki laptoplarıma göre daha fazla ısındığını hissetmedim açıkçası..ısınma elbetteki var sonuçta bu kadarcık yere bir çokeletronik devre sığrdırılmış durumda :) ama ısındığı için kapanmadı mesela hiç..
    pil ömrüne dem vuranlar olmuş :) ben çokoyun oynamıyorum ve şimdiye kadarki laptoplarım içinde en memnun kaldığım laptop oldu..win8 in tüm nimetlerinden faydalanıyor..kullanmadığım zaman sadece kapağını kapatıyorum (ya da alttaki düğmeden kapatıyorum) bekleme moduna giriyor...kapağı açtığımda (ya da düğmeye tıkladığımda) bir kaç saniyede tekrar kullanılır hale geliyor..tabletlerdeki gibi yani..bu şekilde kullanınca rahatlıkla akşama kadar yetiyor pil..sürekli açık olacaksa biraz parlaklığı düşürüyorum o zamanda 4 - 5 saat dayanıyor..bir tablet gibi 7-8 saat gitmiyor ama zaten bu bir tablet değil..8 saati aşkın sürelerde kullanak için ya tablet alacaksınız ya da ağır laptoplardan..filanca laptop 8 saat dayanıyor karşılaştırmalarına pek katılmıyorum zira o laptoplar 2 -2.5 kg ağırlığındaki laptoplar..kesinlikle karşılaştırmak adil değil..
    son olarak wifisi çook kötü diye iddialı yorumlar var..ben aksini söylüyorum kesinlikle wifisi çoook iyi..yani benim makine şans eseri farklı bir üretim değil ise şimdiye kadar hiç sıkıntı şekmedim..ilk mesajımda da söylemiştim diğer laptoplarıma göre daha az wifi görüyor ama şimdiye kadar herhangi bir yerde wifiye bağlanamadığını görmedim..diğer laptoplarım ise zaten hiç bağlanamayacağı wifileri sıralıyor..
    parlaklıkla ilgil söyleyebileceğim ise akşamları son parlaklık zaten rahatsız ediyor..benim bu boyuttaki benzerlerine oranlar en sevidğim kısmı ekranı ve parlaklığı olmuştu zaten..açık havada da hiç sorun yaşamadım şahsen..

bir laptop olmasına rağmen bu kadar taşınabilir bir alet olması olası tüm eksi yönlerini unutturuyor zaten..defter taşır gibi taşıyorsunuz uygun bir kap ile..

şahsen şimdiye kadar kullandığım en iyi laptop :) herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ederim..bence alan memnun olur..

not: sosyal net tek değilsin..yan lenovo bize prim verse yeridir yav :D

malesef wifi çok genel bir sorun yoga da.
    lenovo official forumunda sadece bu porblem 74 sayfa tartışılmış.

https://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-IdeaTab-Slate-Tablets/yoga-13-wifi-issues/td-p/914595

ya sizin router çok kuvvetli ya da şanslı bir anten var:) Aynı mekanda diğer notebooklarımdan veya ipad lerimden biriyle karşılaştırmalı speedtest sonuçlarını koyarım yarın.

ipad le karşılaştırılması çok doğal çünkü bu hybrid bir cihaz ben aynı zamanda tabletim diyor (ben devamlı tablet modunda kullanıyorum). Apple cihazım 10 saat çalışır diyor 12 saat bile çalıştığı oluyor %25 parlaklıkta, lenovo 8 saat diyor 4-5 saat çalışıyor .

Isınmaya gelince katılıyorum ısınma gayet makul seviyede. Devamlı çalışan fan sesi de çok rahatsız edici değil.

Kullandığımız cihazları sadece öveceksek forumlara yazmanın da bir manası yok. Eksilerini de yazmalıyız ki forumu okuyup bizim yorumlarımızdan etkilenen insanlar bu cihazları satın alacak veya aldılar.

Genel olarak özellikle mevcut indirimle piyasada rakipsiz bir ultrabook+tablet hybridi.

ipadlerim ve macbook retina ile beraber bugüne kadar parasına helal olsun dediğim ender cihazlardan biri ki ben beğenmem kolay kolay(bkz geçen hafta yaptığım samsung galaxy note 10.1 incelemem).

• Wifi için daha önce ben de yazmıştım, benim evimde Superonline fiber 20 Mbps var, wifi driver upgrade öncesi Superonline hız testi yaptığımda download hızı 13 Mbps çıkıyordu, upgrade sonrası 21 Mbps çıkmaya başladı. Ondan sonra ben de sıkıntı yaşamadım, net performansı gayet iyi şu an.

Batarya bende de hiç kapatmadan kullandığım zamanlarda 5 saat ya da biraz daha fazla sürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iorfa

quote:

arkadaşlar emeklerinize sağlık paylaşımlarınız için teşekkürler.ben asus taichi 31 düşünüyorum bana görüşlerinizi yazabilirseniz sevinirim.

youtube da taichi yoga karşılaştırması var cnet galiba. yoga >>>>taichi demişler

teşekkür ederim arkadaşım değer vermiş ilgilenmiş cevaplamışsın.lakin ben Türkçe bir şeyler bulurum umuduyla çok dolandım bulamadım burada bulabilirim diye sorduydum.dediğim gibi cevap vermeniz bile büyük nezaket tekrar teşekkür ederim.

• bugun yogamı kargodan aldım.
    Ve büyük bir süprüz ile karşılaştım.
    Sağolsun vatanbilgisayar.com bana süprüz yapmış turuncu renk göndermiş. Kutuyu açaraçmaz şok oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azad_van

bugun yogamı kargodan aldım.
    Ve büyük bir süprüz ile karşılaştım.
    Sağolsun vatanbilgisayar.com bana süprüz yapmış turuncu renk göndermiş. Kutuyu açaraçmaz şok oldum.

süper
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iorfa

quote:

teşekkür ederim arkadaşım değer vermiş ilgilenmiş cevaplamışsın.lakin ben Türkçe bir şeyler bulurum umuduyla çok dolandım bulamadım burada bulabilirim diye sorduydum.dediğim gibi cevap vermeniz bile büyük nezaket tekrar teşekkür ederim.

sıcak fırsatlar konsunda da incelemem var.
    taichi konsuunda yorum yapamayacağım çünkü KULLANMADIM!
    Sadece İngilizce okuduklarımdan ve videodan sana tercüme ederek yardımcı olayım.

Buradaki bayanın incelemeleri oldukça kıymetlidir

http://www.youtube.com/watch?v=rmpNYWEz-Bw

Taichi çift ekran ön ve arkada
    öndeki ekranda dokunmatik çalışmıyor, dizayn olarak yoga daha iyi deniyor, yogada sadece 1 adet usb 3 var, yoga da full hdmi çıkışı var, taichi mini hdmi, öndeki ekranda dokunmatik olmaması büyük eksi,pil ömrü yoga daha iyi, iki ekranıda açık kullanırsan taichinin pil ömrü düşüyor taichi 1080p yoga 900p IPS ekranlar 13 versiyonu mat ekran gördüğüm kadarıyla (şahsi fikrim 13 ekranda text farkını anlamak imkansız ancak daha çok çalışma alanı var tabi ki) taichide yogada olmayan mini VGA çıkışı var. taichi Kasa alüminyum yogada yumuşak silgi gibi bir plastik bir kasa var. Taichi aydınlatmalı klavye Yoga da YOK! taichi de asusun win8 metro ui si asus a göre özelleştirilmiş sunum eğlence vs modeları var.
    Taichi kutu içinden vga adaptörü usb Ethernet adaptörü çıkıyor yoga da yok
    taichi de güzel bir kılıf var kutuda yoga da yok
    taichinin touchpad i daha iyi olabilir gördüğüm kadarıyla ux31a nın yeni touchpadi var (bu arada ux31a da düşünebilirsin)
    taichi de yine emin olmamakla beraber wacom digitizer türü bir ekran var kalemle kullanabilir. yeni video da 17. dakikadan itibaren izlemeni tavsiye ederim
    taichi de ekran paylaşma gibi bir güzellik var yoga da ben görmedim

• Arkadaşlar, bu bilgisayar için önerdiğiniz bir telefon uygulaması falan var mı? ben de Samsung Galaxy S3 mini var da... Windows mağazasına girdiğimde iş için olan bölümde Yoga Phone Companzation gibi bir uygulama görmüştüm, kullanan var mıdır?
  • merhaba
    bu ürünü bugün vatandan aldım. 1750 tl ye.
    Gerçekten kullanışlı ve kaliteli bir ürün.
    Şu an dokunmatik haliyle yazıyorum. Çok rahat.
    Pili de en az normal kullanımda 6-7 saat gidecek görünüyor. Şu an 5 saattir açık ve yarıda.
    Sormak istediğim touchpad de sayfaları ileri geri fonksiyonu yokmudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boylum

merhaba
    bu ürünü bugün vatandan aldım. 1750 tl ye.
    Gerçekten kullanışlı ve kaliteli bir ürün.
    Şu an dokunmatik haliyle yazıyorum. Çok rahat.
    Pili de en az normal kullanımda 6-7 saat gidecek görünüyor. Şu an 5 saattir açık ve yarıda.
    Sormak istediğim touchpad de sayfaları ileri geri fonksiyonu yokmudur?

Bende vatan dan aldım. Sansıma turuncu göndermişler.

Touchpad modda internet sayfasını sağa sürüklersen geriye sola sürüklersen ileri olur. Yalnız parmağını en sol veya en sağa götürmeden sağa sola çekeceksin.

Benim şarjım fazla uzun sürmüyor nedense.

Bu arada fan sorunu yok ama wifi gücü az.
  • Windows 8.1 yükleyebilen oldu mu acaba? Ben de sürekli hata veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi1907 -- 24 Temmuz 2013; 21:59:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.gold.com.tr/ipg-lenova-ideapad-yoga-13-gorunmez-ekran-koruyucu_u

Burda ekran koruyucu var. Kullanan oldu mu acaba. 32 tl fiyat iyi mi?

Birde orijinal kılıf nerden bulabilirim, fiyatı nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azad_van

http://www.gold.com.tr/ipg-lenova-ideapad-yoga-13-gorunmez-ekran-koruyucu_u

Burda ekran koruyucu var. Kullanan oldu mu acaba. 32 tl fiyat iyi mi?

Birde orijinal kılıf nerden bulabilirim, fiyatı nedir.

Ürün çok güzel de onu uygulamasını hayatta biz yapamayız

• ben de uzun uğraşlar sonunda bugün vatanbilgisayardan turuncu (59-377327) olanı aldım...
    (kodlarda bir karışıklık olmuş)
    yardımları için (Konya Vatan) Emre Beye çok teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmttrkgl

ben de uzun uğraşlar sonunda bugün vatanbilgisayardan turuncu (59-377327) olanı aldım...
    (kodlarda bir karışıklık olmuş)
    yardımları için (Konya Vatan) Emre Beye çok teşekkür ederim...

Zaten turuncu bir tek konya magazada vardı

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.