Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcı İncelemesi (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.200
Cevap
20
Favori
125.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vatanda z500 diye bir model gördüm, metalik ve çok hoş bir kasası da var..

eleman yeni seri bu , 580 artık gelmeyecek dedi ama ? kandırdı mı acaba ? modeller böyle numara olarak geriye mi ilerliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sg888

vatanda z500 diye bir model gördüm, metalik ve çok hoş bir kasası da var..

eleman yeni seri bu , 580 artık gelmeyecek dedi ama ? kandırdı mı acaba ? modeller böyle numara olarak geriye mi ilerliyor...

Normalde model numaraları geriye gitmez ama bu kez gitmiş.Evet öyle bir model var ve 645m ekran kartı ile geliyor.Z580 den tek farkı win8 li ve 645m ekran kartlı olması.Bizim stoklarda yok.Şimdilik vatan satacak galiba.Bizim stoklara ocak ayı içerisinde anca girer sanırım.Ama aradaki tek farkın 630m-645m olduğu bir bilgisayara neredeyse 400 lira fazla vermek saçmalık.Gidin o paraya ssd alın z580 yağ gibi aksın gitsin...Zaten buna o parayı veriyorsanız 2000tl verin gidin monster marka 650m ekran kartı olan i7 li bir makina alın.
    Aslında para olacak aşağıdaki bilgisayarı alacaksın 2000tl
    www.monsternotebook.com.tr
    Monster Notebook | Performans Tutkunlarına Özel Notebook'lar
    http://www.monsternotebook.com.tr/W150ERQ-GT650M-MONSTER%C2%AE-Q63W150ERQ03-432998.html?srt=UP

Bu da onun ssd li olanı ve ayrıca 750 gb hdd var 2200 tl
    www.monsternotebook.com.tr
    Monster Notebook | Performans Tutkunlarına Özel Notebook'lar
    http://www.monsternotebook.com.tr/W150ERQ-GT650M-MONSTER%C2%AE-Q61W150ERQ02.html?srt=UP

Neyse z580 konusunu dağıtmayalım.Bizim cihaz fiyat/performans ürünü ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostefe

quote:

Orijinalden alıntı: sg888

vatanda z500 diye bir model gördüm, metalik ve çok hoş bir kasası da var..

Normalde model numaraları geriye gitmez ama bu kez gitmiş.Evet öyle bir model var ve 645m ekran kartı ile geliyor.Z580 den tek farkı win8 li ve 645m ekran kartlı olması.Bizim stoklarda yok.Şimdilik vatan satacak galiba.Bizim stoklara ocak ayı içerisinde anca girer sanırım.Ama aradaki tek farkın 630m-645m olduğu bir bilgisayara neredeyse 400 lira fazla vermek saçmalık.Gidin o paraya ssd alın z580 yağ gibi aksın gitsin...Zaten buna o parayı veriyorsanız 2000tl verin gidin monster marka 650m ekran kartı olan i7 li bir makina alın.
    Aslında para olacak aşağıdaki bilgisayarı alacaksın 2000tl
    http://www.monsternotebook.com.tr/W150ERQ-GT650M-MONSTER%C2%AE-Q63W150ERQ03-432998.html?srt=UP
    Bu da onun ssd li olanı ve ayrıca 750 gb hdd var 2200 tl
    http://www.monsternotebook.com.tr/W150ERQ-GT650M-MONSTER%C2%AE-Q61W150ERQ02.html?srt=UP
    Neyse z580 konusunu dağıtmayalım.Bizim cihaz fiyat/performans ürünü ;)

yok haklısınız forumda z500 hakkında bir inceleme sayfası mevcut zaten ama vatanda incelemek için aradım Z580 aradım, yoktu. Bana vatandaki eleman "z580 çıkmayacak" dedi, zannetmiyorum ama o açıdan buraya sorman istedim.. bence de z500 daha şık ama Z580 daha mantıklı bir ürün..

• bir konuda yardımını rica edicem şuanda yaklaşık 1-2 aydır z580 kullanıyorum arada bir wow oynamak istiyorum nvidia ekran kartı sürücüsünü ek doyası ile kurmama rağmen performansı çok düşük eminin ortada bi yanlışlık var wow un simgesine sağ tuşla tıklıyıp ordaki grafik kullanıcısını nvdia olarak seçtim ve nvida ekran kartı ayarlarındanda wow ekledim amma velakin yinede performansı çok düşük. normal olarak performansında hiç sıkıntı yok wow kolay açılıyor vs ama fps çok düşüyor tahminimce nerdeyse hiç düşömemsi lazım ben bir yerde yanlış yaptığımı düşünüyorum konu ile ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • - Li-Ion Pil Rehberi -

1 - Pil Ömrü
    Öncelikle pilimizin belli bir şarj ömrü olduğunu söyleyeyim.(500 şarj gibi.) Her yıl kapasitesinin %20sini kaybediyor. Kullanım koşullarınıza bağlı olarak bu artabilir de düşebilir de. Fakat pilinizi kullansanız da kullanmasanız da ömrünün kısalacağını bilin. Pilinizi kullanın boşa gitmesin.
    2 - Nasıl saklanmalı?
    Li-Ion pilleri saklamak isterseniz uymanız gereken kurallar var. Asla %100 şarjda bataryayı saklamaya kalkışmayın. %40 civarı saklarsanız pilinizin daha az kaybı olacak. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi %40'da saklanan bataryanın ömrünü daha fazla koruduğunu görebilirsiniz. Zaten laptoplarımızı kutudan çıkarıp açtığımızda şarjının %40 civarı olduğunu görmüşsünüzdür. Bir diğer önemli konu da sıcaklık. Resimde 0 derecedeki koruma oranının daha fazla olduğunu görmüşsünüzdür. Saklayacaksanız buzdolabında falan saklamanız öneriliyor.
    [simage]i54.tinypic.com/25fuakx.jpg[/simage]

3 - Şarj nasıl olmalı?
    - Laptopunuzu ilk açtığınızda şarjının %40 civarı olmasının saklama kapasitesi açısından önemini söylemiştim. İlk kullanımda %100 e kadar doldurup kullanmanız tavsiye ediliyor.

- Li-Ion pillerin hafızası yoktur. Yani cihazınızı istediğiniz zaman şarjdan sökebilir veya istediğiniz zaman şarj edebilirsiniz. Örneğin, şarjınız %45 civarında. Şarja takabilirsiniz veya şarjınız %87'de sökebilirsiniz şarj cihazını. Ayrıca %100deyken şarj kablosunu sökmenize gerek yoktur. Zaten şarj etmeyi kesiyor %100 den sonra. Bunu adaptörün sıcaklığından anlayabilirsiniz. %40 dayken adaptörünüzün sıcaklığı daha yüksektir. %100den sonra cihazınızı şarjdan sökmenize gerek yoktur fakat eğer bunu uzun süreli yaparsanız piliniz kullanılmadığı için hantallaşacaktır. Yani bir nevi pilinizi saklama moduna almış oluyorsunuz. 2. maddede belirttiğim gibi %100de saklanan piller daha fazla kapasite kaybeder. Bu yüzden mümkün olduğunca pilinizi kullanıp %40 civarı tekrar şarja takmanız tavsiye edilir.

- Bataryamızı asla ve asla %100 boşaltmıyoruz. Bu pilinize zarar verebilir hatta tekrar şarj edemeyebilirsiniz bile. Pil göstergesi %15'in altına hatta %30'un altına düşmeden şarja bağlamanız gerekiyor. Bu konuda krstarica'nın konusundan alıntı yapmak istiyorum.

"Pili tamamen bomboş bir şekilde şarj etmekte pile zarar verir ya da şarj cihazının tepki vermemesine sebebiyet verir. Bomboştan kasıt % 15in altıdır, örnek vermem gerekirse, bir pil tamamen bittiği takdirde tekrar şarj edemeyebilirsiniz, dizüstü bilgisayarınızın veya fotoğraf makinenizin cihazı pili gerilim alamadığı için algılayamayabilir. Bu da ''Şarj'' ışığının yanıp sönmesine neden olur ve pili şarj etmez. İlk olarak yapmanız gereken, farklı bir pil ile de olsa değerleri çok önemli değil, ikisi arasında uygun kutuplar arasında geçici telden köprü kurarak dolu pilden, boş pile az da olsa gerilim sağlayabilirsiniz. Ya da buzdolabına bırakabilirsiniz, potansiyel fark artacaktır. 1-2 saat ( Dondurucu kısmı değil. ) Buzdolabında düşük sıcaklık ile az da olsa gerilim sağlanacaktır, kimya derslerinde okullulara gösterilmesi gerekir. Daha sonra tekrardan cihaza takabilir, şarj etmeyi deneyebilirsiniz."

- Li-Ion pilinizi kullanırken haftada sadece bir kere tam olarak deşarj etmeniz gerekiyor. Yani pilimizi %15 - %20 civarına kadar kullanıp daha sonra şarj kablosunu takıp kullanmaya devam edeceksiniz. Pili sürekli deşarj etmenize gerek yok. Haftada 1-2 kere yapsanız yeterli fakat yine de kullanmaktan çekinmeyin. %20nin altına düşmemesine özen gösterin.

- Laptobunuzu şarja takılıyken asla bataryasını söküp kullanmayın. Voltaj düşüklüğü gibi durumlarda laptopunuz zarar görebilir. Yani bataryamız ayrıca UPS(Güç Kaynağı) görevi görüyor. Zaten araştırabilirsiniz. Hiçbir uzman, bataryayı sökerek laptopunuzu kullanmanızı tavsiye etmiyor. Zaten pilimizin hafızası olmadığını söylemiştim. %100deyken şarj kablosunu takmanız pilinize zarar vermez. Tabi harici olarak Power Supply'niz varsa bataryanızı sökerek kullanabilirsiniz. Ayrıca bu durumda da pilinizi kullanmadığınız için kapasitesinin düşeceğini biliyorsunuz. Tekrar söylüyorum. Pilinizi kullanmaktan çekinmeyin.

Laptopuzu şarjdayken açmamanız tavsiye ediliyor. Kapatırken de %100 şarjda kapatmamanız önerilir.

Diger konuya yazdigim rehberi buraya da ekleyeyim. Yalniş seyler yapmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrioVentus -- 6 Ocak 2013; 17:39:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lifeisdh

- Li-Ion Pil Rehberi -

1 - Pil Ömrü
    Öncelikle pilimizin belli bir şarj ömrü olduğunu söyleyeyim.(500 şarj gibi.) Her yıl kapasitesinin %20sini kaybediyor. Kullanım koşullarınıza bağlı olarak bu artabilir de düşebilir de. Fakat pilinizi kullansanız da kullanmasanız da ömrünün kısalacağını bilin. Pilinizi kullanın boşa gitmesin.
    2 - Nasıl saklanmalı?
    Li-Ion pilleri saklamak isterseniz uymanız gereken kurallar var. Asla %100 şarjda bataryayı saklamaya kalkışmayın. %40 civarı saklarsanız pilinizin daha az kaybı olacak. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi %40'da saklanan bataryanın ömrünü daha fazla koruduğunu görebilirsiniz. Zaten laptoplarımızı kutudan çıkarıp açtığımızda şarjının %40 civarı olduğunu görmüşsünüzdür. Bir diğer önemli konu da sıcaklık. Resimde 0 derecedeki koruma oranının daha fazla olduğunu görmüşsünüzdür. Saklayacaksanız buzdolabında falan saklamanız öneriliyor.

3 - Şarj nasıl olmalı?
    - Laptopunuzu ilk açtığınızda şarjının %40 civarı olmasının saklama kapasitesi açısından önemini söylemiştim. İlk kullanımda %100 e kadar doldurup kullanmanız tavsiye ediliyor.

- Li-Ion pillerin hafızası yoktur. Yani cihazınızı istediğiniz zaman şarjdan sökebilir veya istediğiniz zaman şarj edebilirsiniz. Örneğin, şarjınız %45 civarında. Şarja takabilirsiniz veya şarjınız %87'de sökebilirsiniz şarj cihazını. Ayrıca %100deyken şarj kablosunu sökmenize gerek yoktur. Zaten şarj etmeyi kesiyor %100 den sonra. Bunu adaptörün sıcaklığından anlayabilirsiniz. %40 dayken adaptörünüzün sıcaklığı daha yüksektir. %100den sonra cihazınızı şarjdan sökmenize gerek yoktur fakat eğer bunu uzun süreli yaparsanız piliniz kullanılmadığı için hantallaşacaktır. Yani bir nevi pilinizi saklama moduna almış oluyorsunuz. 2. maddede belirttiğim gibi %100de saklanan piller daha fazla kapasite kaybeder. Bu yüzden mümkün olduğunca pilinizi kullanıp %40 civarı tekrar şarja takmanız tavsiye edilir.

- Bataryamızı asla ve asla %100 boşaltmıyoruz. Bu pilinize zarar verebilir hatta tekrar şarj edemeyebilirsiniz bile. Pil göstergesi %15'in altına hatta %30'un altına düşmeden şarja bağlamanız gerekiyor. Bu konuda krstarica'nın konusundan alıntı yapmak istiyorum.

"Pili tamamen bomboş bir şekilde şarj etmekte pile zarar verir ya da şarj cihazının tepki vermemesine sebebiyet verir. Bomboştan kasıt % 15in altıdır, örnek vermem gerekirse, bir pil tamamen bittiği takdirde tekrar şarj edemeyebilirsiniz, dizüstü bilgisayarınızın veya fotoğraf makinenizin cihazı pili gerilim alamadığı için algılayamayabilir. Bu da ''Şarj'' ışığının yanıp sönmesine neden olur ve pili şarj etmez. İlk olarak yapmanız gereken, farklı bir pil ile de olsa değerleri çok önemli değil, ikisi arasında uygun kutuplar arasında geçici telden köprü kurarak dolu pilden, boş pile az da olsa gerilim sağlayabilirsiniz. Ya da buzdolabına bırakabilirsiniz, potansiyel fark artacaktır. 1-2 saat ( Dondurucu kısmı değil. ) Buzdolabında düşük sıcaklık ile az da olsa gerilim sağlanacaktır, kimya derslerinde okullulara gösterilmesi gerekir. Daha sonra tekrardan cihaza takabilir, şarj etmeyi deneyebilirsiniz."

- Li-Ion pilinizi kullanırken haftada sadece bir kere tam olarak deşarj etmeniz gerekiyor. Yani pilimizi %15 - %20 civarına kadar kullanıp daha sonra şarj kablosunu takıp kullanmaya devam edeceksiniz. Pili sürekli deşarj etmenize gerek yok. Haftada 1-2 kere yapsanız yeterli fakat yine de kullanmaktan çekinmeyin. %20nin altına düşmemesine özen gösterin.

- Laptobunuzu şarja takılıyken asla bataryasını söküp kullanmayın. Voltaj düşüklüğü gibi durumlarda laptopunuz zarar görebilir. Yani bataryamız ayrıca UPS(Güç Kaynağı) görevi görüyor. Zaten araştırabilirsiniz. Hiçbir uzman, bataryayı sökerek laptopunuzu kullanmanızı tavsiye etmiyor. Zaten pilimizin hafızası olmadığını söylemiştim. %100deyken şarj kablosunu takmanız pilinize zarar vermez. Tabi harici olarak Power Supply'niz varsa bataryanızı sökerek kullanabilirsiniz. Ayrıca bu durumda da pilinizi kullanmadığınız için kapasitesinin düşeceğini biliyorsunuz. Tekrar söylüyorum. Pilinizi kullanmaktan çekinmeyin.

Laptopuzu şarjdayken açmamanız tavsiye ediliyor. Kapatırken de %100 şarjda kapatmamanız önerilir.

bilgiler çok yararlı , sadece birkaç ilave yapmak istiyorum,

...klasik şarjlı pillerde cycle (şarj edilme sayısı- ömrü) maks. 1000 civarıdır ama bu sayı pilin %60-70 kapasite kullanımı ve şarja takılması ile bile "+1" sayılır.. yani neredeyse içindeki kimyayı kullanım ve şarj olarak ters işlem yapışınız 1 cycle sayılır..

oysa li-ion pillerde ise genel görüş şudur- örnek ile anlatmak gerekirse :

1 gün pili %50 kullandınız ve şarj ettiniz, 2. gün yine %50 kullandınız ve şarj ettiniz , ikisinin toplamı %100 ettiği için henüz 1 cycle yapmış sayılırsınız...

yoksa 300 - 500 civarı telaffuz edilen li-ion cycle'ları çoğu kullanıcıya az gözükür, ama tam kapasite üzerinden hesaplandığı için aslında az değildir..

*** üretim tarihi itibarı ile de belli bir ömürleri vardır, yeni pil satın alırken de üretim tarihinin yeni olması yararlı olur.

• arkadaşlar geçen gün lenovo z580a modelini (corei7 3632Qm) aldım fakat bir sorunum var daha doğrusu bu bir sorun mudur onu da bilmiyorum ve kafayı yeme noktasındayım. daha önce lenovo z580 kullanan arkadaşlara sormak istiyorum:
    bana gelen ürünün klavyesinin sol üst köşesinde hafif milimetrik bir yükseklik var esc tuşuna falan basınca çıt çıt ediyor bu normal mi yoksa bir sorun mu yani makinede genel olarak karşılaşılan bir şey ise eğer normal mi bir de ben ekranda 1080p flm izlerken görüntü sanki bana kumlanmış gibi geliyor bu normal mi .
    lenovo z580 kullanan arkadaşlardan cevap bekliyorum.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • merhabalar. Bende geçen hafta pcdepo sitesinden freedos z580 modelin i5 2gb ekran kartı 6 gb ram olanını aldım.Cihazı çok inceleme fırsatım olmasa da wireless konusunda sıkıntım var. daha önceki bilgisayarım da eski nesil (toshıba intel core 2 duo modeli) olmasına rağmen çekim gücü gayet iyiydi. modemim antrede ve yaklaşık 7-8 metre mesafede. Ama şimdi ki bilgisayarımda 2-3 diş aralığında çekiyor yer değiştirince felan artıyor ama genel itibariyle düşük çekiyor. Lenovonun sitesinden belki driver eskidir diye güncel sürüm yükledim ama sıkıntı değişmedi.Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeisdh

- Li-Ion Pil Rehberi -

1 - Pil Ömrü
    2 - Nasıl saklanmalı?

3 - Şarj nasıl olmalı?

teşekkürler ilk mesaja ekliyorum

• iyi günler %25 indirim oldugunda z580 almak istiyorum fakat i5 ve i7 arasında kararsız kaldım.
    Hangisini önerirsiniz.Genelde oyun amaclı kullanacağım.

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-347084-z580-%28gri%29-core-i5-3210m-250ghz-8gb-ddr3-1tb-156-dvdrw-2gb-gt630m--bt-win8/productdetails.aspx?I_ID=62771

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-347087-z580-core-i7-3632qm-220ghz-6gb-ddr3-1tb-2gb-gt635m-156-dvdrw-win8/productdetails.aspx?I_ID=62781

• quote:

Orijinalden alıntı: eqoist_1905

quote:

Orijinalden alıntı: deadirony

quote:

Orijinalden alıntı: eqoist_1905

Dostum kucağına alıp 30 dk oynayıp sıcaklığına bak bi

Laptop kucağımdayken yaklaşıl 3.5 saat Hitman Absolution'ı High ayarlarda oynadım ve sıcaklık normal değerlere ancak geldi. Sizin alette bir sıkıntı olabilir derim. Ayrıca sürekli benimle beraber gezmesine rağman bir problem yok menteşelerde ya da kasasında. Servise göndermenizi tavsiye ederim.

Neresinde sorun olabilir lenovo yu aradığımda problemi ne şekilde açıklamalıyım ki sorun halledilsin.Muhtemelen benimkinde bi problem var.Çünkü 30 dk pes 2013 oynayınca fan çalışmayı kesiyor ve dit dit sesler geliyor

kardeşim laptopu hemen servise yolla benimde başıma geldi anakart ve fan değişti dıt dıt sesi geliyodu arada çalışıyo fan sonra kesiyo dıt dıt sesi tekrar geliyo 10 günde servisten geldi.daha büyük fan takmışlar canavar gibi laptop şuan ısınma sıfır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pawnee

iyi günler %25 indirim oldugunda z580 almak istiyorum fakat i5 ve i7 arasında kararsız kaldım.
    Hangisini önerirsiniz.Genelde oyun amaclı kullanacağım.

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-347084-z580-%28gri%29-core-i5-3210m-250ghz-8gb-ddr3-1tb-156-dvdrw-2gb-gt630m--bt-win8/productdetails.aspx?I_ID=62771

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-347087-z580-core-i7-3632qm-220ghz-6gb-ddr3-1tb-2gb-gt635m-156-dvdrw-win8/productdetails.aspx?I_ID=62781

i5 almanız tavsiyedir.i7 ile aradaki farka ssd alıp cihazı uçurursunuz.Ayrıca 1400 tl değerindeki bilgisayara üzerinde windows 8 var diye 1600-1700 tl vermek biraz lüks olacaktır.Vatanın indirimlerine inanmayın.Örneğin benim 750 den dükkanımda sattığım g580 modelini vatan 980 den satıyor.Daha bugün baktım fiyat böyleydi.Yani 1400 tl ye z580 i temin edin üzerine 250 liraya team xtreme s3 120gb ssd takın ve saniyeler içinde bilgisayar açılsın...

Dükkanım Aydın'da isterseniz 1400 tl ye ben temin edebilirim size.Üstelik sistemini kururarak gönderirim.Distiribütör dışında temin edilen ürünlerde 1300 e kadar bulabilirsiniz ama bendeki distiribütör ürünü.İsterseniz team xtreme s3 120gb ssd diski 250 den verebilrim bir de 20 tl ye usb disk kutusu verip içinden çıkan harddiski o kutuya koyup usb diske sahip olmanızı sağlarım.Bu yapılanlar garantiyi bozmaz.
    laptop :1400
    ssd : 250
    disk kutusu : 20
    Cihazı hazır halde kurup adresinize kargolarım!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostefe -- 23 Ocak 2013; 1:15:15 >

• z580de Dolphin Wii emulatörü kullanmak isteyenlere bi kaç bilgi veriyim.

http://dolphin-emulator.com/files/Dolphin-win-x64-v3.5-268.7z burdan v3.5 r268 i indirin ( şu an en güncel sürümü r269 fakat dx11de hata veriyor.)

Gelelim emu ayarlarına ;

forums.dolphin-emu.org
    Dolphin, the GameCube and Wii emulator - Forums
    http://forums.dolphin-emu.org/Thread-settings-for-best-speed-unofficial

Resimdekilerin aynısını yapın.Oyunlarda Çözücü,İç Çözünürlük , Keskinleştirme , Çözünürlük hariç diğerlerini değiştirmeyin.

Üstte yazdığım ayarları oyunun performansına göre kendiniz en iyi şeklini bulucaksınız benim kendi ayarlarımdan bi kaçını yazayım.

New Super Marıo Bros. > DX11
    Monster Hunter Tri > DX9
    Rayman Origins > DX11
    Super Marıo Galaxy > OpenGL
    SSB. Brawl > DX11 yada OpenGL

Oyunun speed %sine göre iç çözünürlüğü artırıp yada azaltırsınız.Eğer oyun çok hızlıysa FPS yi Pal oyunlarda 50 NTSC oyunlarda 60 a sınırlayın.

Bu değerleri Gt635m ve Windows 8 e göre yaptım gt630m dede aynı şeyler olucaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoYk -- 23 Ocak 2013; 2:34:49 >

• arkadaşlar merhaba bende z580 aldım win 8 kuruluydu begenmedim sildim win 7 kurdum ama 3 gündür wifi driverini bulamıyorum support lenovo dakilerin hiç biri uymuyor zaten GT635 in driverini mh den aldım bu konuda ise bugün telden görüştüm mail atıcaklarını söyledirler ama gelmemiş mailleri nereden bulabilirim bi yardıncı olsanız çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: usta0037

arkadaşlar merhaba bende z580 aldım win 8 kuruluydu begenmedim sildim win 7 kurdum ama 3 gündür wifi driverini bulamıyorum support lenovo dakilerin hiç biri uymuyor zaten GT635 in driverini mh den aldım bu konuda ise bugün telden görüştüm mail atıcaklarını söyledirler ama gelmemiş mailleri nereden bulabilirim bi yardıncı olsanız çok sevinirim

Wireless Lan Driver (Intel, CyberTan, Liteon)(32-bit, 64-bit),

http://download.lenovo.com/consumer/mobiles/0mwl08ww.exe

Intel WiMax Driver for Microsoft Windows 7 (32-bit, 64-bit),

http://download.lenovo.com/consumer/mobiles/0mwx03ww.exe

• Orijinalden alıntı: usta0037

arkadaşlar merhaba bende z580 aldım win 8 kuruluydu begenmedim sildim win 7 kurdum ama 3 gündür wifi driverini bulamıyorum support lenovo dakilerin hiç biri uymuyor zaten GT635 in driverini mh den aldım bu konuda ise bugün telden görüştüm mail atıcaklarını söyledirler ama gelmemiş mailleri nereden bulabilirim bi yardıncı olsanız çok sevinirim

hocam sagolasın ama bunu yükleyemiyorum win 7 bunu kabul etmiyor dosyaları açıp setup a geçtiginde kapanıyor prgm aymısını ekran kartı driveri de yapıyordu mh bana lenovonun degilde http://tr.download.nvidia.com/Windows/306.97/306.97-notebook-win8-win7-winvista-64bit-international-whql.exe bu linki gönderdi gt635 m i win 7 de kendi sürücüleri görmüüyormuş sanırım buda öyle bir durum alternetif bir yol bulmam gerekiyor sanırım yada istemiyerek de olsa win 8 e geçicez 3 günde bir driver kurulmazmı ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usta0037 -- 23 Ocak 2013; 21:17:37 >

• Bir haftalık değerlendirme;

Lenovo z570 kullanıyordum bu z580 den önce;

Ona göre kalite belirgin şekilde düşmüş.

Hoparlör kalitesi berbat.
    Ses kartı orta kalite , evet ayriyetten takılan ses kartı kadar kaliteli olmasını beklemiyorum ama kalitesiz buna emin olabilirsiniz.2007 yılında aldığım asus f3sv240dr daha iyiydi ses konusunda.
    Klavye kalitesi düşmüş yazım önceki serilere göre daha zor.
    Wifi kartının kapsama alanı düşük.
    Şarj adaptöründe lamba yok , olmaması hiç sorun değil ancak bu maliyet odaklı üretimin göstergesi.
    Fan sessiz moddayken arada bir devreye girip çıkıyor nasıl bir mod ise...

Touchpad kullanışlı büyük ve geniş olması biraz daha pratik.
    Menteşede şimdilik sorun yok.
    Uyku modundan 3 sn de uyanıyor.(Bu gün izlediğim videoda samsung müdürü ssd diskli bir samsung ultrabook un özelliklerini sayarken söyledi.Bizimki mekanik disk olmasına rağmen 3 sn de açılıyor.)
    Isınma sorunu şimdilik yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

quote:

hocam sagolasın ama bunu yükleyemiyorum win 7 bunu kabul etmiyor dosyaları açıp setup a geçtiginde kapanıyor prgm aymısını ekran kartı driveri de yapıyordu mh bana lenovonun degilde http://tr.download.nvidia.com/Windows/306.97/306.97-notebook-win8-win7-winvista-64bit-international-whql.exe bu linki gönderdi gt635 m i win 7 de kendi sürücüleri görmüüyormuş sanırım buda öyle bir durum alternetif bir yol bulmam gerekiyor sanırım yada istemiyerek de olsa win 8 e geçicez 3 günde bir driver kurulmazmı ya

Kusura bakma önceki mesajı tam okumadım o yüzden onları ekledim biraz araştırayım bir şey bulursam eklerim.Bu windowsun donanımları tanıma olayı hikaye bir sürü bilgisayar kurdum hepsinde driver kurmak gerekiyor.Windows sadece temel olarak destek veriyor.Eğer gerçekten tanısaydı derecelendirme yapmak için ekran kartı driverlerını yüklememizi istemezdi.

Birde bazen sürücüler bilgisayardan tam kalkmıyor.O yüzden yüklemede sıkıntı oluyor olabilir.Sistem geri yükleme ile ilk kurduğunuz güne geri dönüp yeniden driverlerı kurmayı deneyin.Olmadı bir format atıp sakince windows 7 yi birdaha kurun.Muhtemelen sorun ortadan kalkacaktır.Bu z580 leri alanların bir kısmı freedos alıp(ben dahi) kendisi kurdu bir sıkıntı çıkmadı.Yani o driverlar doğru driverlar.

• http://forum.donanimhaber.com/m_70737049/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70737049

konuda menteşe problemim var benzer kasa olmalarından sorayım dedim sizin menteşeler nasıl,ileride elimde kalır mı?
  • İyi gunler. Benim şuan windows 7 home premium yuklu lenovo z580 model dizustu bilgisayarım var ve windows 8 e yukseltmek istiyorum. Daha bilgisayara hiç format atmadım recovery bolumu felan hep duruyor. Forumdan okuduğum kadarı ile win 8 e geçince dolby home theater felan gidiyormuş. Ben gitmesini istemiyorum ve windows 7 ye belki geri donme ihtimalimde var win8 den memnun kalmazsam. Bana bir çıkış yolu gösterir misiniz? Bilgisayarımı ilk aldığım günkü haline geri getirebiir miyim? Bilgisayarın içindeki One key recovery isimli proğram dan da hiç birşey anlamadım.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.